|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  111 112 [113] 114 115   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
10.8.2011 19:32:28   
mo girl
jano j sam mjesecima trazila gdje cu na odmor sve sam u detalje pretrazivala i na kraju je ispalo bezveze nije ni blizu onoga kako su prikazali na internetu tako da se ne zamaraj previse gdje ces ionako mi anksiozni ljudi svemu nadjemo manu user posted image

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2801
11.8.2011 8:12:06   
biba26
Pozdrav veliki cure moje, puno mi znači kad znam da se mogu ovdje obratiti za svoje tegobe, na str.anksioznost.net sam sve već dosta puta pročitala, drago mi je da ima nekog tko može razumijet to stanje. e, sad, zanima me jel neka od vas imala baš te užeasne, crne misli?? user posted image

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2802
11.8.2011 8:12:38   
dana123
Draga bibo kao što Jana kaže sve mi to prolazimeo sve te crne misli.Kao prvo nemoj previše kopat po internetu jer meni je to još više pogoršalo stanje.Kao drugo otiđi dr.opće prakse i reci mu sve kako ti je i što osjećaš.Pa možda te pošalje samo na razgovor kod psihologa nemoraš odmah tablete možda ti bude lakše.Ja sam samo jednom bila na razgovoru kod psihologa i bilo mi je puno lakše.

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2803
11.8.2011 8:17:39   
dana123
Ja sam imala te užasne misli hvatale su me svaki drugi dan ali sad su prestale.Ali kod mene vlada strašna nervoza i tjeskoba tak da ti ja pijem tablete.Ali meni te tablete nisu od neke velike pomoći samo su mala pomoć a sve drugo je borba dan za danom.

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 2804
11.8.2011 8:19:08   
biba26
Hvala dana, bila sam već kod svoje dr, ona kaže da je sve to napetost i stres i da se ne moram brigat, da će proć, mah. Kako mogu doć do knjige panic away? Koji je najbolji način za samopomoć u vašim iskustvima?

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 2805
11.8.2011 8:41:39   
dana123
Evo primjera mene kad uhvati jaka tjeskoba ja obavezno slušam glazbu ali uz to nešto moram radit odmah mi bude lakše.Evo meni je moja dr.rekla ako nemam šta radit da uzmem krpu i da stalno brišem prašinu po kući i da ako treba pet puta na dan usisavam moš mislituser posted image Probaj čitat knjigu bilo kaku samo ne o bolestimauser posted image pogledaj neki dobar film ili još bolje komediju ili čitaj viceve bilo šta radi ,jer ti ćeš već sama vidjet šta te opušta.Evo ja sad naprimjer idem kuhat paradajz bljak, al šta moš nešto moram radituser posted image

(odgovor članu biba26)
Neposredna veza do poruke: 2806
11.8.2011 8:47:52   
dana123
E I JA BI RADO DO TE KNJIGE AL NEMAM POJMA KAK DA DOĐEM

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 2807
11.8.2011 10:57:02   
mo girl
vratite se nekoliko postova unazad neko je postavio link za skidanje panic away na nasem jeziku pa skinte sebi obavezno
na stranici 114 tj.prethodnoj forumasica DAJ DAJ je stavila link od knjige

< Poruku je uredio mo girl -- 11.8.2011 10:59:02 >

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 2808
11.8.2011 11:03:38   
mo girl
sto se tice tih strasnih misli to nas sve prati mene je to strasno mucilo na pocetku sad je manje al me nekad uhvati kad imam nekih problema pa me odmah pocnu saljetat te misli.svakako probaj otic kod psihologa cisto ako nista da ti da neke smjernice.a u ovoj knjizi imate nekolio psiholoskih vjezbi za rijesavanje tih misli meni je to jako pomoglo pa valja sve probati zar ne.inace ja sam jutros isla po gradu setat i nesto kupovala tako da sam sad sretna jer sam vidila da mogu i da se ONA BOLESCINA nije vratila u prijasnjem strasnom obliku.to mi je vjecna fobija cim osjetim da mi je nesto slabo ja odmah pocnem misliti:evo je opet kuku meni sta ako se vrati taman sam se donekle rijesila tog sranja itd.uh koje olaksanje sad osjecam i srecu nemate pojma kad sam uvidila da je ona slabost od juce i prekjuce mozda samo bila prolazna epizoda

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2809
11.8.2011 11:10:51   
biba26
Prije otprilike dva mjeseca su me baš jako mučile te misli, iako sam uvjerena da si ne bih niš napravila, al ono fuj grozan osjećaj kad hodam po cesti i nailazi kamion, meni se noge odsječu user posted image user posted image user posted image kako sam već rekla dok sam bila na moru ovo ljeto nisu me mučile, al  je dakako bila prisutna tjeskoba i strah, tipa dragi i ja idemo navečer na pizzu, meni film u glavi šta ako se sad onesvjestim ili ako izgubim razum i počnem vikat po restoranu, ajme meni grozno, ono šta je dana napisala to dosta pomaže, tj. kad me uhvati ja krenem nešto radit što volim, u mom slučaju obožavam rješavat križaljke i to me zbilja opušta. Budemo mi pobjedile tu kučku od anksioznosti, moramo, jake smo jer želimo bit one stare!!! Pusa svim članicamauser posted image user posted image

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2810
11.8.2011 11:29:00   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dana123

Evo primjera mene kad uhvati jaka tjeskoba ja obavezno slušam glazbu ali uz to nešto moram radit odmah mi bude lakše.Evo meni je moja dr.rekla ako nemam šta radit da uzmem krpu i da stalno brišem prašinu po kući i da ako treba pet puta na dan usisavam moš mislituser posted image Probaj čitat knjigu bilo kaku samo ne o bolestimauser posted image pogledaj neki dobar film ili još bolje komediju ili čitaj viceve bilo šta radi ,jer ti ćeš već sama vidjet šta te opušta.Evo ja sad naprimjer idem kuhat paradajz bljak, al šta moš nešto moram radituser posted image

Pomaze ja sam to radila kad me uhvate crne misli tj tegoba, panika , strah uzmem usisam ili uradim nesto sto sam vec uradilai kad zaboravim nastavim dalje, dok bi bila napolju npr setnja onda bi slusala muziku, u vozu busu bih igrala igrice na mobilu ili krizaljka , jer tu bi bas morala misliti na rjesavanje....To mi je pomagalo samo da me prodju napadi ali oni su se uvijek vracali jer nisam nikad sa tim rjesenjima dosla do onog glavnog.....Vidim neke je strah da ne polude, da ne ocnu vikati na javnom mjestu , Mislite ovako, pa sta i da se izderem na javnom mjestu, desilo se idemo dalje ....Tako sam i ja na kraju pocela da razmisljam ako bi se kojim slucajem desilo ono najgore cega se bojim , pocela bih od tog momenta da pravim najbolje rjesenje , izllaz, a ne da se stalno bojim tog....

(odgovor članu dana123)
  Neposredna veza do poruke: 2811
11.8.2011 14:40:46   
nadez
zdravo cure moje evo ja ovi dana po bolnicimauser posted image IVANI neznam i ja sta da mislim da ti kazem pravo zato sto ja sam imala od januara strasne napade i nisam ni probala da ostanem trudna,polako sam sobrala hrabrost(i ako jos uvek imam strah ali sta treba da bude neka bude)i evo mi do sada 6 meseci probamo i ne ide,ali doktorka je rekla posle godinu dana vkao se trebaju sve nalaze praviti poima nemam ni ja ako imas neki sovet mozes mi reci,vidim evo i BIBA 26 je kao mene,nema nam ostali bleki lajlak profa pozdrav do svi na forumu ljubim vas

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2812
11.8.2011 15:14:58   
ferhunde
Ko zeli knjigu PANIC AWAY neka mi pise mail u PP i dobice je

mnogu arno ne e na arno

(odgovor članu nadez)
Neposredna veza do poruke: 2813
11.8.2011 22:41:01   
jana mk
Pusa cure ljubim ja vas,ajd neko od bosanke neka se raspita o ovom liku molim vas:

http://altermedicina.blogger.ba

i pogledajte ovo http://www.flasteri.com jel neko mozda ima iskustvo?

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu ferhunde)
Neposredna veza do poruke: 2814
12.8.2011 19:55:40   
mo girl
ja sam pocel redovno izlazit al nekk mi se ovih dana desava da se cjeli dan osjecam kao da lebdim ,mislim ono kao da mi je neka magla na ocima i nisam skroz prisutna kao da su mi misli negdje drugo.zna li neko st je to jednostavno kao da sam napola negdje drugo i spava mi se i t magla kao da su mi naocale prčjave ono pa nevidim dobro kroz njih.e svasta vala i samnom.nisam nervozna dobro se osjecam medjutim malopre sam dobila vjest da mi je jedna prijateljica trudna udala se prije mjesec dana i zatrudnil na medenom mjesecu i nije joj drago i tako mi je nesto krivo bilo .mozda ce vam zvucati ovo grpzno al kako tako ljudi koji ne zele djecu zatrudne iz prve a ja se toliko mucim i nadam i nista.to stvarno nije pravedno.drago mi je zbog nje al mi je krivo zbog meneuser posted image .inace sam se super osjecala al eto to me malo poljuljalo

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 2815
12.8.2011 22:00:15   
ivanai
draga moja mo girl nemoj sebe da krivis sto se tako osjecas zbog vijesti da ti je prijateljica trudna to je normalno zasto sto ti zelis bebu a neda se dati kazem ja iz licnog iskustva ja imam zaovu koja mi je kao sestra jako smo dobre udala se dvije godine posle mene odmah ostala trudna i rodila blizance mene je bilo sramota muza to mu je sesta al kad sam cula daje trudna i da nosi blizance ja sam oplakala ni sama neznam zasto al valjda je to ona moja zelja da budem majka a nemogu,jos kad je moja draga svekrva bacila komentar posto ce dobiti dvoje unucadi odjednom pa sto nije jedno cerkino jedno moja ja dva dana nisam mogla sebi doci. mozda to svi nremogu razumjeti al ko je to prosao ko je bio u situaciji kao ja i ti razumjece i znati da nisi losa sto se tako osjecas... draga moja razvedri se i samo napred docice i nase vrijeme sigurno...pusa....

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2816
13.8.2011 11:36:32   
mo girl
hvala ivanai odmah mi je lakse jer nisam tako groznauser posted image al eto to te ono muci kakko je zivot nepravedan tako al neka doce i nase vrijeme nekad.danas sam ok evo uzela nekakve kiflice da pravim inace me kuhanje dobro zaokupi i nemislim ninasta pa e bolje osjecam 

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 2817
13.8.2011 16:50:42   
biba26
Pozdrav drage moje! Kako ste danas? Ja sam evo čistila danas, onda mi je bolje, ne loove me toliko crnjaci i prisilne misli, čitala sam da su te misli sastavni dio anksioznosti, ma gadna je ta kučka... Mene zanima je li koja od vas imal strah od gubitka razuma i kontrole nad sobom? Meni se to često dešava, onak da ću poludjeti i završiti na psihijatriji užas... Nego, gdje su stare članice foruma, nadam se da su bolje i da polako pobjeđuju ovu kučku...večeras ću malo izaći s dragim, to mi puno pomaže kad sam u društvu negdje uopće ne mislim na ništa i ne hvata me tjeskoba, od prije nekoliko dana počeli smo raditi na djetetu al ja zbilja ne znam ak zatrudnim kako ću to izdržat od svih tih silnih strahova i misli...user posted image user posted image  Pusa svima!!!

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2818
13.8.2011 17:35:23   
dana123
Draga biba da ti kažem meni je to i bio najveći problem.Kad sam došla kod dr.nije mi bilo jasno šta mi je pa sam joj rekla joj ja imam osjećaj da ću poludit da ću završit na psihijatriji u bjeloj košulji sa iglama u ruki ma fuj ,a ona će meni ma nije to ništa svako ko pati od anksioznosti ima takve misli.Tak da se ne sekiraj nisi jedina.Ja sam još mislila da sam ja posebni slučaj da mi nema ljeka ma grozan osjećaj.Evo sad mi je puno bolje imam svojih žutih minuta ali to prođe.

(odgovor članu biba26)
Neposredna veza do poruke: 2819
13.8.2011 17:43:10   
dana123
E curke mene zanima kak ste vi al ja sam u ova tri mjeseca prolila suza i suza mislim da se nikad nisam tako naplakala grozno.A valjda sav taj nabijen stres morao izaći.

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 2820
13.8.2011 23:32:39   
nadez
zdravo na svi,Biba26 da ti kazem nisi sama u ovoj situacij i ja sam tu mi radimo vec nekoliko meseci na bebu ama nista do sada i ja sam malo u haousu sa crnim mislima sa napadima ali borim se i nadam se da ce jednog dana proci,pozdrav do svi ostali

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 2821
14.8.2011 14:07:05   
mo girl
evo danasnji report:skuzila sam da se bolje osjecam kad iznenada negdje moram ici jer valjda nemam ka d razvijati razne verzije nego kad unaprijed planiram da negdje idem i dok ja to preberem po glavi sv sam iscrpljena.jutros sam slucajno sa sestrom otisla na jednu gradsku pijacu koja je ogromna i bilo je milion ljudi al mi nije bilo lose iako je bilo strasno vruce i velika guzva.al kad planiram da negdje idem recimo navece pa cjeli dan razmisljam hocu li moci da mi nebude slabo itd onda kad izadjem bas mi bude slabo valjda od toliko razmisljanja.danas samsama kuci i sad cu ukljuciti neki film i uzivati u tisini 

(odgovor članu nadez)
Neposredna veza do poruke: 2822
14.8.2011 18:18:38   
dana123
A vidi moj.Jučer cijeli dan planiram kako ću danas sa dijecom na bazen a pošto danas muž radi cijeli dan moram ga vozit na posao jer mi treba auto.I tako ja se jutros digla sve me neka nervoza vata ono fuj ali ne zato što idem na bazen nego iz čista mira.I tako ja dovela muža na posao kad on veli curi voda iz auta izgleda da je otišla pumpa ajme meni ništa od bazena.Kad ono još veća nervoza a ja nato kak ću danas cijeli dan izdržat kod kuće uf ono još veća nervoza.Kad za sat vremena dolazi majstor sa autom i kaže ma možeš na bazen sam malo pripaz na vodu, a ja odjednom sretna nema više nervoze.I oću da kažem da meni jako gode izlasci od kuće jer me to jako opušta i nema anksioznosti.Mi jednostavno moramo raditi stvari koje nas opuštaju i stalno raditi na tome.Jer meni je dr.rekla da moram izlazit iz kuće i družit se s ljudima a ne stalno kukat kak ću ovo ,kak ću ono jer tu nema napredka.Eto cure malo sam dosadna al to je tak.Pozdrav svima i uživajte.

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2823
14.8.2011 21:09:07   
mo girl
blago tebi kad se bolje osjecas vani,ja se nekako najbolje osjecam kuci:nema nervoze strahova itd.ja sam inace jako nervozna osoba (to nam je porodicno) i kad izadjem i nesto mi zasmeta npr:dugi red u prodavnici,guzva u prometu,neljubazna prodavacica mene strasno uhvate zivci uglavnom mi se cjeli izlazak svodi na roncanje i tersanje.meni se sestra smije kad izadjemo uvjek mi kaze:ti ces se taman pobiti sa nekim jednog dana sve te zivcirauser posted image ja imam 2 sestre i nikad nisam imala svoju sobu ni svoju privatnost jer sam sve morala djeliti sa njima al sad kad zivim sama ja sam nekako toliko zeljna te komocije i jednostavno uzivam da radim sta hocu,da je cjeli stan moj i muzu kazem:nista nediraj ja cu sve namjestiti kako ce biti.a kad izadjem ja samo slusan tudje probleme prijateljica koje se jadaju na muza,svekrvu itd pa me to malo cini depresivnom jer mi je dosta i ovog mog problema i najbolje se osjecam kad sa muzem izadjem jer me on nepegla nego samo gledamo izloge komentarisemo itd nekako sve strahove i probleme gurnemo u cosak neki

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 2824
15.8.2011 15:34:49   
biba26
Pozdrav drage moje!!! Menni je danas bolje, sinoć smo bili dragi i ja ne nekoj feštici i bilo je baš lijepo, plesali, zabavljali se, pričali se i tad nema onih vražjih crnih misli pa se i bolje osjećam. No, imam jedan problem koji želim podijeliti s vama, tj pitati za savjet, naime, imam jednu prijateljicu kojoj sam par puta spomenula kako će ić sa mnom na more ovo ljeto, dakle same ona i ja, međutim meni je sad neki posao iskrsnuo i morat ću ostat doma tako da ništa od toga mora, kad sam joj to javila, ajme koja je to reakcija bila tipa pa to je tako nisko, ti si me pozvala sad sve otkazuješ zbog banalnog razloga(njoj je posao banalni razlog), kako je niam nikako mogla uvrstit u svoj raspored, kak ona to nebi od sramote napravila i zamjerila se, kako sam joj priopćila da ništa od mora kao da je to nešto najnormalnije, kako je to sve jako ružno od mene... user posted image Eto cijeli dan mi šalje takve poruke i to me sad dost razdrmalo i vratilo tjeskobu. Ona ne zna da patim i od te anksioznosti, nismo tako bliske, ovdje mi je najljepše s vama curama koje se isto osjećate, i koje znaju kako mi je sa svim tim strahovima i mislima. Šta bi vi na momo mjestu napravile po pitanjeu te "prijateljice"? Pusa svima!!!

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  111 112 [113] 114 115   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  111 112 [113] 114 115   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *