RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Vrtić i čuvanje djeteta

Poruka

dambolina -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (12.6.2015 11:34:16)

Da, ali u Djecijem gradu zbog postojanja druge smjene, mozes ostaviti dijete i nakon 17 sati. U tom slucaju se placa 5 KM po satu. Meni se par puta desilo da mi je dijete ostalo iza 17 sati u vrticu, pa sam za to vrijeme doplacivala. Doduse, nije ostao nikad preko 15 minuta, ali sam svejedno morala platiti tih 5 KM kao da je ostajao citav sat.

srećicaa -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (12.6.2015 16:52:36)

Ma 5 KM je nista u poredjenju s tim da ja gledam hocu li izgubiti glavu u voznji ili na sred sastanka reci zao mi je ali moje dijete ce ostati na ulici ako odmah ne krenem. Cak i da ne moze po njihovom ostati, jedino mi se mogu napricati kako to ne moze tako, ali znam da nece neko radi mene na ulici na -15 stajati i brojati sekunde kada cu doci, a i moje dijete isto tako.

srećicaa -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (12.6.2015 16:53:32)

Mame i tate, vodi li iko dijete u Dunje?

vjestica -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (12.6.2015 19:01:41)

to je prije bilo, sad više ne
ove godine ako roditelji kasne, učiteljica koja inače vodi dijete ostaje sa njim duže,a ne učiteljica iz druge smjene
znači, djetetovoj učiteljici remetiš slobodno vrijeme i prisiljavaš je da ostane duže ako kasniš iza 5 sati
moje dijete ide u taj vrtić i bilo je dosta probelma zbog roditelja koji su kasnili

Lavić -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (14.6.2015 21:08:37)

Mi smo najavili koristenje vrtica za narednu godinu, moramo li se prijaviti na JP?
Ako ne, kad potpisujemo ugovor, obzirom da smo na godisnjem juli i august? Isto najavili.

bebaa -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (14.6.2015 21:13:02)

IZVORNA PORUKA: Lavić

Mi smo najavili koristenje vrtica za narednu godinu, moramo li se prijaviti na JP?
Ako ne, kad potpisujemo ugovor, obzirom da smo na godisnjem juli i august? Isto najavili.

ako si potpisla onaj papir o produženju korištenja vrtića na narednu godinu,onda dsamo čekaj sistematski i potpisivanje ugovora u toku avgusta...ne znam u kom periodu će biti.....

jednaa -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (6.7.2015 12:57:16)

koliko se plaća manje zbog suhe hrane?
Ako neko zna molim da mi napiše, dijete je išlo u vrtić cijelo vrijeme...
Izvinjavam se ako se već pisalo o tome..

vjestica -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (6.7.2015 13:08:03)

21 km manje

jednaa -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (6.7.2015 13:55:25)

Hvala vještice

bebaa -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (7.7.2015 12:21:07)

Ja platila 01.07...[sm=hudicek1.gif]
nadam se da ce dozvoliti u augustu da umanjimo...

salmana -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (8.7.2015 8:55:27)

http://www.klix.ba/vijesti/bih/roditelji-djece-zarazene-salmonelom-u-sarajevskim-vrticima-pokrecu-tuzbu/150707095

salmana -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (8.7.2015 8:57:50)

"Dva mjeseca nakon što je kćerka Azre Hrustemović zaražena salmonelom u jednom od sarajevskih vrtića, zaražen je i njen mlađi sin.

"Nakon dva mjeseca i njenih šest negativnih nalaza, salmonelom se zarazio i moj mlađi sin.
I to je upravo ono što me je potaknulo na tužbu - iskreno sumnjam u to da su ti nalazi bili negativni,
jer on nije mogao nikako drugačije dobiti salmonelu nego preko nje", pojašnjava ova majka i dodaje:

"Sva djeca s negativnim nalazima su se mogla vratiti u vrtiće, a ja sam igrom slučaja svoje dijete ispisala jer sam je upisala u školu.
Ipak, zamislite broj djece koja su vraćena u vrtiće sa negativnim nalazima, a i dalje su kliconoše", govori Hrustemović."

Ovo je stvarno da te strah uhvati [sm=smiley22.gif]

jednaa -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (24.7.2015 14:11:04)

http://radiosarajevo.ba/novost/195689/vrtici-pretrpani-ponisten-konkurs-za-upis-djece-u-sarajevska-obdanista

Miimy -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (30.7.2015 10:47:01)

Recite mi sta je potrebno prilikom prijave na konkurs za upis djeteta u vrtic JU Djeca Sarajeva... prvi put se upisujemo je li samo odemo popunimo obrazac , a ako prodjemo donosimo ostale dokumente ... i jel od sutra pocinje upis negdje procita 31jula a njihova stranica mi izbacuje gresku hvala....

teacher75 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (30.7.2015 12:28:31)

dostavi i potvrde da oboje radite

maja78 RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (30.7.2015 17:47:19)

ma mislim samo licna za vas dvoje, a za dijete rodni list

škorpija -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (30.7.2015 19:09:32)

Ma poništili su konkurs i sad svi moraju na avgustovski koji će biti rigorozan, a prednost imaju djeca kojima oba roditelja rade i djeca koja su lani ostala na listi čekanja

maja78 RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (30.7.2015 19:34:06)

aaa koja diskriminacija, pa mozda jedan roditelj radi ali na crno jer je primoran

Emica_sa -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (30.7.2015 20:48:43)

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

aaa koja diskriminacija, pa mozda jedan roditelj radi ali na crno jer je primoran

naravno da je diskriminacija,zasto ja kao majka troje djece,a muz mi nije uopce ovdje,ne bi mogla upisati svoje dijete u vrtic...

kada sam predavala za prosli konkurs teta na Mojmilu mi je odmah rekla da nece biti primljen jer ja ne radim...

salmana -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (25.8.2015 11:32:06)

Zna li iko kad ce JU objaviti rezultate konkursa?

ladyblue RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (25.8.2015 11:49:59)

IZVORNA PORUKA: salmana

Zna li iko kad ce JU objaviti rezultate konkursa?

to se svi pitaju. moraju ostaviti žalbeni rok a da danas objave rezultate neće imati onih zakonskih 8 dana za žalbu.

salmana -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (25.8.2015 12:48:38)

I to, a I za primljenu djecu kada ljudi briseve I pedijatrijske potvrde da izganjaju??? a konkurs zatvoren prije 11 dana [sm=zmeden.gif]

maksi -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (25.8.2015 13:03:32)

Ja svaki cas ulazim na njihovu stranicu a nista,stvarno nema smisla,bas su bezobrazni mi smo bili primljeni u junu,da li ce o sada vidjecemo.
Ja sam juce uzela uputnice za briseve,sutra cu odvesti djecu da bude spremno a vidjecemo sta ce biti
IZVORNA PORUKA: salmana

I to, a I za primljenu djecu kada ljudi briseve I pedijatrijske potvrde da izganjaju??? a konkurs zatvoren prije 11 dana [sm=zmeden.gif]

salmana -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (25.8.2015 13:26:55)

Evo sam zvala, rekli su mi da ce rezultati konkursa biti objavljeni pocetkom sljedece sedmice, bice I zalbeni rok, upis se pomijera.

Eto, da ne iscekujemo.

maksi -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (25.8.2015 13:39:53)

Stvarno svasta nemam rijeci,pa nece to biti zavrseno ni do polovine sljedeceg mjeseca

Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sljedeća stranica >   >>