IZVORNA PORUKA: sexi sejo Cao moje drugarice. Po mom skromnom misljenje najljepse su torte koje se prave u kuci, domace, a ne te iz slasticarne. Ja dobro pravim torte a evo vam recept za jednu koju puno volim Torta tutti-frutti Sastojci: 6 bjelanjaka 80g secera 3 zumanca 60g mljevenih oraha 40g brasna pola kasikice praska za pecivo 1 kasikica naribane limunove korice 1 kasikica naribane narancine korice Za kremu: 3 zumanca 80g secera 70g psenicnog ostrog brasna tip 400 600ml mlijeka 250g maslaca 2 vanilin secera 100g kandiranog voca 100g grubo narezanih oraha 3-4 kasike narancinog soka Priprema: 1. Odvojite bjelanjke od žumanaca. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg i postupno umiješajte šećer, mljevene orahe, naribanu limunovu i narančinu koricu, žumanca i na kraju brašno koje ste prethodno pomiješali s praškom za pecivo 2. Pola količine biskvitne smjese izlijte u pek-papirom obložen kalup za torte promjera 20 cm i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C desetak minuta. Na isti način ispecite i drugu polovicu biskvitnog tijesta. S pečenih biskvitnih podloga maknite pek-papir i ohladite ih 3. Za to vrijeme pripremite kremu. Žumanca pomiješajte sa šećerom. Dio hladnog mlijeka (oko 150 ml) izmiješajte s izrađenim žumancima i brašnom, a ostatak mlijeka zakipite 4. Kad mlijeko zakipi, posudu maknite s vatre i u nju umiješajte pripremljenu mješavinu. Kuhajte uz stalno miješanje još 7-8 minuta i ohladite 5. U kremu umiješajte vanilin šećer, kandirano voće, orahe, narančin sok i maslac koji ste prethodno pjenasto izradili 6. Pečenu biskvitnu koru premažite s dvije trećine kreme i poklopite drugom korom, pa preostalom kremom premažite cijelu tortu Posluzivanje Dobro ohlađenu tortu poslužite s tučenim slatkim vrhnjem i ukrasite komadićima kandiranog voća Savjet Ako želite pripremite tutti-frutti ploške, biskvit pecite na isti način u plehu veličine 19×28cm (mora biti tacno i precizno) Dobar tek moje dame, probajte napraviti tortu necete se pokajati. Do sljedeceg javljanja sve vas puno voli i pozdravlja vas SEXI SEJO
_____________________________
1. ICSI Bahceci-Sarajevo 22.07.2013pocetak bockanja 04.11.2013 Beta 1:( 2. ICSI Bahceci-Sarajevo 26.06.2015 - Beta 73-80 biohem 3. 17.11.2015 Beta 0,1 4. 30.09.2016 Beta pozitivna 10.11.2016 Spontan 5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna
|