Rimljankaa -> RE: Torte (2.5.2011 21:51:03)
|
Svidja mi se ovaj recept. Samo mi nije jasno ovo ilovanje. Zar se nece torta razbljuzgati kad se stavlja fil i slag krema? zar nije dovoljan samo fil,a na kraju preko cijele torte npr. slag kremu???IZVORNA PORUKA: Amila_ra Torta bijeli andjeo [image]http://g.ikimg.com/c/z_e2891db29d.jpg[/image] 24.01.2005. GA_googleFillSlotWithSize("ca-pub-2319766488556236", "CMS_ATF_Article_300_x_250", 300, 250); Sastojci Kora (sastojci za jednu koru) 5 belanaca 5 kašika šećera 2 kašike mlevenih oraha 5 kašika seckanih oraha 2 kašike brašna Prvi fil 15 žumanaca 15 kašika šećera 1 umućen margarin Drugi fil 300 grama mlevenih oraha 2 dl mleka 100 grama čokolade Treći fil 3 banane sok od limuna 4 šlag-krema od vanile Način pripreme Umutiti 5 belanaca, 5 kašika šećera, 2 kašike mlevenih oraha, 5 kašika seckanih oraha i 2 kašike brašna. Ispeći 3 ovakve kore. Skuvati na pari 15 žumanaca i 15 kašika šećera. Ohladiti smesu, pa dodati 1 umućen margarin. Popariti 300 grama mlevenih oraha sa 2 dl mleka i dodati 100 grama čokolade. Ispasirati 3 banane i preliti sokom od limuna. Sva tri fila sjediniti. Posebno umutiti šlag-krem od vanile. Filovati: kora - fil - šlag-krem - kora - fil - šlag-krem - kora - fil - šlag-krem. Gorica, Kragujevac Preporučite
|
|
|
|