|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Torte
25.11.2010 22:13:46   
Anoniman
Epa noa da se gdje mozemo sastati user posted image  pa da sastavimo tvoje kore i moju kremu, pa da imamo bar jednu dobru tortu!

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 476
   RE: Torte
25.11.2010 22:15:04   
bebacha
hajte recept na sunceuser posted image user posted image

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 477
   RE: Torte
25.11.2010 22:16:25   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Silver

Epa noa da se gdje mozemo sastati user posted image  pa da sastavimo tvoje kore i moju kremu, pa da imamo bar jednu dobru tortu!




user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ja mislila praviti novu kremu al iskreno nije mi se dalouser posted image user posted image user posted image user posted image pojest ce se valjdauser posted image user posted image
ti sutra zamuti istu koru i sat vremena na 150

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 478
   RE: Torte
25.11.2010 22:19:59   
Anoniman
bebacha ja cu koru a nek silver kremuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
kod mene neki nedorecen recept s coolinarke ne znam koji je kod silveruser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 479
   RE: Torte
25.11.2010 22:25:35   
Anoniman
Kod mene nedorecen ocito recept ali od kolegice user posted image

KORE: 10 bjelanjaka, 300 gr. secera, 300 gr. mljevenih ljesnjaka, nekoliko zlica soka od narance.

KREMA: 10 zumanjaka, 250 gr. secera, 300 gr. cokolade za kuhanje i 250 gr. maslaca.

PRIPREMA: bjelanjke umutiti sa secerom i pazljivo dodati ljesnjake, tu smjesu peci u kockastom plehu oko pola sata na 180 stepeni, ohladjeno izrezati na tri djela da se dobiju tri jednaka pravougaonika, te poprskati sokom od narance, premazati kremom.

PRIPREMA KREME: na pari zumance umititi sa secerom, dodati topljenu cokoladu
mjesati dok se nezgusne, u ohladjenu kremu dodati jedan omeksali maslac!

Ovom kremom premazati tortu odozgo, te po zelji ukrasiti ribanom cokoladom, ljesnjacima i sl.
Ostaviti jednu noc u frizideru.


* Eh to je recept koji sam dobila i nije upalio...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 480
   RE: Torte
25.11.2010 22:30:10   
Anoniman
kod mene je sa 6 jajauser posted image user posted image user posted image user posted image isto pise na 180 pola sata al vec se par puta zeznula i dobih ovaj savjet sat vremena na 150user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
silver osjeti li se tebi secer u kremiuser posted image ja cu slijedeci put staviti onaj u prahuuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 481
   RE: Torte
25.11.2010 22:32:24   
Anoniman
Neosjeca se secer!!! Jos bi mi to falilo, ionako je kora  user posted image    user posted image

Haj molim te stavi taj tvoj recept za koru pa da probam sutra!

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 482
   RE: Torte
25.11.2010 22:36:31   
Hanady RR
Joj vas dvijeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Silver recepti ti je super samo nisi ispkela dobro...
stavi istu mjeru na 150 stepeni i duše je suši oko 45 minuta do sat vremena čak...
kada budeš porvjeravala jeli gotova uzmi čačkalicu i ubodi na jedno mjesto na sredini ako čačkalica izađe suha gotova je ako izađe smejse na njoj odnosno vlažna je varti je na daljnje sušenje....


a noa...
šećer je Ok sa šećerom u prahu nebi dobila to što trebaš....
zato idući put bolje ga istopi...
stavi žumanca i šećer u isto vrijeme u šerpu...pa na drugoj u kojoj kuha voda mješaj ručnom mutilicom dok se sav šećer ne otopi, onda dodaj čokoladu i neka bude na parui što duže da sva pocrni jako tada će ti šećer biti otopljen.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 483
   RE: Torte
25.11.2010 22:38:25   
Anoniman
6 bjelanjaka
200 gr.secera
200 gr.mljevenih oraha(ja stavila ljesnjake)
malo rendane kore limuna


kod mene je mali pleh 30x30 i bas su mi tanke koreuser posted image
ja cu slijedeci put kombinirati ovaj tvoj i mojuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 484
   RE: Torte
25.11.2010 22:43:51   
Anoniman
Haaj pokusacu i ja neku kombinaciju ova nasa dva recepta!user posted image Bezze mi da sutra bacam 10 zumanaca jer mi nece trebati ponovo krema! ili da se drzim jednostavno kore za jaffa tortu, kod nje negrijesim, tj. jos nisam pogrijesila nijednom!

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 485
   RE: Torte
25.11.2010 22:47:10   
Anoniman
ma drzi se ti te jaffeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bezveze da sad bacas zumanjkeuser posted image


(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 486
   RE: Torte
27.11.2010 10:18:06   
Anoniman
Noa samo da javim: Ispala je ovo jedna jaaaako ruzna ali ukusna reformica user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 487
   RE: Torte
28.11.2010 19:01:01   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Silver

Noa samo da javim: Ispala je ovo jedna jaaaako ruzna ali ukusna reformica user posted image





user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image isto tako slijedeci put ce biti boljeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 488
   RE: Torte
16.12.2010 16:53:21   
sporty mamaa
Cure j jel vi to pisete o reform torti... Ja bih molila nekoga tko je pravio da mi da par savjeta, jer bih je pravila za Bozic i preko nje fondant.... Hvala velikoooooooooouser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 489
   RE: Torte
16.12.2010 16:56:49   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Cure j jel vi to pisete o reform torti... Ja bih molila nekoga tko je pravio da mi da par savjeta, jer bih je pravila za Bozic i preko nje fondant.... Hvala velikoooooooooouser posted image user posted image

šta te zanima konkretno pitajuser posted image
moje dvije fondatice bile su reformuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 490
   RE: Torte
16.12.2010 17:04:05   
Anoniman
ja sam pravila marcipan tortu...po receptu muzeve tetke

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 491
   RE: Torte
16.12.2010 17:12:10   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Cure j jel vi to pisete o reform torti... Ja bih molila nekoga tko je pravio da mi da par savjeta, jer bih je pravila za Bozic i preko nje fondant.... Hvala velikoooooooooouser posted image user posted image

šta te zanima konkretno pitajuser posted image
moje dvije fondatice bile su reformuser posted image

Recept, je li idu mljeveni prasi ili sjeckani u kore. I to sa pecenjem kora, ja imam neki recept, gdje se ispece jedno tijesto pa se reze na pola i onda drugo tijesto i isto na pola, tako da imaju cetiri kore... I zanima me treba li je staviti u frizider prije oblaganja fondantom, i mogu li umjesto kreme na koru staviti onaj buter krem. Ako je reform teska za stavljanje fondanta nac cu neku druguuser posted image user posted image I jos imam jedno pitanje ali na temi fondantuser posted image user posted image


(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 492
   RE: Torte
16.12.2010 17:20:47   
Anoniman
sporty...imas na str 8. recept marcipan torte...ona je isto cvrsta...pazi samo da se ne zahebes ko ja pa uzmes one velike solje...trebaju srednje solje za kafu

(odgovor članu sporty mamaa)
  Neposredna veza do poruke: 493
   RE: Torte
16.12.2010 17:22:19   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: dadada

sporty...imas na str 8. recept marcipan torte...ona je isto cvrsta...pazi samo da se ne zahebes ko ja pa uzmes one velike solje...trebaju srednje solje za kafu


Hvalauser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 494
   RE: Torte
16.12.2010 17:28:32   
Hanady RR
eh ovako moja reform torta ide ovako

KORE: 10 bjelanjaka, 300 gr. secera, 300 gr. mljevenih ljesnjaka ili oraha ja orahe stavim jer njih više volimo,

KREMA: 10 zumanjaka, 250 gr. secera, 300 gr. cokolade za kuhanje i 250 gr. maslaca.

PRIPREMA: bjelanjke umutiti sa secerom i pazljivo dodati ljesnjake ili orahe, tu smjesu peci u kockastom plehu oko 45 minuta do 1 sat na 150 stepeni, ohladjeno izrezati na tri djela da se dobiju tri jednaka pravougaonika. ja ti to pravim u onom pravougaonik plehu iz šećnice pa režem na tri dijela i tri kore i dobijemuser posted image

PRIPREMA KREME: na pari zumance umititi sa secerom, dodati topljenu cokoladu
mjesati dok se nezgusne, u ohladjenu kremu dodati jedan omeksali maslac!

eh unutra maži kremom i okolo malo kremom, onda staviš u frižider da malo stisne pa napraviš buter kerm, ja sma njega pravila ovako

Butter krema se pravi ovako:

125gr putera
200gr šećera u prahu
3 kašike mlijeka
i red čokolade za kuhanje

izradiš dobor maragin i šećer i dodaš mlijeko i istopiš red čokolda pa dodaš...meni s ačokladom ukusniji...

ovom tanko namažeš tortu, i baš lijepo ide preko torrte i bude ti ravna...on rješava onaj problem koji sam ja na prvoj fondatici imala pa mi bila grbavauser posted image
preko toga ide fondant....

ja sma fondant do sada od bombona pravila...a naredni će biti glcerinski aBduser posted image



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 495
   RE: Torte
16.12.2010 18:22:46   
Anoniman
sad i meni treba pomocuser posted image

koliko je gustina potrebno za litar kompota...ja zaboravilauser posted image ...je li dosta kasika ili dvije

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 496
   RE: Torte
19.12.2010 1:37:19   
sporty mamaa
dadada ne znam, nisam pravila nikad touser posted image Valjda ti je uspjelo to s kompotomuser posted image user posted image Hanady hvala...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 497
   RE: Torte
22.12.2010 15:32:11   
sporty mamaa
Je li rano da ja danas napravim kore za reform a sutra fil i fondant. Hvala...

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 498
   RE: Torte
22.12.2010 15:39:31   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Je li rano da ja danas napravim kore za reform a sutra fil i fondant. Hvala...





ne znam zbog fila,ja ne bih ostavljala zumanjca u frizideru do sutra a brzo se napravi mozes sve isti dan.

(odgovor članu sporty mamaa)
  Neposredna veza do poruke: 499
   RE: Torte
22.12.2010 17:39:52   
sporty mamaa
Ok, hvalauser posted image user posted image Bit ce sutra guzvauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *