|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  200 201 [202] 203 204   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
26.1.2014 13:24:33   
Rijada
Lijep pozdrav za sve nove i stare clanice foruma.Cure koje su u postupku zelim puno srece i sto viseuser posted image Dali je mozda neko od vas radio ove nalaze.Ove mi je Dr.rekla da mogu uraditi samo na klinici konzilijum u Banja luci pa ako je ko radio dami kaze koliko kostaju a nalazi su slijedeci.antimullerov hormon inhibin B. testiranje na urodjene trombofilije(faktor II,V,mutacije za MTHFR i PAI) A ove moram raditi na Paprikovcu imunologija antitijela TPO i TG testiranje na stecene trombofilije (LA,ANA,beta 2 glikoproteinska antitijela,faktor kaogulacije,antitrombin III,protein Ci S. A ove mislim u svojoj bolnici u Prijedoru homroniski status (2 ili 3 dan ciklusa)FSH,LH estardiol,progetsreon,TSH,f T4 prolakti inslinemije nataste 120 min poslije testiranje na HIV HBsAg HCV i TP Eh to bih bilo to Pa ako je ko radio sta od ovi nalza da mi napise dali se treba narucivati i sve.Lijep pozdrav za sve

(odgovor članu An Nur)
Neposredna veza do poruke: 5026
26.1.2014 16:26:44   
ajla 81
Cao cure..malo uletim da vidim sta se desava zelim vam svu srecu.A posebno Tonciii tebi da kazem da mislim na tebe(uzivaj sa svojim muzem ispunila vam se zelja user posted image ljubim te user posted image user posted image

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 5027
26.1.2014 20:07:01   
maramala
Cao žene,

Evo mene opet. Prije neki dan smo mm i ja bili kod dr Brankice (MedicoS). Znači ja radila insulinemije i anti TPO, anti TG.
Insulinemije
0 - 5,18
120-14,14 (u oba slučaja referenten vrijednosti 0-27)
At TG - 27 (ref 0-115)
At TPO - 46 (0-34) znači povećana.

Elem, spermiogram kod mm je takav da uopšte nema rapidno progresivnih koji su (bar koliko sam ja upućena) neophodni za prirodno začeće.

Doktorica je na sva moja pitanja odgovarala sa "pa dobro". Pitam za povišena anitijela-kaže "to treba pratiti, ne treba terapija"
Za spermiogram kaže da je to dobro, a kad sam je pitala da li je dobro za prirodno začeće, kaže "pa trebalo bi ih ubrzati". A na stranu to što se 5 minuta uopšte nije mogla sjetiti ni nas ni naše situacije, ni nalaza, ni dosadašnjih pregleda, a usput mi je izgubila i CD sa HSG-a! :-)

Na kraju sam dobila uputstvo kada budem htjela na inseminaciju da pijem klomifen od drugog dana. Zakazali smo kod dr Radoncica u Zagrebu, za kojeg sam čula dosta toga dobrog, pa ćemo vidjeti šta će on na sve ovo reći. Što se Brankice tiče, prilično smo nezadovoljni.
Kako da je promijenimo? Ima li još neka dr u Medicosu a da nije ona?

(odgovor članu An Nur)
Neposredna veza do poruke: 5028
26.1.2014 20:29:59   
ringer
Rijada pozdrav.Ove sve hormone radiš 2 ili 3 dan ciklusa,ne trebaš se naručivati,nego direktno kod svog ginekologa u Prijedoru,do 9 sati ujutru se vade nalazi.A testiranje na zarazne bolesti možeš uraditi valjda svaki dan,ali ti treba uputnica od dr.Kažeš za šta ti trebaju nalazi da ti stave šifru za besplatno,obavezno reci da džabe ne plaćaš.Hormoni budu gotovi taj isti dan.A ovo testiranje na zarazne bolesti za nekolika danauser posted image

(odgovor članu Rijada)
Neposredna veza do poruke: 5029
26.1.2014 20:36:01   
ringer
Maramala pozdrav.Znaćete na čemu ste kad odete i kod tog dr.Ne paničite odmah,ima rješenja.A u Medico S ima i drugih doktora

(odgovor članu maramala)
Neposredna veza do poruke: 5030
26.1.2014 20:40:23   
maramala
Ringer
Jesi li ti pacijentica Medicosa? I ako jesi kod koje doktorice ideš?

(odgovor članu ringer)
Neposredna veza do poruke: 5031
26.1.2014 20:57:24   
ringer
Jesam.KOd dr.Brankice.Krenuli smo s pripremama za prvi postupak.Prema nama je dr odlična,sve lijepo objasni i ima strpljenja prema meni,jer baš loše podnosim bol

(odgovor članu maramala)
Neposredna veza do poruke: 5032
27.1.2014 10:40:24   
Rijada
Hvala puno ringer.A znasli mozda sta o ovim nalazima sto mi je dr.Brankica rekla da se nerade u Prijedoru nego samo na Paprikovcu
Imnulogija antitijela TPO i TG
Testiranje na stecene trombofilije (LA,ANA,beta 2 glikoproteinska antitijela,faktor kaglacije,antitrombin III,protein C i S)
A moj porodicni neradi ovi dana.A tijela bih sta vise saznati o ovim nalazima.Dali gore na paprikovcu treba za nji termin.
Pa ako je ko radio neka mi napise Hvala

(odgovor članu ringer)
Neposredna veza do poruke: 5033
27.1.2014 10:50:24   
Rijada
A ove mi je rekla da se mogu raditi samo privatno na klinici,ili labortori sta je vec upitanju nezam ni ja Konzilijum preko puta gimnazije.

Antimullerov hormon i inhibin B

I ovaj Testiranje na urodjene trombofilije (faktor II,V,mutacije,za MTHFR i PAI)

Eh ove mi je rekla da se mogu samo na toj klinici odraditi.Ali sam cula da su bas skupi da se odrade.
Pa ako ko zna vise sta o ovim nalazima neka pise.Hvala

(odgovor članu Rijada)
Neposredna veza do poruke: 5034
27.1.2014 11:06:50   
ringer
Rijada draga ne znam ništa za te druge nalaze.Najbolje ti je da odeš direktno i pitaš šta i kako.Imaš li nekoga da ti provjeri?Dobro se raspitaj jer cijene nisu svugdje iste.Samo polako i bez nerviranja.Pogledaj i na internetu malo

(odgovor članu Rijada)
Neposredna veza do poruke: 5035
27.1.2014 11:27:03   
toncica
ajla 81 hvala ti mila moja na lijepim zeljicama . Itekako uzivamo i nas dvoje , a i mrvica sa nama . Dokle si ti ila moja stigla . Jsi li sta rdila po pitanju user posted image . Vucem te mila za nosic da krenes mojim stopama . user posted image user posted image user posted image
maramala samo polako mila . Otidjite i kod DR da cujete injegovo misljenje . Uvijek je dobro cuti vise misljenja .
Meni je DR Brankica vodila prvu VTO i bila je super , u drugu VTO mi je vodila DR Sanja isto je fina i dobra . Ako neces kod DR Brankice trazi da te prebace kod nekog drugog ili kod DR Sanje . Sretno mila kod DR . Javi se da nam kazaes kako si prosla .
Drzim fige da sve bude kako treba user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Sve zenice user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

27. 12 2013 BETA 396,1 user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ajla 81)
Neposredna veza do poruke: 5036
27.1.2014 12:11:26   
Dona YU
Rijada, evo ti njihov broj ... 051/232-380 I 232-381 rade svakim danom od 7-19h i vikendom do 14h. Na sajtu mislim da imas cene usluga. Svakako ih nazovi, pa pitaj.
Mislim da je tako najlakse

Sajt www.konzilijum.ba

user posted image user posted image user posted image

Nemoj se nervirati, resice se sve...

Veliki pozdrav svima!!!

''Postoji milion gradova u koje možeš odlaziti, ali samo jedan u koji možeš da se vraćaš.''

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 5037
27.1.2014 15:14:54   
maramala
Toncice

Hvala ti. Kad se vratimo iz Zagreba, potrazicemo drugu dr u Medicos-u.
Brankicu sta god sam pitala u vezi nalaza, rekla je "ovo je u redu", pa kad postavim podpitanje (jer sam se prethodno informisala o svemu koliko sam mogla), e onda dobijem odgovor "pa trebalo bi se malo popraviti". Ne znam. Možda tražim previše, ali nekako očekujem da kad joj dodjem više od 3 puta, da bar orijentaciono zna ko sam.

Javljam se nakon Zg.

(odgovor članu Dona YU)
Neposredna veza do poruke: 5038
27.1.2014 19:47:18   
no idea
Rijada, ja sam te faktore koagulacije radila u BL, na Paprikovcu,u zgradi ginekologije, u podrumu, ne moraš se najavljivati, samo otiđi tamo prije 10 ujutro, ne plaća se, al' moraš imati uputnicu od porodičnog sa šifrom N97.Isto važi za trombofilije, i insulinemiju, ali ćeš onda morati biti tamo oko 7 jer ti za insulinemiju vade krv dva puta, u roku od dva sata, a rade samo do deset. Hormone možeš u Pd bolnici uraditi, ali opet je bitno da imaš uputnicu od porodičnog, sa istom šifrom. Eto, nadam se da sam pomogla malo! Pozdrav!

(odgovor članu maramala)
Neposredna veza do poruke: 5039
28.1.2014 10:06:27   
Dona YU
Danas je konacno dosla user posted image ...

Prvi put sam je jedva cekalauser posted image user posted image user posted image

Ciljani ciklus je poceo user posted image user posted image

Malo me je strah, ali se i radujem user posted image

Veliki user posted image za sve!

''Postoji milion gradova u koje možeš odlaziti, ali samo jedan u koji možeš da se vraćaš.''

(odgovor članu no idea)
Neposredna veza do poruke: 5040
28.1.2014 13:49:31   
ringer
Dona i meni je juče stiglauser posted image .Nadam se da ćemo završiti do 20.februara pa onda da odmaramo do bete.Vidjela sam na forumu da je ananas dobar pa ga jedem ima 2 dana.Nemoj da se previše istežeš ili često da čučiš jer tako pucaju folikuli.Što više šetnje i da se ne diže ništa teškouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Dona YU)
Neposredna veza do poruke: 5041
28.1.2014 16:00:11   
Candy32
I moja user posted image je stigla u nedelju veče. Ja se čak nadam da ćemo završiti do 15og februara.
Meni su pomješana osjećanja, jedva čekam kad će sve proći, a onda me uhvati strah od isčekivanja bete.
Ja svaki dan pojedem po pola ananasa.
Ringer hvala na savjetima da ne čučimo i da se ne istežemo.

(odgovor članu ringer)
Neposredna veza do poruke: 5042
28.1.2014 16:25:19   
toncica
Dona YU znam da si je jedva cekala . Za nepovjerovati je kad je jedva cekamo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Nemoj mila nista da te bude strah . Samo hrabro . user posted image user posted image user posted image user posted image
ringer mila brzo ce to sve proci . Za endometrijum vam je dobar ananas , brazilski orascic , bezalkoholno pivo , lanene sjemenke sa jogurtom i cvekla . Ja sam to sve jela i pila . user posted image user posted image user posted image
Candy32 nemoj mila da te hvata strah ni za sta . Sto budes opustenija to ti je bolje . Uskoro ce sve proci i ako bog da da se mrvice zakace necete se ni sjecati nicega .
Drzim fige svim zenicama da ovaj postupak bude dobitni .user posted image user posted image user posted image user posted image
An Nur gdje si se izgubila zeno user posted image
Sve ostale user posted image

(odgovor članu Dona YU)
Neposredna veza do poruke: 5043
28.1.2014 18:33:17   
ringer
Tončice pozdrav.Kako si?Sluša liuser posted image ?Izvini kakvu terapiju daju nakon transfera?

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 5044
28.1.2014 18:35:36   
ringer
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ZA SVE DAME U POSTUPKU
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ringer)
Neposredna veza do poruke: 5045
28.1.2014 18:56:49   
toncica
ringer hvala mila na pitanju . Dobro sam , super se osjecam . Mrvica za sada slusa nezalim se . Samo da ovako i ostane . Odmah nakon aspiracije dobijes terapiju . Folna kiselina , aspirin i utrogestan . To sve koristis dok ne uradis BETU . U zavisnosti od rezultata bete nastavljas ili prekidas terapiju . Ako je beta pozitivna nastavljas sa terapijom , samo se ukida aspirin , a ako je beta negativna prekidas odmah sa cijelom terapijom . Posle par dana dobijes user posted image . Ali naravno ti nemoj misliti o negativnoj beti nego o pozitivnoj . user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ringer)
Neposredna veza do poruke: 5046
28.1.2014 20:00:55   
Dona YU
Ringer, hvala na savetuuser posted image

Tonci, ti su uvek tu, velikooo hvala! user posted image

Zenice, slusamo savete i bockamo se! user posted image

Nadam se da ce biti punooo pozitivnih beta u ovom mesecu! user posted image user posted image user posted image

Pozitivna trema, punaaaa ceznje i nade je tu... Svaki put kada pomislim da bi moglo da uspe hiljadu leptirica mi se razleti po stomaku user posted image user posted image
Puno se nadam i svima drzim fige! user posted image

Tonci, uzivaj draga! user posted image user posted image

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 5047
28.1.2014 20:47:09   
ringer
Hvala Tonči.Sila si.Uživaj
Za sve dameuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 5048
29.1.2014 11:26:34   
Rijada
Hvala vam puno na informacijama za nalaze.
Mozete misliti ja juce zvala ovu kliniku da pitam koliko kosta da se urade ova dva nalaza
i cijena je slijedeca 430km+ sto moram ici tri puta kod nji.
Nezam imali gdje jos da se moze odraditi ovi nalzi.
Ovi su mi preskupi,bas nezam sta da radim.

no idea Kad si rekla da se moze na paprikovcu odraditi trombofilije na koje si mislila ja moram dvi vrste odraditi.

Ove su mi rekli da mogu na paprikovcu testiranje na stecene trombofilije.

A da ove moram privatno testiranje na urodjene trombofilije (faktor II,V,mutacije za MTHFR i PAI)I on sam kosta 300km.
Pa ako ko zna jos gdje koju labrotoriju da bih mozda mogla odraditi ove nekam mi pise.Pozdrav za sve

(odgovor članu Rijada)
Neposredna veza do poruke: 5049
29.1.2014 11:35:26   
no idea
Rijada, ja sam na paprikovcu radila te faktore II i V, ali nisam radila to MTHFR i PAI, jer mi niko nije tražio, tako da faktore definitivno možeš na paprikovcu uraditi, a za ovo ne znam...

(odgovor članu Rijada)
Neposredna veza do poruke: 5050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  200 201 [202] 203 204   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  200 201 [202] 203 204   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *