RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Vrtić i čuvanje djeteta

Poruka

hanabanana -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (31.12.2012 1:04:52)

Mene samo zanima da li bi roditelji bili tako blagonakloni prema učiteljicama i da se desilo da su djeca izašla i otišla iz vrtića??
Da su nestala?
Da se neko okliznulo u wc i udarilo glavom u wc šolju?

37 djece je puno za jednu grupu, i sigurna sam da ni po pravilniku ni zakonu ne smiju biti tolike grupe.

Halimaa -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (31.12.2012 7:06:24)

ne znam koga interesuje " mladenlačka pogreška" kad je riječ o njegovom djetetu... Drago mi je da su ih isključili iz škole, pa čuj, nije im život gotov, promijeniće smjer kako i treba biti. Lijepo odgojene cure od 17 godina zrele su i da čuvaju djecu, ove su očite bile nezrele i nesposobne za takvo nešto. Što se tiče uslova u državnim vrtićima, roditelji su se odavno trebali pobuniti oko mnogih stvari, a ovo je dobar povod. Kad je H. išao u državni vrtić u jaslice, i ja vidjela njegovu učiteljicu kako puši sa čistačicom...mislim, nemam predrasude, ali to je osoba kojoj plaćate, koja boravi sa bebama, tako će se smrdljiva njima približavati... [sm=zmeden.gif]

namkic -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (31.12.2012 8:54:36)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

ovo bi mogla da bude odlicna prilika da se roditelji "dignu" protiv malog broja zaposlenih teta u tako velikim grupama... ili ce ostati pasivni!!!???

Sve su prilike da će ostati na ovim raspravama na forumima, zaista mi je žao što smo propustili priliku a mogli smo
popraviti stvari u korist naše djece.

Zaista bih željela da se oglase roditelji dječaka koji je potpuno marginaliziran , kao da nije bio prisutan a i djevojčice koja je sve to pretrpjela
pa da zajedno s njima održimo roditeljski sastanak i da TRAŽIMO BAR JOŠ PO JEDNU ODGAJATELJICU U TAKO VELIKIM GRUPAMA.
To je najmanje što možemo uraditi pa zar ćemo i to propustiti.

hampsi -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (31.12.2012 9:24:26)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

naravno...
ko nebi negirao...[sm=hudicek1.gif]
sad zamišljam kako su ko ždralovi na njih ti naletili[sm=hudicek1.gif]njihov strah, sikiraciju, poglede njihovih roditlej, njihove direktorice ...počeo satsanaka sa optužbom da su one za sve krive[sm=smiley13.gif]

Moje dijete ne ide u vrtic, nisam bas kompetentna za komentar, ali komentarisacu kao mama. Zanima me da li bi ovako branila ove djevojke da je u pitanju bila tvoja djevojcica? One se boje necega? Danasnja djeca/djevojke od 17 godina su sve ali ne jadne i "krhke" kako ih ti (bar meni) predstavi.
IZVORNA PORUKA: vjestica

i jednastvar mi nije jasni, djeci je6 g, sljedeće godine idu u školu, gjde će sami ići u toalet, zar nisu dovoljno velikida već idu sami u toalet?

Kao sto neko rece a sta da dijete padne i udari se a nikoga pored njega?

lepetetka -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (31.12.2012 11:23:54)

ja nešto kontam u glavi da je moje dijete u pitanju, pa neko bi ga baš morao fizički gurati i tjerati da to uradi, on je pun snage, gicao bi se i nogama i rukama pa vjerovatno i klepio te djevojke koje bi ga primoravale na takvo nešto... žao mi je te dječice stvarno...doživjeti takvo nešto u svom drugom domu, gdje spavaš, jedeš, igraš se od stranaca, nije lako...
i to ne od jedne osobe nego od tri...da je u mom vaktu se to dešavalo, sigurno bi jedna od drugarica to spriječila, ako bi kojoj takvo nešto palo na pamet...pa onda te tri zamislim u jasličkoj grupi, gdje djeca ne znaju prepričati, gdje bi eto i trebale raditi i mrak mi padne na oči.. a 17 god. nije malo, pa dogodine eto mogu dobiti takav posao [sm=smiley29.gif]

ja hebenog vakta majko mila...

a vaspitačica treba više..definitivno... neka naša država ima državnih službenika koji nemaju šta da rade po cijeli dan, sekretarica na bacanje itd. a gdje treba kadra, gdje je najosjetljivije, za dobro cijeloga društva, za odgoj djece i pripremanje istih za dalje školovanje i život -zavezana kesa...fujjj!

vjestica -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (31.12.2012 11:34:12)

daleko od toga da su ih one gurale i fizički primoravale na nešto

AnLu -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (31.12.2012 12:22:49)

.. Da li icije dijete ide u ovaj vrtic od mama koje su pisale na ovoj temi, da li i dalje ima ovoliki broj djece na jednu tetu, da li su sve ove informacije provjerene? i zanimljivo vecina komentara glede ovog desavanja su mame cija djeca ne idu u vrtic, kao evo npr i ja. Gdje su mame kojima djeca idu u ovaj vrtic?

Visnja RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (31.12.2012 12:38:53)

a u otvorenom pismu majke stoji:

"Na silu su je uvukle u toalet i tjerale da se ljubi sa svojim drugom. Oboje djece je počelo vrištati i plakati. Radi se, ipak, o dvoje djece predškolskog uzrasta. Uz to se, kasnije sam saznala, moje dijete treslo i „bilo bijelo poput zida“ (prema riječima vaspitačice). Koliko su njih dvoje traumatično reagovali na taj događaj, te koliko su se pokušavali odbraniti i kako jako su plakali, dovoljno svjedoči činjenica da ih je čula vaspitačica koja se brine o drugoj odgojnoj grupi, a koja je smještena u sobi na drugom kraju hodnika. "

sad mene zanima zasto se na kraju prica izokrece i cini blazom nego jeste .... tj nego ju je majka prvobitno napisala

vjestica -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (31.12.2012 15:08:02)

priča nije izokrenuta
majka nije prisustvovala tom incidentu, pa nije ni mogla znati pravu priču
i moje dijete ide u taj vrtić i ja sam zadovoljna
ne znam koliko ih ima u grupi (ima spisak na vratima, ali nisam nikad obraćala pažnju, mislim da je manje od 30, moždaselebriti bolje zna) i kad godsam doela i odvela dijete, nikad nije bila gužva i tete dobro vladaju s njima
u pitanju jestarija jalička grupa i nema izlaska bez nadzora, kad idu u trpezariju, jedino tada svi izlaze i idu u voziću
jasam čak jako zadovoljna kako su ih tete naučileredu, jer su mala djeca u pitanju

teacher75 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (31.12.2012 15:10:12)

a koja je prava prica? bas me zanima....

vjestica -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (31.12.2012 15:15:18)

kao što u zvaničnom saopštenju piše, citiram "smijeh i aluzije na poljubac u usta između dječaka i djevojčice"

Visnja RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (31.12.2012 15:29:30)

zvanicno saopstenje moze biti i dogovor "svih stana" da se to kaze za javnost...
meni to malo bzvz jer kao sto citiah pismo majke tamo pise drugacije...
da, ona nije bila tamo ali su joj to rekle tete... zar ne???
zato sam misljenja da se prica ublazila... jer me je prvobitna prica jako "potresla" i nedaj Boze da se mom djetetu to desilo ...
mene niko ne bi mogao nekim "dogovorom" umiriti da ne tuzim SVE...

al hajde nadam se da je ovo nauk za ubuduce

vjestica -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (31.12.2012 15:32:38)

pa očito nije bio u pitanju dogovor, s obzirom da su roditelji odustali od tužbe
jer ipak tom sastanku su i roditelji prisutvovali

teacher75 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (14.1.2013 9:13:58)

evo i epiloga:
http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/kaznjene-odgajateljice-iz-djecijeg-grada?fb_action_ids=10151324143259731&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%2210151324143259731%22%3A527439503955178%7D&action_type_map=%7B%2210151324143259731%22%3A%22og.likes%22%7D&action_ref_map=%5B%5D

Lady26 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (16.1.2013 9:51:13)

http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/boravak-u-vrticima-poskupljuje-za-20-km

škorpija -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (16.1.2013 10:20:34)

ne znam, ali meni je ovo dobro vijest, ako ipusni sve dogovoreno

teacher75 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (16.1.2013 10:28:32)

super, jos kad bih bila sigurna da ova moja fino jede tamo bilo bi odlicno[sm=smiley36.gif]

Lady26 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (16.1.2013 10:32:59)

IZVORNA PORUKA: škorpija

ne znam, ali meni je ovo dobro vijest, ako ipusni sve dogovoreno

Naravno da je dobra vijest.... [sm=smiley20.gif]
AKO bude sve kao sto je planirano....

taze_mlada -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (24.1.2013 11:36:41)

.... ima li ko iskustva sa vrticem Zvoncic (jaslicka grupa) prekoputa Bristola?

Hanady RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (24.1.2013 11:41:45)

IZVORNA PORUKA: taze_mlada

.... ima li ko iskustva sa vrticem Zvoncic (jaslicka grupa) prekoputa Bristola?

Kćer moje zaove je išla prošle godine ...
ja joj našla mjesta dole vodeći brigu o udaljenosti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Jako su zadovoljne bile i mama i kćer...
sada ide u leptirić jer je bez pelene a i brat joj tu ide...
al je malena baš patila za tetama iz zvončića....
jako lijepo iskustvo su imali sa jasličkom grupom dole...nije ih mnogo bilo a tete su bile baš krasne ...
ono što je posbeno bio lijepo je čist i uredna vrtić novije napravljen

senka27 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (24.1.2013 11:49:35)

moj sin isao u zvoncic nase iskustvo odlicno...

divan vrtic,divne uciteljice sve 5

doduse on nije bio jaslicka grupa

taze_mlada -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (25.1.2013 8:58:16)

hvala vam![sm=smiley1.gif] i ja razmisljam nov je... doduse otisla bih svakako, ako me puste da provirim na sprat [sm=smiley1.gif]

Hanady RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (25.1.2013 9:39:09)

hvala vam![sm=smiley1.gif] i ja razmisljam nov je... doduse otisla bih svakako, ako me puste da provirim na sprat [sm=smiley1.gif]

pustit će te...lijepo zamoliš, poneseš kafe i milku da se tete divne počaste...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley2.gif[/image]
i sama sma ga obišla komlet, a ja sam ''samo' dajdžinica[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

taze_mlada -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (25.1.2013 9:40:53)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

pustit će te...lijepo zamoliš, poneseš kafe i milku da se tete divne počaste...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley2.gif[/image]
i sama sma ga obišla komlet, a ja sam ''samo' dajdžinica[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

da,da nista bez milke :)) [sm=smiley1.gif]

taze_mlada -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (25.1.2013 9:42:08)

prijedlog kad je najbolje vrijeme da se obidje? ujutro recimo poslije dorucka oko 9 ili mozda tamo oko 10 dok jos nije rucak i tako?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>