RE: Razgovori u ocekivanju beba - Maj (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

ema08 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Maj (18.5.2016 10:50:36)

SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA [sm=nosecka.gif][sm=duda.gif]
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) [sm=smiley1.gif]

MAJ 2016
[sm=smiley27.gif]

08.05. Dinaina Porodila se 04.05. [sm=bravo.gif]
10.05. Minie [sm=modricrtici.gif] Porodila se 16.05. [sm=bravo.gif]
12.05. Sanjalica 85 [sm=rozacrtici.gif] Porodila se 28.04. [sm=bravo.gif]
16.05. blossom [sm=modricrtici.gif]
20.05. Daliyah92 [sm=rozacrtici.gif] Porodila se 14.05.[sm=bravo.gif]

JUNI 2016 [sm=smiley27.gif]

19.06. Enisa 1989 [sm=rozacrtici.gif]
24.06. felix [sm=rozacrtici.gif]
25.06. mala_sa [sm=rozacrtici.gif]

JULI 2016
[sm=smiley27.gif]

01.07. Mama3333 [sm=rozacrtici.gif]
11.07. search [sm=rozacrtici.gif]
20.07. Arijana2 [sm=rozacrtici.gif]
27.07. nudzejma [sm=modricrtici.gif]

AVGUST 2016
[sm=smiley27.gif]

01.08. MajaAjna [sm=rozacrtici.gif]
14.08. Angelica

SEPTEMBAR 2016 [sm=smiley27.gif]

03.09. Vrtni patuljak [sm=rozacrtici.gif]
09.09. BubaDara [sm=rozacrtici.gif]
11.09. Agatha [sm=rozacrtici.gif]
16.09. ema08 [sm=modricrtici.gif]
26.09. Lejni [sm=modricrtici.gif]
26.09. samy_lo [sm=modricrtici.gif]
28.09. tackicaa [sm=modricrtici.gif] ili [sm=rozacrtici.gif]

OKTOBAR 2016
[sm=smiley27.gif]

06.10. anidla [sm=modricrtici.gif]
-- 10. winky_sa [sm=modricrtici.gif]
-- 10. maglaj_mum

NOVEMBAR 2016

[sm=smiley27.gif]

--.11. bebica11
--.11. leptirica13

Evo da ispunimo obecanje Delyah92 [sm=smiley1.gif]. Ako ima kakvih gresaka pisite pa cu ispraviti [sm=smiley31.gif]

ema08 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Maj (18.5.2016 11:06:08)

Jos da pozelim dobrodoslicu novim clanicama [sm=bravo.gif], zelim lagane i ugodne trudnoce i nadam se da ce vam nasa druzina s foruma pomoci da vrijeme brze proleti [sm=smiley1.gif].

MalaSA, cestitam na novom autu, da ti ako Bog da bude sretno i sto bi nasi stari rekli da nesrecu ne vidis ni u putu [sm=smiley1.gif].

BubaDaro
, ma ja ti samo gledam tu odjecicu jos uvijek. Sa MM sam se dogovorila da ne kupujemo nista do 7 mjeseca. Al su preslatke stvari [sm=love.gif] [sm=smiley1.gif], ne znam za kvalitet i sigurno je da necu narucivati odjecu preko interneta. Sto kazes, nista dok ja to ne opipam [sm=smiley36.gif].

Sinoc je MM prvi put bas pravo osjetio bebija. On se juce uzvrtio kao nikad do sad, sav mi je stomak poskakivao, a kad mi je MM stavio ruku na stomak on (lopuza mala [sm=smiley9.gif]) se usutio...nista. Malo se pretvarao da je pametnica i onda zviz. Joj, kako me je dragi odusevljeno pogledao [sm=love.gif][sm=smiley27.gif] i sad se topim hehehe.

[sm=bravo.gif] Bravo za uredne kontrole, a svim ostalim bebelim saljemo punoo[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

winky_sa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Maj (18.5.2016 11:11:17)

Mahanje i od mene
Tackice nisam ni ja krenula u soping jos uvijek. Zasad samo gledam slatke bebeche stvari, sva se topim gledajuci [sm=smiley36.gif]
Daliyah cestitke od srca

Leptirica13 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Maj (18.5.2016 11:17:13)

Mi smo 04.12.

al,mozda naslutis novembar :)

IZVORNA PORUKA: ema08

SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA [sm=nosecka.gif][sm=duda.gif]
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) [sm=smiley1.gif]

MAJ 2016
[sm=smiley27.gif]

08.05. Dinaina Porodila se 04.05. [sm=bravo.gif]
10.05. Minie [sm=modricrtici.gif] Porodila se 16.05. [sm=bravo.gif]
12.05. Sanjalica 85 [sm=rozacrtici.gif] Porodila se 28.04. [sm=bravo.gif]
16.05. blossom [sm=modricrtici.gif]
20.05. Daliyah92 [sm=rozacrtici.gif] Porodila se 14.05.[sm=bravo.gif]

JUNI 2016 [sm=smiley27.gif]

19.06. Enisa 1989 [sm=rozacrtici.gif]
24.06. felix [sm=rozacrtici.gif]
25.06. mala_sa [sm=rozacrtici.gif]

JULI 2016
[sm=smiley27.gif]

01.07. Mama3333 [sm=rozacrtici.gif]
11.07. search [sm=rozacrtici.gif]
20.07. Arijana2 [sm=rozacrtici.gif]
27.07. nudzejma [sm=modricrtici.gif]

AVGUST 2016
[sm=smiley27.gif]

01.08. MajaAjna [sm=rozacrtici.gif]
14.08. Angelica

SEPTEMBAR 2016 [sm=smiley27.gif]

03.09. Vrtni patuljak [sm=rozacrtici.gif]
09.09. BubaDara [sm=rozacrtici.gif]
11.09. Agatha [sm=rozacrtici.gif]
16.09. ema08 [sm=modricrtici.gif]
26.09. Lejni [sm=modricrtici.gif]
26.09. samy_lo [sm=modricrtici.gif]
28.09. tackicaa [sm=modricrtici.gif] ili [sm=rozacrtici.gif]

OKTOBAR 2016
[sm=smiley27.gif]

06.10. anidla [sm=modricrtici.gif]
-- 10. winky_sa [sm=modricrtici.gif]
-- 10. maglaj_mum

NOVEMBAR 2016

[sm=smiley27.gif]

--.11. bebica11
--.11. leptirica13

Evo da ispunimo obecanje Delyah92 [sm=smiley1.gif]. Ako ima kakvih gresaka pisite pa cu ispraviti [sm=smiley31.gif]

Leptirica13 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Maj (18.5.2016 11:28:28)

sto se tice kupovine, ja bih najradije vec sad pokupovala sve zivo al je jos prerano ...
kad smo mislili da ce ipak biti blizanci, ja sam satima trazila kolica po netu, posto u sarajevu bas I nema neki izbor za blizance.
I to je trajalo danima,,I nadjem ja kolica...preslatka...kontali da ih kupimo pred porod,posto tad ide Zima, da ne srkletimo poslije.
I odemo mi na pregled, kaze dr ne kuca jednom plodu srce...za 2 sedmice ga vise nije ni bilo.
I od tad sam rekla, necu ni da gledam..kad budem usla u 9,aBd, onda cu otici I kupiti samo osnovno sto treba...

Lejni -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Maj (18.5.2016 11:48:09)

Zene moje drage. Ja sam sebi nametnula tonu obaveza pa jos po stanu i nikako da stignem da udjem. Iscitacu kasnije sve sto ste pisale.

Vidim pisete za mala_sa za novi auto. Srecan da bude, u zdravlju da ga vozite.

Upratih i za kupovinu. Ja vec imam nekih stvarcica koje su kupljene. Prosto nisam mogla da odolim a ni muz. Drugo rodbina po inostranstvu je to nasla kao zabavu pa se i tamo uvelike kupuje. Znam da je previse rano ali kod nas je ljeto uvijek burno i proleti za sekundu. Nisam nista pripremila specijalno ali par nekih simpa stvarcica jesam.

U petak kontrola kod nas jedva je cekam. Mrva udara resovno. Nekad bas jako, nekad slabije ali je divno. Eto zene ljubim vas pa cu gledati kasnije da uletim da sve iscitam. Ljubim

tačkicaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Maj (18.5.2016 13:21:09)

Šta vi mislite o epiduralnoj? Evo sad naleti na to na netu, pa su podijeljena mišljenja. Ima li koja iskustva? Lična ili iz tuđih priča? Ili ćemo to pitati na seminaru [sm=smiley36.gif]

mala_sa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Maj (18.5.2016 13:32:47)

Evo i nas [sm=smiley1.gif], zene jesam li ja to slijedeca po lisiti (od ovih sto se javljaju redovno) il me moje oci varaju [sm=smiley34.gif][sm=smiley3.gif][sm=smiley3.gif]

Hvala svima na lijepim zeljicama, Amin aBd da slusa kako ste i napisale [sm=smiley1.gif]

Agatha ma ja znam reci svidja li mi se ili ne i znam kad probam jel dobro vuce il se povlaci ko prebijena macka, od koga je dosta je [sm=smiley36.gif]

Nudzejma ja isto znam za ove lactogyn preparate da bas preporucuju trudnicama, a vaginalete mozda ne bi ni bilo lose, da se iscisti ako nesto ima!

Ema [sm=bravo.gif] za tm i bebaru [sm=smiley1.gif], ne znam kako spavate, ali mm po cijelu noc slusa bebu jer ga ja zagrlim iza ledja, i taman naslonim moju nogu preko njegove. Tako da se on mazi sa bebom a ja odmaram noge i spavam [sm=smiley36.gif]

Sto se tice kupovine ja sam svaki put pocinjala oko 7-7,5mj i to je nekako taman, imas vremena da fino sve obidjes i pregledas, i kasnije da sve operes, slozis i organizujes [sm=smiley1.gif]

mala_sa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Maj (18.5.2016 13:36:47)

IZVORNA PORUKA: tačkicaa

Šta vi mislite o epiduralnoj? Evo sad naleti na to na netu, pa su podijeljena mišljenja. Ima li koja iskustva? Lična ili iz tuđih priča? Ili ćemo to pitati na seminaru [sm=smiley36.gif]

Jucer sam bas bila kod anesteziologa zbog epiduralne. Ovdje je to praksa i primi je 90% zena. Ja nisam ni za jedan porod, nekako ne volim to cackanje po kicmi, i kad sam na kraju trazila da mi je ukljuce jer su me trudovi izmorili, vise nije bilo ni vremena jer je krenulo tiskanje. Sad se opet nadam da cu proci bez anestezije aBd.
Moja zaova je imala jako lose iskustvo, i bas puno komplikacija poslije, tako da sam sad definitivno odlucila da je ne uzimam; odim carskog reza tad svakako nema izbora.

BubaDara -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Maj (18.5.2016 13:54:21)

Danček mojim dragim trblicama a vidim mashAllah dobili smo još jednog bebacha [sm=bravo.gif] ČESTITAM Daliyah92 [sm=bravo.gif][sm=duda.gif] slatka [sm=bravo.gif] Da ti bude uvijek na ponos i sreću [sm=bravo.gif]
tačkice nemoj se ljutiti, mi to onako malo za lijekove napadamo, ali ja bi na tvom mjestu možda uvijek prvo gledala da legim, smirim se na lijevom boku, popijem neki fini čajić pa onda po apaurinu. Opet ti znaš svoje i svaka od nas zna i osjeti šta je najbolje za nju. I meni je doktorica rekla da mogu bez problema popiti paracetamol i anaglin kad boli tikva [sm=smiley36.gif] ali eto ja sam par puta popila kad stvarno nisam mogla izdržati bol [sm=zmeden.gif]
Čuj ni krpice nemaš? Hajde samnom u shopping [sm=smiley36.gif]
Nemam nikoga ko je rodio s epiduralnom, imam jednu kolegicu koja je carskim rodila sa spinalnom (valjda sam dobro napisala bar koliko ne znam ništa [sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif] ) i ona kaže da je ok, kao rodiš carskim a budan i odmah dobiješ bebu u naručje. [sm=zmeden.gif] to je lokalna anestezija, ali koliko sam ja nju skontala poslije ne smiješ ustati 24h i ležiš na leđima 24h, kao ne smiješ se micati, pa sad ne znam kliko je to opasno i šta s tim. Super zvuči carski bez bola i vidiš bebu odmah, ali šta ja znam koliko je našim doktorima vjerovati oko svega. Baš nam nije lahko [sm=smiley13.gif] Ja se iskreno nadam prirodnom porodu, pa kad su sve preživjele taj bol, valjda ću i ja [sm=smiley36.gif]
leptirice a stvarno vrijeme leti, ni sebi ne vjerujem da sam već na pola šestog mjeseca hehehe [sm=smiley36.gif]
winky_sa [sm=bravo.gif] za bebu ručkalicu hihihihi, još ako im damo slatko, sve uživaju onda [sm=smiley36.gif]
nudžejma ja isto nemam pojma o brisevima, ništa to meni dr ne spominje [sm=smiley1.gif] Samo lezi i odmaraj pa biće vremena za kondiciju [sm=smiley1.gif] Žao mi je pravo što te to spopalo pa još moraš i ležati, ali izdrži se sve za malo srce [sm=bravo.gif] Joj i ja gledala to iz PRIMARKA, i ima super stvarčica, ali nekako ja kontam više mi treba zimskih stvari u početku, jer beba dolazi polovinom septembra pa dok krenemo u hodnju već novembar, a tamo vidim prelijepe bodiće ali kratkih rukava [sm=smiley13.gif]
agatha e neka i vas dvije hihihihi [sm=smiley31.gif][sm=zz_wub.gif]
Hajde i ti samnom u shopping [sm=smiley36.gif]
Ja sad vala kad šta naletim i kupim. Ne znam, većina trudnica i dobije od nekog od rodbine korištenu robicu za početak, pa i ne brine oko nabavke svega, a ja niti imam od koga dobiti niti želim za svoju godinu čekanu princezu pa tako pomalo kupujem da joj ne fali kad dođe ako Bog da [sm=smiley1.gif]
šta nam je sa blossom [sm=zmeden.gif] vidim na spisku termin 16.05. a ne javlja se? Zna li neka je li stigla njena bebica? [sm=smiley1.gif]
emice a stvarno je to posebno kad muzici osjete, oni se nekako baš istope hihiihihi [sm=smiley36.gif] super, baš mi je drago da i on uživa, mm svaki dan sad skoro osjeti kad navečer legnemo u horizontalu, tad je cura najaktivnija pa se baš uvijek on prišunja da je mazi [sm=smiley1.gif][sm=love.gif]
Lejni pa gdje si ti drugarice [sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif]
Morat ćemo šibati guzu, samo nas malo pozdraviš i pobježeš [sm=smiley1.gif] [sm=jezicek.gif]
Grlim vas sve i ostale punooooo [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

tačkicaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Maj (18.5.2016 14:16:51)

Mala_sa Ja nisam baš nešto upoznata s tim stvarima, ali kako vidim to je na zapadu normalna stvar. Ja ne bi' bježala od toga, ali iskrena da budem, ne vjerujem da imamo mi ovdje dovoljno stručan kadar, pa mi se nešto ne da baš lagano njima puštat' da mi prčkaju oko kičme... Ali eto, dobro zvuči ideja o porodu bez bolova [sm=smiley36.gif] Kako Leptirica reče, čini mi se da ću i ja nekad u devetom aBd kupit' osnovno, jer kako vidim, ovo dijete neće ni do tad bit' na čisto je li muško ili žensko [sm=smiley36.gif] Eto Ema vidiš ti nje, ne može k'o sve ostale hanumice da ima pink boju pored imena, nego to valja teta-Emu zamučavat' da oboje stavlja [sm=smiley36.gif]
BubaDaro Ma ne zamjeram ja tebi, nego nije isto kad boli glava i kad boli stomak. Ja odma' skontam da je nešto loše bebi i ako već doktorica kaže da apaurin opušta mišiće materice i pomaže tim vražjim kontrakcijama, ko sam ja da pametujem [sm=zmeden.gif] Uh, to sa mirovanjem 24 sata baš loše zvuči, to nikako ne bi' voljela [sm=smiley13.gif] Kako ti reče, valjda izdržimo i mi kad su tolike žene izdržale [sm=smiley36.gif] Kako bi stari narod rek'o, nekad su se žene u žitu porađale [sm=smiley36.gif]
Agatha Ja ću morat' popisat' sve ove gedore od liekova što si ti pomenula, nek' se nađe. Zlu ne trebalo [sm=smiley36.gif]

ema08 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Maj (18.5.2016 14:17:55)

Leptiric, primljeno k znanju[sm=smiley1.gif]. Sada pišem s mobitela i ispravit ću čim sjednem za računar. Neka bebe u pupi do kraja, nemoj da ja slutim [sm=smiley1.gif].

Tackice, meni je se poroditi na carski rez[sm=smiley19.gif], mada da mogu voljela bi prirodno i nikad ne bi pristala na epiduralnu. Nemam povjerenja u naše doktore, a i imam poprilično visok prag boli tako da bi svakako pokušala bez nje. Ne znam nikog iz BiH ko je se porodio sa epiduralnom pa da mogu prenijeti neka iskustva. Vani je to dosta češće i njihovi doktori su već ispraksani tako da mislim da se njihova iskustva ne mogu primijeniti kod nas.

ema08 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Maj (18.5.2016 14:36:13)

Tackice, nije meni teško ako treba i do septembra pisati i plave i roze crtice, ali bi voljela radi tebe da na slijedećoj kontroli saznaš jel paša ili hanumica [sm=smiley36.gif] lopuzica mala.

tačkicaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Maj (18.5.2016 15:02:12)

Mislim da danas imam previše slobodnog vremena, sad sam pročitala neđe da se žene sa dioptrijom šalju na carski [sm=zmeden.gif] wtf? Što?
Izvini Ema ja nisam upratila zašto ti moraš na carski? Valjda ono na početku vas nisam popamtila kako valja, pa mi se izmiješalo [sm=zmeden.gif]

Leptirica13 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Maj (18.5.2016 15:42:21)

jojjj..cula sam I ja... :(
koja dioptrija se tolerise..?
ja imam -1,25 - 1,50

nudzejma -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Maj (18.5.2016 15:58:27)

Moram se javiti zbog tackiceee....vidim zene je malkice kritikuju zbog apaurincica[sm=smiley36.gif].Draga,ja sam u prvoj trudnoci popila hrpu lijekova za sprecavanje kontrakcija a izmedju ostalog bilo je tu i apaurina.Apaurin opusta glatku muskulaturu i sprecava kontrakcije.Ovo mi je struka i ne pisem tek onako.I moja dr. mi svaki put naglasi ukoliko osjetim bilo kakav bol u stomaku da popijem apaurin i/ili buscopan...
Sto se tice Cr i dioptrije i ovdje je tako.Nisam sigurna koje su granice ali znam da takve zene idu obavezno na CR radi zastite ocnog zivca i ocnog dna od naprezanja prilikom napinjanja na prirodnom porodu....Eto izdersi ja ko kakva[sm=smiley36.gif]
I da se "pohvalim" da mi je nalaz urina pokazao urinarnu upalu i dobila sam antibiotik (3 od pocetka trudnoce)[sm=smiley13.gif].Sta mogu bitnije je istjerati bestije i sanirati upalu....

tačkicaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Maj (18.5.2016 16:05:53)

E Nudzejma fala ti što me braniš đe čula i đe ne čula [sm=smiley36.gif] Dosta mi brige kad zaboli stomak, kud još i o štetnosti apaurina da dumam [sm=smiley36.gif] Treći put? [sm=smiley13.gif] Žao mi je, i sve mi se čini da ću i ja to bar još jednom do poroda proći, još od malih nogu imam problema s tim bakterijama i upalama [sm=smiley13.gif] Ali sreća imaju antibiotici [sm=bravo.gif] Fala ti na informacijama ...
Auuu vidiš ti za tu dioptriju, ja o tome pojma nisam imala [sm=zmeden.gif] Boga mi Leptirice trebamo se to raspitat', meni je -1,5 na oba oka, i to nisam bila na kontroli ima sigurno dvije godine [sm=smiley13.gif]

tačkicaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Maj (18.5.2016 16:12:23)

Malo sam istraživala, valjda nije dioptrija toliko bitna, koliko je bitno stanje oka (neki tamo parametri, dno oka, mrežnjača,...) Znači valja obavezno na pregled prije. Još kažu da su gore neke srednje visoke dioptrije, nego one ultra visoke [sm=zmeden.gif] Eto još belaja blago meni [sm=bravo.gif]

Leptirica13 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Maj (18.5.2016 16:16:05)

ma, nece oni ni znati za dioptriju [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

tačkicaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Maj (18.5.2016 16:18:53)

Kažu opasan je taj neki očni pritisak pri naprezanju, zato se to kontroliše. I čitam da je minus gori, jer se u nekim slučajevima desi povećanje dioptrije poslije poroda, eh sad hoće li nam oči ispast, to ne znam [sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif] Pitaću ja svoju toktorku aBd na sljedećem pregledu, moram i to utefterit' [sm=smiley36.gif]

mala_sa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Maj (18.5.2016 16:30:57)

IZVORNA PORUKA: tačkicaa

Kažu opasan je taj neki očni pritisak pri naprezanju, zato se to kontroliše. I čitam da je minus gori, jer se u nekim slučajevima desi povećanje dioptrije poslije poroda, eh sad hoće li nam oči ispast, to ne znam [sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif] Pitaću ja svoju toktorku aBd na sljedećem pregledu, moram i to utefterit' [sm=smiley36.gif]

Znaci placem [sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]

mala_sa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Maj (18.5.2016 16:55:52)

Sad malo licnog iskustva [sm=smiley1.gif], imam dioptriju -1.5 i -1.75, oba poroda su bila prirodna. Odmah u onih prvih 20min poslije poroda sam licno primjetila da losije vidim, i oba puta dioptrija se povecala pomalo na oba oka. Indikacije za carski rez su visok ocni pritisak i cilindri, ja imam samo dioptriju tako da sam isla prirodno. Svakako doktoricama pomenite, pa i pregled kod oftamologa ne bi bilo lose odraditi.
i ne brinite, nece vam oci ispasti [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Eh epidural! Ukljucuju ga kad pocnu oni trudovi na 5-7min, i njegovo djelovanje prestaje kad je zena otvorena 8-9 prstiju. Svaka zena mora osjetiti kada treba tiskati i zato ranije iskljuce anesteziju, samim tim one najjace bolove pred kraj svakako svaka osjeti, tako da je epidural ustvari tu da sacuva snagu od onih trudova koji najduze traju i iscrpljuju.
Iako su ovdje strucnjaci greske se desavaju, a i ima nus pojava od epidurala samo sto ih rijetko navode. Moja zaova se porodila prosle godine, i anesteziolog je usao previse duboko sa iglom, poslije poroda joj je kroz rupicu od igle curila tekucina iz kicmene mozdine i izazivala uzasne glavobolje. To su bile glavobolje pri samom pokusaju da ustane iz kreveta, ali toliko jake da se svo tijelo koci od bolova. Nakon 20 dana provedenih u bolnici jedva su sanirali rupicu i nekako je zarasla, sad hB nema glavobolje, ali niko ne garantuje da joj se nece samo odjednom vratiti. Znaci bezazleno nije [sm=smiley13.gif].

Nudzejma ti si bas osjetljiva, nadam se da ce poslije antib sve bestije biti pobijene aBD [sm=smiley1.gif]

Tackice ja ti isto zelim da na iducoj aBd kontroli saznas spol, lijepo je iznenadjenje, ali ja sam jedna od onih koja voli unaprijed da zna [sm=smiley36.gif]

tačkicaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Maj (18.5.2016 17:52:21)

Mala_sa Samo se ti smiji jadnoj neinformisanoj trudnjaci [sm=smiley36.gif] A ja imam i cilindre pored dioptrije, za ocni pritisak ni sama ne znam, valjda bi to osjetila [sm=zmeden.gif] Nista, kontrola ociju prije poroda obavezna aBd [sm=smiley1.gif] a sto se ostalog tice, haman se najbolje prepustit', neka rade sta hoce, ne trazit' nista posebno. Kod nas nikome ne nude epiduralnu, kako znam?
Elem, imam ja jos vremena, brinite se malo vi koje ste 'trudnije' [sm=smiley36.gif]

tačkicaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Maj (19.5.2016 8:13:44)

E baš neću sad da vam pišem poduži esej, a planirala sam da znate [sm=jezicek.gif] Pošto ste tako lijene, uskraćujem vas mojih mudrih misletina jutros [sm=jezicek.gif] Ne znate šta propuštate [sm=smiley36.gif]

winky_sa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Maj (19.5.2016 8:33:09)

Tackice nemoj da nam se ljutis [sm=smiley36.gif]
Ja sam se juce vec prepala kod onog ispadanja ociju od naprezanja [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>