Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 3.2.2014 19:14:33
ringer
Pozdrav damice.Dona kako si?Meni temperatura evo cijeli dan oko 37 i nos curi,jela sam i supe i pila cedevite,nastaviću i naredne dane,baš mi se da.A muž nikud ne može,visoka temperatura i grlo i nos . . . An Nur kako si skroz izvadila štitnu?Kako to ide?
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 3.2.2014 20:05:05
Dona YU
Ringer, prehlada je tu... Curi mi nos i bolucka me grlo... Temperaturu nisam merila, nadam se da je nemam.., danas sam pitala sestru i kaze da od terapije zna da padne imunitet i da se prehladi. Sestra kaze da su mnoge zenice prehladjene ... Rece da se smeju uzimati lekovi za prehladu.
An Nur, meni TSH zna da bude povisen. Vrteo mi se oko 3, ali kada se desila vanmatericna bio je oko 5. Pre pocetka terapije su mi ga merili i bio je oko 1,8. Rece mi sestra da ce mi opet meriti TSH 06.02. Kada mi budu radili UZ. Inace na semi mi i pise da se treba kontrolisati TSH. Samo me je malo strah koliki ce biti... Cula sam da terapija zna da utice na taj hormon Tebi su sada dobri rezultati...
tonci, bockaj se i cuvaj sebe i mrvicu!
Zenice, primaklo nam se...
Veliki poljubac za sve!
< Poruku je uredio Dona YU -- 3.2.2014 20:06:59 >
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 3.2.2014 20:18:44
ringer
Dona draga moramo se pričuvati.Od terapije je sve moguće.Nadam se dobrim vjestima u četvrtak.Meni samo piše UZ i ništa više,nikakva ostala mjerenja.Ako se ne budem javlja od četvrtka znajte da nemam internet,odsjedaću u Hostelu Herz.Pozdrav svim damama
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 3.2.2014 20:46:10
mrmot
Cao svim zenicama! Mene bas dugo nije bilo na ovoj temi pa odlucim da se javnem da pozdravim moje stare saborke i pozelim srecu novim clanicama i da im kazem da ne slusaju kojekakve zene koje od VTO naprave osmo svjetsko cudo. Ako je iko nadrljao sa VTO to sam ja a moja Toncica, Ema38 i no idea to najbolje znaju. Iskreno mi je jako zao kada vidim koliko novih clanica ima, ali se ja iskreno nadam da ce u sto kracem vremenskom periodu biti mnogo manje zena na ovoj temi. Ringer jeli tebi u cetvrtak, nadam se da nisam promasila dan, prvi zakazani UZ? Candy razlika izmedju gonala f i menopura je sto je menopur cisti FSH a gonal f kombinacija FSH i LH hormona. Sve sto vam se drage zenice desava dok primate terapije je individualno, kao sto dr Sanja kaze svaka zena je prica za sebe. Ja konkretno nisam imala nikakve simptome a primila sam terapije sto je vjerujem slabo ko ovdje primio, rekoh vec Toncica to najbolje zna. Drzim vam fige da vam svima koje ste u februarskoj semi da sto bolje podnesete aspiraciju i da imate sto vise folikula kao i oplodjenih jajnih celija. Puno pozdrava i nesebicne podrske salje vam mrmot!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 3.2.2014 21:02:15
mrmot
Posto sam vidjela da ostajes u hostelu Herz zato sam te pitala. Odakle si? Ja sam svaki put bila u Herzu. Rade super djevojke a ja sam toliko dugo bila tamo da sam se vec navikla kao da sam kod kuce. Ringer duso znam da je glupo da ti napisem nemoj da se bojis ali vjeruj mi na rijec da to nije nista strasno samo da folikuli porastu i da se oplode. Sto se tice prehlade mozes slobodno piti sta vec pijes za prehladu jer se meni desilo pred aspiraciju da nisam mogla da pricam koliko me prehlada uhvatila a dr Sanja mi rekla da pijem ako hocu antibiotik ili sta vec pijem kada me uhvati prehlada. Pokusaj da se opustis sto vise mozes i samo slusaj sta ti dr kazu. Ne znam ko te vodi ali su i Sanja i Brankica ok. Cesto nema Sanje pa radi Brankica i obratno ali vjeruj mi da one sve znaju o pacijentima. Meni nije uspjela VTO a tada pretezno zene krive dr. Ja imam samo rijeci hvale za obje dr i znam da one nisu krive sto moj organizam nije prihvatio embrion. Zato uvijek postoji drugi put a vama svima od srca zelim da vam drugi put nece ni trebati!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 3.2.2014 21:17:31
ringer
Mrmot draga ja sam iz Gacka.Imam 31 godinu.Tri godine sam u braku.Uzrok je azospermija.Kod dr.Brankice sam,super je.A opuštena sam koliko mogu,ali nikad do kraja.Nadam se i da neću više od 10 dana biti u BL,da će se sve završiti do sredine februara.Hvala na podršci draga
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 3.2.2014 21:47:20
mrmot
Ringer ako ostajes u Herzu 10 dana pitaj ih za popust. Ja sam kod njih bila 2 puta, jednom 13 dana drugi put 11 i oba puta sam dobila popust 10%. Nije to mnogo para ali svaka marka je vrijedna.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 3.2.2014 21:56:32
An Nur
ringer Hajd već jednom ozdravi od te prehlade Pitaš za štitnu. Bila mi je povećana, imala je proširene krvne sudove i na jednoj strani cistu veeeeliku. Doktor mi je odmah preporučio da je hitno vadim i u Zagrebu su mi to uradili. Biopsija je pokazala da su se počele formirati kancerogene ćelije ali sam se izvukla kroz iglene uši. Bez jodiranja i svega ružnog. Njeni hormoni su mi na sreću i prije operacije, a i sad sa zamjenskim sintetičkim hormonima, svi u granicama normale, baš idealni. Morala sam da je vadim jer bi me doslovno ubila. Prije operacije, bila sam grozno. I fizički i emotivno, užas.Sad poslije operacije se osjećam odlično. Možda sam prerigorozna ali svakoj ženi koja trpi te grozne stvari koje bolesna štitna radi, rekla bih da je izvadi. Jest da doživotno moram piti tablete ali onaj period kad mi je bila bolesna, bio mi je pakao.
Dona Yu Ja štitnu nisam kontrolisala od 1. Oktobra prošle godine, prije inseminacije. Do tad su mi u Medikusu uvažavali nalaze od moga doktora. TSH je bio 0,8 i dr mi je rekao da to nije ništa strašno i ako bi se povisio da mi promjenjenom terapijom za sedam dana može srediti da se smanji. Osjećam se ok, pa se toliko puno i ne plašim jer inače nemam više problema sa tim i, hvala Bogu, kad god odem na kontrolu, nalazi su mi uredni, pa sam po tom pitanju malo opuštena. I meni je spomenuto da će mi ga u četvrtak kontrolisati mada na šemi ništa ne piše. Ipak, ako se od terapije povisuje, kod mene valjda ima prostora jer idealno je između 1 i 2, a kod mene je 0,8 zadnje mjerenje. Kod kojeg doktora ide? Ja sam kod Mikača i prezadovoljna sam. Od prve mi je pronaao dobru terapiju i odrao me stabilnom i bez te lijezde u vratu. Za mene je kralj. Nadam se da će ti sad biti kolski stabilni svi hormoni i da će uspjeti.
mrmot Pozdrav
Svima vam elim brojne, veeeeelike i zdrave folikule u četvrtak
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 3.2.2014 23:26:21
mrvicado
Toncice bas mi je drago zbog tebe,prva mi je prosla sa neuspjehom,al se pripremam za drugu prije nje moram operisat matericu posto imam miome i usput ranicu na grlicu.Na prvoj sam lose odreagovala na terapiju folikuli su mi bas bili mali.Sad idem u sve sa puno parom,a ti lezi icuvaj svoju ili svoje bebane
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 4.2.2014 15:02:11
toncica
Drage moje saborke drago mi je da ste sve malo ozdravile. Navijam za sve vas . Sretno u cetvrtak na UZ . Da bude sto vise i sto vecih folikula . Ove zenice sto ce ostajati u BL javite nam se nekako ako budete mogle da smo u toku . Ima u Hercu internet , jeste da je los , ali moze posluziti . Tako smo ja i moja draga mrmot komunicirale . Eto drage moje primaklo se , jos malo i sve ce biti gotovo . Samo budite opustene koliko god moxete . Znam da nije lako , ali pokusajte . Svima vam zelim srecu i drzim fige . Ja sam vam super i moja mrvica . Za sad je dobra i slusa dusa moja mala . Ja i moja mrvica navijamo za sve vas mrmot Sve vas ljubimo ja i moja mrvica
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 4.2.2014 17:52:05
Dona YU
Drage zenice,
Ja se borim sa prehladom. Danas na bockanju mi se sestra rekla da se skoro sve zene u postupku prehladjene. Zima nas je sredila Ja ovo moram na nogama da odbolujem... U firmi se bune za bilo kakvo bolovanje...
Imam pitanje, kako ste vi resavale to sa bolovanjem u firmi? Danas mi je sestra rekla da oni mogu dati doznaku za bolovanje, tj obavezno mirovanje, posle embriotransfera. Ali ne i izmedju punkcije i embriotransfera... Da li doznake za taj period mogu da dobijem od porodicnog? Bas me nerviraju na poslu! Danas me sefica pita hocu li za postupask da koristim dane od godisnjeg odmora?!
Jedva cekam cetvrtak, ali me je malo i strah...
Veliki pozdrav i poljubac za sve! Navijam i za sebe i za vas
< Poruku je uredio Dona YU -- 4.2.2014 17:53:00 >
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 4.2.2014 18:07:24
ringer
Dona draga bolovanje se može uzeti i kod porodičnog sa onim papirom na kojem ti piše preporuka za VTO,možeš uzeti bolovanje na mjesec dana,a onda se ide na komisiju(ako prođe mjesec dana).Kuvaj kokošiju supu iz kesice,mene je spasila
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 4.2.2014 18:42:25
mrmot
Dona mila ne nerviraj se. Sta sestra zna o bolovanju???? Da sta zna nebi bila sestra nego dr. Tvoj dr zna da ides na VTO i trazi da ti otvori bolovanje a ako nece idi kao sto ti je ringer napisala kod porodicnog. A ta sefica je teski sljam od zene. Meni i posle prve aspiracije iz firme rekli da se ne vracam na posao dok ne zavrsim drugi pokusaj. Bila sam na bolovanju od 13.09. do 31.12. Vise od tri i po mjeseca. Ma sta te briga uopstalom dali se njoj svidja ili ne, a to sto ti je rekla da koristis godisnji ja bih joj rekla hocu ali tek kada se budem vracala sa porodiljskog a do tada cu koristiti bolovanje. Uffffff al se iznerviram cas posla. Uzivaj i ne kidaj zivce na budale. Veliki pozzzz Toncice pusaaaaaa
Blago tebi, mmot, kada radis u takvij firmi! Kod mene je haos! Bolovanja jok, porodiljsko tri meseca ... Nemaju razumevanja ni za sta... Znam svoja prava, ali ih stalno osporavaju
Odoh do porodicnog da resim bolovanje... Neka rade sta hoce! Cekamo sutra i ne nerviramo se!
Velikiiii pozdrav!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.2.2014 12:35:08
An Nur
Pozdrav ženice Htjela sam pitati osjećate li vi svoje folikule u stomaku i kako? Naime, ja sam ih osjetila odavno, već od 3-4 dana ciklusa. Prije dva dana, prilikom mokernja i brisanja poslije, izvukla sam nešto što po meni može biti samo plodna sluz. To i sad imam obilno. Fino, čisto, prozirno, bez boje i mirisa, kao bjelanjak iz jajeta. Inače, nemam nikad nikakvih drugačijih iscjedaka pa sam već 'upratila' da prepoznam tu sluz otprilike sredinom i u drugoj polovini ciklusa. Cijelo vrijeme terapije sam vrlo raspoložena za razmnožavanje
Bez obzira na onaj glupi plač, koji je prošao... Ipak, od jutros više ne osjećam te svoje kuglice u stomaku pa me uplaši da moj stomak tuče neki svoj ritam, bez obzira na bocanje i šemu Medikusa. Jedva čekam sutra da vidim ima li ih i dal je moguće da su mi sinoć od 'parenja' popucali. Smijemo li mi uopšte da radimo 'ONO', sad dok smo u programu? Ja mislila još sinoć, pa onda da pravimo pauzu do poslije punkcije.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.2.2014 15:24:52
toncica
Drage moje samo davam svima sutra pozelim srecu i puno finih folikula . Cekam vas sa pozitivnim izvjestajem . Ja i moja mrvica za sve vas i jedva cekamo da dobijemo vase mrvice u nase drustvo .
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.2.2014 17:58:36
Dona YU
Hvala Tonci!
An Nur, mene danas jajnici rasturaju koliko bole. Ne traje stalno bol, ali je pritisak kao stalno prisutan! Mislim nije to bol za plac, nego kao pred ciklus... Tako boli... Sto se tice iscedka, imam ga i ja... To je valjda dobro...
Videcemo sutra kakvo je stanje! Javicu! Ja sam u 10:30h Hvala svima na nesebicnoj podrsci
Drzim svima fige za punooo velikih folikula!
< Poruku je uredio Dona YU -- 5.2.2014 18:00:27 >
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.2.2014 19:46:11
Candy32
Pozdrav ženice moje drage. I ja da se javim sa istim simptomima, osjećam pritisak u donjem dijelu stomaka i imam tu sluz :-) valjda je to dobro, nadam se. Srećom ja sam se za sad uspjela sačuvati od prehlade. Ja ću ujutru kod porodičnog ona je rekla da će mi ona otvoriti bolovanje, čak mi je i kad sam 15.1. dolazila u Bl dva dana pisala bolovanje i pisala mi šifru za vantjelesnu. Meni je sreća što radim u državoj instituciji pa sam šefovima najavila da me nema do početka marta. Kontala sam biti na bolovanju dok ne saznam rezultate pa ako Bog da budem i ako mi doktorica preporuči i dalje mirovanj produžiti bolovanje, a ako ne budem morala mirovati ili ako se desi da nedaj Bože da rezultat bude negativan nazad na posao. Ja sam sutra tek u 2h na pregledu, a u Bl ćemo biti kod suprugovog ujaka. Želim nam svima sutra da imamo dovoljno "lijepih" folikula i da se sledećih dana lijepo razvijaju i budu spremni na dan "D". Tončice hvala na lijepim željama!