Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: HNF e drage moje da vas sve pozdravim i pozelim dobrodoslicu novim clanicama. Htjela sam reci da je i meni doktorica govorila da stalno moram ponavljati sebi JA SAM DOBRO, JA SAM ZDRAVA, I NIJE MI NISTA. Ja sam njoj bas govorila tako da me strah, kaze ona meni strah je vezan za buducnost, a ko od nas zna sta ce biti u buducnosti, NIKO, samo DRAGI BOG. Prema tome ne mozes zivjet u buducnosti i razmisljat sta ce se desit, nego zivi sad i ovdje., I to mi ona stalno ponavlja, da se zivi sad, i ovdje a ne razmisljajuci sta ce biti sutra, prekosutra,.. jer to samo zna dragi Bog. Ja evo opet citam onu knjigu sto sam vam spominjala PANIC AWEY, ma stvarno je predobra, ma super i svima je preporucujem. Ja sad cekam kad ce moja doktorica s godisnjeg doci pa onda na razgovor. Samo meni je malo cudno, sto ja nisam dobila nikakvu terapiju za pit, a vidim da vecina vas nesto koristi, pa nesto sad i sama razmisljam dal cemo uspjet ista postici bez tableta, a valjda opet ona zna . saljem vam puno pozitive heheh Draga moja ne znam jesili procitala moju pricu malo je poduga ali pokusala sam skratiti koliko sam mogla, ja sam sve prebrodila bez i jedne tablete , za spavanje,za smirenje i mogu reci da je bilo perioda teskih kad sam zeljela necim da se drmneme samo da ....I mene je bilo strah buducnosti i okolnosti nakoje ja uopste nisam mogla utjecati,mada su iste povezane sa ratom ali ta dr je sasvim upravu ...Dok mi razmisljamo o pardana unaprijed danasnji dan nam prodje u strahu i agoniji...Ja sam izgubila pargodina svog zivota ,zao mi je sto se ranije nisam sabrala ...Danas sam sasvim ok ...Izlazim , druzim se,vozim se gradskim prevozom sto prije nisam mogla ni zamisliti ,a kad sam morala to su bili kosmari ....Padala sam u nesvijest od straha i nakon nervneog sloma gdje sam ostala ko cvjecka , cak ni cifru od 4 broja nisam mogla zapamtiti , tad sam skontala da imam samo jedan put i to je naprijed , inace stvarno ne znam da li bi danas ovo pisala da se nisam sabrala ... Morate biti jaki , sigurni sami u sebe i spremni da se suocote sa svojim strahom ...Vjerujte u sebe i svaki put kazete sami sebi a sta i ako se desi ono najgore izvuci cu se , jaka sam snaci cu se....Ako imate familiju podijelite sa njimasvoje strahove lakse je kad neko ima razumijevanja i kad nismo sami u svemu tome....
|