|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  186 187 [188] 189 190   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
2.12.2013 16:05:39   
toncica
I i ja isto tako pojedem jedan za dva dana . Srednji tvrdi dio je najbolji .
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za cetvrtak

27. 12 2013 BETA 396,1 user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu no idea)
Neposredna veza do poruke: 4676
2.12.2013 21:23:14   
ema38
evo mene drage moje samo davam javim danas bila kod svog dr na folikulometriji i javili dr sanji medjutim nije zadovoljna njegovim misljenjem pa mi rekla da dodjem sutra u BL u 12 i 45 narucena na UZMOZDA JE I BOLJE DA NESTO NEZEZNEM NA KRAJU TER oprostite za velika slova nisam sama na tasdtaturi i nemam vremena brisati javim vam se sutra znacu tacno i kad idem na aspiraciju i ako vam nije problem da mi odg koliko se otprilike ceka na poziv od njih nakon aspiracije ljubim vas cujemo se

(odgovor članu no idea)
Neposredna veza do poruke: 4677
2.12.2013 21:47:27   
toncica
ema38 draga moja sretno sutra i javi nam se odmah kad dodjes iz BL. Otprilike se ceka jedno dva dana mozda . Zavisi kako ce ti se razvijati i dijeliti embrioni . Embrioni se vracaju treci ili peti dan posle aspiracije . Sretan ti put.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za puno velikih folikula user posted image

(odgovor članu ema38)
Neposredna veza do poruke: 4678
2.12.2013 22:16:21   
mionab
Toncice draga kako si ti brižna, nikoga ne zaboraviš user posted image .
Jesam, oporavila sam se.Idemo dalje.Vrijeme leti pa će tako i do drugog postupka brzo proći.
Bitno je da se pripremim fizički i psihički za novi postupak.Redovno čitam vaše poruke.Sve ste hrabre i prave ženeuser posted image .Nadam se da će biti dosta dobrih vijesti u decembru user posted image user posted image .Želim ti punooo sreće u postupku i naravno ostalim curama.

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 4679
2.12.2013 22:42:17   
toncica
mionab draga moja hvala ti sto nas sve podrzavas i pratis . I mi cemo tebe ako bog da kad krenes u postupak . Samo polako . Trebas i ti da odmoris od svega , a i organizam da se oporavi od hormona . Drago mi je da si se oporavila , hrabra si ti zenica . Brzo ce ti vrijeme proci do drugog postupka . Bitno je da ti u postupak udjes opustena koliko god mozes .
Hvala mila jos jednom i mi se nadamo lijepim i veselim vijestima . Javi nsm se opet ponekad kad imas vremena . Naravno da ti zelim da ugledas user posted image i da ti netreba VTO . user posted image

(odgovor članu mionab)
Neposredna veza do poruke: 4680
3.12.2013 11:41:19   
no idea
ema38, mila, sretno danas na folikulometriji! želim ti puno lijepih folikula i debeli endometrij! javi nam se kad stigneš kući obavezno!
mionab, hvala ti, draga, na podršci...ti odmori, oporavi organizam od hormona, pa onda rasterećeno u novi postupak!
Tonči, mila, kako si? Ja se upravo izbocah, već mi je postala rutinauser posted image , pa ću sad da navalim na ananas, brazilske oraščiće ipivo user posted image Potvrdila sam jutros da dolazim na uzv u četvrtak u zakazano vrijeme-sestra reče samo dođi kad ti je dr zakazala, što znači da me je sad izgleda preuzela Sanja definitivno, jer ona mi je zakazala ovaj uzv. Nadam se da ćemo se uklopiti. Nekako mi neobično, išla sam kod Brankice prethodne 2 godine-ona je moj ginekolog i svašta je prošla sa mnom, i bakterije, i operaciju, i ciljane, i inseminaciju...Al', što kažu, ko zna zašto je ovo dobro!
Mrmot, draga, kakvo je stanje?
Navijam za nas sve! Pusa!

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 4681
3.12.2013 15:43:40   
toncica
no idea draga moja suoer sam. Malo me proslo hormonsko ludilo . Ti se pravo ustelila sa tim bocama . DR Sanja je bila na putu i sutra dolazi , tako da ce ti i ona mozda raditi UZ . Tako i moj muzek kaze ko zna za sta je sve ovo dobro . user posted image
Cula sam se malo prije sa nasom mrmot . Super je . Danas je isla samo na terapiju . Nije isla na UZ icice sutra . Sutra ce znati kad ce biti aspiracija .
Drzimo fige i navijamo da do sutra jos folikuli porastu i endic zadeblja user posted image user posted image user posted image
Sve ostale user posted image

(odgovor članu no idea)
Neposredna veza do poruke: 4682
3.12.2013 20:25:07   
Dona YU
Toncica pozvala sam u nedelju i javila se sestra ...

Potvrdila je pocetak uzimanja terapije ...
Hvala ti puno ...user posted image

Svima user posted image i drzim fige !!!!

''Postoji milion gradova u koje možeš odlaziti, ali samo jedan u koji možeš da se vraćaš.''

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 4683
3.12.2013 20:29:15   
toncica
Dona YU sretno mila sa mikroginonomuser posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image

(odgovor članu Dona YU)
Neposredna veza do poruke: 4684
3.12.2013 20:54:41   
no idea
Dona YU,želim ti da ti sa Microginonom bude kao i meni-nikakvih nuspojava, nikakvih gnjavaža, sve super!
Cure, meni neštovečeras na um pade, da li za punkciju nosimo u ordinaciju spavaćicu, papuče, uloške možda? Molila bih ove koje su to prošle da mi odgovore. Mislim, ipak smo u opštoj anesteziji, leškarimo i nakon buđenja... Ja sam za inseminaciju morala ležati još pola sata na stolu, sestra me pokrila nekom dekicom, ali sam bila u nekoj pamučnoj haljini, skoro spavaćici, pa mi niko nije govorio da se moram presvući...Ipak je to bio avgust, ne znam kako sad zimi to sve skupa izgleda...Tonči, imaš li kakav savjet?

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 4685
4.12.2013 10:38:27   
seka3232
pozdrav cure noidea ja kad sam radila dali su mi papuce i spavacicu a ti sebi mozes poniet to ti nije lose ako ti zatrba da imas a i uloske malo se krvari,sretno

(odgovor članu no idea)
Neposredna veza do poruke: 4686
4.12.2013 11:05:58   
no idea
seka3232, hvala ti, draga, na savjetu...tako sam i ja nešto mislila, da ponesem svoju ''bolničku'' spavaćicu, i papuče, i koji uložak, spavaćica je ostala od operacije prošle godine, inače nosim samo pidžame , ne znam spavati u spavaćici, aBd, ova će ići sa mnom i na porođaj user posted image nekako sam sujevjerna, pošto mi je na operaciji donijela sreću, valjda će tako i nastaviti user posted image
e da, jeste li se vi debljale od stimulacije? ja sam prije postupka promjenom načina ishrane i sioforom uspjela skinuti sa 78 kg na 72,5, i tako stoji već danima, i pored toga što jedem kao ptičica, i pored siofora kojeg uzimam dva puta dnevno, a stomak mi je napuhnut, a bio je tako lijepo ispuhao :( znači, ova stimulacija me baš ubija u tom smislu, ko zna koliko bih se udebljala da ne pazim na ishranu i da ne pijem siofor...baš me zanima kako ste vi stajale ili stojite u pogledu kilaže...
pusa svima!

(odgovor članu seka3232)
Neposredna veza do poruke: 4687
4.12.2013 12:31:31   
toncica
no idea draga moja meni su prosli put dali sve . Ja sam pitala treba li sta da se ponese i rekli su mi da netreba . I posle aspiracije te prebace u drugu sobu da jos lezis . Neznam sad tacno koliko. Zavisi kad se probudis iz anestezije i jos malo dok nedodjes sebi . Zelim ti mila da ti ta spavacica bude sretna i ovaj put . Da ti donese malu user posted image . I ja isto neznam spavati u spavacici . Ja to i nemam. Na prosloj aspiraciji ja nisam krvarila skoro nikako . Stavila dnevni ulozak . Ugojila sam se jasta sam 2.5 kg bas mi smetaju cccccccccc....... Ja inace ne jedem puno i slatko skroz slabo jedem . Ja ti zivim cijeli dan na musliju i rucam kad dragi dodje sa posla . Prvo popijemo kafu pa onda rucamo . To je oko 5 sati . I vise nista ne jedem do sutra . Hormoni me ubise , Toliko mi se nekad stomak naduva da se prepadnem kad vidim . Isto da je neko naduvao balon i stavio ga meni u stomak . Moja no idea mene su hormoni unistili i izoblicili za sve ove godine . Bolili tebe stomak , mene rastura . Nocas me skoro cijelu noc bolio toliko da sam pocela plakati . Uzas user posted image . Eto takvo ti je stanje kod mene , nije bas na zavidnom nivou .
Isla sam juce po nalaze od papa testa i briseva . Hvala bogu svi su uredni user posted image
Sretno mila sutra na folikulometriji. Da bude sto vise i sto vecih folikula i endic da bude sto deblji . Javi se kad dodjes iz BL na raport . user posted image
seka3232user posted image
Sve ostle imate veeeeliki user posted image

(odgovor članu no idea)
Neposredna veza do poruke: 4688
4.12.2013 13:30:59   
tasa83
Pozdrav svima..i sretno u Decembru :)
ja od sutra zajedno sa mm pocinjem sa antibiotikom 10 dana Doksiciklin prvo da lijecimo Mycoplasmu, muz je dobio od urologa Speman -Hymalaya pa cemo vidjeti sta kaze iduci spermiogram u januaru..dr.Brankica je pomenula kad smo bili da bi se mogla uraditi maksimalno jedna inseminacija ako se spermiogram popravi..vjerujem da je bar neka od vas radila mene zanima postupak kod njih..i koja je cijena jer znam da to ne placa fond?
hvala unaprijed

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 4689
4.12.2013 14:01:59   
no idea
Tonči, draga, hvala na lijepim željicama! I ja tebi želim isto što i sebi! user posted image user posted image user posted image
Mene stomak ne boli, ali imam neki balon u stomaku, pravi ''pivski stomak''... Ne daj se, mila, brzo će i ovo proći! Ljubim! Javim se sutra, obavezno, a i ti se moraš javiti!
tasa83, ja sam relativno skoro kod njih radila inseminaciju, moraju svi brisevi biti čisti, dobiješ klomifen od drugog do 7. dc, onda tri menopura svaki drugi dan,ideš na folikulometrije-one su 20KM svaki put, ja sam išla tri puta, klomifen je oko 5KM, kupiš u apoteci, Menopur oko 50 KM,to sam kod njih uzela, onda štoperica oko 20 KM, sam postupak je kao pregled, legneš na sto, muž da uzorak malo ranije da ga ''operu'', onda ga ubrizgaju tebi običnom špricom sa kateterom, ali ništa ne boli, ostaneš malo ležati, da ne iscuri van i ideš kući čekati betu. sam postupak košta 250 KM. Nadam se da ćete se riješiti beštije uskoro, i da će muž popraviti spermiogram, pa da ćete na inseminaciju, i da će vam uspjeti iz prve!

(odgovor članu tasa83)
Neposredna veza do poruke: 4690
4.12.2013 14:07:51   
ema38
drage moje da vam podnesem izvjestaj sinoc sam dosla kasno iz BL pa nisam stigla umorna bila ovako da upisem br imam vremena moji folikuli su na desnoj st losi skroz tj 7,5mm 8,5mm i jedan mali od 5mm a na lijevoj 21mm 20mm20mm i jedan od 17 mm kazu da su super a endometium 11,3mm dobila sam sinoc u 23h stop inekciju i sutra ako bogda idem u 9i15 sam narucena za aspiraciju i bas sam se i ja pitala dali trebam nesto ponijeti nista mi nisu rekli a i imam malo treme nikad u zivotu nisam primala anesteziju pa mi nije bas pozelite mi srecu i drzite palceve ljubim vas pa se cujemo kad stignem

(odgovor članu tasa83)
Neposredna veza do poruke: 4691
4.12.2013 14:20:10   
no idea
ema38, ovi folikuli na lijevoj strani su pravi! dobitni! i endić ti je savršen! user posted image
znači, draga, tebi sutra sljeduje aspiracija...samo opušteno, nemaš se čega bojati, anestezija je koliko ja znam kratkotrajna, ja sam prošle godine bila skoro sat vremena u anesteziji, i probudila se bez problema-samo me pukla anestezija-smijala se k'o luda, i svi su se oko mene smijali koliko sam ja bila vesela...Držim fige za fine jć i za super spajanje!user posted image javi nam se kad budeš mogla!

(odgovor članu ema38)
Neposredna veza do poruke: 4692
4.12.2013 14:24:14   
tasa83

IZVORNA PORUKA: no idea

Tonči, draga, hvala na lijepim željicama! I ja tebi želim isto što i sebi! user posted image user posted image user posted image
Mene stomak ne boli, ali imam neki balon u stomaku, pravi ''pivski stomak''... Ne daj se, mila, brzo će i ovo proći! Ljubim! Javim se sutra, obavezno, a i ti se moraš javiti!
tasa83, ja sam relativno skoro kod njih radila inseminaciju, moraju svi brisevi biti čisti, dobiješ klomifen od drugog do 7. dc, onda tri menopura svaki drugi dan,ideš na folikulometrije-one su 20KM svaki put, ja sam išla tri puta, klomifen je oko 5KM, kupiš u apoteci, Menopur oko 50 KM,to sam kod njih uzela, onda štoperica oko 20 KM, sam postupak je kao pregled, legneš na sto, muž da uzorak malo ranije da ga ''operu'', onda ga ubrizgaju tebi običnom špricom sa kateterom, ali ništa ne boli, ostaneš malo ležati, da ne iscuri van i ideš kući čekati betu. sam postupak košta 250 KM. Nadam se da ćete se riješiti beštije uskoro, i da će muž popraviti spermiogram, pa da ćete na inseminaciju, i da će vam uspjeti iz prve!

hvala puno na brzom odgovosu..ma nije to jos nista sigurno iskreno mi i nismo pretjerano za inseminaciju.250 km sam postupak bez ovih ljekova sto si gore navela ili sve dodje tako kad saberes?

(odgovor članu no idea)
Neposredna veza do poruke: 4693
4.12.2013 14:31:23   
no idea
sam postupak, bez lijekova je 250, izađe ukupno oko 500, a možda i više, zavisi odakle si, za gorivo je nama puno trebalo...najbolje da ti zabebiš prirodno, da ne moraš na inseminaciju user posted image ja navijam za to! a cijene sam ti dala da se znaš otprilike orjentisati...možda nekom drugom bude korisno!

(odgovor članu tasa83)
Neposredna veza do poruke: 4694
4.12.2013 14:40:05   
tasa83

IZVORNA PORUKA: no idea

sam postupak, bez lijekova je 250, izađe ukupno oko 500, a možda i više, zavisi odakle si, za gorivo je nama puno trebalo...najbolje da ti zabebiš prirodno, da ne moraš na inseminaciju user posted image ja navijam za to! a cijene sam ti dala da se znaš otprilike orjentisati...možda nekom drugom bude korisno!

Hvala na ljepoj zelji ali sa losim spermiogramom tesko.i jesmo krenuli sve ovo radi vantjelesne..zato kazem da nam inseminacija nije bas na listi zelja :) i hvala na informaciji korisna je kako da ne..nisam iz bl ali nisam ni predaleko a gorivo jeste velika stavka.

(odgovor članu no idea)
Neposredna veza do poruke: 4695
4.12.2013 15:00:07   
toncica
tasa83 mila moja user posted image user posted image user posted image user posted image za spermiogram , ali sve se da popraviti , pa ako bog da u akciju . Ako hoces mogu ti napisati recept za caj koji je za popravljanje spermiograma . Neznam da li sam ga ovde zenicama pisala . Na drugim temama jesam . Vise sam pukla neznam ni gdje sta pisem . Taj caj je DR Sanja propisala mom muzicu . Kod njega je dobar spermogram , ali imao je bakterije u spermokulturi pa mu je preventivno propisala da ga pije . Neznam mila ja mislimda je inseminacija gubljenje vremena , a i kosta puno . Ja je nisam nikad radila . Ako bog da da ti i netreba nista ni inseminacija ni VTO . Hvala mila za zeljice . user posted image user posted image
no idea hvala mila do neba . Naravno cim dodjem odmah podnosim izvjestaj . Rekle su mi zenice na drugoj temi da je to dobar znak sto stomo boli . To je znak da folikuli rastu . Prosli put me nije nista bolilo a super sam reagovala na terapiju . user posted image user posted image user posted image
ema38user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za folikule . Pravi su , super su . Nema veze sto nemas nista na drugom jajniku . I endic ti je super . Jesi li nesto koristila za endic user posted image . Ovi folikuli ce da budu dobitni ako bog da . user posted image user posted image user posted image user posted image
Sretno mila sutra na aspiraciji i javi se cim budes mogla . Ja ti mila zelim sto vise zrelih jajnih celija i da se lijepo podijele da imas sto vise oplodjenih embriona . Nemoj se nista bojati za anesteziju i meni je prosli put bilo prvi put da primim anesteziju . To je kratka anestezija. NO SIKIRIKI . user posted image user posted image user posted image SRETNO .

(odgovor članu tasa83)
Neposredna veza do poruke: 4696
4.12.2013 15:11:19   
tasa83
Hvala Toncice napisi slobodno...nije radjena spermokultura jos radicemo kad u januaru bude opet davao uzorak..juce je dobio terapiju iako je dodatak ishrani na bazi biljaka..vidjecemo
a sad ce sa mnom na Doksicilin pa i ako ima bakterijica valjda ce da se srede.
dr je rekla ako bude stanje isto sa uzorkom pisace se zahtjev i negdje u maju nas ima u planu...ali sad s ovim bakterijama ne znam jel sta mijenja...

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 4697
4.12.2013 15:52:38   
toncica
tasa83 kad se ide na VTO mora sve biti uredno . Nesmiju biti bakterije , ali vi jos imate vremena sredice se to .
Evo recepta
100g lista maticnjaka
100g lista susenog oraha
200g rtanjskog caja
Sa 1l kipuce vode preliti 4 kasike caja .
Ove sve sastojke pomijesas tako da napravis jednu smjesu.
Piti 1l dnevno .
Neka proba necemu nista skoditi , moze mu samo pomoci .
Sretno vam mila moja sa antibioticima i da se sto prije rijesite te bestije user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tasa83)
Neposredna veza do poruke: 4698
4.12.2013 21:19:55   
toncica
Samo da raportiram za moju dragu i hrabru mrmot
Javila se danas . Stanje je super folikuli fino narasli, a i endic . Sutra ce znati kad ce na aspiraciju . Sutra ponovo ide na UZ .
Drzim fige mila da do sutra jos folikuli porastu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Sad je super reagovala na terapiju u odnosu na prosli put i zato sam sretna zbog nje jako .
mrmot user posted image

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 4699
4.12.2013 22:28:43   
Rijada
Cao Drage moje ja samo da vam pozelim sve najbolje.
Toncica,on idea sretno sutra na UZ.
Ema38 Sretno i tebi sa aspiracijom.Mrmot sretno i tebi.
Bogami bice veselo u Decebru,user posted image user posted image user posted image
Ima vas puno pa da ne nabrajam sva imena,ja vam zelim sretno mah sta da ganjale i da na kraju ugledate user posted image user posted image
Od user posted image Lijep pozzz za sve.

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 4700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  186 187 [188] 189 190   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  186 187 [188] 189 190   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *