Bubydina -> RE: Porodiliste u Bihacu (3.12.2014 20:51:47)
|
Ja sam se porodila prije 3,5 mjeseca prvo sam zbog kriticne trudnoće ležala 12 dana, zatim 13 dana(11 dan sam se porodila), i iskustvo s bolnicom je odlično,sestre su bile ljubazne, nekad ako su neraspoložene(nije ni čudno sa svakakvim narodom rade,nekad ne doručkuju do ručka ) doktori su isto dobri, babice[sm=smiley1.gif]... Te zadnje dane trudnoće je "vodio" dr.Salah,i da čula sam svakakve priče o njemu, ali prema meni je bio i više nego dobar(i bez para) i brinuo se i o meni i bebi, mužu je javljao svaku informaciju, imala sam inducirani porod(s dripom) jer moja bebica je morala van, ušla sam u rađaonu bez ikakvi bolova,tek prst otvorena, a nakon 6h se rodila moja mrvica, tih 6h sam imala jako veliku podršku od babice Aide(mlade-imaju dvije Aide[sm=smiley36.gif]) kvasila mi je gazu,sestrica Minela isto je bila jako ljubazna, dr.Alibegović,dr.Šabić,dr.Salah... znači svako malo je neko od njih ulazio u rađaonu, nakon 5h dripa izašla sam u hodnik,pustili su muža u hodnik, bio je uz mene u najvećim bolovima dok nije dr.Džaferović rekao da izađe, a na poziv babice Aide da rađam u sekundi su se stvorili u rađaoni dr.Salah,dr.Šabić,sestra Minela i jedna mlada doktorica iako sam rodila za minutu[sm=smiley1.gif]. Šivao me je dr.Šabić i dovoljno da kažem da su me babice u drugoj smjeni pitale jesam li uopće rezana[sm=smiley1.gif] Posteljinu dobijete čistu kad dođete, hrana nije toliko loša(kad sam u 6.mjesecu ležala bila je bolja) tople vode ima stalno, tuširale smo se kad smo htjele i koliko smo htjele, wc-ovi su prljavi koliko god se čistačice trudile da očiste, znači žene su te koje ostavljaju iza sebe nered, tako da uložaka,krvi po podu...[sm=hudicek1.gif] potrošila sam tonu toal.papira i dezinf.spreja[sm=zz_devil.png] Ni jednoj sestrici nisam ništa dala(osim lijepe riječi) tek kad sam krenula kući babici i sestrici sam kupila rafaelo i još nešto[sm=smiley1.gif]... I još jednom;bolnica i osoblje nije savršeno,ali nije ni loše-bar meni, a prije(zbog priči) najodvratniji su mi bili baš dr.Salah,ta babica Aida i sestra Minela, a upravo oni su moj najljepši dan u životu učinili još ljepšim[sm=zz_wub.gif] Zato ne vjeruj svemu što čuješ, nije svaka žena ista, tako ni porod[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|