lajlac
|
Ako mislite da sam vas zaboravila, nisam! eto da znate! sve vas podjednako volim i cijenim i mislim na vas...Borim se sa jako cudnim simptomima, ali eto...kao što rekoh borim se, dokle? ne znam, ali sam prava lavica! Svasta nesto cujem, vidim, ljudi oko mene veoma tesko zive, oboljevaju, ja stojim na nogama zahvalna dragom Bogu sto nije gore. Iako ponekad uistinu mislim da sam drugaciji slucaj od ostalih, da gubim kontrolu, da sam na putu za ............nekako se drzim. Pobrkano je jos uvijek moje "ja", moje zelje i snovi mi se cine maglovitima i nedostiznima, nekad sam kao robot, mislim, zivim i postojim jer moram, jer je tako predodređeno i jer se od mene to očekuje, fali mi samopouzdanja u svemu, uvijek nešto dovodim u analizu, sumnjičava sam, nepovjerljiva, strašljiva reći nešto ili učiniti, izraziti svoj stav sve iz straha da ono što kažem u sljedećem trenutku ne bude suprotno, iz straha da ne razočaram sebe i druge, strah me reći da sam nekad dobro da se sve ne vrati ponovo, da se ne pogubim - neopisiv osjećaj, ali nekada mi se sve razbistri i dodje onaj osjecaj duševnog mira samo da me podsjeti na vrijeme i osjećaje koji su ranije preovladavali i bili dio moje svakodnevnice. Kratki su to trenuci i nisu tako česti. Tada se bojim da više nikad neće biti kao ranije, da postajem gora osoba zbog svih svojih prisilnih, prljavih i negativnih misli, da ću povrijediti nekoga, da ću ostati sama. Ali ne dam se, već sam neke strahove eliminisala, ali znate kako to biva, riješiš je jednog, dođe drugi i sve tako. Biće dobro cure moje, mora nešto proizaći na kraju cijele ove priče...Ovom prilikom želim čestitati svim forumašicama katoličke vjeroispovijesti, sretan Božić i da ga provedete u miru i blagostanju, kao i sve naredne...