Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 29.10.2013 22:19:30
bebaa
mislim možda nije za ovu temu ali je povezano s njima....jeli normalno da dijete danas ima dva obroka onih čoko i sličnih lina......... ja sve nešto izbjegavam da mu i kuči dajem,ne znam koliko je to zdravo......
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 30.10.2013 7:57:25
djoisa
IZVORNA PORUKA: bebaa
mislim možda nije za ovu temu ali je povezano s njima....jeli normalno da dijete danas ima dva obroka onih čoko i sličnih lina......... ja sve nešto izbjegavam da mu i kuči dajem,ne znam koliko je to zdravo......
meni se to takodje nije svidjalo i to je bio jedan od razloga sto smo promijenili vrtic..ja kuci to nikad ne kupujem..a u vrticu u grupi 0-3 to je redovan dorucak i uzina..
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 14.11.2013 12:14:48
assmiras
Ja sam juce ostala paf kad mi je ucieljica rekla da djeci ne donosimo vise flasice s vodom posto im ne trebaju, sad je hladno vrijeme i dovljno je da djeca piju ujutro uz dorucak i u podne uz rucak..... mislim meni to nije ok i iskreno ne znam kako da se ponasam. Kao ako su oni zedni, mogu trazit vodu........ Molim vas za vasa iskustva
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 14.11.2013 12:53:35
dambolina
pa meni je to OK skroz, jer djeca ako su zedna ona i traze. Ne znam koliko ti je dijete, ali ti se mozda sa djetetom mozes dogovoriti da mu ostavis flasu u ruksaku pa da ono pije ako bude zedno. Ja sam svojoj tako ostavljala, ali je gotovo uvijek vracala punu flasu.
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 14.11.2013 12:55:47
Lady26
IZVORNA PORUKA: assmiras
Ja sam juce ostala paf kad mi je ucieljica rekla da djeci ne donosimo vise flasice s vodom posto im ne trebaju, sad je hladno vrijeme i dovljno je da djeca piju ujutro uz dorucak i u podne uz rucak..... mislim meni to nije ok i iskreno ne znam kako da se ponasam. Kao ako su oni zedni, mogu trazit vodu........ Molim vas za vasa iskustva
Ja vec jako dugo ne nosim nista...mozda godinu dana...a nisam ni primjetila da ostali roditelji donose... Pa S je velika zna traziti kad je zedna
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 14.11.2013 13:05:58
assmiras
IZVORNA PORUKA: Lady26
Ja vec jako dugo ne nosim nista...mozda godinu dana...a nisam ni primjetila da ostali roditelji donose... Pa S je velika zna traziti kad je zedna
Ma zna trazit, samo sto ona svakako ne voli pit, a jos kad treba trazit, pa nece ni pit nisa dodatno :).... mene je vise izritiralo to da je hladnije doba i kao dooljno im je da piju uz dorucak i rucak.... ja ipak mislim da djeca trebaju stvarati naviku da piju cio dan a ne uz odredjene rituale. Ne znam mozda pretjerujem......
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 14.11.2013 13:09:55
Lady26
Ma zna trazit, samo sto ona svakako ne voli pit, a jos kad treba trazit, pa nece ni pit nisa dodatno :).... mene je vise izritiralo to da je hladnije doba i kao dooljno im je da piju uz dorucak i rucak.... ja ipak mislim da djeca trebaju stvarati naviku da piju cio dan a ne uz odredjene rituale. Ne znam mozda pretjerujem......
Joj ne znam... L inace strasno puno pije tecnosti, bilo ljeto bila zima , voda, sok, ne bira... I kad je zedna trazi tetama...bar kaze da trazi... Mada, desava se nekad, da kad je pokupimo iz vrtica bude zedna i popije sok do kuce...
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 14.11.2013 14:00:38
assmiras
Joj ne znam... L inace strasno puno pije tecnosti, bilo ljeto bila zima , voda, sok, ne bira... I kad je zedna trazi tetama...bar kaze da trazi... Mada, desava se nekad, da kad je pokupimo iz vrtica bude zedna i popije sok do kuce...
Pa to ti kazem., a ona moja jos nesto nije luda za picem, mozes mislit. Ma nece ni trazit :(......... I onako s njom borbu vodimo, svaki dan kad dodjemo po nju, cim izadjemo iz vrtica ona mora piskit, znaci da i to ne ide redovno..........
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 20.11.2013 8:35:27
bebaa
da li znate kakva je situacija sa paketićima u vrtićima.....da li se šta priređuje,da li se mogu uplatiti paketići.......sve hoću da pitam tetu pa zaboravim i sjetim se kad dođem kući....baš bi voljela da bude Djed Mraz......
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 20.11.2013 13:49:47
hanabanana
da li znate kakva je situacija sa paketićima u vrtićima.....da li se šta priređuje,da li se mogu uplatiti paketići.......sve hoću da pitam tetu pa zaboravim i sjetim se kad dođem kući....baš bi voljela da bude Djed Mraz......
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 20.11.2013 21:45:10
bebaa
meni nije rano.....jedva čekam...to nam je prvi paketić u svjesnom stanju.......prošlu Novu smo imali 3 mj. i bili smo nesvjesni događanja a sad očekujemo čupanje za bradu.....
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 21.11.2013 8:32:01
ninuska
meni nije rano.....jedva čekam...to nam je prvi paketić u svjesnom stanju.......prošlu Novu smo imali 3 mj. i bili smo nesvjesni događanja a sad očekujemo čupanje za bradu.....
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 21.11.2013 8:37:10
bebaa
hihihiihih valjda neće.....samo ne znam ko će plakati moj ili djed......... a niko da nam kaže kako je bilo ranije....hajd možda se nađe neko nagodan.....
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 21.11.2013 8:42:13
R&T@
Proteklih godina su imali podjelu paketica...
To su paketici koje dobiju iz inostranstva od Caritasa, cini mi se... U papirom oblozenoj kutiji od obuce su sitnice koje daruju djeca... Svi paketi su razliciti, ali je sadrzaj slican i zavisi od uzrasta...
Roditelji su se pismeno izjasnjavali zele li da im DM uruci taj paketic, ako ne zele dobiju ga nakon "priredbe"...
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 21.11.2013 8:52:02
Malenaoduvijek
kod nas je bila podjela paketica tako se dogovorili na roditeljskom.mi smo imali i paketice ove sto im neka organizacija daje i mi smo skupljali po 10 KM i kupili u bingu a DM je bio dedo od jedne curice i bila priredba i bas bilo lijepo