RE: SPIRALA (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Seksualnost

Poruka

chantal -> RE: SPIRALA (14.7.2013 10:28:20)

Ja sam platila 50KM, i spiralu i ugradnju,doduše nije privatnik.I rekao mi je da joj je rok 3-5 god.ali bolje da se mijenja poslije 3.

Hannica -> RE: SPIRALA (14.7.2013 12:34:30)

Hvala na odg. ABd poslije ramazana moram nesto poduzeti po tom pitanju, krajnje je vrijeme, jos jedna trudnoca bi me psihicki unistila.[sm=smiley36.gif]
Joss jednow pitanje... da li i sa spiralom koristite prekiuti snosaj ili...?

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (14.7.2013 12:47:34)

[Sadržaj poruke je obrisan]

bebacha -> RE: SPIRALA (14.7.2013 12:51:28)

IZVORNA PORUKA: Iman83

Zene...treba li se poslije poroda cekati na prvu [sm=hudicek1.gif] prije 'ugradnje'?

treba

InLove -> RE: SPIRALA (14.7.2013 13:00:50)

IZVORNA PORUKA: Hannica

Hvala na odg. ABd poslije ramazana moram nesto poduzeti po tom pitanju, krajnje je vrijeme, jos jedna trudnoca bi me psihicki unistila.[sm=smiley36.gif]

Ooo djes drugarice [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]...

Mene zanima koja je bolja??? Nije bitna cijena.. mene samo strah da se ne udebljam [sm=jezicek.gif]

chantal -> RE: SPIRALA (14.7.2013 13:26:51)

IZVORNA PORUKA: Hannica

Ne,i nije me iznevjerila dosad,skoro 2 godine,a valjda neće ni ubuduće.

smajli80 -> RE: SPIRALA (14.7.2013 13:32:19)

Meni je gin dao recept za spiralu koju sam kupila u apoteci-platila je 27km u pitanju je LOAD 37
http://www.youtube.com/watch?v=-X_t9mXDM-Q

Ugradnju sam platila 20 km u DZ tj na odjelu ginekologije u opštoj bolnici.

Poslije poroda moraš imati 3 redovna ciklusa i onda se stavlja,da ne bi zeznula dojenje.

I nečuvam se dodatno nema potrebe za tim.i nemožeš se udebljati od nje otkud ti ta ideja.

Meni se odlično pokazala[sm=smiley20.gif]

MicoTico -> RE: SPIRALA (14.7.2013 20:01:36)

IZVORNA PORUKA: smajli80

Meni je gin dao recept za spiralu koju sam kupila u apoteci-platila je 27km u pitanju je LOAD 37
http://www.youtube.com/watch?v=-X_t9mXDM-Q

I ja sam tu, Load 375. Imala sam samo taj dan kad sam je stavila krvarenje( doduše bio mi je zadnji dan ciklusa) i još malo sutra ujutro, iako mi je dr rekla da bi se to moglo produžiti na još par dana, kod mene nije bio taj slučaj.

mikicalittle -> RE: Spirala (16.7.2013 9:32:40)

ja sam ovo imala i toliko sam zapustila da mi se napravio haos. nikada to sebi vise necu dozvoliti.

M kao Mama -> RE: Spirala (16.7.2013 10:12:38)

IZVORNA PORUKA: mikicalittle

ja sam ovo imala i toliko sam zapustila da mi se napravio haos. nikada to sebi vise necu dozvoliti.

šta znači zapustila, može li malo podrobnije objašnjenje, ako nije problem

MicoTico -> RE: Spirala (16.7.2013 10:51:32)

IZVORNA PORUKA: mama_alma

IZVORNA PORUKA: mikicalittle

šta znači zapustila, može li malo podrobnije objašnjenje, ako nije problem

I mene baš interesuje...

Lady26 -> RE: Spirala (16.7.2013 10:58:15)

Ide zena od teme do teme i samo pusti post [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Svestrana nema sta [sm=smiley36.gif]

chantal -> RE: Spirala (16.7.2013 10:58:20)

Pa vjerovatno nije išla na kontrole,možda nije mijenjala na vrijeme spiralu...znam jednu koja se tako dovela u životnu opasnost,stavila običnu spiralu prije 10 god.i opustala se,dok je prošlo ljeto nije zabolilo,visoka temp. dobila tako jaku upalu,nisam u detalje upućena,ali znam da su joj povadili i maternicu i jajnike,starija je to gospođa koja svakako ne misli rađati,ali ipak,bila je i ona krtitična.
A sve kaže osjećala se dobro,pa hajd danas ću-sutra ću...

mamina princeza -> RE: Spirala (20.9.2013 14:36:10)

koja je po vama bolja hormonska ili ova obicna?

MicoTico -> RE: Spirala (20.9.2013 14:38:28)

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

Ja imam običnu i zadovoljna sam

Teddy Bear -> RE: Spirala (20.9.2013 15:22:52)

Ne znam zasto al meni spirala tako strasno izgleda, ne mogu da opisem, meni je predlozio ginekolog i ja nisam smjela, zato pijem pilule... strasno, ne mogu protiv sebe [sm=zmeden.gif]

D_K -> RE: Spirala (20.9.2013 15:34:48)

IZVORNA PORUKA: Teddy Bear

Ne znam zasto al meni spirala tako strasno izgleda, ne mogu da opisem, meni je predlozio ginekolog i ja nisam smjela, zato pijem pilule... strasno, ne mogu protiv sebe [sm=zmeden.gif]

ako si na hormonalnoj terapiji ovo ti je cak bolji izbor jer djeluje Mirena djeluje lokalno.
e sad, sta je bolje - ja ti mogu reci kako je meni sa Mirena spiralom.. obicnu nisam ni smjela jer sam ja imala produzena krvarenja i spirala je stavljena bas zbog medicinskih razloga. da je sama kontracepcija bila ja ne bih ni smjela obicnu jer ona jos produzuje krvarenja (kod nekih zena).. dakle, Mirena.. ne dobijam uopste menstruaciju. nisam se udebljala. ne osjetim je uopste. nekoliko sedmica poslije stavljanja sam imala lagane bolove kad se preforsiram a sad nista. nekad osjetim da sam puna tecnosti, valjda kad bih normalno trebala imati ciklus. ostalo nista za prijaviti. ja sam se uzasno bojala kad sam je trebala staviti, odskakala sam sa stola, prepala sa mse svih onih strasnih nuspojava o kojim procitas ali evo me, sad da se pitam trebala sam je i ranije staviti.

dambolina -> RE: Spirala (20.9.2013 15:36:08)

ja sam imala mirenu, ona je hormonska, 2,5 godine. Fizicki je nisam ni osjetila, ali mi je psihicki pravila probleme, jer su mi ciklusi bili produzeni i nikada nisam znala kad cu dobiti. Mada, neke zene prestanu da dobijaju menstruaciju dk je imaju. nakon vadjenja sam sacekala 3 ciklusa i odmah ostala trudna [sm=bravo.gif]

M kao Mama -> RE: Spirala (20.9.2013 15:36:15)

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

u kom smislu koja je bolja, ja imam bakrenu i meni je odlična, evo 4 mjeseca puna kako je imam, ovaj mjesec je mjesečnica već bila bolja, baš kako mi je dr i rekao koji mjesec dok se navikneš i bit će to ok što se tiće "količine" mjesečnice, mirena je i skuplja, a i hormonska je, ja tablete ne smijem, kao ni mirenu, tako da nisam razmišljala, kad mi je predložio, odmah sam pristala i hvala mu na tome

MicoTico -> RE: Spirala (20.9.2013 15:37:21)

I meni je spirala produžila krvarenje, ali ne strašno. Nekad sam imala 3-4 dana ,sad 5-6. Malo je i obilnija, ali ja sam zaista imala super mens, neobilne, kratko trajale, nisu bolne, pa nisam dobra za porediti.

D_K -> RE: Spirala (20.9.2013 15:40:33)

IZVORNA PORUKA: dambolina

ja sam imala mirenu, ona je hormonska, 2,5 godine. Fizicki je nisam ni osjetila, ali mi je psihicki pravila probleme, jer su mi ciklusi bili produzeni i nikada nisam znala kad cu dobiti. Mada, neke zene prestanu da dobijaju menstruaciju dk je imaju. nakon vadjenja sam sacekala 3 ciklusa i odmah ostala trudna [sm=bravo.gif]

ja sam u ovoj grupi..
kazu da moze biti i probojno krvarenje a i prave menstruacije do duse manje obilne.
iskreno receno, voljela bih nekad da malo prokine - imam osjecaj da sam sad u onoj fazi kad sam sva natecena i bas mi fali da krene ali nista..

mamina princeza -> RE: Spirala (20.9.2013 15:40:57)

p au smislu da je analizaram :) predlozene su mi obje kao solucije pa im trazim i prednosti i mane i poredim s pilulama. kod mene bi mogla i hormonska jer me hormoni zezaju trenutno al kako d rkaze isla bi mi u korist. strah me produzenih mjesecnice ... jesu li bas produzene... i da li bole. ja imam inace bolne i sad prilicno ceste mjesecnice. ako bi mi bile jos bolnije ne znam bil izdrzala[sm=smiley13.gif] to me zbunjuje...koliko je ova hormonska skupa?

ne znam izgleda da cu se je opet rrudizi s tableticama , jedinom estrah da sad s ovom svojom "mirnom" djecom ne zaboravim popiti. dr kaz ei to dolazi u obzir nepusac sam , 31 godina pa moze jos uz redovne konztrole krvi i svega.

strah me spirale negdje duboku u sebi, a bila bi mi dobrodosla vjerovtano:)

dambolina -> RE: Spirala (20.9.2013 15:44:27)

meni je mirena predlozena zbog 2 CR i zato sto sam ja insistirala na dojenju. Ona je kompatibilna sa dojenjem, a ugradila sam je kad je malenoj bilo 9 mjeseci. Menstruacije mi nisu bile obilne, cak sam prolazila sa obicnim dnevnim uloscima, ali je to kravarenje trajalo i po 9 dana. To me bas izludjivalo. Pa onda dobijem na 28 dana, pa na 45. Ma ludnica. Uglavnom sam bila sretna kad sam je izvadila.

M kao Mama -> RE: Spirala (20.9.2013 15:44:48)

spiralu ne osjetiš mirena je oko 300 km , a bakrena oko 20 dodaj na to "ugradnju" i prvi "servis" nakon 7 ili mjesec dana, pa eto vidi, ako imaš problem sa hormonima ne znam kako bi ti ova išla u korist, dobro se ti raspitaj,

a prvi i drugi dan je kod mene u tragu, toliko da ne moramuložak stavljati, znači trag bukvaln, e onda treći bude baš, četvrti jenjava, peti sam čista,

Lady26 -> RE: Spirala (20.9.2013 15:47:01)

Mamina princeza, evo imas ovdje, opis obje spirale...
http://www.prowoman.at/prowoman.php?katid=34&id=97

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>