Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.2.2014 20:22:26
An Nur
Upravo tako ne mora da znači. Svima nam je rečeno da mala krvarenja ne znače ništa i da do bete uzimamo terapiju. Masa žena i u prirodnom i u MPO ciklusu ima mala krvarenja 'preko ploda' i poslije rodi finu zdravu bebanu. Dal si ikad čula kako pričaju da nisu ni znale da su trudne pa odjednom tek u 3-4 mjesecu trudnoće ''EUREKA!!!'' Možda ti najviše može naštetoti šok koji trpiš zbog toga.
Ja isto nikakvih simptoma nemam. Apsolutno se ne 'osjećam trudnom'. Meme su mi ispuhale, ponekad imam mučninu i jedina stvarna promjena mi je to sto su mi stopala smrznuta, a to nisu nikad bila. I mene ovo čekanje izludi ali još malo i gotovo.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.2.2014 20:44:32
Candy32
Hvala drage moje, malo ste me oraspoložile. Izčitala sam pola foruma da nađem post gdje je tončica napisala da je prokrvarila i malo sam odahnula. Nadam se da će kod mene biti kao kod tončice. podrške za sve nas koje isčekujemo dan bete. Ja u petak idem da provjerim betu uzela sam danas uputnicu za laboratoriju. Šta mislite da idem privatno, možda ću prije dobiti rezultate. An Nur, Dona, kad vi idete?
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.2.2014 20:52:12
toncica
Helou zenice moje . Ja sam danas isla da radim nalaze . Malo sam anemicna nista strasno . Ostali nalazi ce biti u cetvrtak . majusa druze moj konacno dodje do terapije . Zao mi je mila sto si se toliko namucila . Imas veeeeeliki pozdrav od tvoja dva druga . Candy samo miruj i nastavi terapiju . To sto si prokrvarila nemora nista da znaci . Ja sam prokrvarila 6-i dan od transfera . Koji ti je danas dan od ET-a ? Drzim fige da je implantacija . micikae ja sam radila hormone za VTO i nisam nista platila , a ANTIMULEROV HOORMON nisam radila tako da neznam . AMH ti je rezerva jajnih celija . Neka ti tvoj DR napise sifru za sterilitet N97 i neces nista platiti . Sretno sa nalazima . Dona YU kako si , sta ima kod tebe monte dobro nam dosla i jos brze se preselila na ljepse trudnicke teme . Zao mi je sto ste morali proci kroz taj tezak period . Tako je mila moja samo nemoj da gubis nadu . Nada nikad ne umire . Sretno sa microginonom , a i u postupku . Zelim ti da ovaj put uspije zasluzila si . gami An Nur gdje si ti zeno ? Delha Sve vas
< Poruku je uredio toncica -- 25.2.2014 20:54:19 >
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.2.2014 21:02:40
toncica
Candy ako ides u bolnicu da radis betu reci da si prokrvarila i da je hitno. Onda ce ti isti dan biti nalaz . A mozes i privatno , kod njih nalaz bude isti dan . Posto si malo prokrvarila mogla si i sutra uraditi betu . Kakvo je sad stanje . Krvaris li jos ? Zelim ti mila moja da i kod tebe bude kao i kod mene .
< Poruku je uredio toncica -- 25.2.2014 21:03:41 >
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.2.2014 21:17:51
toncica
Candy Sutra ce ti biti 13-i dan od ET-a mozes slobodno i sutra uraditi betu . Da znas na cemu si . Nedaj boze ako si trudna moze ti otici trudnoca krvarenjem .
< Poruku je uredio toncica -- 25.2.2014 21:18:32 >
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.2.2014 21:19:29
An Nur
Hallo Tonči, tu sam ja Čitam provjeravam kako ste, opisujem svoje simptome da se one kojima je to potrebno možda nađu u njima i zujim po kući. Dosadilo mi čekati ali... Vidim, pojavilo se još novih i starih ženica na ovoj temi. Nije da ih ne volim ali mislim da je najbolje da podhitno sele na one trudničke teme, ljepše su. Ti zabodi fin čist ekser u jabuku, pusti da prenoći pa sutra je pojedi, da namiriš tu anemiju To ti je narodno stolarski lijek Žao mi što stalno moraš neke nalaze da radiš ali što se mora najlakše je.
Ja ću u petak da radim betu. To mi je 14 dpt ali privatna laboratorija subotom ne radi pa ću u petak. Valjda će biti pozitivna, mada se ne osjećam trudnom onako kao što sam se osjećala u oktobru kad mi je bila biohemijska... Možda je i dobro to.
Eto, sve vas volim i pozdravljam, a ove nove ili stare nek požure i sele se. Kontala sam da svojom pozitivnom betom stavim tačku na ovi temu i da svim ženama od sad budu potrebne samo one trudničke i bebi teme al' hajd' sačekaćemo i njih.
Candy32 ti si naš veteran i naravno da ćeš od onilikih ćelija i dvojke roditi, šta se tu zezaš... ccc... tri kapi i digla dreku... ccc... DonaYu još samo malo i biće veselja ako Bog da
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.2.2014 21:28:03
toncica
An Nur hvala ti mila na stolarskom lijeku Samo smireno i opusteno . Znam da ubi cekanje , ali sto se mora nije ni tesko . Drzim fige za trocifrenu BETURINU
Nije mi nista tesko za moju mrvicu . Vidjecete ako bog da sve zenice da vam nista nece biti tesko . U petak sam se zakazala na 4D UZ .
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.2.2014 21:30:40
An Nur
I da ja sam kupila T-test... Dva sam kupila jučer popodne. Jedan sam odmah potrošila (10 dpt) ali sa slabim, oskudnim skoro večernjim urinom i naravno, ništa. Ta me nepromišljenost umirila i sad onaj drugi stoji i čeka, neznam hoću li ga uopšte upotrebiti. Mislim da je najispravniije ipak čekati betu 14-15 dan, onako kako i preporučuju doktori. Ne mogu obećati da ga neću dirati ali nema puno smisla jer to negativno ne znači ništa.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.2.2014 21:45:30
toncica
An Nur ako ti test nije osdjetljivi onda si ga dzaba radila navece . Samo osjetljivi test mozes raditi kad hoces , a obicni test samo sa prvim jutarnjim urinom . Aha nisi nam prijavila da si uradila testic
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.2.2014 22:47:46
Dona YU
Raspisale ste se zenice... Približilo se... Meni 15-ti dan pada u nedelju, pa ću verovatno u ponedeljak kod njih u Medico S.,. čini se baš daleko, još me i ovi grčevi jako nerviraju i plaše ... Ne vidim da ih je iko ovde imao...
Candy držim fige najjače Tonce puno vitamina, cvekle... Popraviće se imunitet... AN Nur još malo strpljenja draga
Navijamo zenice
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.2.2014 23:20:24
An Nur
A šta ću prijaviti, vidiš da sam ispalila od čekanja Mislim da bi malo koji bio pozitivan nakon detaljnog izmokravanja pola sata prije testiranja, pa onda trčanja do apoteke pa na silu mokrenja da ima materijala za test... Nestrpljiva pa gotovo. Nit sam se razočarala, nit mi bi žao... Izgleda da je podsvjesni cilj bio uništiti test onako iz hira...
Dona, da još malo i znat ćemo. Nemoj da se plašiš grčeva imale su ih i tonci i galaxy pa sad im pupa raste. Ja bi volila da sam što slicnija njima. Ovako, pojma nemam ništa. Jutris mi bilo puno muka ali kad sam jela mucnina nestade. Samo podrigujem, štucam i prduckam krišom. Smiješno...
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 26.2.2014 0:46:07
ena**
IZVORNA PORUKA: An Nur
A šta ću prijaviti, vidiš da sam ispalila od čekanja Mislim da bi malo koji bio pozitivan nakon detaljnog izmokravanja pola sata prije testiranja, pa onda trčanja do apoteke pa na silu mokrenja da ima materijala za test... Nestrpljiva pa gotovo. Nit sam se razočarala, nit mi bi žao... Izgleda da je podsvjesni cilj bio uništiti test onako iz hira...
Dona, da još malo i znat ćemo. Nemoj da se plašiš grčeva imale su ih i tonci i galaxy pa sad im pupa raste. Ja bi volila da sam što slicnija njima. Ovako, pojma nemam ništa. Jutris mi bilo puno muka ali kad sam jela mucnina nestade. Samo podrigujem, štucam i prduckam krišom. Smiješno...
Ja sa drugom bebom kad sam trudna ostala nisam imala nikakve simptome trudnoce uopste,menstruacija mi dosla redovno 2 mjeseca ,cijelo vrijeme sam samo podrigivala,mislila sam da sam zeludac pokvarila necim pa pila ranital,dolazila mi kuci neka stara zena trljala mi stomak kao navodno pobjego zeludac u stranu...treci mjesec izostala menstruacija ja odem kod ginica kaze on meni "ti si trudna 9 nedelja 4 dana" ja se sokirala mogla mi je baba ubit bebu u stomaku......zato mislim da ima nade da si nam vec
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 26.2.2014 0:50:16
ena**
I da ja ko padobranac ni ne predstavi se...ja sam vam mama 3 djece zacete prirodnim putem,ali redovno citam vasu temu i svaki put vam se divim na vasem trudu i strpljenju,stvarno ste hrabrice....zelim vam svima da vam se najveci snovi ostvare u sto skorijem roku i da uskoro ponosno pokazujete vase pupe a poslije i malene zamotuljke da docekate zive i zdrave aBd za velike beturine
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 26.2.2014 1:08:27
Delha
IZVORNA PORUKA: An Nur
Halo, halo još malo strpljenja koje će se ako Bog da okončati na sreću i zadovoljstvo sviju nas.
Candy, ti si jedna divna osoba pa je i beba odlučila da ostane, pa ljepše joj je kod majke....
Dona, An Nur držimo fige i jedva čekamo najljepše vijesti
Tonči samo hrabro naprijed, a imunitet, ma popravljaćemo ga....
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 26.2.2014 8:25:37
Rijada
Lijep pozdrav za sve.Candy32 An Nur Dona YU.Navijama za vas i za veliku betu bice to sve uredu ako bog da ja vam zelim od srca da sve tri na kraju ugledate
micikae ja sam proslu sedmicu radila isto hrpu nalaza,pa sam radila i taj.Mulerov hormon ali njega moras raditi privatno,nemoze se raditi na paprikovcu.Ja sam ga radila u Lab.Konzilijumu preko puta gimnazije se nalazi,netreba ti termin i nemah veze kad odes mislim ne utice ti taj nalaz na hranu.Lijep pozdrav za sve poseban za toncicu i njenu slatku mrvicu
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 26.2.2014 11:48:39
Candy32
Dobro jutro.
Delhi draga hvala na lijepim riječima, stvarno si divna.
Sinoć nije bilo krvi kad jutros opet malo. Odmah sam zvala Medico S i isto su ponovili kao i juče, samo miruj i nastavi sa terapijom. Onda sam zvala svoju doktoricu ovdje u Sarajevu i ona mi je rekla isto samo što mi je skrenula pažnju da utrogestan pijem zbog krvarenja i da u petak radim betu kao što i trebam i da dođem kod nje.
Ja i dalje ne osjećam ništa ni da sam trudna ni da je Stvarno ne znam šta je ovo, kakvo je ovo "agregatno" stanje.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 26.2.2014 12:40:32
Rijada
Candy32 Nezam jesuli ti rekli da nepijes vise ni Aspirin.Jer meni su rekli kad sam pocela krvariti da ga izbacim.Ja sam sigurna da ce kod tebe ako bog da biti lijepa beta.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 26.2.2014 12:58:15
no idea
Candy, i meni su bili rekli kad sam prokrvarila da izbacim aspirin, jer on utiče baš na prokrvljenost uterusa, ali da obavezno nastavim sa utrićima do bete, ako krvarim pa ih ne mogu stavljati, da uzimam oralno prepisanu dozu... ja ti želim veliku betu i da ti sve bude kao kod naše tončice! držim fige jako! i sve ostale: Dona, An Nur, navijam za visoke bete i šaljem vam najljepše želje! Tonči, ljubac za tebe i dobru mrvicu! Rijada, jesi li odradila nalaze? Kad ideš dalje u postupak? Nisam upratila dokle si sa ciklusom Imaš moju podršku, šta god radila! Ja sam , nažalost, noćas opet dobila, ali su me izmučili bolovi, evo sjedim i ležim samo zamotana u dekicu, nadam se da će proći, pa sam se naoružala čajevima i vitaminima, čim je ispratim idem u novu borbu prirodno, a ako ne upali - idem po svoja dva pingvinčića u MedicoS, pa ako ni to ne bude uspjelo, onda u novi postupak... Valjda ću i ja jednog dana dočekati svoju sreću! Veliki pozdrav svima!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 26.2.2014 13:48:12
An Nur
Eto, drage moje ja sam danas oko 11h prokrvarila. Nije puno, blijedo roza je ali imam osjecaje u stomaku kao da imam
Zcala sam Medikos, rekli su da pijem utrice, folnu i aspirin i mozda vec sutra, uradim betu. Uglavnom da se javim ujutru obavezno i da mirujem... Bas jucer nam se razbolila i jedna radnica pa je ja i muz mjenjamo, a sad sam evo usla u kucu i zalegla. Nisam razocarana, nije mi ni zao nocaca, ni svog onog bocanja i bolova poslije aspiracije... Malo kome upali VTO iz prve, pa nisam puno ni ocekivala da sam ja te sreće ali... Mozda jia nije sve izgubljeno...