|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Torte
12.11.2010 1:05:36   
sporty mamaa
Rokokouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Umjetnica i po... Mua pravila sam tortu, ne izgleda bas kao tvoja, tvoja mi djeluje kao da ima 4 kore, al je dobrauser posted image user posted image user posted image Gledam je i divim se sama sebiuser posted image user posted image Sutra postavim slike... Aparat me zeza stalno, pokvario mi se poklopac pa stalno prazni baterijeuser posted image user posted image

< Poruku je uredio sporty mamaa -- 12.11.2010 1:06:11 >

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 451
   RE: Torte
12.11.2010 1:13:08   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: milenium

user posted image

ovo je jedna prigodna koju sam pravila za krštenje.čokoladna,kore čokoladne krema čokoladna i preljev od čokolade ,jedino ukras od šlag kremeuser posted image


Receptuser posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 452
   RE: Torte
12.11.2010 1:20:06   
milenium

IZVORNA PORUKA: rokoko

I ova

user posted image

user posted image

user posted image
predobro!user posted image user posted image user posted image

sporti mama to sam pravila po sebi nekako iskombinirala po raznim receptimauser posted image
detalji od raznih torta ,sutra ću ti napisat šta sam od koje najbolje uzelauser posted image teška mi ruka nešto večeras za pisanjeuser posted image

(odgovor članu rokoko)
Neposredna veza do poruke: 453
   RE: Torte
15.11.2010 13:43:01   
lila25
moze li mi neko dati savjet kako napraviti dobru koru za tortu od bjelanjaka sta stavljati u nju da ispadne dobra,kako god napravim sva se spljosti i nista od nje.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 454
   RE: Torte
15.11.2010 14:06:42   
princeza
ja sam maloprije pravila tortu a kore su od bjelanaca a ovako idu kore
5 bjelanaca dobro umutiti u cvrst snijeg i dodati 6 kasika secera dvije kasike brasna i 10kasika oraha.
Meni ta kora uvijek dobro ispadne.Sretno user posted image

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 455
   RE: Torte
15.11.2010 14:14:42   
Anoniman
znali neko kakav kolacic gde ne treba crce mi sad aiiiiiiiiuser posted image

(odgovor članu princeza)
  Neposredna veza do poruke: 456
   RE: Torte
15.11.2010 14:15:16   
Anoniman
gde ne treba MIKSER

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 457
   RE: Torte
15.11.2010 14:22:20   
milenium
suhi kolači,breskvice itduser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 458
   RE: Torte
15.11.2010 14:22:37   
shpagica
Mozes napraviti smjesu kao za kuglice od mljevenog keksa i oraha i drugih dodataka po zelji, i mozda odvojiti 2 dijela npr crni i bijeli i napraviti rolat.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 459
   RE: Torte
15.11.2010 14:29:12   
Anoniman
rokokokoko

sta ide u ovu cokoladno cokoladnu, preljevenu sa cokoladom i komadicima cokolade posutih cokoladom [smajlkojemjeispaojezikdopupka]

molim receptuser posted image

(odgovor članu shpagica)
  Neposredna veza do poruke: 460
   RE: Torte
15.11.2010 19:00:12   
new mama
Ja napravila tortu sa visnjama za Bajram,ako uspijem prebaciti sliku posto me zeza slikomat,vidjecete neotkriveni talenatuser posted image user posted image

_____________________________

A&V ~moje sve na svijetu ~


(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 461
   RE: Torte
15.11.2010 23:19:29   
samedi

IZVORNA PORUKA: triputmama

znali neko kakav kolacic gde ne treba crce mi sad aiiiiiiiiuser posted image


pijesak torta

_____________________________

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 462
   RE: Torte
17.11.2010 23:02:54   
rokoko
IZVORNA PORUKA: dadada

rokokokoko

sta ide u ovu cokoladno cokoladnu, preljevenu sa cokoladom i komadicima cokolade posutih cokoladom [smajlkojemjeispaojezikdopupka]

molim receptuser posted image



Čokoladno čokoladnauser posted image
Biskvit:
8 jaja,250g šećera,150gplazme,300g čokolade,1 margarin.

Umutiti žumanjke i šećer,posebno umutiti bjelanjke,sastaviti,dodati plazmu i rastopljenu čokoladu i margarin.

Peći 3 biskvita

Fil:
Potrebno sve isto kao i za biskvit.Jaja i šećer umutiti na pari,dodati čokoladu.U ohlađeno dodati plazmu i umućen margarin ili maslac.

Kora-fil-šlag krema-kora...i tako redom

VAŽNO!user posted image user posted image PLAZMA,a ne bilo kakav mljeveni keks!ČOKOLADA,a ne neka krem tabla i sl. jer onda to nije to!
Zadnji put sam dodala lješnike i bila je fenomenalna,a pravila sam i sa višnjama.Kakogod,odlična je.

A što mrzim pisati,prepisivati recepte...to je strašno!user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 463
   RE: Torte
17.11.2010 23:30:26   
Anoniman
Čokoladno čokoladnauser posted image
Biskvit:
8 jaja,250g šećera,150gplazme,300g čokolade,1 margarin.

Umutiti žumanjke i šećer,posebno umutiti bjelanjke,sastaviti,dodati plazmu i rastopljenu čokoladu i margarin.

Peći 3 biskvita

Fil:
Potrebno sve isto kao i za biskvit.Jaja i šećer umutiti na pari,dodati čokoladu.U ohlađeno dodati plazmu i umućen margarin ili maslac.

Kora-fil-šlag krema-kora...i tako redom

VAŽNO!user posted image user posted image PLAZMA,a ne bilo kakav mljeveni keks!ČOKOLADA,a ne neka krem tabla i sl. jer onda to nije to!
Zadnji put sam dodala lješnike i bila je fenomenalna,a pravila sam i sa višnjama.Kakogod,odlična je.


HVAAAAAALAAAAAAAAAAAuser posted image

(odgovor članu rokoko)
  Neposredna veza do poruke: 464
   RE: Torte
18.11.2010 16:19:20   
sheri
IZVORNA PORUKA: rokoko

IZVORNA PORUKA: dadada

rokokokoko

sta ide u ovu cokoladno cokoladnu, preljevenu sa cokoladom i komadicima cokolade posutih cokoladom [smajlkojemjeispaojezikdopupka]

molim receptuser posted image



Čokoladno čokoladnauser posted image
Biskvit:
8 jaja,250g šećera,150gplazme,300g čokolade,1 margarin.

Umutiti žumanjke i šećer,posebno umutiti bjelanjke,sastaviti,dodati plazmu i rastopljenu čokoladu i margarin.

Peći 3 biskvita

Fil:
Potrebno sve isto kao i za biskvit.Jaja i šećer umutiti na pari,dodati čokoladu.U ohlađeno dodati plazmu i umućen margarin ili maslac.

Kora-fil-šlag krema-kora...i tako redom

VAŽNO!user posted image user posted image PLAZMA,a ne bilo kakav mljeveni keks!ČOKOLADA,a ne neka krem tabla i sl. jer onda to nije to!
Zadnji put sam dodala lješnike i bila je fenomenalna,a pravila sam i sa višnjama.Kakogod,odlična je.

A što mrzim pisati,prepisivati recepte...to je strašno!user posted image user posted image

a jel i margarin istopiti sa cokoladom, ili ne? i jel 3 puta po ovoliko sastojaka, ili od ove smjese podijeliti na 3 dijela? hvalauser posted image

_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu rokoko)
Neposredna veza do poruke: 465
   RE: Torte
18.11.2010 22:43:04   
rokoko
I margarin rastopiti sa čokoladom.Od ove količine peći 3 biskvita.

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 466
   RE: Torte
18.11.2010 22:49:55   
sheri
IZVORNA PORUKA: rokoko

I margarin rastopiti sa čokoladom.Od ove količine peći 3 biskvita.

hvala ti rokoko user posted image


_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu rokoko)
Neposredna veza do poruke: 467
   RE: Torte
19.11.2010 22:07:47   
muaaa
user posted image

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 468
   RE: Torte
22.11.2010 9:48:50   
Zejnebb
VOCNA TORTA [URL=http://zaslike.com/viewer.php?file=jdxlstew51lk2186.jpg][IMG]http://zaslike.com/files/jdxlstew51lk2186_thumb.jpg[/IMG][/URL]
Sastojci
Biskvit
65g maslaca
65g secera
1 jaje
1 vanilin secer
150g brasna

Krema
2 pudinga od vanilije
1/2l mlijeka
150g secera
3 (od 200ml) kisela vrhnja
1 preliv za torte

Priprema

Umutiti sastojke za koru i peci je 10-15minuta na 180 stepeni.
Pripremiti kremu tako sto cete 2 vanila pudinga skuhati u pola litre mlijeka,dodati 150g secera.
Kada se to ohladi dodati 3 kisela vrhnja i dobro umutiti mikserom
Potom kremu izliti na peceni biskvit te peci na 150 stepeni 80 minuta.
Na gotov biskvit poredati voce. Pripremiti preliv i preliti po vocu

< Poruku je uredio Zejnebb -- 22.11.2010 9:54:43 >

(odgovor članu haidy)
Neposredna veza do poruke: 469
   RE: Torte
22.11.2010 9:55:53   
Zejnebb
Moze li mi neko objasniti zasto nece da pokaze sliku,stavila sam link od upload-a za forum i opet nece da pokaze,gdje vi upčoadujete slike,je li do toga ??

(odgovor članu Zejnebb)
Neposredna veza do poruke: 470
   RE: Torte
25.11.2010 21:55:00   
Anoniman
Zene upomoc!!!
 
Pravim reform tortu, prvi put! Kora mi nije uspjela  user posted image  neznam iz kod razloga sva je ostala slijepljena i unutra gnjecava... Kremu sam napravila i ona je super samo jos nisam dodala margarin u nju!
 
Pitanje: Da li mogu ostaviti kremu do sutra da ceka, pa da sutra stavim margarin, jer nemam sad sastojke da pravim novu koru, pa cu sutra kupiti???
Znaci, moze li krema da prenoci a da se ne pokvari, i gdje bi je trebala drzati???

(odgovor članu Zejnebb)
  Neposredna veza do poruke: 471
   RE: Torte
25.11.2010 21:59:11   
bebacha
ma stavi i margarim.pa i da su kore uredu krema bi ti prenocila,nebi sad jelauser posted image
nece joj nista bit,stavi u frizider i sutra nove kore pravi


_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 472
   RE: Torte
25.11.2010 22:01:11   
Hanady RR
Kremu ostavi do sutra u frižideru...
kada koru napraviš samo je malo na pari otopi pa pnda sastavi sa margarinom...

a kora...ja neuspijeh samo nalazim u pečenju....
gnjecava je ostala znači nisi je ispekla, odnosno osušila dovoljno.user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 473
   RE: Torte
25.11.2010 22:04:47   
Anoniman
Hvala na brzim odgovorima!!! user posted image

Ma hanady neznam u cemu je stos, ostale torte kad pravim, jednostavno se drzim recepta i to je to! Sad sam  je pekla pola sata na 180 stepeni, tako mi u receptu pise!

Mah sutra cu praviti koru kao za jaffa tortu, ona uvijek dobra bude, i samo premazati ovom kremom!

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 474
   RE: Torte
25.11.2010 22:11:29   
Anoniman
Silver ja je danas pravila al ja kore susila na 150 oko sat vremenauser posted image
ja nisam zadovoljna kremomuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *