|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  112 113 [114] 115 116   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
15.8.2011 19:57:21   
dana123
Bog biba kao prvo osjećaj krivnje nije dobar samo ti potiče tjeskobu,a ko drugi ko je šiša ionako ti nije prava prijateljica nek se duri do mile volje.Ti si joj rekla svoj razlog ,i nek ti prvo bude na pameti tvoje zdravlje.Nemoj se zamarati takvim osobama jer će ti samo bit teže.

(odgovor članu biba26)
Neposredna veza do poruke: 2826
16.8.2011 9:54:28   
biba26
Bok dana, hvala ti puno, malo si me umirila. Kako si mi ti?mene danas glavobolja ubi. Pozdrav svima

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 2827
16.8.2011 10:48:05   
dana123
Ja sam dobro tu i tamo koja žuta minuta al dobro je kak je bilo.Pokušavam se ne zamarati problemima i što više udovoljavati sebi tak da se vidi napredak.Tak i ti nemoj se previše zamarati prijateljicom nego misli na sebe i radi na sebi.user posted image Kak su nam druge cure ,a Jana nam se negdje sunča i boli je briga za nasuser posted image

(odgovor članu biba26)
Neposredna veza do poruke: 2828
16.8.2011 13:01:19   
mo girl
ma kome treba takva prijateljica????reci joj da ti moras raditi a ako ona to nemoze razumjeti onda je to njen problem nije tvoj.mrzim takve ljude koji zlostavljaju porukama druge.ja imamm jednu koja stalno nesto govori i prigovara u prenesenom znacenju npr:danas svi samo misle na sebe,nigdje nikoga kad ti zatreba,POJEDINI su se umislili itd a znam da pod o pojedini misli na mene al mrzim kad tako nece da ti direktno kaze nego sve okolo prebacuje.uh al mi se nesmijemo zamarati sa takvim ljudima i trebali bi ih cak i izbjegavati

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 2829
16.8.2011 20:00:26   
mo girl
ja sam ovaj forum dozivila kao svoju ispovjedaonicuuser posted image tj.da pisem svoje uspone i padove pa se nadam da vam nisam dosadna.eh jutros sam isla malo u soping i cak sam usla u trzni centar koje inace izbjegavam u velikom luku jer mi u njima uvjek budeslabo,tako da sam danas nesto ponosna na sebe i bas sam sretna cjeli dan.inace ja se puno bolje osjecam kad vidim da uspjevam raditi stvari kojih sam se prije ustrucavala od straha da cu imati napade anksioznosti.meni jednostavno treba da se ovko malo oslobodim ovih strahoa i d normalno funkcionisem i odmah vise nema napada ja se naam da ce potrajatiuser posted image

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2830
17.8.2011 21:14:03   
nadez
zdravo mili moi sta mi radite evo ja standart neki daun neznam tako bezveza,nema niko jel su svi otisli na odmor ako ako user posted image pozdrav do svi ljubim vas

(odgovor članu biba26)
Neposredna veza do poruke: 2831
18.8.2011 11:18:23   
biba26
Bok drage cure!! Ja sam evo tako tako, bolje je nego na početku kad je bilo neizdrživo, crne prisilne misli su prisutne al kako piše na anksioznost.net prihvatila sam ih i proći će same od sebe, bile su puno gore na početku, prisutan je i strah od gubitka razuma al eto trudim se razmišljat pozitivno s vjerom da će sve proć. vidim da se jana ne javlja, sigurno uživa na moru, neka user posted image , eto ljubim vas sve!!! pozdrav!!!!

(odgovor članu nadez)
Neposredna veza do poruke: 2832
18.8.2011 13:41:31   
sreća35
Evo mene curice moje vidim naša porodica postaje sve veča i veća,ali eto neka bar imamo jedna drugu u ovoj našoj muci.....Pozdravljam sve nove drage ženice a pitam se gdje su nam stare javite nam se toliko fale vaši postovi....Ja i moje crne misli uvijek zajedno kud ja tu i one ali eto moramo se boriti....SVAKI novi dan i nama donese nešto lijepo samo trebamo znati prepoznati sve te lijepe trenutke i dati im veću važnost nego ovoj kučki...mnogo vas pozzzz...user posted image

(odgovor članu biba26)
Neposredna veza do poruke: 2833
18.8.2011 22:31:18   
sreća35
Život je kao grm ruža..prepun cvjetova i trnja.O nama ovisi čemu ćemo dati veću važnost,ljepoti cvijeta ili strahu od uboda...Poučna izreka zar ne....pa gdje ste moje ženice pravo me crnjaci pucaju nisam ni za šta ali valjda će biti bolje...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 2834
18.8.2011 22:45:52   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mo girl

ja sam ovaj forum dozivila kao svoju ispovjedaonicuuser posted image tj.da pisem svoje uspone i padove pa se nadam da vam nisam dosadna.eh jutros sam isla malo u soping i cak sam usla u trzni centar koje inace izbjegavam u velikom luku jer mi u njima uvjek budeslabo,tako da sam danas nesto ponosna na sebe i bas sam sretna cjeli dan.inace ja se puno bolje osjecam kad vidim da uspjevam raditi stvari kojih sam se prije ustrucavala od straha da cu imati napade anksioznosti.meni jednostavno treba da se ovko malo oslobodim ovih strahoa i d normalno funkcionisem i odmah vise nema napada ja se naam da ce potrajatiuser posted image

Bravooo samo tako nastavi svaki dan udji u taj centar barem 5 minuta ali nemisli  na njih, misli na stvari u izlogu ili na nesto sto trebas kupiti...Otidji u omiljenu prodavnicu ...Ja samo to radila kad mi je najgore stanje bilo , znala sam sva mokra od znoja izaci samo da udahnem vazduha , ali ispak nakon 20 puta tj dana ostane normala....
Pravilna ishrana i dovoljno sna pozitivno utjecu na anksioznost....

(odgovor članu mo girl)
  Neposredna veza do poruke: 2835
19.8.2011 1:38:49   
AnzA
SVUD PODJI,AL OPET NA OVAJ SAJT DODJI user posted image

drage zene mene nakon dugo vremena pa ima godina kako nisam imala panicni napad i kako me nije zeldac zabolio,a to se desilo tek malopre i nemogu da vjerujem milion pitanja straha u glavi zar se opet vraca user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sta da radim sad drage moje crne misli samo izlaze kao da su prespavale sad se bude,a taman mislim da sam '' ozdravila'' e neznam strah me sad svega sta je sa vama,javite se pisite,neki vec dugo dugo ne pisu,zao mi je zbog toga valjda nas pratite ,ako se ne javljate ...Boze osjecam se kao kad su mitek pocele crne misli i kao da neznam sa cim se suocavam ,svasta HOCU OPET DA SAM DOBRO JOOOOOOOOOJuser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2836
19.8.2011 9:43:00   
mo girl
tako je marina treba raditi ono cega se plasimo jer cemo ga jedino tako savladati i upravu su kad kazu da trebamo u svakom dogadjaju traziti i izvuci nesto pozitivno jer mi od ovog sranja ni nevidimo fine stvari koje nam se desavaju nego samo gledamo one crne stvari.anza nebrini to e samo epizoda tako i ja padnem u neku depru cim primjetim simptome i stalno ponavljam:ne sad opet ole te opet itd.to ti je smo 1 dan i proce opet isto kao i prije sto je prolazilo.nisam ni ja najbolje al pokusavam sebe uvjerit kad misli pocnu:i prije su bile pa nestale i sad ce ovo je samo jedan dan u  nizu necu se plasiiti.evo sam mi muz salje poruku da je imao udes neki ga kreten udrio po zadi i odvalio mu branik kaze da njemu nije nist al ja sam odmah pocela krojiti scenarijo:sta da je poginuo sta bi ja sama itd odm me safatale tuzne misli i place mi se tj.od nicega ja sam stvorila cjeli film tih nekih ruznih dogadjaja.bas sam idiotuser posted image

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 2837
19.8.2011 10:25:09   
Anoniman
Ma ja sad kad skontam kako sam blesava bila i mucila se sa mislima o nekim stvarima na koje ne mogu uticati, samo sebi stvarala  gore stanje dodje mi da se isamaram....Jer izgubila sam dosta vremena na ruzne strahove izbjegavajuci izlaske...Ja sam svjesna sad da se moji strahovi mogu dogoditi ali kazem sama sebi ok i ako se desi krecemo odatle ....Jer jednim djelomom strah nas kontrolira a u tom istom mi kontroliramo strah ,samo treba naci balansu....Treba misliti pozitivno i naci zanimaciju kad  sra*e pocne da  zaokupimo misli necim drugim

(odgovor članu mo girl)
  Neposredna veza do poruke: 2838
19.8.2011 11:10:07   
biba26
Ajme meni je jučer popodne bilo grozno, peglam robu, sama doma i crnjaci me počnu obuzimat, tipa šta ako sad odem po nož u kuhinju i nedaj Bože, užas.... noge su mi se odsjekle od straha..cure moje drage tako je lakše kad se može ovo s vama podijeliti. sve mi želimo biti one stare, normalne, možda je i ova vrućina nepovoljna za tu kučku. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2839
19.8.2011 16:15:57   
mo girl
uh vrucina je najgora makar meni jer se ja zimi super osjecam al ljeti katastrofa.i upravo tako ako ce se desit nek se desi onda kad se desi tad cemo ga rijesavat a ne naprijed smisljati strategije.ja nemogu uzivat u zivotu jer stalno trazim negativne stvari i misli me te prate e vala ko ih jebe nedajmo se.sad sam malo bolje evo pravim tortu od sira jer vazda da se utjesim kuham nesto jer volim kuhat.a sad cu sebi ukljucit seriju i gledacu cjeli dan malo da se opustim jer kad tko gledam nesto onda nemislim ninasta

(odgovor članu biba26)
Neposredna veza do poruke: 2840
22.8.2011 11:52:49   
biba26
Cure moje drage pa gdje ste?? Ja evo guram, borim se svakim novim danom, tražila sam malo po netu oko tih prisilnih crnih misli, i naišla na stranicu pitaj gorilu, tamo je jedan psihoterapeut odgovorio jednoj pacijentici da su te prisilne misli o tome da ćeš si nešto uraditi ili drugima, dio anksioznosti i da su to samo misli te da je dobra stvar šta su one "samo" neugodne psihički i fizički za osobu, one izluđuju, al da ih neće izvršit. To me dost smirilo. Kako ste mi vi? Dana, mo girl, marinadk, anza i sve ostale? Ljubim vas!!! Pusauser posted image

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2841
22.8.2011 15:00:20   
dana123
Pozdrav curke evo ja sam puno bolje ima malo nervoze al to prođe.Crneih misli nema to je bilo samo malo u početku.Ja uglavnom razmišljam samo o tome kak me je to snašlo i nedaj bože da se ponovi al i to brzo prođe.Evo ja se trudim što više družit sa ljudima,izlazit van, ići u šoping uglavnom radit stvari koje me vesele i odmah mi je puno bolje.Evo za nekih mjesec dana bit ću kuma u svatovima i baš se veselm tome.Valjda je to neki napredak jer dok sam bila loše i sama pomisao na svatove kosa mi se dizala na glavi uopće me ništa nije veselilo.Evo sad idem pisat molbu za posao pa budm vidla šta će bit.Eto toliko sve vas puno pozdravljam.

(odgovor članu biba26)
Neposredna veza do poruke: 2842
22.8.2011 17:00:51   
blur 77
Draga, Biba, ne plasi se svojih misli, jeste da je neugodno, po meni najgori simptom anksioznosti, ja sam se ostalih simptoma vrlo brzo rjesavala ali crnih misli i derealizacije jako jako tesko. Prosto su me izludjivale misli, i kako sam sve vise i vise pokusavala da ih se oslobodim one su postajale jace, tako da je istina da ih treba posmatrati kao nametnute spolja i ne reagovati sa strahom i panikom. I neces nista sebi uraditi ni drugome, kad sam ja pretekla za ove dvije godine i ti ces user posted image .
Sinoc sam upoznala mladu zenu, jako uspjesnu koja se borila sa anksioznoscu tri godine, od kojih dvije god terapija medikamentima i psihoterapija i znate sta mi kaze- da se izvukla tek kad je sama odlucila i postavila stvari u svojoj glavi. Bas onako kako nam kazu Koka i po i Marina Dk. Ali ono sto je mene odusevilo je koliko sad uziva u svemu, kaze da tek sad zivi zivot i dise punim plucima, valjda posle patnje sto je iskusila, uziva u najmanjoj sitnici. Jako vesela, optimista, puna energije i volje, ma zmaj. Nadajmo se da cemo i mi tako nekad!
Ja sam ok, uzivam sa svojom curom, malo me vrucina zadnjih dana bacila, pa mi se odmah strahovi javljaju, ali prolaze, nije vise kao nekad da me drze po cijeli dan.  Mnoooogo sam bolje, ali prozivjelo se dosta patnje, strah da mi se ne vrati to stanje ce uvijek lebdjeti oko mene.
Sad da pozdravim sve moje curice i zene, neko me zove da se mazi, udavih je i pojedoh zivu.  Kiiiiss

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 2843
22.8.2011 18:20:46   
mo girl
evo i meneuser posted image mene ne muce te crne misli nego me muci neki osjecaj krivnje npr.kad nesto kupim mucim se mislima zasto sam to kupila samo trosim pare itd.imam neku cudnu naviku cuvanja novca i na sve mi zao potrositi jer cuvam za Ni EDAJ BOZE.kao da ce sutra se nesto desitikuku meni ako sam bez ustedjevine.tako i cuvam stvari ,odjecu jer kao nikad neznas kad ti moze zatrebat.mrzim to jer nikad nemogu kupiti ni majicu a da me ne kopka sto sam je kupila

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 2844
23.8.2011 10:55:14   
biba26
hvala ti blur na savjetu, meni je isto tako, svi ostali simptomi anksioznosti nisu mi tako problerm, rješavam ih, ali te misli, dobro kažeš, šta ih više želim izbacit, to su intenzivnije. No, nadam se da će proći i da ćemo uživati u životu baš kao i mlada uspješna žena koju si upoznala, lijepi pozdrav svim curama!!!

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2845
23.8.2011 11:34:01   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mo girl

evo i meneuser posted image mene ne muce te crne misli nego me muci neki osjecaj krivnje npr.kad nesto kupim mucim se mislima zasto sam to kupila samo trosim pare itd.imam neku cudnu naviku cuvanja novca i na sve mi zao potrositi jer cuvam za Ni EDAJ BOZE.kao da ce sutra se nesto desitikuku meni ako sam bez ustedjevine.tako i cuvam stvari ,odjecu jer kao nikad neznas kad ti moze zatrebat.mrzim to jer nikad nemogu kupiti ni majicu a da me ne kopka sto sam je kupila

Isto sam i ja radila , emotivna vezanost za proslost, ja tog osjuecaja vise nemam jer uvijek sam mislila ako bacim poderane leviske , pa mogle su se zakrpiti i voila opet sam ih mogla nositi,,,Pare sam isto stedila tad sam mislila za nedaj boze ali u stvarnosti je to bio osjecaj nesigurnosti , bar kod mene...Jer boreci sa za anksioznoscu nisam previse odavala sebe tj svoj zivot, glumila sam da je sve ok dok s druge strane ja sam crkavala, Ljudi s kojima sam se druzila nikad nisu ni posumnjali da imam problema....Pare  su jednim djelom bile sigurnost i kad bi potrosila nesto grizla bi me savjest...Danas stedim ali zdrava navika , potrosim na sebe , kupim sebi obradujem se u pravom smislu te rijeci i kako je blur 77 navela istinski uzivam u malim stvarima koje prije nisam primjecivala , sad ih vise cijenim

(odgovor članu mo girl)
  Neposredna veza do poruke: 2846
23.8.2011 12:25:24   
dana123
Curke pozdrav.Evo da vam ja kažem nešto ja sam prvo djete rodila sa 18 god. a treće sa 29 i tek kad sam rodila treće onda sam svatila da su to najbolje godine i sad se sa 31 osjećam super,ali kod mene uvijek vladalo nezadovoljstvo zato kad moram ić nekud nemogu od male ili je moram vuć sa sobom htjela sam samo malo slobode i to me je valjda dotuklo i bacilo u ovo stanje.A isto tako i male stari su me činile sretnom,ali eto i kod mene je problem osjećaj krivnje zbog male.Recimo ja sam cijelu svoju trudnoću bila ogorčena što sam trudna,ali kad sam malu rodila bila sam presretna i zato je nikad nisam ostavljala kod mojih roditelja jer sam osjećala krivnju zbog svoje ogorčenosti ,pa sam joj u svemu udovoljavala i tako sebi uskraćivala slobodu.Evo sada se stvarno trudim uživati u svemu i dobro mi ide.

(odgovor članu biba26)
Neposredna veza do poruke: 2847
24.8.2011 16:47:52   
mo girl
taj osjecaj krivnje nas pojede.i onda mi nekad pukne film ma sta je vise citav zivot zalim zbog necega,mogu li ja ikad uzivati u danu a da se ne izjedam ako sam previse potrosila,ako sam bila neljubazna prema nekome itd vazda nesto

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 2848
25.8.2011 15:47:40   
nadez
zdravo cure moje evo imene samo sta sam se vratila od kod ginikologa malo sam uzbucene kao neka nervoza se analize do sada su uredu uzimam  neke vitamine i za 3 nedelje trebamo jos neke ispitivanje da uradimo do sada doktorka kaze da mi je sve od anaksioznosti,ja puno mislim puno se plasim i zato ne mozem da ostanem trudna,sta je tacno ja stvarno puno mislim i puno se plasim i milim na svaki mij napad i simptom,pa kako ce biti pa sta ce biti,joj dragi moi nadam se da ce jednog dana proci ljubim vas sve

(odgovor članu biba26)
Neposredna veza do poruke: 2849
25.8.2011 17:21:53   
mo girl
mi cemo sljedece sedmice raditi spermiogram da vidimo u cemu j eproblem nadez moze biti da ti je od akksioznosti mozda mi je i samoj tako stalno mislim na to i sama sebi nabijam pritisak.dosta zena znam kojima je sve u redu al nemogu zatrudniti na psihickoj osnovi valjda je i nama tako

(odgovor članu nadez)
Neposredna veza do poruke: 2850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  112 113 [114] 115 116   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  112 113 [114] 115 116   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *