BubaDara
|
Hello i od nas za danas Mi evo išle malo u kupovinu, da iznenadimo babija finim ručkom kad dođe s posla ema dobro došla u klub prpica Ništa nisam bolja, sve kontam hoću li se znati ponašati u bolnici kao prvo, a tek onda porod, boli li to stvarno toliko, hoće li sve biti ok, hoću li imati snage, znati predisati, tiskati, uhhh 1000 pitanja po glavi nekad, a onda samo skontam ma vala kad su tolike žene, mogu i ja, neće uglavnom ostati u meni nije ni u jednoj ostalo! To štucanje ja mislim da često osjetim, a izgleda tako kao da mi neko srce kucka u stomaku i osjetiš u dnu stomaka gdje je glavica (bar ja tako) i u pravilnim razmacima. I mm osjeti kad stavi ruku i onda se smijemo Čitala sam da je to jedan od znakova da je beba dobro, ali da trebaš pratiti jer ne bi trebalo trajati duže od 10 minuta. Eto da znaš lejla i mi uvijek sebi platimo preko osiguravajuće kuće, da ne komplikujemo stvar. Uhh sad ćeš ti na brćkanje, blago tebi De ti nas napomeni još jednom da je sad na nas red Bona sve prvotelke, kako ti nije žao tačkice ubi ova rodbina na TK i sama sam stavila embargo, nema smisla, za 15 dana ulijećemo u deveti pa što je previše previše je Ej meni RR sve govori 1 sedmicu prije da sam, po dr sam ušla u 34. a RR kaže trudni ste 34 sedmice! Sve me prepada unaprijed ko lejla leptirice13 nek si nam se javnula mashallah i ti dogurala do 22. vidiš kako vrijeme leti drago mi je da je s bebijem sve uredu, a ti ćeš sve izdržati ako Bog da, mame smo, možemo sve Žene ovdje je užasno grmilo i sijevalo i lila kiša, ja se isprepadala, isključila sve i skupila po dekicu, srećom prestade evo pa uključih se da vam se javnem malo. Našla sam neki temicu iskustva sa škole za trudnice ili tako nešto gdje su neke žene opisale te tehnike disanja i svega, pa ako neka još nema mogućnost ići na vježbe možda da pogleda, vjerujem da će nam biti od pomoći, a tačkici hvala za linkove Ono što me još zanima, kod ovih što su rodile, koliko se uspije misliti na disanje i pridržavati pravila Čujemo se mile moje, odoh se baciti na pripremu ručka