RE: Torte (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


bananica -> RE: Torte (5.11.2011 22:38:11)

ElmaB torta je prelijepa, svaka ti cast,hvala[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

a suhi kolacici ne mogu biti bolji[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ElmaB -> RE: Torte (5.11.2011 22:50:10)

Hvala ti puno,[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozica.gif[/image] drago mi je da ti se svidjela, još čekamo mamino mišljenje![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




dush -> RE: Torte (7.11.2011 15:21:57)

Zenice, imam pitanje.... Pravim tortu za prijateljicu koja ce sutra napuniti 40 godina i narucili su mi tortu bez fondana, da je prelijem sa cokoladom. Zna li neko koliko mi cokolade za kuhanje treba da prelijem jednu tortu (okrugla, 28cm)?




Anoniman -> RE: Torte (7.11.2011 15:27:03)

IZVORNA PORUKA: dush

Zenice, imam pitanje.... Pravim tortu za prijateljicu koja ce sutra napuniti 40 godina i narucili su mi tortu bez fondana, da je prelijem sa cokoladom. Zna li neko koliko mi cokolade za kuhanje treba da prelijem jednu tortu (okrugla, 28cm)?
mislim da ti je dosta 200g...al ja bih 300 da ne zafali...nece se coko baciti[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




ElmaB -> RE: Torte (7.11.2011 15:33:36)

Ja sam neki dan pravila takvu tortu i potrošila sam 300 grama čokolade. Može i manje ali ja uvijek uzme više kod glazure jer da je lijepo mogu zaliti. Ostane čokolade na podlozi ono što iscuri, ali bojim se dabi sa mnajom količinom bila ne ravnomjerno prekrivena.Evo to je ta: [image]http://img207.imageshack.us/img207/1607/img1393wl.jpg[/image]




dush -> RE: Torte (7.11.2011 15:58:50)

super, hvala vam puno!!!!
Jeste li sta dodavale u cokoladu? ja obicno (za manje kolicine [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) rastopim cokoladu i dodam malo ulja da se sjaji.




ElmaB -> RE: Torte (7.11.2011 16:54:13)

Ja sam na 300 grama čokolade stavila 50 grama putera i istopila na pari.




damma -> RE: Torte (7.11.2011 19:41:44)

IZVORNA PORUKA: doublemum

tortu koju sam sinoć pravila-torta sa čoko bananicama,ali sam ja iskombonovala nekoliko recepata koje sam našla!
TORTA SA ČOKOBANANICAMA
KORA:6 bjelajaka(dobro umutiti) PA dodati
       6 kašika šećera
       2 kašike brašna
       200 g sjeckanih oraha; peći u pouljenom i pobrašnjenom plehu na 180 stepeni, dok se kora ne odvoji od pleha sa strane!

FIL 1: skuhati 2,5 dL mlijeka sa 2 kašike šećera, pa u nj dodati prethodno umućeno 6 žumanjaka sa 3-4 kašike mlijeka i 4 kašike gustina
Ohladati pa u to dodati:umućeno 125-150 g putera
                               125 g šećera u prahu!

FIL ":skuhati na pola litra mlijeka 2 pudinga od vanile i ohlađeno umutiti sa 125-150 g putera koji je izmiksan sa 125 g šećera!

U jedan od ova dva fila dodati istopljenu čokoladu za kuhanje-100 g!

Nasjeckati 15-tk kom čokobananica!
Na koru premazati žuti fil i po njemu poredati bananice
http://img814.imageshack.us/img814/8183/pa170159.jpg
Zatim premazati čokoladni fil
http://img375.imageshack.us/img375/676/pa170160.jpg

Umutiti 5oo mL slatkog vrhnja za šlag!
Otopiti(ušpinovati)nekoliko kašika šećera  pa  dodati šolaju vode i uhuhati! Kad se ohaladi umiješati u šlag(2 kašike od toga ostaviti za ukrašavanje) pa premazati po čok.filu!
http://img697.imageshack.us/img697/7964/pa170161.jpg
U slast!

evo recepta damma


nadjoh ja njega [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
napravila sam je danas, nadam se da ce bit dobra. ako ne zaboravim uslikat cu kad je raspakujemo




Hanady RR -> RE: Torte (7.11.2011 20:11:04)

ja čokoladnu glazuru pravim tako da mi bude odozgo lijepo uredno razlivena kao i sa strane trorte...na sljedeći način

250 gr čokolade za kuhanje
100 gr putera
mal kašika čajna ulja

i to na sljedeći način

istopim puter do faze vrenja, skinem s avatr pa čokoladu na kockice islomim i mješam da se istopi u puteru, dodam ulje radi sjaja...
uijek bude dovoljno za tortu okrzglu standardnu iz torten pleha i nije pretvrda lako se sječe a sjaji se[sm=smiley1.gif]




bananica -> RE: Torte (7.11.2011 20:46:38)

IZVORNA PORUKA: ElmaB

Ja sam neki dan pravila takvu tortu i potrošila sam 300 grama čokolade. Može i manje ali ja uvijek uzme više kod glazure jer da je lijepo mogu zaliti. Ostane čokolade na podlozi ono što iscuri, ali bojim se dabi sa mnajom količinom bila ne ravnomjerno prekrivena.Evo to je ta: [image]http://img207.imageshack.us/img207/1607/img1393wl.jpg[/image]



torta je preukusna[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




palachinken -> RE: Torte (7.11.2011 20:47:50)


IZVORNA PORUKA: dush

super, hvala vam puno!!!!
Jeste li sta dodavale u cokoladu? ja obicno (za manje kolicine [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) rastopim cokoladu i dodam malo ulja da se sjaji.



Jeste li sta dodavale u cokoladu? ja obicno (za manje kolicine ) rastopim cokoladu i dodam


Obicno vrhnje za slag i cokoladu. Vrhnje zagrijem, ubacim cokoladu, otopim mijesajuci i vrucom zalijem tortu. Bude fina i "elasticna", ne lomi se. Kad nemam vrhnja, onda s uljem.




ElmaB -> RE: Torte (8.11.2011 0:10:03)

Hvala Bananice, drago mi je da sam potrefila ukus [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Šta mama kaže za kolačiće?




bananica -> RE: Torte (8.11.2011 10:09:11)

IZVORNA PORUKA: ElmaB

Hvala Bananice, drago mi je da sam potrefila ukus [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] . Šta mama kaže za kolačiće?


fantasticni, ukus extra, pakovanje super[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




ElmaB -> RE: Torte (8.11.2011 11:17:22)

Hvala, hvala! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




dush -> RE: Torte (8.11.2011 14:10:46)

Prelila sam tortu sa cokoladom, istopila sam 400gr cokoladei dodavala ulja da se malo sjaji. Ono sta sam se naucila (za drugi put):
1. prije nego prelijes tortu treba sacekati da se cokolada malo ohladi (ovako mi se pocela tppiti krema sa strana, tako da su nastale male grudvice [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image])
2. kada je krema istopljena, prije preljevanja procijediti je, da sve sto se nije istopilo ne ostane u kremi [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Evo kako je izgledala:

[image]http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/387732_10150445911048688_576528687_10530769_1710115638_n.jpg[/image]



[image]http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/296885_10150445911113688_576528687_10530770_2067687774_n.jpg[/image]




Hanady RR -> RE: Torte (8.11.2011 14:13:36)

divna[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

a dush de mi kaži jesu ovo fondant cjetići gerberi...ja sjećajući se tvojih torti zaključujem da imaš modle za gerbere[sm=smiley1.gif]
ja bih rao jednu modlu za ovako liepe gerbere al da nije prkeo 15 Km za kupiti[sm=smiley36.gif]

nego stavrno divan torta...koja je unutra...koju si složila...ona ti je teodora mrak mrakova sa ukusom[sm=bravo.gif]




calahoe -> RE: Torte (8.11.2011 14:19:25)

Divna je dush [sm=smiley1.gif]
Hanady ja kupila te sjekace za gerbere kod nas u Dori nisam sigurna koliko su al su vise od 15 km[sm=smiley36.gif]mislim da su od 20-25 km bili.Dođu tri velicine u setu




Hanady RR -> RE: Torte (8.11.2011 14:21:50)


IZVORNA PORUKA: calahoe

Divna je dush [sm=smiley1.gif]
Hanady ja kupila te sjekace za gerbere kod nas u Dori nisam sigurna koliko su al su vise od 15 km[sm=smiley36.gif]mislim da su od 20-25 km bili.Dođu tri velicine u setu


gdje ta dora...[sm=zmeden.gif]
nema to u sa...
ma fakat da mi je baš mi fale...gerbere ne možeš dobiti nikako...a recimos eka mi voli gerbere i ide joj rođkas...isti dan kad i mužu...pa sam kontala jednu ovako gerberku sa zankom škorpiona...al avaj nemam modle za grebere...pokušala sam ručno rezati pa da ststavim gerebr ...al negdje na pola pogubim živce[sm=jezicek.gif]




calahoe -> RE: Torte (8.11.2011 14:30:20)

Mostar Hanady.neki dan nam se otvorila ova radnja sa slasticarskom opremom. Mislim da rade i on line narudzbe.Koliko sam pregledala asortiman i pokusala uporediti cijene sa onima koje imaju prodavaci ovih dzidza na fejsu cini mi se da su jeftiniji ovi u Dori.Evo ti link stranice pa pogledaj
http://www.facebook.com/media/set_/?set_=a.243751232332985.58165.100000943291419&type=3




ElmaB -> RE: Torte (8.11.2011 14:32:06)

Dora je otvorena u Mostaru. Nazovi ih i ja mislim da su već počeli i sa dosatvom. Ja sam ih kontaktirala i rekli su mi da u Hrvatskoj već dugo rade dostavu, a nakon otvaranja radnje u Mostaru planiraju dostavu i za BiH. Pogledaj i njoihovu stranicu www.dora-usluge.hr




dush -> RE: Torte (8.11.2011 14:42:35)

Hvala :) Zao mi je samo sto sam zeznula ovo s vrelom cokoladom, jer su se te grudvice napravile sa strana i sto nisam procijedila cokoladu (ne moram reci da sam se sprzila dok sam komadice cokolade skidala prstima [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]).

Torta je teodora, sto sam nedavno pisala recept (s tim da sam pravila 2 kore od bijelabaca i oraha, da malo dobije na visini). Da i smanjila sam kolicinu secera skoro na pola u svim korama i svim kremama, i ovako je bilo preslatko [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

A gerberi su modlice sto 3 dodju u paketu, ja sam dodatno kupila jos jedan veliki. Ne sjecam se koliko sam placala ove sto su dosli po 3 u paketu, ovaj veliki sto je  dosao sam je bio 5 funti cini mi se (dobila ga iz Londona).




bebacha -> RE: Torte (28.11.2011 14:30:34)

meni treba recept za cokoladnu tortu al da moze na dva sprata.znaci obadvije iste




Hanady RR -> RE: Torte (5.12.2011 22:34:24)

Trebam savjet...

žene koje ste jele šuškavu tortu iz slastičarne aszra ...jel mislite da je to taj recept
http://www.coolinarika.com/recept/suskava-torta/




mama75 -> RE: Torte (6.12.2011 0:30:16)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Trebam savjet...

žene koje ste jele šuškavu tortu iz slastičarne aszra ...jel mislite da je to taj recept
http://www.coolinarika.com/recept/suskava-torta/

Kore su te sigurno, ali mi je ovaj fil nekako drugaciji. Nisam kupovala odavno, ali kao da je tamo neki smedji fil.




Hanady RR -> RE: Torte (6.12.2011 0:34:53)


IZVORNA PORUKA: mama75

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Trebam savjet...

žene koje ste jele šuškavu tortu iz slastičarne aszra ...jel mislite da je to taj recept
http://www.coolinarika.com/recept/suskava-torta/

Kore su te sigurno, ali mi je ovaj fil nekako drugaciji. Nisam kupovala odavno, ali kao da je tamo neki smedji fil.



evidiš i sama sma ti to pomislila[sm=zmeden.gif]
al on da mi nikako nije jasna razlika između šuškkve i reformice[sm=zmeden.gif]
jer da smeđa bude u filu kao što jeste kod azre treba dodati čokoaldu...
majkemi smao u gramima rzalika u ova dva recepta...

al napravim ja ovu smao naravno dodam čokoldau...mislim kakav mi je tprta bez čokolede...pa dma ekseprtu mužu d ami nađe rzlike[sm=jezicek.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>