mila mi
|
Cao cure moje!!! Ja sad s posla! Super mi je bilo, iako tamo imam milion zavrzlama i problema (jako stresno)! Ali... Ovaj genije je sebi obecao da ce se smijati! Al nije bilo nimalo lako! Jao zene vjerujte mi! Al uspjela sam! Evo krenucu ispocetka... Ustala ja nikakva... Prespavala. Pa ono frka, strka... A kad ne popijem kafu, ne znam gdje se nalazim... Jaoooo, pa auto... Sjela ja. Tresem se kao prut, ionako kasnim, pritisak strasan... Kud sad jos i da vozim. Znoje se dlanovi, gasi se auto na svakom drugom semaforu, Srce lupa! Kao da ce me srcka strefiti! Doslo mi da ga ostavim nasred ulice i uletim u bus! A onda u glavi skontam da je to jos gora opcija! Pa onda mi padne napamet da bih mogla i da se parkiram negdje (a naravno umislila sam da se vise ne znam ni parkirati) pa da trcim na posao Kakve sve gluposti u tim momentima padaju na pamet!!!!! Za petnaest minuta milion kombinacija u glavi, negativne misli naviru, srce doslo u grlo, cini mi se da svi u mene gledaju, da mi psuju sve po spisku, da ugrozavam saobracaj (sto naravno nije bilo ni blizu istine, samo sam normalno vozila)... Pokusavam ja da se sjetim pozitive, ma kakav! Ne ide. Kakva crna pozitiva, da mi je samo u zemlju da propadnem! I polako pocinjem da disem duboko, i dise i disem... Na semaforu crveno, pogledam ja u stranu onako isprepadana, kad neki tip gleda u mene... Ja opet pogledam, kad bulji i dalje... I onda ne znam ni ja kako skontam, pa ja sam riba, HEJ!!!! Pa zensko! I odvalim se smijati! Boli njega uvo kako ja vozim auto i da li se tresem ili ne! On misli da ima u sta da gleda! I onda me na sav taj strah i strepnju spuca smijeh! Ja sam se jos pet minuta sama sa sobom smijala! I skontala da to sto nas muci, niko ne primjecuje (osim nasih najblizih naravno)!!! I da mi za okolinu izgledamo najsavrsenije normalno! I tako me tu neka pozitiva obuzela! I dalje strepnja, i dalje sam zakasnila, i dalje razmisljam kako cu se boze vratiti kuci sama autom, ali osjecam pozitivu... Onako sva smusena udjem ja u kancelariju, i doceka me ono sto me doceka svaki dan, tona posla, rokovi, pritisak, pritisak, pritisak... Al danas sam radila zaista opusteno, iz inata! Dosta mi je voznja bila stresna, jos mi je samo trebalo da se dokrajcim poslom. I vjerujte mi, bice vam onako kako sebi napravite! Vjerujte! Odlucim ja de se smijem cijeli dan! A place mi se... Ruka trne... Izmislila sam i da ce me srce spucati i da cu se srusiti i da mi se manta! Da mi trne vilica, koci jezik i slicne gluposti! Ma milion razloga da ne budem sretna! Kako sam ih samo nizala! Al ja cvrsto odlucila. Smijem se ja i onome sto je smijesno i sto nije smijesno, a u glavi haos... Haoticno stanje... Smusena kao da me neko pukao maljem po glavi! I prvih sat vremena ziva muka, borba! Konstantna borba sa sopstvenom glavom! Al vremenom muka popusti! Zaista popusti! Al ja sam se smijala i smijala! Pocela lupati gluposti, ma strasne gluposti! Zabavljati prvo samu sebe pa onda i kolege! I privukla sam pozitivnu energiju! Zaista! Uspjela sam. Proletjelo mi je vrijeme ugodno, svaki problem sam prihvatila sa pozitivne strane, prvo se nasmijala, pa onda prionula na posao, i sve je bilo lakse i ljepse sa osmijehom! Smijeh lijeci! A kad mi je mama to govorila ja sam joj se smijala sto lupa gluposti! Kad je doslo vrijeme za kucu sa duplo manje straha sam dovezla nazad. I dalje ni blizu onoga kako bi to trebalo da bude, al dovezla sam! To je sustina! Napredak! Vec neko vrijeme ne vozim! Uspjela sam danas! Sto opet ne znaci da cu i sutra, vidjecemo... Al danas jesam! I sretna sam! Odoh sad nazvati par brojeva da vidim za neku teretanu, fitnes ili slicno pa se javljam! Al bojim se da ce biti previse za jedan dan... Ljubim vas, puno mi pomazete! Hvala od srca!!!! I obecavam sledeci put ce biti puno krace, raspisala sam se, a mogla bih jos tri sata kuckati! Lakse je kada sa nekim podijelite muku!
|