mamabb -> RE: Porodiliste u Bihacu (16.3.2012 13:39:58)
|
IZVORNA PORUKA: mimikimi IZVORNA PORUKA: senoenamine .Mene je naime porodio dr Sallah,zaista to je jedini dr koji je sa mnom popricao pregledao sve papire i objasnio kako to ide kad su bolovi slabi (inducirani porodjaj).MM je dosao na razgovor,dali smo para 100KM mada nije trazio al dok je rekao da neko dodje predvidjeli smo situaciju.Bio je samnom zajedno sa babicom,predivna zena Emira.Porodila sam se lako,mada su teski svi oni bolovi sto trpis na krevetu,ali sve bi insan uradio samo da pomogne svojoj bebici.Sto se tice uslova katastrofa,nema kupatila.Svaki komentar je suvisan...Svasta sam se nagledala za te dane tako da malo ko zasluzuje pohvalu,a izmjenjali su se i dr i babice...Zato draga moja gdje god ti bila zelim ti sve najbolje da se sto lakse porodis...SRETNO!!! eh kad se samo sjetim toga nego i mene je porodio dr.Sallah nemam ja za njega rijeci hvale ali eto svako ima iskustvo svoje on samo ceka pare i evo identicna situacija je bila s nama pitao me s kim sam dosla i normalan bi covjek skontao da hoce samo pare cim porodi zenu skine rukavice i odmah trazi broj muzevog mob da uzme mustuluk to sam svojim ocima gledala zene ni posteljicu ne izbace on vec zove i fata mustuluke a sto se tice higijene strasno ne bih o tome to samo moze shvatiti ko se gore nadje uglavnom ako ti je dr koji je gore u toj bolnici zaposlen vodio trudnocu sve su sanse da ce prema tebi ok jer ima ipak cijelih devet mjesec pazaris to oni samo gledaju ali ako te vodio neki dr koji nije u toj bolnici onda pripremi lijepe pare cim dodjes da imas makar i malo paznje i brige dok ne rodis ako se i odlucis da rodis ovdje sve ce biti ok kako sve zene tako i ti ali ces se svacega nagledati to sigurno[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] ja sam na sve zazmirila i samo molila Boga da sto prije rodim i da sve bude ok sa bebom Zar je i dalje isto? onda sam ja čula pogrešne info da se ko sredilo, znači, nije. Meni muka od same pomisli. Zbog onih uslova, hladne u vode u decmebru sam i rekla dr il da idem kući il da se porodim i eto ti indukcije. Al hB sve se dobro završilo. Za dr kojeg spominjete, meni se zgadio. Kad sam imala spontani,poslije kiretaže sam imala zakazan UZ a on radio dole u onom podrumu i nakon pregleda ga pitam da li je sve u redu, a on me pogleda u onom fazonu ''''ko ti je rekao da progovoriš? a sestra mi išareti da šutim. Da ne spominjem da je cijelo vrijeme razgovara na tel dok mi je UZ radio.[sm=hudicek1.gif] Dr Danić kad me pregledao, nikad nisam skontala da je obavio, tako bezbolno i bez ikakve nelagode, moda ima male prste[sm=smiley36.gif]
|
|
|
|