|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar
24.2.2016 9:54:35   
ney75
Jutro i od mene :)
Mala_Sa, ja svaki vecer zaspim u 10, meni je pola 11 kapak :D kontam dok nije dosla beba da se naspavam, al nista od toga jer ustajem u wc svakih sat vremena :(
Andjela, dosad sam sve mislila da ce ranije krenuti, imala sam takav osjecaj, sad mislim da cu prenijeti :D ma hajd lad god, samo da su nam ziva i zdrava djeca :) imam one BH kontrakcije od 6og mjeseca, sad su se bas ucestile, i ponekad me skupa s njima presjece stomak bas i ledja, traje po minutu, pa prestane..

(odgovor članu nudzejma)
Neposredna veza do poruke: 801
24.2.2016 10:48:58   
Vrtni patuljak
Pozdrav drage moje,

bili smo na kontroli, sve super, beba nam mahala, vidjeli smo prstice na ruci user posted image miom raste, ali doktor nije vise toliko zabrinut, kaze-brinuo se da ce narasti i vise do sad.
Imam problema sa niskim pritiskom, glavobolje i mucnine, tri dna sam samo lezala, a danas je bolje hvala Bogu. Dao mi dr. B kompleks da pijem tri dana da se malo oporavim, pa onda vitamini.

Imam pitanje za vas- koje vitamine pijete ? Meni dr. preporucio Orthomol natal, rekao da su skupi ali i da su najbolji. Jel neko pije ove? I koliko su skupi?

(odgovor članu ney75)
Neposredna veza do poruke: 802
24.2.2016 11:14:11   
nudzejma
Ja pijem Prenatal...pila sam ga i sa prvim djetetom i u trudnoci i za vrijeme dojenja.
Cijena mu je solidna a i omjer vitamina i minerala.

"Šta je bilo-bilo je,a ono što želiš neizvjesno je! Imaš samo trenutak u kojem živiš"

(odgovor članu Vrtni patuljak)
Neposredna veza do poruke: 803
24.2.2016 12:30:57   
mala_sa
Dan i od nas, hB danas je suncano pa covjek odmah nekako poletniji user posted image .
Mene je sinoc uzasno gusilo dok disem i srce mi je bas ubrzano lupalo, smirilo se nekad u noci kad sam konacno zaspala user posted image . Desavalo mi se i u prethodnim trudnocama bas pred kraj 5og mjeseca, valjda se stomak podize pa dok se dijafragma i svi ostali disajni organi namjeste...

Sad me bebica sikira, mirna od jutros bas, a nisam je naviknula kao takvu user posted image user posted image Vazda nesto...

Ney kad imas priliku da legnes lezi i odmaraj, treba snage za porod a i za period koji dolazi poslije. Meni nesto zao da rano legnem, taman sto djecu uspavamo, mm i ja sjedemo da pujemo kafu, pa ne ide odmah poslije kafe da legnem user posted image

Vrtni patuljak, sto se tice mucnina, povracanja, glavobolja; razumijem u potpunosti. Ja sam i jutros povracala a haman 6 mjesec user posted image . Od vitamina ne pijem nista, sve sto sam probala mi stvori uzasnu kiselinu i citav dan ja tu tabletu osjetim u zeludcu, tako da sam odustala. Probala sam Prenatal, omega 3 natal, Oligobs i nista ne odg.

Samy_lo zna li se kad ces kuci??

Andjela, Isha kako ste vas 2?

Ostalo sve zaboravih sta sam procitala user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu nudzejma)
Neposredna veza do poruke: 804
24.2.2016 12:34:18   
Sanjalica 85
Pozdravcic i od mene user posted image

Ja sam prava nocna ptica, zaspim oko 11 i nakon prvog odlaska u wc patim se da ponovo zaspim do zore, i onda ovako do 12 h user posted image user posted image user posted image user posted image
Vrtni patuljak, cijena tih vitamina je oko 120 KM za mjesec ja mislim, nemaju u sebi nista vise nego obicni prenatal, omega folna i slicno, samo sto tvoj doktor ima beneficije od prodatih komada user posted image user posted image user posted image . Ja pijem Prenata Natural Wealth, pa mi je dr savjetovao da uzmem i Omegu 3 posebno posto je nema u ovim, ali u ostalim Prenatal tabletama je ima. Pijem i Folacin ali to zbog anemije. Radila sam na jednoj privatnoj klinici i bas su te proizvode tusili, da ljekari sto vise prodaju, pa ce dobiti putovanje na ovaj ili onaj kongres itd, farmaceutski lobi.

Meni je drage moje stomak opet samo preko noci buknuo. Tako me je zatezalo da sam imala osjecaj da cu eksplodirati user posted image , debela raste li raste, ljubi je majka user posted image . I jucer me na jednom mjestu blizu pupka ,stalno naizmjenicno svrbilo i peckalo, jutros pogledam strija, kao da me je neko porezao. A trackam se ko mahnita.

Kao su nam terminuse, skorpija pomutila planove bebama, pa se sada sve umirile user posted image user posted image user posted image user posted image

Našu srećicu, maminu i tatinu princezu, ocekujemo 12.05.2016. user posted image

(odgovor članu nudzejma)
Neposredna veza do poruke: 805
24.2.2016 12:51:40   
manka

IZVORNA PORUKA: Vrtni patuljak
Imam pitanje za vas- koje vitamine pijete ? Meni dr. preporucio Orthomol natal, rekao da su skupi ali i da su najbolji. Jel neko pije ove? I koliko su skupi?

Jesi ti to kod Vernesa Begovica, jedino on preporucuje ove vitamine...kao njemacki, nema boljih? Ja sam bila na pocetku trudnoce kod njega, ali bilo je nekoliko nesuglasica i promjenila sam doktora.

A vitamini su manje vise svi isti...u apoteci su mi to isto rekli...kao, eto oni su mozda malo 'jaci' pa ukoliko neko ima jaaaako losu krvnu sliku, onda kupe taj.

(odgovor članu Vrtni patuljak)
Neposredna veza do poruke: 806
24.2.2016 14:56:23   
Sanjalica 85
Men' se cini bit ce danas lijepih vijesti user posted image ...utihnulo sve, Ni Isha-e ni Andjele nema da nam se jave!!!!

(odgovor članu manka)
Neposredna veza do poruke: 807
24.2.2016 14:59:23   
Lejni
Red je vise hehe. Hajde terminuse nase pa da cestitamo.

Ja sam radila privatno urinokulturu i dobila nalaz. Kaze puno gram + koka. Nije kao urinarno nista nego da se uradi pregled i bris vagine i cervikasa. Ja sam briseve radila kako sam vec pisala, imala sam candidu i jos neke gram +bacile. Dr je rekao samo kandida problem od toga ostalo je jako malo. Da li od nje moze ovo ovako da bude ili je to nesto drugo. Mislila sam ja da odem kod njega ipak malo ranije nego sto je rekao

13.01.2016-e ugledali dugo zeljene user posted image

(odgovor članu Sanjalica 85)
Neposredna veza do poruke: 808
24.2.2016 15:08:17   
Sanjalica 85
Lejni ne moze to da bude od candide, ona je gljivica. Ako ti je nalaz brisa pokazao gram + bacile onda su se vjerovatno malo namnozili dok si ti lijecila candidu. Vidi sta ce ti dr reci, mozda da ponovis bris da se vidi koje su baje u pitanju i treba li ih lijeciti. I ja sam juce radila nalaz urina i pise DOSTA bakterija, ne gine mi briseve da radim, ali ja imam uzasno pojacan iscjedak user posted image

(odgovor članu Lejni)
Neposredna veza do poruke: 809
24.2.2016 15:21:44   
manka
Sanjalice, jesi li pila pancicev caj za bakterije? Ima posebno namjenjen za trudnice. Ja sam cula za njega po preporuci i pila samo mjesec dana, i to po jednu solju, iako pise da idu 3-4, i vec na sljedecem nalazu, nije bilo bakterija u urinu.

Neposredna veza do poruke: 810
24.2.2016 15:26:48   
Lejni
Sanjalica pa i ja nesto razmisljam kna je gljivica nema sanse da je to. Nista nazvacu sutra doktora da vidim sve sta i kako.
A jesi radila urinokulturu? Znas li koje su baje? Nikako mirne da budemo. Da sto prije prodje

(odgovor članu manka)
Neposredna veza do poruke: 811
24.2.2016 15:28:43   
Sanjalica 85
IZVORNA PORUKA: manka

Sanjalice, jesi li pila pancicev caj za bakterije? Ima posebno namjenjen za trudnice. Ja sam cula za njega po preporuci i pila samo mjesec dana, i to po jednu solju, iako pise da idu 3-4, i vec na sljedecem nalazu, nije bilo bakterija u urinu.

Nisam nista pila, ovo je prvi put da imam bakterija, na pocetku sam radila i urino kulturu i briseve i sve bilo sterilno, a iscjedka neopisivo puno. Idem svakako u petak na kontrolu pa cu vidjeti sta dr kaze. Mada jedna solja caja ne moze skoditi. Ima li ga kupiti svugdje ili samo u odredjenim apotekma?

Lejni Vjerovatno ce mi sada dati da uradim UK i briseve, ali ja mislim da je i kod mene sve to ginekoloski user posted image , hajd znaj vise, uvijek nesto, ali neka su mrvise dobro i zdravo user posted image

< Poruku je uredio Sanjalica 85 -- 24.2.2016 15:31:52 >

(odgovor članu manka)
Neposredna veza do poruke: 812
24.2.2016 15:53:40   
Lejni
Ja sam zvala i odlucili smo da sjutra odem privatno da uradim i antitjela na toksoplasmu, cmv i rubellu i jos jedan onaj sto mi je ostao, pa ce do kraja dana biti gotovo, i razmisljala sam da zakazem sad za ponedjeljak termin kod dr to je sedmica prije nego je rekao on ali ja preko telefona sa njim ne mogu da se natezem. Svakako sam se nadala sad par puta kontrole na 2 sedmice.

Sigurno ces to sad raditi ali je bolje, mora se pratiti. Pa neka kaze neko da je trudnoca lagana user posted image . Od trenutka radosti kad ugledamo user posted image pocinje stalna briga o tome da nesto ne ugrozi nase pilice

Neposredna veza do poruke: 813
24.2.2016 16:04:35   
manka
Sanjalice, ja sam kupila u BBI u apoteci, na -1, dole kod Konzuma :) Probaj, ne moze skoditi a odlicno radi posao.

(odgovor članu Lejni)
Neposredna veza do poruke: 814
24.2.2016 16:06:11   
Sanjalica 85
Lejni Dobro si rekla, samo neka strepnja, strah, ruzni snovi, jos pogotovo kada dugo cekas te dvije crtice. Mislim da nikada u zivotu nisam bila veci hipohondra, maltretiram dr za svaku sitnicu user posted image user posted image .
Sretno sa nalazima, bolje ti je ako vec mozes da to odradis, nego da razmisljas sta bi bilo kad bi bilo.user posted image
Manka hvala ti , poslat cu nekoga da mi kupi.

< Poruku je uredio Sanjalica 85 -- 24.2.2016 16:08:41 >

(odgovor članu Lejni)
Neposredna veza do poruke: 815
24.2.2016 16:21:15   
samy_lo
Jutros su mi vadili krv,za kontrolu hormona,pa bi nadam se trebala u petak kuci :)

06.09.2013 pocetak borbe
01.3.2015. Kiretaza-13 sedmica
10.9.2015 dvojke-spontani pobacaj
04.10.2016 rodio se moj H

Neposredna veza do poruke: 816
24.2.2016 16:57:24   
Isha
Tu sam okruglice, samo imam obaveza i ledja me naravno bole user posted image .

Samy, drago mi je sto ces kuci aBd.

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 817
24.2.2016 18:59:50   
*andjela*
Drage moje trudnice,tu sam i ja ,samo ne stigoh laptop danas upaliti,jutros bila mama kod nas,kako je dosla sinoc spavati....pa onda malo po kuci ,evo nas sad sisli kod svekrve na veceru...
Kod mene nista posebno ,alo mi se ledja pokocila,nista vise,sutra uzv i ctg...pa cemo se dogovoriti kad cu gore ako ne bude nista za koji dan...

Javicu se veceras detaljnije

01.01.2014 Mamin decak * VELJKO*

28.02.2016 Mamina princeza *Marija*

(odgovor članu ney75)
Neposredna veza do poruke: 818
24.2.2016 20:31:18   
*andjela*
Ney isti slucaj ,prvo bila ubjedjena da ce ranije,sad sigurna...da ce preci termin user posted image user posted image ,osim ako ne bi sta bilo sutra u toku dana,pa da bude tacno na termin user posted image

(odgovor članu *andjela*)
Neposredna veza do poruke: 819
25.2.2016 10:07:10   
Lejni
Drage moje zene, kako ste danas?
Terminuse, ima li naznaka kakvih da se blize kakvi dolasci hehe

Ja sam sve ostale nalaze privatno odradila da se ne peglam sa nasim jadnim i bijednim zdravstvom. Termin za kontrolu kod dr sam malo ubrzala zbog jucerasnjeg nalaza.

Samy_lo kako si ti?

Neposredna veza do poruke: 820
25.2.2016 10:08:14   
mala_sa
Jutro, nisam valjda ja prva user posted image user posted image
Kod nas zasnijezilo pravo, tako da nam se put skola - kuca koji inace traje 20min produzio na sat vremena, Alini je bas bilo doslo da se izigra user posted image user posted image

Cure koje danas imaju kontrole, sretno vam user posted image user posted image

Terminuse vi ako se ne budete javljale, ja otvaram teme user posted image user posted image user posted image

Samy-lo navijamo da izadjes sutra aBd user posted image user posted image , mogu misliti samo koliko ti je dosadilo, a Boga mi i da se najedes ko covjek user posted image user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Neposredna veza do poruke: 821
25.2.2016 10:09:30   
mala_sa
eh eno Lejni me prestize user posted image user posted image , nadam se da nije nista alarmantno na nalazu, ja se fkt ne razumijem u te briseve... Bit ce aBd ok user posted image

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 822
25.2.2016 10:14:50   
ney75
Jutro, evo mene, nista jos kod mene :D taman me zaboli u toku dana, ja se ponadam evo ga, i ono prestane i nista vise vazdan user posted image

Kako ste vi drage zene? Andjela danas na kontrolu, javi nam sta je bilo :)

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 823
25.2.2016 10:46:36   
*andjela*
Evo i mene...ko bi rekao da mi je danas termin user posted image
,malo kao da me neka prehlada uhvatila,gdje me sad i to nadje,a svi prehladjeni ,i V,i MM...al izgledaneki virus ,2/3 dana i prodje
Ja popodne idem na uzv ,pa cemo vidjeti sta ce mi reci za dalje...
od jutros mi se samo nesto bucka po stomaku ,vec 2/3 puta dijareja...

Juce sam bila ba sneka nikakva,emotivno razdrazljiva,user posted image user posted image kod mene hormoni proradili na kraju,sto mi god MM kaze onako u sali meni dodje da placem user posted image ,pa sam se onda rastuzila sto moram V ostaviti ,pogotovo ako budem prvo morala gore lezati user posted image ...bas me nesto bilo spopalo user posted image user posted image

Mala sa znaci kod vas sneg

(odgovor članu ney75)
Neposredna veza do poruke: 824
25.2.2016 10:51:55   
ney75
Andjela ja sam jucer apsolutna ista bila, 2-3 puta dijareja, i vazdan sam nesto plakala i juce i prekjuce, mm samo pita pa sta je, a ja nemam pojma, samo mi se place, sto kazes i u sali :D valjda je neki znak haha

Neposredna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

zivot s svekrvom
mala20

Zanima me kakvo je iskustvo onih zena koje zive sa svekrvom i muzem, ili su zivjele. Da li vam stvara probleme i mijesa se u sve?

super se slazemo (60%)

uzasno je (40%)

Broj svih glasova: 87

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *