|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici
13.9.2013 12:43:21   
bebacha

IZVORNA PORUKA: Iman83

Ni u našoj grupi nema piđamica.
Ali dječicu prije spavanja skidaju u gaćice ljeti a zimi u štrample...dakle trenerkice, tajice, hlačice šta već nose dole se skidaju.
Čula sam od mame dječaka iz starije grupe da imaju piđame, pa vidjećemo dogodine.
Valjda čekaju da se skontaju sami obući i skinuti, šta li.

i kod nas ovako al u svim grupama
i carape se skidaju

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 976
13.9.2013 18:27:04   
teacher75

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Nemoj mi reći da svom dijetetu za dnevno spavanje kući oblačiš pidzamu?!
Ni jedna moja drugarica a ni ja nismo djeci oblačile pidzamu za dnevno spavanje.
Spavali su u trenerci ili u onome čemu su obućeni. ( izuzev ako je dijete u odijelu ili haljini )

Ne znam što bi ih onda presvlačili u vrtiću za dnevno spavanje ako to ne radim ni ja kući. user posted image

potpisujem

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 977
13.9.2013 18:30:41   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Lady26

Moja i sto bi znala nece....sto ce kad luda mama oblaci, presvlaci, hrani i sl...a tek slaganje user posted image , slomi se slazuci...
Cak mi dodje da je skinem da bi isla piskiti user posted image , mislim....
A to u vrticu ne pali, sve sama...

isto i ova moja

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 978
13.9.2013 18:32:45   
teacher75

IZVORNA PORUKA: bebacha

IZVORNA PORUKA: Iman83

Ni u našoj grupi nema piđamica.
Ali dječicu prije spavanja skidaju u gaćice ljeti a zimi u štrample...dakle trenerkice, tajice, hlačice šta već nose dole se skidaju.
Čula sam od mame dječaka iz starije grupe da imaju piđame, pa vidjećemo dogodine.
Valjda čekaju da se skontaju sami obući i skinuti, šta li.

i kod nas ovako al u svim grupama
i carape se skidaju

i kod nas zimi spavaju u stramplama

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 979
13.9.2013 19:49:56   
AnLu
A posteljina u kojoj djeca ljezu je uredno na tom podu na kome su se djeca valjala prije nego sto su legli u posteljinu, tako da mislim nigdje veze. Meni je draze da teta provede u igri sa njima pola sata vise nego pola sat au presvlacenju ili uredovanju kako da se skinu i pidzamu obuku... doduse moje djete ni ne spava u vrticu, ali i da spava isto bih rekla.

A. 10.02.2010.
L. 12.08.2011.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 980
17.9.2013 17:43:14   
bebaa
danas sam malo razgovarala sa jednom osobom zaposlenoj u administraciji u vrtićima...nažalost u jako su lošem stanju....sav novac što uplatimo ide na kanton,nemaju svoja sredstva pa su im mnogi dobavljači otkazali zbog dugova kantona......kaže sramota je da roditelji donose vlažne maramice,ubruse,sapune.......ali eto nema para za to.....
mene interesuje nosite li vi ubruse u vrtić.......ili sapun...nama niko ništa ne traži i ne govori...da napomenem u pitanju su jaslice u dječijem gradu.....

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu AnLu)
Neposredna veza do poruke: 981
17.9.2013 19:01:12   
R&T@

IZVORNA PORUKA: bebaa

mene interesuje nosite li vi ubruse u vrtić.......ili sapun...nama niko ništa ne traži i ne govori...da napomenem u pitanju su jaslice u dječijem gradu.....

U nasem vrticu roditelji donose uz pelene dva paketa vlaznih maramica i paket obicnih...

Kasnije, u vecim grupama, ubruse i pribor za crtanje...

To je dogovor/praksa vec godinama...

Reci ce ti na roditeljskom jer je djecak tek krenuo, a mozda pise i na oglasnoj ploci...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 982
19.9.2013 10:38:58   
mama75
Za djecu rođenu 2009. i 2010.god. besplatan vrtić u narednih 6 mjeseci, 3 sata dnevno, 4x sedmično. Detaljnije na: http://mon.ks.gov.ba/aktuelno/novosti/javni-oglas-za-prijem-i-upis-djece-u-okviru-realiziranja-projekta-pove-ajmo-mogu-no

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 983
20.9.2013 16:39:16   
Ben 10
Samo da vas pitam ,cisto informativno dali kod vas tete koje su u vrticu predaju djecu engleski jezik i dali moraju za isti imati certifikati ili imaju nekoga ko je strucan za taj jezik???

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 984
20.9.2013 16:51:05   
hanabanana

IZVORNA PORUKA: Ben 10

Samo da vas pitam ,cisto informativno dali kod vas tete koje su u vrticu predaju djecu engleski jezik i dali moraju za isti imati certifikati ili imaju nekoga ko je strucan za taj jezik???

Ne znam. Nisam se nikad ni raspitivala.
Ono što znam jeste sljedeće:
H. je išla na egleski - nije puno naučila, niti je bila nešto previše oduševljena.
S. ide - naučila je toliko pjesmica, riječi i fraza da smo mi ostali zatečeni.
Čak je i H. sama rekla: koliko je S. naučila a ja sam naučila samo kako se broji i kako se kaže lopta, mama i tata.

Po načinu na koji S. pjeva skontala sam da je s njima engleski radjen prema programu Oxforda.
Ne znam znači ko joj drži engleski, ali znam da vrijedi tih 15 KM.

Upravo radi te ljubavi koju je teta što predaje engleski usadila, mi smo je upisali od ovog mjeseca u Helen Doron.

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 985
20.9.2013 17:46:42   
maja78 RR

H. je išla na egleski - nije puno naučila, niti je bila nešto previše oduševljena.
Čak je i H. sama rekla: koliko je S. naučila a ja sam naučila samo kako se broji i kako se kaže lopta, mama i tata.

Po načinu na koji S. pjeva skontala sam da je s njima engleski radjen prema programu Oxforda.

Upravo radi te ljubavi koju je teta što predaje engleski usadila, mi smo je upisali od ovog mjeseca u Helen Doron.

kod nas je pretprosle godine engleski predavala jedna od uciteljica, a prosle iz neke skole stranih jezika profesor

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

Neposredna veza do poruke: 986
20.9.2013 18:49:07   
dambolina
kod nas je pretprosle godine engleski predavala jedna od uciteljica, a prosle iz neke skole stranih jezika profesor

Kod nas ista stvar :)

Z. veliki zvjerko 17.06.2003.
I. mala živča 04.11.2008.
L. mala palmica 15.01.2014.

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 987
20.9.2013 20:23:46   
Ben 10

Hvala na odgovoru...
Kod nas je 2 godine radila teta koja je bila tu ,sada je opet teta ali druga i mislilm da nije nikako spremna da uci djecu engleski.
On zna podosta iz Dore ,ono brojanje ,boje i neke rijeci ,prosle je godine naucio voce i povrce,prevozna sredstva...
Sada je problem jer on hoce da uci,ali hoce li mu ova prenjeti kako treba.
Moraju li te tete imati certifikate???
Stariji je imao dobar temelj iz vrtica i igraonice u kojoj su imali 2 puta sedmicno engleski i dosta ,dosta je naucio,sada mu ide super.

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

Neposredna veza do poruke: 988
20.9.2013 22:24:04   
teacher75
ja sam svoju upisala tek od ove godine na engleski i pocinju u oktobru tako da ne znam ko im vodi ali cu se raspitati. meni je super koliko god nauci za 10km mjesecno 2 casa sedmicno je stvarno nista, a bolje da ide na engleski nego da bezveze sjedi u sobi

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 989
20.9.2013 22:46:59   
Ben 10
Kod nas se nista ne placa ,bar nisu rekli ,niti smo do sada placali ,ovo mu je treca godina da ide.
On ce ici na engleski o tome nemaprice,samo mu moze koristiti.

A 08.02.2000
H 18.02.2008

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 990
21.9.2013 9:40:40   
ninuska
Zene da vas pitam.
Sta kad vam je dijete bolesno samo 2 dana, jel idete doktoru da dobijete potvrdu da bi se moglo vratiti u vrtic ili jednostavno nista ne prijavljujete i treci dan samo dovedete dijete? Recimo, moja je povracala u cetvrtak navece i jucer i danas nista, hB.

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 991
21.9.2013 10:49:48   
dambolina
ne treba ti potvrda od doktora, samo dovedi dijete. :)

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 992
21.9.2013 11:06:27   
hanabanana

Hvala na odgovoru...
Kod nas je 2 godine radila teta koja je bila tu ,sada je opet teta ali druga i mislilm da nije nikako spremna da uci djecu engleski.
On zna podosta iz Dore ,ono brojanje ,boje i neke rijeci ,prosle je godine naucio voce i povrce,prevozna sredstva...
Sada je problem jer on hoce da uci,ali hoce li mu ova prenjeti kako treba.
Moraju li te tete imati certifikate???
Stariji je imao dobar temelj iz vrtica i igraonice u kojoj su imali 2 puta sedmicno engleski i dosta ,dosta je naucio,sada mu ide super.

Kod nas se nista ne placa ,bar nisu rekli ,niti smo do sada placali ,ovo mu je treca godina da ide.
On ce ici na engleski o tome nemaprice,samo mu moze koristiti.

Ben 10 - izvini što ću ovo reći ovako bezobrazno, ali imate engleski besplatno, znači dobra volja tete koja radi s djecom da li će s njima raditi ili ne engleski.

Raspravljati o tome da li neko ima znanje engleskog koje može prenjeti mojoj djeci, kritikovati način na koji to radi, sumnjati u njene sposobnosti da prenese znanje imam jedino pravo ako je taj neko plaćen za to što radi.

Dokle god taj neko to radi iz ljubavi, free of charge, mislim da bi bilo bezobrazno da kritikujem njenu dobru volju.

Ako hoćeš da dijete podučava certificirana osoba, onda to moraš i platiti.

< Poruku je uredio hanabanana -- 21.9.2013 11:08:03 >

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 993
21.9.2013 11:17:35   
Ben 10
Oni su od ove godine poskupili vrtic i rekli ko da ce u sklopu toga biti engleski i vjeronauka ,ko zeli da ide.Valjda ocekujem onda da ih bar nesto nauce,ako su poskupili.Nisu nista rekli da se naknadno placa ,samo su poskupili vrtic i rekli da je u sklopu te cijene i engleski i vjeronauka ,ali nije obavezno...
Niko nas roditelje nije pitao koje ce dijete ici ,a koje ne ,a vec su odrzavani casovi engleskoga.

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Neposredna veza do poruke: 994
21.9.2013 11:20:59   
hanabanana

Oni su od ove godine poskupili vrtic i rekli ko da ce u sklopu toga biti engleski i vjeronauka ,ko zeli da ide.Valjda ocekujem onda da ih bar nesto nauce,ako su poskupili.Nisu nista rekli da se naknadno placa ,samo su poskupili vrtic i rekli da je u sklopu te cijene i engleski i vjeronauka ,ali nije obavezno...
Niko nas roditelje nije pitao koje ce dijete ici ,a koje ne ,a vec su odrzavani casovi engleskoga.

Vrtić nije poskupio zbog vjeronauke i engleskog jezika samim tim što je to fakultativno, dakle djeca mogu ali ne moraju ići.
Sem toga u ugovorima piše šta plaćate u toj cijeni.
U našim vrtićima vjeronauk je besplatan, engleski i ples se plaćaju.

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 995
21.9.2013 11:28:18   
Ben 10
Kod nas je fino receno da u sklopu te cijene dolazi engleski i vjeronauk ko zeli,ugovor jos nismo potpisali ,dok se neka dijeca priviknu ,pa ce onda tj.sledeci mjesec.Tako da cu sacekati da vidim sta u ugovoru pise.
Isao mi je i stariji sin pa nikada nismo placali u vrticu engleski,a dolazila im je teta.Sada sve nesto novo.
Hvala jos jednom na odgovoru!!!

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Neposredna veza do poruke: 996
21.9.2013 11:32:05   
hanabanana
Ben 10 da li je to vrtić u okviru ustanove Djeca Sarajeva?!

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 997
21.9.2013 11:36:38   
ElmaB

Kod nas je fino receno da u sklopu te cijene dolazi engleski i vjeronauk ko zeli,ugovor jos nismo potpisali ,dok se neka dijeca priviknu ,pa ce onda tj.sledeci mjesec.Tako da cu sacekati da vidim sta u ugovoru pise.
Isao mi je i stariji sin pa nikada nismo placali u vrticu engleski,a dolazila im je teta.Sada sve nesto novo.
Hvala jos jednom na odgovoru!!!

Engleski i ples se uvijek dodatno plaćao u vrtićima javne ustanove djeca Sarajeva. Moja najstarija kćerka je 2006. godine prvi put krenula u vrtić, i kada je prispjela za jednu od tih sekcija, odmah smo je upisali, ali naravno i dodatno plaćali. Tako da znam da se to oduvijek plaćalo, e sada možda u privatnim vrtićima je drugačije. To već ne znam!

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 998
10.10.2013 15:06:33   
dambolina
zna li neko kako se zove vrtic u sklopu JU Djeca Sarajeva onaj na grbavici, preko puta OS Isa beg ishakovic? I da li tu imaju jaslice?

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 999
10.10.2013 15:46:15   
djoisa
IZVORNA PORUKA: dambolina

zna li neko kako se zove vrtic u sklopu JU Djeca Sarajeva onaj na grbavici, preko puta OS Isa beg ishakovic? I da li tu imaju jaslice?

Masnica, mislim da imaju

(odgovor članu dambolina)
Neposredna veza do poruke: 1000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *