RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

Angelica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (28.2.2016 9:24:26)

Jutro

Logica porodiljsko ili trudničko???
Trudničko ja mislim 28 dana prije poroda da se mora otvoriti a porodiljsko ti možeš počet odmah radit ako se dobro osjećaš i ako imaš gdje s bebom.

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za andjelu, sve najbolje [sm=duda.gif] a mami brz oporavak

samy_lo -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (28.2.2016 9:26:06)

Cestitam Andjela

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (28.2.2016 9:26:54)

IZVORNA PORUKA: Logica

Jutro..da li mi neko zna odgovoritivda li je porodiljsko odsustvo obavezno? Ja ga nisam mislila otvarati nikako ali mi kolegica provucebkroz usi da mora barem malo?

Nije obavezno, mislim kso trebalo bi, ali evo ja sam jos na bolovanju [sm=smiley1.gif]. Tako cu do poroda aBd, a onda odsustvo da bi bila 12 mjeseci kuci.

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (28.2.2016 9:29:41)

Spisak aktivnih trudnica u 2016

FEBRUAR 2016

25.02. Andjela [sm=rozacrtici.gif] Porodila se 28.02.[sm=bravo.gif]
28.02.Isha [sm=rozacrtici.gif]

MART 2016

01.03. Ney75 [sm=modricrtici.gif]
04.03. Skorpija [sm=rozacrtici.gif] porodila se 20.02.[sm=bravo.gif]
09.03. Bebabu [sm=rozacrtici.gif]
21.03. Manka [sm=rozacrtici.gif]
26.03. Choopy [sm=modricrtici.gif]

APRIL 2016

06.04. Arya [sm=rozacrtici.gif]
08.04. Suncica15
15.04. Logica [sm=modricrtici.gif]
18.04. maya 25 [sm=modricrtici.gif]
20.04. *Sun*

MAJ 2016

07.05 Tajra26
08.05. Dinaina
10.05. Minie [sm=modricrtici.gif]
12.05. Sanjalica 85 [sm=rozacrtici.gif]
16.05. blossom [sm=modricrtici.gif]
20.05. Daliyah92 [sm=rozacrtici.gif]

JUNI 2016

19.06. Enisa 1989 [sm=rozacrtici.gif]
24.06 felix [sm=rozacrtici.gif]

JULI 2016

01.07. Mama3333 [sm=rozacrtici.gif]
02.07. mala_sa
20.07. Arijana2

AVGUST 2016

03.08. nudzejma
14.08. Angelica

SEPTEMBAR 2016

03.09. Vrtni patuljak [sm=rozacrtici.gif]
26.09. Lejni [sm=rozacrtici.gif] [sm=smiley36.gif]

blossom -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (28.2.2016 11:41:13)

Ipak nije 29.02. [sm=smiley36.gif]

Andjela draga, cestitke na [sm=duda.gif] tebi sto brzi oporavak zelim a bebici dug i sretan zivot [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

ney75 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (28.2.2016 12:48:07)

Cestitaaaam Andjelaaaa [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Kako ste ostale, Isha ima li sta?

manka -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (28.2.2016 15:18:09)

Ukoliko si na bolovanju, bolovanje ide do dana poroda - a onda ide porodiljsko. Provjereno.
Ukoliko nisi, trebalo bi kao 28 dana prije termina. Provjereno.

Po zakonu, ne bi mogla poceti raditi 40 dana nakon poroda, al u nasoj drzavi je sve moguce. Provjereno.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (28.2.2016 15:22:07)

IZVORNA PORUKA: manka

Ukoliko si na bolovanju, bolovanje ide do dana poroda - a onda ide porodiljsko. Provjereno.

Po zakonu, ne bi mogla poceti raditi 40 dana nakon poroda, al u nasoj drzavi je sve moguce. Provjereno.

sa mnom u sobi kad sam se porodila je bila zena koja je nakon prvog poroda nakon 12 dana pocela raditi, prosvjetni radnik...

Logica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (28.2.2016 15:52:01)

IZVORNA PORUKA: manka

Nisam na bolovanju,radim od kuce ali sam prijavljena na puno radno vrijeme.posto sam suvlasnik u firmi meni bi najvise odgovaralo da nikako ne idem na porodiljsko(kroz papire)jer bi onda morali traziti da prijavimo nekog drugog pa ga opet odjavljivati kad prodje taj obavezni period a to nam.je samo komplikacija i trosak..citala sam clan 55 zakona o radu gdje stoji tih 28 dana kao obavezno ali ako se drugacije dogovore poslodavac i radnik ne mora a ovih 40 poslije poroda kao mora..eh sad ja ne zelim nikako pa ne znam jel mogu da ne otvaram porodiljsko?

Daliyah92 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (28.2.2016 16:51:35)

Kakvo je ovo zatisje? [sm=smiley1.gif]

Andjela, cestitkee [sm=bravo.gif] Da vam bude ziva i zdrava puno godina [sm=smiley1.gif]

Hajde Isha i ti danas ili prekosutra, nemoj sutra [sm=smiley36.gif] Salim se malo [sm=smiley1.gif].. a vidim i termin ti je danas.

Ja bila na kontroli u srijedu, i sve od tad se mislim javiti a nikako mi se ne da. 29 sedmica, bebica 1,200, mashallah, meni super. A ja sam do sad dobila 6 kg. Radila sam i nalaze, sve uredu osim sto mi je krv slabija 10\14, a i vitamin D preslab pa pijem eto sirup,kao dijete kakvo [sm=smiley36.gif]
Uzasno sam se ulijenila.. toliko posla isplaniram i opet samo osnovno uradim. A sve zbog toga sto se jako brzo umorim i jos uvijek mi se zna mantati. Ali ipak se moram otimati [sm=smiley36.gif]

Daliyah92 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (28.2.2016 16:59:43)

Dobro nam dosle nove clanice [sm=bravo.gif]

Lejni -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (28.2.2016 18:31:29)

Andjela cestitam [sm=bravo.gif]

Isha? Sta cekas [sm=smiley36.gif]

minie -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (28.2.2016 18:34:06)

Andjela cestitttaaaaam, sekici zelimo dug i sretan zivot [sm=bravo.gif]

Joj da je meni samo 15 min malo zazmiriti, evo gledam R se isto nearo usutio, da hoce i on malo preklopiti, hehhehe.

škorpija -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (28.2.2016 20:25:10)

Andjela cestitke, eto zatvorismo jos malo februrar, meni vrijeme da selim odavde na temu o bebama 😊

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (28.2.2016 20:51:56)

IZVORNA PORUKA: Lejni

Andjela cestitam [sm=bravo.gif]

Isha? Sta cekas [sm=smiley36.gif]

Nece cura jos vani [sm=jezicek.gif]. Nadam se da cu u narednih 5 dana aBd. Imala sam danas cesce kontrakcije, ali nista nije potrajalo. Najvise me umori odlazak na ctg svaki dan, zbog cekanja i sjedenja gore.

mina3 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (28.2.2016 22:44:53)

Veliki pozdrav
pridruzujem se cestitkama Andjeli i sve najbolje zelim...hvala svima na dobrodoslici..ima li slucajno neka da zivi u njemackoj [sm=smiley4.gif]

*andjela* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (29.2.2016 6:09:19)

Hvala drage moje [sm=nosecka.gif]
Juce sam bila bas iscrpljena pa sam primila i jednu infuziju,danas vec bolje,jedino rana boli,pisacu posle detaljnije...uspostavljamo dojenje...vuce bebica al tek kolostrum

mama3333 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (29.2.2016 11:26:23)

jutro zenice,
samo da vas pozdravim sve redom i cestitam na bebicama...
terminusama zelim sto brzi i laksi porod..

mala_sa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (29.2.2016 11:51:59)

Jutro i od nas [sm=smiley1.gif], danas nema skole, bolesna uciteljica, pa smo kuci i odmaramo svi skupa [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Andjela iskrene cestitke [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] sad se samo mirisite i odmarajte zagrljene [sm=love.gif][sm=love.gif]. Je li dobila ime??

Isha i Ney vas sad cekamo [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Skorpija jeste li se uhodale vas dvije?? Je li ostala Ajna??

Nove clanice dobro nam dosle [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

ney75 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (29.2.2016 11:59:33)

Dan zene, ja sam s kontrole, samo ctg, za 2 dana opet, inace nista :D ledja bole jace, jaaaako povremeno menstualni bolovi, nista konkretno :D

Gdje nam je Isha, i ona je garant na ctg otisla, a mozda se i porodila :)

Kako ste vi ostale?

škorpija -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (29.2.2016 12:14:26)

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Jutro i od nas [sm=smiley1.gif], danas nema skole, bolesna uciteljica, pa smo kuci i odmaramo svi skupa [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Andjela iskrene cestitke [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] sad se samo mirisite i odmarajte zagrljene [sm=love.gif][sm=love.gif]. Je li dobila ime??

Isha i Ney vas sad cekamo [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Skorpija jeste li se uhodale vas dvije?? Je li ostala Ajna??

Nove clanice dobro nam dosle [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Mala_sa ipak je Alina kao tvoj curetak, promijenila sam u zadnji čas kad sam je prvi put vidjela u porodilištu jer mi nikako nije ličila na Ajnu [sm=smiley36.gif], uhodale smo se super, doji, spava, zasad hvala Bogu nema problema

Sanjalica 85 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (29.2.2016 12:54:38)

Kako ste mi okruglice [sm=smiley1.gif] Evo i februar skoro pa zatvorismo [sm=bravo.gif], jos nam Isha ostala, ali malenoj se izgleda nece vani po ovom vremenu [sm=smiley1.gif], sretno Isha kad god da krene.

Andjela cestitam na bebici [sm=bravo.gif], nek je ziva i zdrava, a tebi zelim brz oporavak [sm=smiley27.gif]

Dobro dosle nove clanice, zelim vam lagane i uredne trudnoce [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Mi smo u petak bili na kontroli, sve super sto se bebe tice, napreduje super, za 3 sedmice je dobila 500g, ali je izgleda i dugonogicka na mamu [sm=smiley36.gif]. Doktor se malo zabrinuo kada je mene vidio kako hodam, kaze do sada jos nije vidio takav oblik disfunkcije simfize, pogotovo u sedmom mjesecu, ali pomoci mi nema, trpiti i izgurati do kraja. Malo su mi bili cudni nalazi urina pa i njih moram ponoviti i UK uraditi, ali valjda nije nista strasno. Inace malena je strasno nemirna, samo bi se nesto svadjala samnom, kako god se namjestim njoj ne odgovara, pa lupa nogicama i rukicama iz sve snage[sm=smiley1.gif]. MM to interesantno, pa je izaziva, gnjavi mi stomak samo da bi ona reagovala, a meni vise muka od toga da mi neko gladi i pipka stomak [sm=smiley13.gif]Planiram uskoro poceti ici na vjezbice, ali sad kada pogledam kako se ovo vrijeme kvari, tesko da cu se nakaniti [sm=zmeden.gif]. Je li koja od vas isla, kada bi bilo najbolje krenuti?

Poljupci za sve [sm=smiley27.gif][sm=pikapoka1.gif]

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (29.2.2016 13:19:03)

Evo mene zene, 2u1 jos uvijek. Bila sam na ctg-u, opet sutra aBd. Zasad ima povremeno bolova, ali nista sto ne prestaje. Cekamo....

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (29.2.2016 13:35:51)

IZVORNA PORUKA: *andjela*

Hvala drage moje [sm=nosecka.gif]
Juce sam bila bas iscrpljena pa sam primila i jednu infuziju,danas vec bolje,jedino rana boli,pisacu posle detaljnije...uspostavljamo dojenje...vuce bebica al tek kolostrum

Cestitam draga [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif] Sve najbolje od srca zelim malenoj djevojcici a mami da sto prije ozdravi.
Predpostavljam da vec znas, ali mene je spasio onaj djeciji slauf za more. Epiziotomija + hemoroidi nema nista gore, ali ja se uvalim u slauf i milina [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Isto pomaze i onaj kifla jastuk za putovanja, ali meni je zadnji trap malo veći pa mi je taj jastuk mali [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Isha ti si dobro rekla da ces se seliti u mart [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Vrtni patuljak -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (29.2.2016 14:21:46)

Andjela cestitam [sm=bravo.gif] da ste svi skupa zivi, zdravi i sretni 1000 godina!

Samy_lo cuvaj se, nek ti neko pomogne spremati kucu! Znam ja da covjek ne moze da gleda prljavo, ali tvoja trudnoca je sad najvaznija, a spremice se kuca [sm=smiley36.gif]

Pozdrav za sve i dobrodosle nove clanice!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>