Rabi -> RE: Anksioznost? (18.2.2010 23:00:16)
|
pozzzz.... Tara, otisla si psiholodu to je nesto super! Nemoj sad ocekivati da ce ti on reci zasto ti se javljaju ti strahovi, kako da i se rijesis(u smislu da ti kaze eh, uradi to i to nestace...) NE, toga ovdje nema! Mozda cu te razocarati, ali moras realno sagledati...Vrlo je bitno redovno posjecivati psihologa, razgovarati s njim OTVORENO, bez ikakvih tajni...Jer samo takvim razgovorom pomazes njemu tj. sebi. Iz tvog razmisljanja, reakcija na odredjena pitanja, on ce naci srz problema....Ja ti preporucujem redovne posjete psihologu, otvoren razgovor i naravno, da slijedis njegove savjte...Recimo, ako ti je dao neke vjezbe disanja, opustanja... da ih REDOVNO radis! Nemoj misliti da ti je to nesto besmisleno, naprotiv, sve je to sa razlogom...Ponekad i ako mislis da nema efekta, uradi onako kako ti je receno i nakon odredjenog perioda vidjeces rezultate:) I prestani sebe ubijati svojim recenicama,: valjda ce bti bolje, pa valjda se neve nista desiti, valjda se ovi strahovi nece obistiniti....Znaj da NECE! I moras zbog svog samouvjerenja uvijek govoriti pozitivno, SVE CE BIT PUNO BOLJE, Nista se nece desiti, moje bili i strahovi se ne mogu obistiniti jer su to samo strahovi koji mi nista ne mogu, ali i nisam ni vidovita.... Jednom prilikom cu ovdje pisati svoj podsjetnik, heheheh koji sam napisala kad mi je bilo jako lose...i svaki put kad ka procitam nekako ojacam!!! Preporucujem svakoj od vas da ovako sebi napise nesto sto ce ga ojacati u periodima jake anksioznosti ili ako osjetite da vam nadolazi PN. Ja sam danas imala nekoliko ''momenata'' kad sam pomislila da ce me savladati PN, ali nisam se dala...svaki put kad bih pomislila evo ha...slijedeca pomisao bi bila neka ga, heheheh....i ostanem mirno sjediti:)) A ne kao prije, evo ga...i gotovo, naviru misli, strahovi...bjezanje nekakvo, od neceka sto ne postoji, pa najradije bih se negdje sakrila od svega toga imala sam osjecaj da bi mi bilo lakse,,,, Sada toga vise nema hvala Bogu!!!
|
|
|
|