amelaaaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR (18.11.2016 14:06:31)
|
Aj nema mene vise na spisku [sm=smiley13.gif] heheh Dobro jutro, dobar dan [sm=smiley1.gif] Uspjela sam vam ponovo navratiti, ne stigoh juce odgovoriti bebici, pa dodjoh maksuz dok bebi spava :) U 5:20 me pocelo boljeti, u 6 bili pred bolnicom, oko 6:30 pregledana na prijemu - otvorena 6, oko 7 u radjaoni ctg i pregled doktora i probijanje vodenjaka - otvorena 9, oko 7:20 babica prilazi da izmasira - ali otvorena 10. Podnosljive kontrakcije do nekih 8, onda par ludjackih bolova i konacno naponi. U 8:23 bebica u rukama. Tako bebice otvorila sam se brzinom svjetlosti, ali napone sam cekala. Nisu mi nista davali, indukciju, buskopan, nije bilo masiranja, pritiskanja stomaka, sjeckanja, sivenja...pravi skolski porod, po skracenom postupku [sm=smiley36.gif] Ne bih se zalila, ali stvaaarno me boljelo vise nego na prvom porodu, cak i poslije, kontrakcije kod vracanja maternice su me bas jako boljele, kao da se ponovo poradjam. Mozda sto radjam djecu na godisnjem nivou, pa nisam u formi [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] Je li i kod tebe ista situacija bila sa drugom bebicom? Ostale zene, drago mi je zbog uspjesnih kontrolica, zao zbog mucnina, uzivajte u divnom suncanom danu. A ove iskusne mamice, imate li kakav cudesni lijek za ragade? Imam ogromnu krastu, prilicno duboku, odvali se pa se ponovo skori. otpasce mi s njom pola bradavice [sm=smiley19.gif]
|
|
|
|