RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Vrtić i čuvanje djeteta

Poruka

Skvo RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (24.4.2015 11:12:05)

IZVORNA PORUKA: mama_alma

Ma kakav antibiotik, pa sinoć žena šefica klinike apeluje da se ni slučajno ne daj eantibiotik, ako je salmonela, jer to samo veći problem može izazvati.

svaka osoba mora dijete odvesti pedijatru...i on ce dati terapiju...ja bi licno kod moje djece zahtjevala antibiotsko lijecenje...ne ide svaki antibiotik tu se slazem, a doktor ce dati onaj koji misli da treba.

salmy -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (24.4.2015 11:12:06)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

IZVORNA PORUKA: salmy

uzas...
suosjecam sa svim roditeljima i njihovom djecicom [sm=smiley13.gif]
Da smo drzava kao sto nismo odmah otkaz i kaznene prijave nadleznima vrtica
a roditelji traziti odstetu sto su im djecu otrovali[sm=smiley13.gif]
jadna djeca [sm=smiley19.gif]

A na osnovu čega kaznena prijava i otkaz?!

na osnovu trovanja toliko djece...nisu to igracke...to su djeca koja ce imati posljedice...na stranu stres roditelja i sikiracija kao i odsutvovanje sa posla uzas[sm=smiley13.gif]

ladyblue RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (24.4.2015 11:12:45)

Ma kakav antibiotik, pa sinoć žena šefica klinike apeluje da se ni slučajno ne daj eantibiotik, ako je salmonela, jer to samo veći problem može izazvati.

i meni je koma ali ne bih nikome na muku da prisjedam. u našem vrtiću nije bilo problema pa da ne bude da sada pametujem.
ja imam gorka iskustva sa dječijim proljevima ali opet kažem to je moje dijete i ja znam šta bih ja radila.

ladyblue RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (24.4.2015 11:14:25)

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

svaka osoba mora dijete odvesti pedijatru...i on ce dati terapiju...ja bi licno kod moje djece zahtjevala antibiotsko lijecenje...ne ide svaki antibiotik tu se slazem, a doktor ce dati onaj koji misli da treba.

vidiš, ja bih upravo suprotno uradila. antibiotik ni pod razno dok se proljev ne sanira da ne uništava dodatno crijevnu floru. no dobro, nismo svi isti.

Skvo RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (24.4.2015 11:14:45)

uzas...

na osnovu trovanja toliko djece...nisu to igracke...to su djeca koja ce imati posljedice...na stranu stres roditelja i sikiracija kao i odsutvovanje sa posla uzas[sm=smiley13.gif]

na osnovu da nije pracena kontrola rizika higijenska...e tu ce da odgovaraju...nije salmonela iza coska upala u tanjire.

hanabanana -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (24.4.2015 11:15:02)

uzas...

Naravon da nisu igračke. Ali da bi neko dobio krivičnu prijavu mora postojati dosta faktura koji su medjusobno posljedični.

bebaa -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (24.4.2015 11:15:02)

Ma vodim dr za sve i svasta a kamoli za ovako nesto...ne znam..ja sam za dr...ko sam ja da pametujem,neka svako radi svoj posao pa je i meni mirna savjest...

Skvo RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (24.4.2015 11:16:11)

IZVORNA PORUKA: ladyblue

vidiš, ja bih upravo suprotno uradila. antibiotik ni pod razno dok se proljev ne sanira da ne uništava dodatno crijevnu floru. no dobro, nismo svi isti.

pa kada bi dijete imalo toliki proljev, ne mora se ant. davati oralno...ali hajde...uglavnom u ovom slucaju ja u antibiotik vjerujem.

hanabanana -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (24.4.2015 11:17:19)

uzas...

na osnovu da nije pracena kontrola rizika higijenska...e tu ce da odgovaraju...nije salmonela iza coska upala u tanjire.

Koliko sam ja razumjela, kontrole su vršene po protokolu - jednom mjesečno.
Svi zaposleni imaju uredno ovjereno sanitarne knjižice, a što se po protokolu isto kontroliše - jednom u ne znam koliko.

Skvo RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (24.4.2015 11:20:13)

uzas...

Koliko sam ja razumjela, kontrole su vršene po protokolu - jednom mjesečno.
Svi zaposleni imaju uredno ovjereno sanitarne knjižice, a što se po protokolu isto kontroliše - jednom u ne znam koliko.

kakve veze imaju kontrole...hladni lanac namirnica mora se svakodnevno postovati....kao i higijena i nacin pripreme jela...dakle kako se radi o trovanju salmonelom..dva su nacina...1. nije dovoljno obradjena namirnica zivotinjskog porijekla-termicki 2. nije higijena na zavidnom nivou pa se desilo da se sa sirovog prenijelo na kuhano tzv. kroskontaminacija..dakle u oba slucaja krivica je u ustanovi.

hanabanana -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (24.4.2015 11:25:59)

kakve veze imaju kontrole...hladni lanac namirnica mora se svakodnevno postovati....kao i higijena i nacin pripreme jela...dakle kako se radi o trovanju salmonelom..dva su nacina...1. nije dovoljno obradjena namirnica zivotinjskog porijekla-termicki 2. nije higijena na zavidnom nivou pa se desilo da se sa sirovog prenijelo na kuhano tzv. kroskontaminacija..dakle u oba slucaja krivica je u ustanovi.

Za higijenu su oni koji su nadležni da to iskontrolišu rekli da je uredu.
To je ono što ja govorim.

Skvo RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (24.4.2015 11:28:02)

Za higijenu su oni koji su nadležni da to iskontrolišu rekli da je uredu.
To je ono što ja govorim.

pa jednostavno je..onda je prvi razlog.

Skvo RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (24.4.2015 14:45:32)

ili je ipak drugi razlog

http://www.klix.ba/vijesti/bih/centralnoj-kuhinji-ju-djeca-sarajeva-zabranjen-rad-i-naredjena-dezinfekcija-prostorija/150424071

hanabanana -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (24.4.2015 14:48:52)

Ma ne bih rekla....napisali su i sami - preventivnog razloga.
Ja bih rekla, daj da umirimo javnost pa da nešto donesemo.

M kao Mama -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (24.4.2015 14:49:29)

ili je ipak drugi razlog

http://www.klix.ba/vijesti/bih/centralnoj-kuhinji-ju-djeca-sarajeva-zabranjen-rad-i-naredjena-dezinfekcija-prostorija/150424071

upravo i ja krenuh da stavim link

sad imam ??????

bebaa -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (24.4.2015 14:51:43)

Najezih se.....

M kao Mama -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (24.4.2015 14:52:52)

IZVORNA PORUKA: ladyblue

Znači glavu na panj bih stavila, da je direktorica Mirjana kazala da je u ponedjeljak bio obrok makaroni sa jajima zapečeni, a utorak špinat, otkud sad grašak, ik odkud sad makarone u utorak, Allah selamet i još nešto, jel nužno da je ručak uzrok, možda je oid doručka ili od užine krenulo, hajd znaj, možda hrana nije, možda je neko drugi kliconoša, kako god, vjerujem da će na kraju roditelji ovo istjerati na čistac, jer od ovih iz Vrtića, inspekcije&CO ne očekujem da ovo istjeraju na vidjelo,

P.S: Rita, jel i tvoja curka u ovoj grupi djece,

brzo ozdravljenje želim,

Ne stavljaj glavu na panj, juče žena fino rekla, izjava za dnevnik kantonalne televizije.
[sm=smiley1.gif]

eto, ti, mislim dementna sam u zadnji vakat pa ne znam jesam li nešto čula ili usnila, pa rekoh da se ogradim, al srećom imam vas, pa mi sačuvaste glavu, hahahah, znači ipak sam dobro čula, jer znam da sam se čudila, ne znam gdje bi više moglo biti salmonene u ovim makaronima ili u špinatu

u utorak su imali zapečene makarone sa pavlakom i jajima. moja pretpostavka je da se jaja nisu dovoljno "zapekla" da bi bila termički obrađena.

meni je žao sve dječice ali na žalost ovo je nešto što se teško može spriječiti. svaka od nas može kući dati djetetu jaje koje ima salmonelu i napraviti problem.

Djeca su na liječenju na Klinici za infektivne bolesti i podvrgnuta su terapiji rehidracije, a njihovo stanje se prati. Podsjećamo da roditelji tvrde kako su se djeca otrovala obrokom koji je sadržavao rezance, jaja i pavlaku, što je bio ručak u ponedjeljak.

e, fakat šta su djeca jela i u koji dan ?

vjestica -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (24.4.2015 14:53:13)

ne znam šta je čudno
pa piše iz preventivnih razloga
mene samo čudi da nisu odmah zavorili kuhinju, za svaki slučaj

M kao Mama -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (24.4.2015 14:59:35)

IZVORNA PORUKA: vjestica

ne znam šta je čudno
pa piše iz preventivnih razloga
mene samo čudi da nisu odmah zavorili kuhinju, za svaki slučaj

po mom mišljenju, zato što je bezbolnije da veliki broj mališana koji idu u njihove vrtiće jedan dan imaju suhu hranu, nego, dva, odnosno tri dana, ne znam, ja sam se to isto zapitala, zašto odmah nije kuhinja zatvorena,

Skvo RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (24.4.2015 18:56:09)

http://m.klix.ba/vijesti/bih/tuzilastvo-ks-istrazuje-trovanje-hranom-u-sarajevskim-vrticima/150424096
pa naravno..

hanabanana -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (24.4.2015 19:55:55)

http://m.klix.ba/vijesti/bih/tuzilastvo-ks-istrazuje-trovanje-hranom-u-sarajevskim-vrticima/150424096
pa naravno..

Jos najbolje da ne istrazuju....naravno da ce istraziti.
Meni nije jasno, dopustam da ne znam dovoljno, al po portalima se moze procitati kako je za sve kriva direktorica?! Kao da ce se svi problemi JU Djeca Sarajeva biti rijeseni njenom ostavkom. Ja uopste ne znam kako oni uspjevaju da rade. Novac koii mi uplacujemo kao roditelji ide u budzet a ne na racun JU. Iz budzeta im odredjuju koliko novaca mogu upotrijebiti u procesu javne nabavke za prehrambene proizvode. Moja djeca su isla u Kekec, garantujem da je tako izgledao neki privatni vrtic, ne bi dozvolu za rad dobio.
Vrtic u koji sam ja isla prije 35 godina izgledao je bolje. Jbt mi smo imali male krevetice koji su se izvlacili na tockice i redali jedan na drugi.
Vrtici se nalaze u poslovnim prostorima stambenih zgrada gdje se prozori ne mogu otvoriti......za sve to- nije kriva direktorica nego vlasnik JU Djeca Sarajeva.

bebaa -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (24.4.2015 19:57:41)

grdna rano moja.....jest mi djete ogladnilo...kad je navalio u čudu smo ostali...kao iz Bijafre.....[sm=sad.gif]

teacher75 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (24.4.2015 20:03:04)

i meni je zao direktorice.sad sve drvlje i kamenje na nju i jos kad procitam primitivne komentare na portalima, zlo mi je[sm=smiley13.gif]

hanabanana -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (24.4.2015 20:06:40)

IZVORNA PORUKA: teacher75

i meni je zao direktorice.sad sve drvlje i kamenje na nju i jos kad procitam primitivne komentare na portalima, zlo mi je[sm=smiley13.gif]

Primitivci. Moja su isla i kad je bila druga direktorica.....nebo i zemlja.

Skvo RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (24.4.2015 20:24:03)

koliko znam KS kotizira za svako dijete...a drugo je sto oni od roditelja traze da kupe plazma televizije...sada treba da se oplakuje odgovorno po zakonu lice..lijepo placena direktorska pozicija nosi i odgovornost sa sobom..osoba nije dosla juce...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sljedeća stranica >   >>