|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
29.10.2012 18:11:18   
Buba87
Vec pokusala,ja pijem bromokriptin ima godinu dana.Par mjeseci pila sam pola tablete ali nije mi se snizavao od te doze,onda sam presla na citavu,tako vec dugo pijem.Nije mi nikakva muka nikad bila od njega,niti se cudno osjecam,kao da je i ne pijem.Predzadnji nalaz mi pokazao 10 a zadnji put kad sam bila na kontroli 18 i nesto,s tim da je 19 normala kod nas zena.Malo mi cudno kako tako varira a nisam se nesto ni nasikirala niti bilo sta slicno

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 2226
30.10.2012 16:59:42   
sos15
Pozdra cure,

vidim da spominjete nabavku lijekova iz Srbije. I ja sam se raspitivala i vidim da su tamo lijekovi dosta jeftiniji, ali me interesuje da li je neko od vas slao autobusom lijekove. Naime, ne isplati mi se ići u Beograd po lijekove, već sam mislila da mi drugarica pošalje busom,ali ne znam da li bi bilo problema na granicama. Moram li reći vozaču šta se šallje?

(odgovor članu Buba87)
Neposredna veza do poruke: 2227
30.10.2012 17:08:41   
vec pokusala
sos15 evo ti pp

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 2228
30.10.2012 17:10:13   
sos15
Čekam pp, hvalauser posted image

(odgovor članu vec pokusala)
Neposredna veza do poruke: 2229
30.10.2012 19:48:41   
imansanja
Pozdrav,
da li ste vi radilie imunoloske i mikrobioloske nalaze od strane hematologa prije inseminacije ? Mene je uputio da uradim dosta nalaza i evo cekam rezultate .

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 2230
30.10.2012 22:37:04   
Nova 86
Buba 87 jel ti rade svaki put profil prolaktina ili ti samo izvade krv ujutru? Kad sam pocela sa skupljanjem nalaza jos u Martu prolaktin mi je bio duplo povisen od normale,a posle mi je dr. poznanik uputio da uaradim profil tj. da izvadim krv u 9h,11h,13h.Tad mi je nalazi bio dobar.Medjutim dr.Brankica mi je zakazala VTO za oktobar i da izvadim prolaktin pred postupak....cekanje od marta me je dovelo da tek sad pijem bromokriptin.Ako imas kakav savjet sta jos uz tablete moze da mi pomogne?PozzZ

(odgovor članu imansanja)
Neposredna veza do poruke: 2231
31.10.2012 13:34:38   
vec pokusala
Nova86 ako nalazi pokazu da imas povisen prolaktin,na osnovu profila se daje terapija,bar je tako meni dr.Beric odredio terapiju.Medjutim on ne gleda samo prolaktin,jer u kolateraciji sa njim je tsh a tsh obavezno promatra sa ft4.malo je to kompleksno za nas u pokusajima,jer puno parametara se treba posloziti,ali znam dok ne dovedes u normalu tsh,ft4 i prolaktin ,ne pokusavaj.a dobra,tj.odgovarajuca doza bromokriptina to moze brzo rijesiti.

(odgovor članu Nova 86)
Neposredna veza do poruke: 2232
31.10.2012 13:36:34   
vec pokusala
imansanja mogla bi nam malo napisati vise o tim imunoloskim pretragama.tj.na osnovu cega te je slao da to radis i sta si sve radila,kako izgledaju te analize

(odgovor članu imansanja)
Neposredna veza do poruke: 2233
31.10.2012 17:46:50   
glaxy
Cure da vas pitam, 28.10. sam prestala piti Microgynon danas će biti 3 dana kako ga ne pijem a još nisam dobila. Sutra bih trebala početi sa Menopurom pa ne znam jeli to normalno?

Neposredna veza do poruke: 2234
31.10.2012 19:32:56   
glaxy
I da, zaboravih da vam kažem jedna moja poznanica je u septembru radila svoj prvi IVF kod dr. Sanje i danas sam saznala da je trudna. Volim kada čujem ovakva pozitivna iskustva, to mi daje nadu.

(odgovor članu glaxy)
Neposredna veza do poruke: 2235
31.10.2012 20:32:37   
micikae
VEČE,IJA SAM BILA NA FORUMU ALI SE NISAM DUGO UKLJUCIVALA,HTJELA SAM DA TE PITAM JER ČITAM ZA PRIJATELJ.PIŠEŠ DA JE JOJ USPJELA VTO IZ PRVOG PUTA,I JA SAM BILAU SEPTEMBRU AL MI NIJE USPJELO NEMA VEZE,DALI ZNAS KAD SU JOJ VRACENI EMBRIONI DALI 3 ILI 5 DAN?Meni su vraćeni 3 dan pa me onako zanima,jer meni je to druga VTO pa hajd je pitaj,veliki pozdrav od mene i želim ti uspjeh jer čitam da piješ već Mikroginon biće to dobro

(odgovor članu glaxy)
Neposredna veza do poruke: 2236
31.10.2012 20:34:35   
micikae
IH JOJ ZABORAVI OVAJE PORUKA ZA glaxy

(odgovor članu glaxy)
Neposredna veza do poruke: 2237
31.10.2012 21:15:19   
Buba87
Glaxy,kad ti radis VTO.Koliko se dugo pije Mikrogynon.Ja bi trebala svoju prvu VTO imati u martu,pa mi je doktorica rekla da cu poceti vec decembar ili januar,zavisi kad dobijem.Zar se to pije par mjeseci,ja sam mislila da se pije samo 1.I da,zanima me koji dan ciklusa se radi vto,nisam upucena u to,pa ako neko zna....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu micikae)
Neposredna veza do poruke: 2238
2.11.2012 9:01:48   
mionab
Cao cure!

Ovih dana bih trebala predati zahtjev u fond za vantjelesnu oplodnju.Postupak ću raditi u Mediko -S-u.
Interesuje me šta od papira treba.Rekli su mi u ordinaciji: kopije: vjenčani list, kopija zdravstvene knjižice moje,nalaz iz Mediko -S-a, odnosno prijedlog da se radi postupak.Treba li šta još?Recite mi gdje se u fondu tačno predaje, koja soba?I da li može svaki dan ili imaju određeni dani.
Kod nas je problem mužev spermiogram.Koji i nije toliko loš ali vež 2 godine nismo uspjeli ostvariti trudnoću.

(odgovor članu Buba87)
Neposredna veza do poruke: 2239
2.11.2012 9:28:02   
Buba87
Cao mionab,ja sam uz to sto si nabrojala predala i muzev spermogram i pokoji moj nalaz,mada ti je u sustini bitna samo preporuka iz medica,vjencani list i kopija knjizica,ako se ne varam i tvoja i njegova.Ma ja sam fotokopirala hrpu nekakvih nalaza i nije nista od toga trebalo.A sto se tice sobe u koju predajes,samo se javi njima gdje ti ovjeravaju knjizicu i oni ce s tobom preci u drugu sobu,bar je sa mnom tako bilo

(odgovor članu mionab)
Neposredna veza do poruke: 2240
2.11.2012 9:28:49   
Buba87
I da,mozes predati bilo koji dan,nije bitno uopste.Otidji sto prije i sretnouser posted image user posted image

(odgovor članu Buba87)
Neposredna veza do poruke: 2241
2.11.2012 11:49:54   
glaxy
micikae ne znam detalje, to mi je poznanica ne viđamo se često, samo sam čula da je radila u septembru i da je trudna, ako šta saznam javiću ti.
Reci mi molim te, šta si primala za stimulaciju, koliko injekcija, koliko jajnih ćelija si imala, koliko se oplodilo, jeste li šta zamrzavali?

buba, ja bih trebala da radim negdje sredinom novembra, još ne znam tačan dan, sada sam u fazi stimulacije, pa ćemo vidjeti. Koliko dugo ćeš piti mikroginon zavisi u koju grupu upadneš, prema šemi koju sam dobila ja sam u grupi cura koje su trebale dobiti od 15 do 22.9, i ja sam počela sa Microgininom 7. dan ciklusa, dok cure koje su trebale dobiti od 22. do 29.9 npr. piju od drugog dana ciklusa, znači sve zavisi.
Uglavnom nemaš šta da brineš, sve će ti lijepo objasniti tako da ne treba da brineš.

(odgovor članu Buba87)
Neposredna veza do poruke: 2242
2.11.2012 11:54:43   
glaxy
i da, zaboravila sam da kažem, pila sm Microgynon od 22.9 do 28. 10. dakle popila sam ukupno 37 tableta bez prekida, a u pakovanju se nalazi 21 tableta. Vjerovatno ćeš i ti tako nekako.

(odgovor članu glaxy)
Neposredna veza do poruke: 2243
2.11.2012 13:37:18   
vec pokusala
cure,juce sam na Paprikovcu cula da ako neke hormone ili druge pretrage trazi dr. a oni se ne rade sa uputnicom kod nas,onda lijepo ta uputnica se odnese kod neke od sestara u laboratoriju,oni napisu da to ne rade i kada odradimo privatno i platimo ,kao sto je npr.AMH oko 70 km,to nam refundira fond.to je logicno ali za ovoliko godina koliko sve to ganjam niko mi nije spominjao tu vrstu refundacije,a radila sam i AMH,a mislim da se kod nas u drzavnoj bolnici ne radi ni inhibin b,a to sve je malo paprenije,pa eto ako bude radio i te pretrage,obavezno traziti uputnicu od svog porodicnog i procedura dalje kako sam napisala

(odgovor članu glaxy)
Neposredna veza do poruke: 2244
2.11.2012 15:05:47   
mionab
Buba87, hvala ti mnogo na informaciji.
Svim curama želim puno sreće.....
user posted image

(odgovor članu Buba87)
Neposredna veza do poruke: 2245
3.11.2012 10:36:19   
micikae
Pozdrav glaxy ja sam negdjeoko 2 mjesecapia mikroginon,a posle inekcije ja sam dobijala dekapeptil i gonal,mislim negdje oko dve sedmice,prvo po citav degapeptil paposle nekoliko danapo pola i po jedan gonal,a ona sa uz vidi kako to napreduje,bilo je 4 jajne celije a posle mi je povecala po 2 gonala da narastu i jos 4 jajne celije,neka odredjena velicina kad se dostigne neznam tacno,jer su mi uzele sestre semu mislim da je oko 18,00 mm dobije se stop inekcija i zakazu ti za embrio transver,e onda izavdjeno 8 janih celija,posle mi javile da 4 nisu bile zrele a 4 bile dobre,pa jos 2 otpalea dvije se razvijajau u embrione i treci dan da dodjem na embrio transfer stim sto je od te dvije jedna imala neke fregmentacije ja sam odma nju bila otpisala da nema nista od tog, a jedna bila dobra,ali nazalost nije uspjelo,jeste da ja nisam uopste prokrvarila vec otisla 17 dan od embri otransvera uradila betu i negativna,trednoce nije bilo vec nisam mogla da prokrvarim zato sto sam stavljla neke vaginalete neki hormon progesteron itd...i prestanem i dobijem eto tako je nekako otprilike,ali da ti kazem ako ti je prvi put misli m da ce uspjeti jer nisam ti napisla jea sam vec jednom to radila 2010 god imala sam 5 zrdavih embriona i vraceni su mi 5 dan a ne treci i uspjelo mi je imam lijepog DJECAKA al sad je malo drugacuje,znam to zato sto sam to prosla,doktorica je super nemam rijeci ali mislim da je malo bolja priprema zena koje idu prvi put,jer ipak embrion od 5 dana je u fazi BALSTOCISTE a tad je uspjeh veci a vec 3 dan nije i manje bude uspjehA,A ZNAM TO ZATO STO MI JE OBJASNILA JEDNA OSOBA VEOMA VAZNA IZ TE OBLASTI,ipak nekom uspije eto meni nije al prvi put jeste,ZATO SAM TE PITALAJEL 5 DAN ILI 3 DAN ZA TU PRIJATELJICU ITD...ako saznas javi veliki pozdrav,i svim curama zelim uspjeh ipak ja imam djecaka pa mi je malo drugacije,ali ipak sam se razocarala

(odgovor članu glaxy)
Neposredna veza do poruke: 2246
3.11.2012 12:39:47   
Rijada
rebeka777 Poslala sam ti pp

(odgovor članu Buba87)
Neposredna veza do poruke: 2247
3.11.2012 15:30:58   
sani@neri
Zdravo draga izvini što ti ti pišema ali me interesuje pošto sam nova na ovom forumu i nesnalazim se dobro,da li znaš možda nekoga ko ima tablete femara da bi prodao i poklonio dr balić mi je propislaa za ovulaciju jer klomifen ne pomaže.I usput radila sam amh 90 km privatko moželi se šta refundirati hvala ti

Neposredna veza do poruke: 2248
3.11.2012 18:52:58   
vec pokusala
sani@neri zaista ne poznajem nikog ko je koristio femaru,mozda se neka od djevojaka javi da ih ima ili da provjeris u nekim boljim apotekama ,mozda i ako nemaju mogu nabaviti.a za AMH i slicne refundacije nemam licno iskustvo,to mi je na Paprikovcu objasnila neka djevojka da bez obzira sto se ne radi u drzavnoj bolnici ta analiza,od porodicnog ljekara uzmes uputnicu za to i sa tom uputnicom odes u laboratoriju gdje inace vade krv.oni pismeno na toj uputnici potvrde da ne rade te analize i ti sa racunom sto si radila kod privatnika i tom uputnicom ides u fond gdje ovjeravas knjizicu i predajes zahtjev za refundaciju.mislim da bi dobro bilo ako naknadno sada ganjas tu uputnicu da zamolis da ne stavljaju datum.tako bi trebalo nekako da vracaju novac

(odgovor članu sani@neri)
Neposredna veza do poruke: 2249
3.11.2012 19:08:38   
sos15
Drage moje, ne bih da vas razočaram, ni da vas zaustavim u pokušavanju refundacije,ali ja sam predala zahtjev za refundaciju za mikrodelecije za supruga zajedno sa uputnicom urologa i porodične, te potvrdom sa Paprikovca da te analize ne rade. Naravno, tu sam priložila i fiskalni račun ovjeren na ime mm, ali odbijena sam od strane Fonda, naknadno sam slala žalbu i opet sam odbijena.
Da stvar bude gora, ta analiza se uopšte ne radi u RS, ali opet sam odbijena.

Neposredna veza do poruke: 2250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *