RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Vrtić i čuvanje djeteta

Poruka

bebaa -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (10.12.2013 21:21:12)

u četvrtak u 17 imamo roditeljski sastanak....[sm=sad.gif]
biće priče o paketićima........[sm=bravo.gif][sm=jezicek.gif]
i još 2 tačke dnevnog reda.......

šta li će ovaj moj bandit dobiti..pohvalu ili ukor.....[sm=zmeden.gif][sm=jezicek.gif]

hanabanana -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (10.12.2013 22:15:22)

Ja sam uciteljice pitala ako cemo opet razglabati o Deda Mrazu, necu ni dolaziti.
Nemam vise snage raspravljati o istom vec petu godinu zaredom.

bebaa -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (10.12.2013 23:06:23)

štooo???jeli ima neki problem,nama je prvi pt pa ako treba obratiti pažnju na nešto reci mi....[sm=zmeden.gif]

sanelaceca -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (10.12.2013 23:23:57)

Drage mame kakva je kod vas situacija sa bolesnom djecom,moj djecak odkako jje krenuo u vrtić od oktobra nije bez antibiotika,bas se brinem ne znam sta da radim,cak razmisljamo da ga ispisemo....pomoziteee.....

bebaa -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (10.12.2013 23:28:14)

šta da ti kažem...od početka septembra je već 2x bio na inhalacijama,antibiotici,aktivirao se AD,non-stop slini,kašlje ama riče,pun šlajma,ništa neće da jede.....3x konjuktivitis........ali opcije nemam,ispisati ga ne mogu nego se samo nadati da će se izboriti nekako i ojačati.....[sm=smiley13.gif]

sanelaceca -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (10.12.2013 23:54:57)

Joj,uzas mi smo do sad popili 6 antibiotika i sve super krene ali za 2 dana opet isto slini,kaslje,i sto je najgore temp.cak evo ni pencilin injekcije ne pomazu,pravimo pauzu do januara sa vrticem a dalje nek nam je bog na pomoci.Bebaa hvala tii zelimo vam brz oporavak

hanabanana -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (10.12.2013 23:57:22)

IZVORNA PORUKA: sanelaceca

Joj,uzas mi smo do sad popili 6 antibiotika i sve super krene ali za 2 dana opet isto slini,kaslje,i sto je najgore temp.cak evo ni pencilin injekcije ne pomazu,pravimo pauzu do januara sa vrticem a dalje nek nam je bog na pomoci.Bebaa hvala tii zelimo vam brz oporavak

Jeste radili briseve, svi u kuci?

teacher75 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (11.12.2013 0:25:42)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Ja sam uciteljice pitala ako cemo opet razglabati o Deda Mrazu, necu ni dolaziti.

razglabali su[sm=smiley36.gif]

sanelaceca -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (11.12.2013 0:28:44)

nismo treba sad da radimo ali on jos ne moze jer smo tek zavrsili sa pencilinima.

hanabanana -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (11.12.2013 0:31:33)

nismo treba sad da radimo ali on jos ne moze jer smo tek zavrsili sa pencilinima.

Vrlo je bitno da uradite vi u kuci briseve.
Mozda neko od vas ima baju a da i ne znate.
Znaci svi u domacinstvu uradite briseve i grla i nosa.

hanabanana -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (11.12.2013 0:32:27)

IZVORNA PORUKA: teacher75

razglabali su[sm=smiley36.gif]

Poslacu co'jeka. [sm=smiley36.gif]

sanelaceca -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (11.12.2013 0:35:27)

da da znamo,naravno uradit cemo.hvalaaaa

hanabanana -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (11.12.2013 0:42:27)

da da znamo,naravno uradit cemo.hvalaaaa

Moja mladja je zavrsila sa spazmom u bolnici, a starija je imala hemofilium influence sto se otkrilo dva mjeseca kasnije.
Starija djeca se s tim izbore, kasljem i curenjem nosa.
Mladja mogu dobiti gusenje.

Prije dvije godine isto tako starija je imala smjene suhog kaslja, hrkanja, zdravog stanja.
Nakon par mjeseci kad me taj kasalj sporadicni poceo izludjivati na svoju ruku sam uradila briseve imala je streptokok bez bilo kakvih simptoma osim hrkanja i sporadicno suhog kasalja.
Tu bestiju od streptokoka smo tri mjeseca tjerali i uspjeli smo.

Ja sada barem dva puta godisnje uradim svima briseve.

sanelaceca -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (11.12.2013 0:47:33)

Naravno slazem se,ali evo sad iskreno kako ste uspjeli tj.s cim,jer ako nije pomoglo toliko antibiotika i injekcije iskreno ne znam sta ce drugo pomoci.

hanabanana -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (11.12.2013 0:52:52)

Naravno slazem se,ali evo sad iskreno kako ste uspjeli tj.s cim,jer ako nije pomoglo toliko antibiotika i injekcije iskreno ne znam sta ce drugo pomoci.

Moja djeca su u zivotu popila par abtibiotika, mislim da moze stati na prste obje ruke.
Ja sam odbila dati antibiotik ako nema nalaza CRP, krvi ili brisa.
Jednoj je pet i pol, drugoj devet i pol godina.
Vjerujem da sam nocna mora svakog pedijatra.[sm=smiley1.gif]

Streptokok borili smo se dugo.
Tri doze Ospena.
Nakon prve banja je bila tu, nakon druge isto.
Onda je isla treca ali dvije sedmice.
Nakon toga injekije eritromicina svakih 15 dana, tri doze.
Poslije toga smo cisti, skoro tri godine.

sanelaceca -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (11.12.2013 1:02:04)

mi smo davali antibiotik zato sto jedino on obori temp.joj boze pa to je bas tesko i tuzno jer su oni mali,moj djecak ima 2,5 god.i nije nikad bio bolestan dok nije krenuo u vrtić.hvala tii

mama2009 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (11.12.2013 9:07:59)

Mislim da ce ove godine biti paketici bez "razglabanja" samo da se dogovorimo kako cemo realizovat, ja u dogovoru sa Verom imam nekakve ponude ;) dodji na roditeljski

selebriti -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (11.12.2013 10:18:27)

IZVORNA PORUKA: fatimica09

Zna li iko ima li Masnica ili Kekec i jaslice? Mada bi meni valjda po nekim pravilima trebale samo jaslice...curica od godinu i druga od 2,5 [sm=zmeden.gif]

Ako ne nosi pelenu dijete od 2,5godine ne mora u jaslice

mamaibabo -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (12.12.2013 8:23:06)

pozdrav drage dugo me nije bilo [sm=jezicek.gif] ako me se ko i sjeca[sm=jezicek.gif] nego molim ako ko ima iskustva s vticem Masnica naime moja R ide evo dva mjeseca u tj vrtic u jaslice jer nema sile da joj skinemo pelenu a sad joj je 20 mjesec al brine me to sto je smrsala gotovo 1.5 kg kako ide u vrtic.......cccccccccccccccc

ladyblue RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (12.12.2013 8:44:07)

IZVORNA PORUKA: mama2009

Mislim da ce ove godine biti paketici bez "razglabanja" samo da se dogovorimo kako cemo realizovat, ja u dogovoru sa Verom imam nekakve ponude ;) dodji na roditeljski

kod nas nema paketića. vaspitačice će im napraviti predstavu a mi roditelji ćemo kupiti potrepštine za vrtić i one će sve staviti u vreću i reći djeci kako im je to poklon od Djeda Mraza

sretna_mama -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (12.12.2013 8:45:37)

Mi smo se jutros potpisali za paketic.. Neka zenicka firma ce im to pripremiti.. I bit ce 25KM..

AnLu -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (12.12.2013 8:51:27)

Kod nas nije bilo razglabanja, vec samo smo se dogovorili oko realizacije. Bice iza 20.12. imace prvo predstavu sto odgajatelji vrtica iz Novog Sarajeva spremaju, Deda Mraz, fotograf, jedna grupna i jedna individualna slika sa djedicom i paketic, mi smo se dogovorili da bude to nesto skromno, pa ce paketic biti neki iz binga od 7km, skromni i 3km za slikanje. Ponudjeno je da i roditelji koji imaju i drugo djete koje ne ide u vrtic dovede ga tako da cu ja i L voditi.

bebacha -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (12.12.2013 8:53:45)

IZVORNA PORUKA: sretna_mama

Mi smo se jutros potpisali za paketic.. Neka zenicka firma ce im to pripremiti.. I bit ce 25KM..

jeli to roditelji placaju,mislim pretpostavljam al da pitam
nesto mi to bas puno

ladyblue RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (12.12.2013 8:57:02)

mi smo se dogovorili da ni rodtelji neće ići kada im bude predstava jer oni polude kada su im roditelji tu. doći će fotograf i kamerman pa ćemo svi dobiti po CD sa snimkom i fotografijama.
meni lično, odgovara jer imamo paketića i predstava, ove godine, sasvim dovoljno.
a očigledno odgovara i ostalim roditeljima.
jučer smo poslije roditeljskog ostali da pravimo neke điđe da im se okiti vrtić. baše je simpa bilo.

sretna_mama -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (12.12.2013 8:58:35)

Da, roditelji placaju.. U tih 25KM je uracunata predstava koja ce biti u Centru za mlade, koja kosta 5KM, neka slikovnica koja je oko 8KM, i paketic.. Dosta roditelja se potpisalo. Poskupo jeste, ali zao mi da ga ne vodimo..

Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>