de_de -> RE: Torte (23.2.2011 20:35:22)
|
Moja sestra pravila prije par dana tati za rodjendan, ma predobra je, a lako za napravit: Japanska torta sa rižom Sastojci: 400 g čokolade s rižom, 150 ml slatke pavlake, 250 g sira mascarponea, 150 g višanja iz kompota, 1 kešiča šlag vanilin-krema, 2 šlag kreme-čokolada, narendana kora limuna, oko 350 ml mlijeka. Za ukrašavanje: 120 ml mlijeka, 1 šlag vanilin krema, 50 g čokolade za kuhanje. Priprema: Čokoladu s rižom rastopiti na pari, pa dodati slatku pavlaku i pažljivo izmiješati. Rastopljenu čokoladu sipati u nauljen kalup za torte (prečnika 26 cm). Ostaviti oko 3 sata u frižideru da se stegne. Šlag vanilin-kremu pripremiti prema uputstvu na pakovanju sa 120 ml hladnog mlijeka. Zatim, umiješati sir mascarpone i narendanu koru limuna. Polovinom kreme premazati ohlađenu čokoladnu podlogu, dodati ocijeđene višnje, a zatim preostali dio kreme. Šlag kreme od čokolade pripremiti prema uputstvu na pakovanju sa hladnim mlijekom i nanijeti na šlag vanilin-kremu. Čokoladu za kuhanje rastopiti na pari i nanijeti je u tankom sloju na papir za pečenje. Ohladiti je, razlomiti na veće komade i obložiti ivicu torte. Vanilin šlag kremu pripremiti (po uputstvu) sa hladnim mlijekom, pa ukrasiti tortu. Ćoškovi se mogu oblijepiti i tankim čokoladnim listovima.[image]http://i34.tinypic.com/1448py0.jpg[/image]
|
|
|
|