Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 21.2.2014 11:31:18
Candy32
Draga An Nur nadam se da ćemoi se zajedno radovati
Jurtos sam otvorila zadnju (treću) kutiju utrogestana koju su mi dali, to znači da imam 5 dana još, da li se oni mogu kupiti bez recepta i do kad ovo treba da koristimo?
Mislim da sam negdje pročitala da su grudi od progesterona budu "šašave"
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 21.2.2014 11:47:19
An Nur
Hallo, mače!!! Utrogestan ti se koristi barem do bete, a onda ako bude pozitivna nastavlja se sa korištenjem još koliko Dr. smatra da je potrebno. Neznam koliko koštaju i neznam dal se dobiju na recept... Ja više ni ne pitam. Šta mi treba, to platim i zahvaljujem Bogu što sam u mogućnosti da plaćam. Uglavnom, nemoj da prekidaš terapiju... Čini mi se da je pakovanje oko 20-tak KM ali nešto nisam sigurna. I ja sam dobila 2 besplatne iz Medikosa, a treću ću kupiti jer mi dvije nisu dosta. Jedna traje 5 dana. Nadam se da ću ih naći u ovoj svojoj mahali
Lijep dan ti želim i puno na kraju ovog puta svima nama.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 21.2.2014 13:52:27
Delha
Ćao svim ženicama. Već duže vrmena vas pratim, čitam, ali nisam se javljala. U istom smo problemu, ili sličnom, već evo 10-ak godina.....ja 75.a i MM 75.,loš nalaz sp.... Imali smo nekoliko bezuspješnih pokušaja MPO. A sada isčitavam i pratim Vas koje ste kod dr.Sanje, tj. u Medicos-u, i koliko vidim naša dr.je baš uspješna i prije svega prijatana osoba kao uostalom i cijelo osoblje. Tako da se skoro pa odlučujem da naš naredni postupak bude tu.
Svima koje su u postupku, želim od srca uspjeh a posebno Vama koje brojite dane do bete-testa, da ugledate jedan veliki plusic..
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 21.2.2014 20:15:22
micikae
Pozdrav mila.tjM1984,hvala na informaciji,uradila sam tako i narucena sam 25.februara u 8,00 ujutro za briseve,pa cu prvo u zavod pa tako da moram rano ujutro za B.L. a hormone cu odmah posle tog za par dana trebam dobiti,hvala ti puno valda se upoznamo a i sretnemo
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 22.2.2014 9:46:32
M1984
Čekalice moje držim vam fige i mislim na vas. Micikae, ja sam zvala i htjela da se naručim za 25-ti ali nije bilo termina i tako da sam naručena za 26-ti u 9:00. Drago mi je da su ti moje informacije bile od koristi, Pozzz
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 22.2.2014 10:59:11
toncica
Dobar vam dancic drage moje trudilice , trudnice i cekalice BETE . Polako odbrojavamo dane do vasih visokih beta . Ja i moja mrvica iz sve snage i sveg za visoke BETURINE . An Nur draga moja utrogestan se koristi dok ti DR ne kaze da prestanes . On nije na recept i kosta 17,50 KM i traje 5 dana . Ja sebi kupujem u Srbiji . Tamo kostaju 11,5 KM . To je normalno da od utrogestana bole grudi i da se naduvaju . Moj ti je savjet da ne radis test do bete . Jaka si ti zena izdrzaces ti do BETE . Ovo ti govorim zato sto se zenama desavalo da urade test i on pokaze da je negativan , a kad urade BETU ona pozitivna . Razocaraju se prije vremena i bezveze se nerviraju i sikiraju . Ti opet znas kako ces i sta ces . U svakom slucaju imas moju podrsku . Candy32 draga moja za cevape si sto posto upravu . Nema boljih od onih na Bascarsiji . Jela sam ih sto puta i nikad nemogu da im odolim kad odem . Drzim fige za visoku BETURINU Delha dobro nam dosla na ovu temu , i jos brze otisla na ljepse trudnicke teme . Mila moja samo nemoj odustajati . Ja am 74 a moj moj muz 73 godiste . Borili smo se nasu mrvicu 13 godina i na kraju uspijeli . Sad smo presretni i cekamo nasu mrvicu . Jeste li radili TESU ili klasican IVF ? Zelim vam mila moja da sto prije docekate svoju mrvicu . Gdje su nam ostale zenice ? majusa dusice moja sretno u ponedeljak u BL . I nemoj jesti plocice . Ostale sve zenice zelim vam puno srece sta god radile Svim cekalicama BETE zelim jos puno kutija utrogestana Zelim vam svima puno
< Poruku je uredio toncica -- 22.2.2014 11:00:25 >
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 22.2.2014 16:29:54
Dona YU
Drage zenice, nije me bilo par dana... pravo sam se ulenjila...
LM, cekalice su spominjale neke promene... ne znam da li je dobro ili lose, ali ja juce i danas osecam grceve kao menstrualne, Ne stalno, ali se povremeno javljaju... ... po pravilu bih trebala dobiti u utorak25.02. Jako se nadam da necu... Grudi su uvecane i osetljive ... ali to je verovatno od Utrogestana ...
Drzim fige za velikeeee bete!!! Nove zenice i trudilice, zelim vam puno srece u postupku Trudnice nase, cuvajte se i mazite svoje trbuscice ...
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 22.2.2014 19:05:10
An Nur
Pozdrav svima Eto, skoro da smo mi čekalice pregurale još jedan dan. Meni je 7dpt. Osjećam se ok...Jedino me meme još podsjećaju da su tu ali i na njih sam navikla. Suzdržavam se od akcije i nastojim da mirna budem, da leškarim i ne dižem teško ali iskreno, mislim da bi mogla trčati bez posledica. Test kupila nisam, muž me odgovorio. je vrijeme 24.02 ali nemam simptoma ni za nju.
Miran neki dan...
Dona Yu Ne brini mila za te grčeve... Puno ih je imalo, a beta bila pozitivna puno. Opusti se i uživaj
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 23.2.2014 1:16:27
Delha
Hvala na dobrodošlici. I ja se pridružujem željama da svaka što prije pređe na veselije, trudničke teme. Raduje me svaka pozitivna beta a posebno tvoja toncice, da mi druge hrabrice ne zamjere, jer smo tu negdje istih godina.
I ja i MM smo u ovoj borbi 14 godina. Mene što se tiče sve ok, što bi rekli da se „u drvo kucne“ Moj muž ima dijagnozu, ah ta teška i duga riječ koju sam dobro zapamtila; Oligoasthenoteratozoosperia. Na svim nalazima spermograma do sada nikada nije bio čista nula. Uvijek je bilo nekoliko spermija, dovoljno za ICSI pa i do nekoliko miliona. Iz tih razloga se baš divim svim onim „hrabricama i lavicama“ koje zajedno sa svojim muževima, da bi došle do „materijala“ prolaze kroz biopsije, TESE ili MESE.
Preparata smo svakakvih probali; Proxeed, Profertil,Tribestan itd.itd..ali nalaz je takav kakav je i to je to.
Obzirom da sam iz ZE DO Kantona moj prvi pokušaj MPO je bio u CHR u Zenici kod „čuvenog“ dr. Namjerno kažem čuvenog jer mnoge žene koje su bile njegovi pacijenti dobro znaju šta mislim pod time. Kod njega sedmicu do 10 dana nakon embriotransfera obavezno ide injekcija sa hcg a sutra OBAVEZNO test. Tako da sam drage moje imala tu „lažnu“ trudnoću....
Sreća pa je MM osoba koja se baš interesuje(za sve) tako da smo brzo razotkrili sve te neke prevare dotičnog dr i naravno nastojali otići od njega što prije.
Naš izbor je bio CITO u Splitu. Tu smo imali nekoliko neuspjelih pokušaja(sve ICSI postupci). Ljudi su fenomenalni, osjećala sam se kao kod kuće sa dr. Šparcem a i Poljakom, onako baš čista desetka ali eto mi nismo imali sreće, nije nam se dalo ili nam nije bilo suđeno?
I eto drage moje, to je to. Sad smo tu negdje ili nigdje, iskreno, pomalo odustali od svega.....Čitam i pomalo pratim vaše uspjehe i razmišljam da naš slijedeći pokušaj upravo bude kod dr.Sanje... Draga Toncice tako mi se u glavi vrti ova tvoja rečenica, malo malo pa ju pročitam; Mila moja samo nemoj odustajati
An Nur, Candy32, Dona Yu kao i ostale trudilice samo mirno i da nam napravite jednu veliku forumsku kavicu a da ralog budu velike beturineeee ,
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 23.2.2014 20:10:37
An Nur
Pozdrav svima ... Mislim ako se iko pojavi na ovoj temi nedeljom Delhi već sam primjetila da je vikendom odmor i na forumu... Da neko ima kakav problem ili nejasnoću, vjetovatno bi se javio pa smirena situacija vikendom možda znači i da je sve OK... Moj dan ko i svaki drugi. Danas mi je, po mom ciklusu, trebala doći ali nešto je nema U srijedu mi je druga godišnjica braka i mislim da ću ipak krišom kupiti test i probati ga pozitivnog pokloniti mužu za godišnjicu... Bude li negativan, bolje da šutim i ipak čekam još i betu koja mi je u petak.
Simptoma nikakvih, osim što mi odjednom oči vlaže puno i malo me meme podsjećaju da ih imam ali više nisu onako tvrde. Eto... Ugodno veče vam želim.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 24.2.2014 12:24:57
An Nur
Izgleda da jedina ja redovno virim u ovu temu...
10 dpt... Nisam loše. tegoba nikakvih nemam i osjećam se 'obično'. Na smrt se plašim i testa i bete. Najradije bi u nedogled koristila utriće svakih 8h i šutala. Bolje je nekad ne znati, nego saznati ružno. Da se previše nadam, ne smijem, da provjeravam bojim se...
Eto, valjda je i ovo neka 'strašna' faza u MPO.
Za vaše bete od srca navijam Ako ijedna rodi bebicu to znači da i za one kojima nije uspjelo ima nade...
Čuvajte mi se sve i nek vam se brzo, brzo, brzo ostvare sve vaše lijepe željice
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 24.2.2014 13:20:30
toncica
Dobar vam dancic drage moje . Kako ste mi sve redom na ovom tmurnom danu ? Svim cekalicama bete zelim visoke beturine i da ne dodje . Ja i moja mrvica iz sve snage za sve vas . An Nur ne prizivaj sta ce ti ? Hvala mila za mog stomu i noju mrvicu . Ako bog da da i ti i sve zenice ovde docekate isto . Ja vam idem sutra da radim nalaze . Gdje su ove ostale cekalice bete ? Delha mila nemoj posustajati . Vidim da imas i muzica koji te podrzava to ti je velika podrska u zivotu . I ja sam draga moja hiljadu puta padala i ustajala , ali sam na kraju postigla svoj dugogodisnji cilj. Znam taj osjecaj . Milion puta mi je bilo svega preko glave , ali samo se sjetim za sta se borim i odmah krenem dalje . Tako ti je to kod naseg problema . Sve vas volimo i ljubimo ja inoja mrvica
< Poruku je uredio toncica -- 24.2.2014 13:23:13 >
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 24.2.2014 16:53:51
Candy32
Drage moje čekalice pozdrav.
Meni su u posjeti bili roditelji pa se iz tog razloga nisam javljala, uživala sam dok me mama mazila i pazila za sve mame i za nas koje ćemo to, nadam se, uskoto postati.
Draga gami ja sam sa decapeptylom počela 16. a je bila 26. i prestala je čim sam počela sa gonalom. Tako da je to OK ako još nisi počela sa stimulacijom.
Ja se odlično osjećam i nemam nikakve simptome, a svaki sekund osluškujem svoje tijelo. Ovo isčekivanje je za izludjeti, ali ne očekujem
Tončice ti si naše veliko hodajuće Hvala ti što si tu za nas, ljubim te i mazi svoju mrvicu malu da lijepo raste.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 24.2.2014 17:15:59
monte
Pozdrav, novi clan sam :) . Tek na pocetku terapije sam, tj. microgynon. IVF cu radit u Medico S . Zelim da pozdravim sve djevojke i pozelim srecu u ovim postupcima .
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 24.2.2014 18:41:13
majuša
helo curke moje!Kako ste mi?Dobro nam došla Monte!Ja bnisam stalno tu ali pratim sve! Elem da izvjestim.Najviše Tončicu jer mi je slala i sms a mrzilo me da kucam , iskreno! Posle višemjesečnih analiziranja, hodanja po bolničkim hodnicima našeg Doma zdravlja, Medico s-a, Kliničkog centra Paprikovac, privatnih labaratorija i višesatovnog telefoniranja konačno dobih terapiju tj. upustvo za terapiju PAI 1, MTHFR ILI TI TROMBOFILIJA. Naime radi se o tome da ću nakon isprimljenih injekcija hormona,čisto da ne zaboravim kako to izgleda, nastaviti sa bocanjem , savki dan , ako ostanem trudna , devet mjeseci a ako se porodim i posle porođaja šest sedmica. Malo zaprepašteno na ono "svaki dan" ali rekla sam doci nema veze bitno je da ostanem trudna. Eto drage odoh da malo sredim utiske jer sam skoro došla pa se čujemo opet.Ljubim vas sve
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 24.2.2014 19:13:40
monte
Hvala na dobrodoslici...Evo ukratko da predstavim i ja svoju situaciju . U braku sam 5 godina, IUI, IVF-ISCI radjen 2010 godine u pg, 2011 lijecenje supruga, 2012 moja konizacija, 2013 IUI u budvi,i evo sad napokon opet IVF u B.Luci. Problem je sto je MM samp 4 mjeseca godisnje kuci,pa svake godine imamo prakticno samo jedan pokusaj ,ali ne gubim nadu,
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 24.2.2014 20:18:00
Dona YU
Dobro nam dosla Monte ...
Ostale zenice imat veliki zagrljaj od mene!
Kod mene stanje isto... Ponekad imam te grceve, grudi su i dalje ogromne i oset_ljive... Ne znam sta da mislim... Dosadilo je cekanje .... Sutra bi trebala doci ... Bezi, bezi Ponedeljak je tako daleko...
Candy i An Nur navijam za visoke bete!!! Obradujte nas!!
< Poruku je uredio Dona YU -- 24.2.2014 20:20:16 >
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.2.2014 11:44:54
gami
Draga Candy32, hvala na odgovoru! Nisam još počela sa stimulacijom, ali sam zvala i Medico-s, pa su mi rekli da tako treba poslije Microginona. Puno za sve, ljubim vas
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.2.2014 19:38:20
Candy32
Drage moje dame, ja sam danas u 2h prokrvarila Krv je svijetla, prvo dvije, tri kapi onda do večeras još malo. Nemam nikakve simtome, ništa me ne boli, nemam ni grčeve, niti me bole krsta kao pred menstruaciju, jako sam zbunjena i očajna. Zvala sam u Medicos i rekli su da to ne mora ništa da znači i da nastavim sa terapijom i da zovnem sutra.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.2.2014 20:15:45
micikae
Hej moja dobojko evo ja opet pozdrav svima,hajd opet ja pitam za hormone sto se redovno vade dala mi je doktorica i da izvadim i neki Mulerov hormon ako dobro napisa jel i to ide besplatno sa ovim hormonima i dal se moze u labaratoriji raditi na paprikovcu,ajd mi javi a i vi sve cure koje znate javite......svima zelim puno uspjeha i srece