RE: Spirala (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Seksualnost

Poruka

animagical -> RE: Spirala (20.9.2013 15:47:46)

IZVORNA PORUKA: dambolina

meni je mirena predlozena zbog 2 CR i zato sto sam ja insistirala na dojenju. Ona je kompatibilna sa dojenjem, a ugradila sam je kad je malenoj bilo 9 mjeseci. Menstruacije mi nisu bile obilne, cak sam prolazila sa obicnim dnevnim uloscima, ali je to kravarenje trajalo i po 9 dana. To me bas izludjivalo. Pa onda dobijem na 28 dana, pa na 45. Ma ludnica. Uglavnom sam bila sretna kad sam je izvadila.

i bakrena je, pogotovo bakrena...jer nema nikakvih hormona...

D_K -> RE: Spirala (20.9.2013 15:48:09)

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

p au smislu da je analizaram :) predlozene su mi obje kao solucije pa im trazim i prednosti i mane i poredim s pilulama. kod mene bi mogla i hormonska jer me hormoni zezaju trenutno al kako d rkaze isla bi mi u korist. strah me produzenih mjesecnice ... jesu li bas produzene... i da li bole. ja imam inace bolne i sad prilicno ceste mjesecnice. ako bi mi bile jos bolnije ne znam bil izdrzala[sm=smiley13.gif] to me zbunjuje...koliko je ova hormonska skupa?

ne znam izgleda da cu se je opet rrudizi s tableticama , jedinom estrah da sad s ovom svojom "mirnom" djecom ne zaboravim popiti. dr kaz ei to dolazi u obzir nepusac sam , 31 godina pa moze jos uz redovne konztrole krvi i svega.

strah me spirale negdje duboku u sebi, a bila bi mi dobrodosla vjerovtano:)

hormonska totale sa ugradnjom (ugradnjom - kao da je kod automehanicara) je oko 350 KM (+-10 KM).
za drugo: ne osjetis je - vjeruj mi..

MicoTico -> RE: Spirala (20.9.2013 15:52:37)

Ja sam svoju običnu, bakrenu sa ugradnjom platila 60 KM. Privatno sam išla , ne na kliniku ili DZ.

mamina princeza -> RE: Spirala (20.9.2013 15:57:24)

mi jos malo dojimo pa m ei to interesuje - jos koji mjesec cemo pa ili cu cekati to pa na tablete ili odmah na spiralu. eh valja odluciti :)

D_K s horonskom jel dobivas menstruacije ? negdje sam citala da nestaju pa me strah toga, ne znam jel to dobro za organizam i to ... a evo citam ove bakarne mogu pojacati grceve kod mentruacija...j ato ne bih izdrazala i onako me boli dosta uvijek ( malo s esmanjilo radjaanjem drugog djeteta al opet ne bih htjela d ami budu jaci bolovi) kad sam pila tablte enisam nikako imala bolove ....

a sto s ehormona tice ja moram nesto uaditi od tog dvoje upravo zbog hormona ..jer su mi se uskomesali. znaci nije samo kontracepcija nego moram regulisati cikluse i sve to...totalno mi je cudno u zadnje vrijeme. ginekolog kaze sve mi te opcije odgovaraju. slicno stanje sam imala prije 4 godine kad sam pocela piti kontracepcijske pilule i puno su mi pomogle po toj osnovi.

D_K -> RE: Spirala (20.9.2013 16:01:54)

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

mi jos malo dojimo pa m ei to interesuje - jos koji mjesec cemo pa ili cu cekati to pa na tablete ili odmah na spiralu. eh valja odluciti :)

D_K s horonskom jel dobivas menstruacije ? negdje sam citala da nestaju pa me strah toga, ne znam jel to dobro za organizam i to ... a evo citam ove bakarne mogu pojacati grceve kod mentruacija...j ato ne bih izdrazala i onako me boli dosta uvijek ( malo s esmanjilo radjaanjem drugog djeteta al opet ne bih htjela d ami budu jaci bolovi) kad sam pila tablte enisam nikako imala bolove ....

a sto s ehormona tice ja moram nesto uaditi od tog dvoje upravo zbog hormona ..jer su mi se uskomesali. znaci nije samo kontracepcija nego moram regulisati cikluse i sve to...totalno mi je cudno u zadnje vrijeme. ginekolog kaze sve mi te opcije odgovaraju. slicno stanje sam imala prije 4 godine kad sam pocela piti kontracepcijske pilule i puno su mi pomogle po toj osnovi.

ne dobijam uopste.. ima zena koje dobijaju, tackasto krvarenje ili prava menstruacija.. sve je individualno..

isto ti se osjecam - uzivam sto ne dobijam jer sam prolazila pakao svaki mjesec kad dobijem a opet se pitam koliko je to dobro za mene i hocu li to 'iskihati'.. ne znam a nadam se najboljem..

mum82 -> RE: Spirala (27.9.2013 11:24:42)

imam ovu bakarnu vec 9 mj,bila sam na kontroli odmah poslije prve mjesecnice sa spiralom ,i dr mi je rekao da mogu opet za par mjeseci doc na kontrolu,,,e naravno malo sam lijena,al et kontam da ovaj mj odem na kontrolu,pa me zanima jel moram odmah poslije mjesecnice ili moze sredinom ciklusa,,,jer hocu bas kod ovog dr a moram sve uklopit,,,hvala

Mirkica -> RE: Spirala (27.9.2013 11:27:57)

IZVORNA PORUKA: mum82

imam ovu bakarnu vec 9 mj,bila sam na kontroli odmah poslije prve mjesecnice sa spiralom ,i dr mi je rekao da mogu opet za par mjeseci doc na kontrolu,,,e naravno malo sam lijena,al et kontam da ovaj mj odem na kontrolu,pa me zanima jel moram odmah poslije mjesecnice ili moze sredinom ciklusa,,,jer hocu bas kod ovog dr a moram sve uklopit,,,hvala

meni je moja doktorica rekla da bakarna niej tako sigurna i da se vremenom moze pomjeriti sa svog mjesta i zena moze ostat u drugom satnju.

nego ko ima Mirenu jel ima kakve promjene , ja se kanim vec odavno Mirenu al nikako da je stavim hahahah al do kraja godine nadam se da cu se odluciti

MicoTico -> RE: Spirala (27.9.2013 11:27:59)

kontam da ovaj mj odem na kontrolu,pa me zanima jel moram odmah poslije mjesecnice ili moze sredinom ciklusa,,,jer hocu bas kod ovog dr a moram sve uklopit,,,hvala

Ja sam išla jednom neposredno poslije i jednom u sredini ciklusa, ne reče mi dr da ima veze kad ću na kontrolu.

chantal -> RE: Spirala (27.9.2013 11:30:02)

Možeš kad hoćeš,i moj ti je savjet da ideš redovno na kontrole [sm=smiley1.gif]

Visnja RR -> RE: Spirala (27.9.2013 11:31:51)

ja imam tu...na kontrolu svakako idem jednom godisnje...papa test i sve ostalo...
koliko dugo je moyes imati? sad ima neka od 10 godina

chantal -> RE: Spirala (27.9.2013 11:35:15)

IZVORNA PORUKA: Mirkica

meni je moja doktorica rekla da bakarna niej tako sigurna i da se vremenom moze pomjeriti sa svog mjesta i zena moze ostat u drugom satnju.

Mene je ovo malo brinulo,ali mi je dr objasnio da se to ne može desiti a da ne osjetiš bol...tako da o tom ne mislim,a i kad bi se desila trudnoća preko spirale...pa Božija volja [sm=smiley1.gif]

Mamica24 -> RE: Spirala (27.9.2013 11:39:53)

Ja sam spiralu ugradila u martu mjesecu ove godine i prezadovoljna sam. Znači obična je nije hormonalna. Menzes mi radovan u 2-3 dan gore dole.. jedino što imam posle poroda jeste predmenstrualno krvarenje.. znači nekoliko kapi krvi p7-8 dana pred menzes.. i onda nastupa moj ludjački PMS :)

Al spirala mi nikad nije smetala. Platila sam je 150 KM privatno i to sam je ugradila mimo menstrualnog krvarenja i trajalo je 5 minuta. Samo malo mi anestezije dole bocno i to je to :)

mum82 -> RE: Spirala (27.9.2013 11:58:02)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

ja imam tu...na kontrolu svakako idem jednom godisnje...papa test i sve ostalo...
koliko dugo je moyes imati? sad ima neka od 10 godina

ova je od 5 godina,,,za sad mi je ok,malo se [sm=hudicek1.gif] produzila al nista srasno,a i prije nje sam imala bolne mjesecnice...

a za ovo pomijeranje,moj dr mi je isto rekao da moze ispast i da najcesce zena to ne osjeti[sm=zmeden.gif],,,al to je valjda kad tek ugradis...jer ja sam ugr prvu i otisla na kontr i dr kaze da se pomjerila,nije ispala i tako moze vrsit svoju funkciju,ali mi on preporucuje da zamijenim,,i ja kupim dr i kad sam otisla na kontr drugi put nakon prve mjesecnice,kaze sad je sve u redu...

a ja nisam dobila nikakvu anesteziju,,,a i nije mi bilo toliko bolno za neizdrzat,,,malo vise neugodno a ne bolno...

Mamica24 -> RE: Spirala (27.9.2013 12:38:17)

jeste i kod mene je to sa menzesom malo drugačije sad .. ustvari meni se nije produžila već mi se količinski povećala.. pa prva 3 dana moram nositi po dva uloška jer to samo lije al nije nepodnošljivo..

bebaa -> RE: Spirala (17.11.2013 18:02:06)

može li mi neko reći koliko košta i gdje se može kupiti ova bakrena spirala....da se ne vraćam unazad......mm nestrpljiv da sazna .....i da li se može ugraditi u skerlićevoj(zavod za materinstvo)..........da li se kod njih plaća ugradnja......[sm=zmeden.gif]

MicoTico -> RE: Spirala (17.11.2013 18:05:43)

Ja sam sve odradila kod svog ginekologa. Nisam je kupovala (mada ima ja mislim u svakoj bolje opskrbljenoj apoteci).
Meni je sve ( spirala, ugradnja+ naravno ginekološki pregled i UZV[sm=smiley36.gif]) došlo 60 KM.

bebaa -> RE: Spirala (17.11.2013 18:08:11)

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Ja sam sve odradila kod svog ginekologa. Nisam je kupovala (mada ima ja mislim u svakoj bolje opskrbljenoj apoteci).
Meni je sve ( spirala, ugradnja+ naravno ginekološki pregled i UZV[sm=smiley36.gif]) došlo 60 KM.

ovo sam sad pročitala tvoje ali evo vidim kod nas je sve drugačije...moram nazvati sutra DZ......da vidim koliko košta ugradnja...

animagical -> RE: Spirala (17.11.2013 18:29:38)

IZVORNA PORUKA: bebaa

može li mi neko reći koliko košta i gdje se može kupiti ova bakrena spirala....da se ne vraćam unazad......mm nestrpljiv da sazna .....i da li se može ugraditi u skerlićevoj(zavod za materinstvo)..........da li se kod njih plaća ugradnja......[sm=zmeden.gif]

kosta nesto manje od 20KM, ugradnja privatno je 50, a drzavno je mislim 20 ili 30 KM...i bolje se isplati otici privatno, po meni.

bebaa -> RE: Spirala (17.11.2013 18:58:06)

IZVORNA PORUKA: animagical

kosta nesto manje od 20KM, ugradnja privatno je 50, a drzavno je mislim 20 ili 30 KM...i bolje se isplati otici privatno, po meni.

gdje je ovo privatno 50 km. [sm=zmeden.gif]...u sanasi 100 km ugradnja......[sm=hudicek1.gif]

animagical -> RE: Spirala (17.11.2013 19:03:23)

gdje je ovo privatno 50 km. [sm=zmeden.gif]...u sanasi 100 km ugradnja......[sm=hudicek1.gif]

kod divanovica...sanasa je preskupa i za laboratorij, pa me ne cudi...a boljeg od divanovica nema nadaleko.

MicoTico -> RE: Spirala (17.11.2013 19:07:37)

Kod vas je to preskupo, čuj 100 KM ugradnja?
Ova cijena koju sam napisala (60 KM sve ugradnja+spirala) je u privatnoj ambulanti.

bebaa -> RE: Spirala (17.11.2013 19:11:55)

ma kod nas odma računaj sve u duplo.......[sm=hudicek1.gif]

animagical -> RE: Spirala (17.11.2013 19:25:45)

pa nije duplo, mene je izaslo nesto ispod 70KM jer je spirala bila oko 18KM.

bebaa -> RE: Spirala (17.11.2013 19:34:42)

pa nije duplo, mene je izaslo nesto ispod 70KM jer je spirala bila oko 18KM.

ma ne mislim bukvalno ali je evidentno da smo skuplji od ostalih gradova...[sm=smiley13.gif]

M kao Mama -> RE: Spirala (18.11.2013 10:33:24)

bebaa, bakrenu imaš u svakoj apoteci, ja je platila mislim 17 KM i pregled i ugradnju 50 kod dr. privatno

Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>