vec pokusala
|
breskvicaa,svakako morate imati nekog jakog i dovoljno glasnog da ga cuju ljudi koji odlucuju o tome.ni i nismo dugo imali zakon za VTO,medjutim oslobodjeni smo bili participacija na osnovu sifre steriliteta,ne znam da li vi bar to imate.ja koliko znam ,osoba koja je uspjela da se izbori za nase besplatne pokusaje je dr .Sanja Sibincic i ovo zaista nema veze da ja nju recimo reklamiram.dugo sam u ovome, a bila sma upucena u nastojanja da se odobri i prvi i drugi pokusaj vantjelesne.posto su uglavnom mediji plasirali statistiku,te ovoliki je natalitet ,te ovoliko je planirano...,trebalo bi,sada nema para... ,a i grad placa jedan postupak,tako kada sam bila odbijena za taj postupak jer su davali jako malom broju parova novac,odlucila sam da pored statistike iznesem svoja osjecanja u toj borbi,bol,novac koji nemam ali moram da nadjem,neizvjesnost,sve sto moze da se desi paru u toj borbi,zanemarujuci globalne brojke,navodeci za sta sve pare idu ,a ovamo se kuka sto je natalitet u padu,a niko ne pomaze...a vrijeme prolazi u nepovrat...jer kada ljudi na funkcijama to shvate,znace da zakon ne treba donositi,vec ga treba donijeti odmah.zanimljivo je i to da niko ni od medija nije imao sluha za moje pismo,osim dnevnih novina Blic,sta vise oni su malo potrazili i odgovore na neka moja pitanja,ali sto je najbitnije sledece pokusaje gradje malo prosirio,a i ja sam uspjela dobiti sansu za novi pokusaj,koji na zalost nije uspio,ali idem dalje i znam da cu uskoro postati majka. imate srecu sto je gdja.Ismeta Dervoz imala sluha za to sto ganjate i sto je ona inace covjek,a vjerujem da ona moze mnoga vrata otvoriti,a vi napravite udruzenje,mi ga isto na zalost jos nemamo,mada bi svakako bolje prosli
|