|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar
25.2.2016 10:58:53   
*andjela*
Ney hahah i ja sam odma pomislila....ma sad bilo ,ne bilo znakova,moramo se poradjati za koji dan ,bar ja ...user posted image

01.01.2014 Mamin decak * VELJKO*

28.02.2016 Mamina princeza *Marija*

(odgovor članu ney75)
Neposredna veza do poruke: 826
25.2.2016 11:18:27   
Lejni
Mala_sa minute su u pitanju user posted image da sam ja malo vise tipkala mozda bi ti mene prestigla user posted image valjda ce biti ok. Jedva cekam srijedu.

Sretno zene onda, mozda Andjela danas odmisli user posted image

13.01.2016-e ugledali dugo zeljene user posted image

(odgovor članu *andjela*)
Neposredna veza do poruke: 827
25.2.2016 12:07:31   
mala_sa
ney i Andjela hoce to tako pred porord user posted image user posted image Boze kad se sjetim, ja sam isto bila bas osjetljiva u tom periodu, stalno sam nesto cmizdrila user posted image user posted image valjda priprema za bebibluz user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Lejni)
Neposredna veza do poruke: 828
25.2.2016 12:55:04   
Lejni
Eto onda najave ima.

Ja sam juce strasno lose bila, i povracala i mucnina samo lezala. Kazem muzu sto tebe tackica malo ne muci nego mene. Kaze do sad si ti mene a sad ce ona tebe user posted image

13.01.2016-e ugledali dugo zeljene user posted image

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 829
25.2.2016 12:55:22   
samy_lo
Izlazim danas..superrrr

06.09.2013 pocetak borbe
01.3.2015. Kiretaza-13 sedmica
10.9.2015 dvojke-spontani pobacaj
04.10.2016 rodio se moj H

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 830
25.2.2016 13:36:46   
Vrtni patuljak
samy_lo super! Nadam se da vise nece biti takvih problema i da ce trudnoca proci bez trzavica!

manka jeste Begovic user posted image kako si ga prepoznala user posted image on je meni inace ok, ali vala pretjera sa ovim vitaminima. Ja sam kupila prenatal kad sam tek ostala trudna, ali sam pila folacin, sto neko rece- samo cu dokupiti omegu i to je to. Terminuse ima li treme ili je zelja da ugledate bebu veca od treme i straha? Sretno svakoj mami na porodu, da sve bude najbolje i da se sto prije oporavite user posted image

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 831
25.2.2016 13:56:54   
Sanjalica 85
Ney, Andjela, cini mi se da je tako bilo kod Mom2B, porodila se ekspresno, bez klistiranja i tih gadosti user posted image ...sad ce jos malo cestitanja aBd user posted image
Lejni nek si to skinula sa vrata, sad se vise ne moras nervirati i iscekivati, ima li ili nema reagenasa.
Samy_lo divne vijesti user posted image , sada ces kuci da uzivas sa svojom mrvicom i da gladis pupu user posted image
MI se evo izlezavamo, kontam malo po kuci poraditi ali mi se bas ne da, kukovi me bole, i lijeva noga, a beba je cini mi se non stop zavaljena, bas mi nezgodno sve pritisce. Jedino joj odgovara kada sam pruzena i tada se ne buni, inace lupa gdje stigne. Danas smo punih 29 sedmica i sutra idemo na kontrolu user posted image user posted image user posted image
Sretno terminusama ako sta uskoro krene user posted image

< Poruku je uredio Sanjalica 85 -- 25.2.2016 13:58:12 >

Našu srećicu, maminu i tatinu princezu, ocekujemo 12.05.2016. user posted image

(odgovor članu Vrtni patuljak)
Neposredna veza do poruke: 832
25.2.2016 14:43:39   
mala_sa
Sanjalice i mi smo sutra aBd na kontroli user posted image

Samy_lo pakuj se user posted image user posted image user posted image

Ja sam isto pred porod br 2 imala diareju, mozda 2 dana prije poroda da je pocelo; sad ne znam jel stvarno to ciscenje organizma, il neka unutarnja trema u covjeku proradi pa organizam tako reaguje user posted image

< Poruku je uredio mala_sa -- 25.2.2016 14:44:41 >

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

(odgovor članu Sanjalica 85)
Neposredna veza do poruke: 833
25.2.2016 15:06:35   
Isha
Dan zenske, jeste li se umorile user posted image

Samy, vjerovatno si kuci, uzivaj sada.

Andjela, javi se kada zavrsis.

Ney, ne guraj se preko redauser posted image .

Kod mene je po starom, dr mi pomjerio pregled za sutra aBd.

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 834
25.2.2016 15:11:18   
Enisa1989

IZVORNA PORUKA: Vrtni patuljak

Imam pitanje za vas- koje vitamine pijete ? Meni dr. preporucio Orthomol natal, rekao da su skupi ali i da su najbolji. Jel neko pije ove? I koliko su skupi?

Ja pijem hip mamu i magnezij sa c vitaminom (onaj što ide direktno na jezik , iz kesice) .

19.06.2016.

(odgovor članu Vrtni patuljak)
Neposredna veza do poruke: 835
25.2.2016 15:22:43   
Isha
Mala_sa, je li tamo klistiraju zene prije poroda?
Ja sada pijem Pregnacare vitamine.

(odgovor članu Enisa1989)
Neposredna veza do poruke: 836
25.2.2016 16:23:36   
ney75
Isha tu si, ja mislila ti pretekla Andjelu.. bas me interesuje sta su joj rekli na kontroli :D ja u ponedjeljak imam kontrolu, al se nadam vikendu :D

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 837
25.2.2016 17:12:06   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: Isha

Ne znam je li isto kao klistiranje kod vas, ali na prijemu ti daju malu tubicu kreme, sa vrhom kao malo deblja iglica, i kazu ti kad budes isla u wc da tu tubicu ispraznis u anus. Nakon 3-5min zavrsis posao ko s pjesmom user posted image , jedino sto ti se ne isplati izlaziti iz wc tih 5min dok cekas da odreaguje, inace neces stici nazad user posted image

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 838
25.2.2016 17:28:49   
Isha

IZVORNA PORUKA: mala_sa

IZVORNA PORUKA: Isha

Ne znam je li isto kao klistiranje kod vas, ali na prijemu ti daju malu tubicu kreme, sa vrhom kao malo deblja iglica, i kazu ti kad budes isla u wc da tu tubicu ispraznis u anus. Nakon 3-5min zavrsis posao ko s pjesmom user posted image , jedino sto ti se ne isplati izlaziti iz wc tih 5min dok cekas da odreaguje, inace neces stici nazad user posted image

To je nesto efikasno. Ovdje pomijesaju vodu sa tecnim sapunom i sestra uzme crijevo koje ide u guzu i kaze ti da kazes kada je dosta, u smislu kada osjetis potrebu da ides u wc user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 839
25.2.2016 17:45:20   
Arijana2
Sjećam se klistiranja ,potpisujem ovo sa vodom i sapunom i trrrrrkuser posted image Vojna bolnica

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 840
25.2.2016 18:28:27   
ney75
Arijana ja sam cula da u Vojnoj ne rade klistir :D je li iko radio klistir a imao hemeroide?? user posted image

(odgovor članu Arijana2)
Neposredna veza do poruke: 841
25.2.2016 18:30:41   
Arijana2
Ja sam na cr možda ne rade kada je prirodan porod :)

(odgovor članu ney75)
Neposredna veza do poruke: 842
25.2.2016 20:18:41   
Isha

IZVORNA PORUKA: ney75

Arijana ja sam cula da u Vojnoj ne rade klistir :D je li iko radio klistir a imao hemeroide?? user posted image

Meni su radili 2010., , tada sam se porodila u Opstoj.

(odgovor članu ney75)
Neposredna veza do poruke: 843
25.2.2016 22:47:56   
mala_sa
Tuspas mene user posted image pruzih noge malo da odmorim prije spavanja user posted image

A sad tek razumijem sto je zenama strasno to klistiranje, ja se pitala reko sta je toliki problem krema ko krema, kad kod vas to bas neugodno, al sreca zacas se zavrsi user posted image

Andjela sreco jesu li te to ostavili u bolnici??? user posted image

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 844
26.2.2016 0:09:42   
Isha
Andjelaaaaaaaaaaaaaaa?

Mozda drzi svoj smotuljak user posted image .

Oticete li vi? Meni su malo skocni zglobovi poceli oticati, ali pri kraju sam svakako. U prethodne dvije sam oticala mnogo ranije, od sedmog mjeseca, mada je tada bilo toplije kada sam bila u ovoj fazi trudnoce.

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 845
26.2.2016 6:52:27   
Logica
Dobro jutro drage zene :)
Bas ste se stisle ovih dana al bukvalno :)

Da pitam je li neko od trudnica dozivio da cuje i zvuk kad se beba vrti? Ja sam prvo mislila da umisljam ali vec par puta sam cula kao da nesto pucne ili pljesne po vodi..nadam se samo da je to sve normalno :)

Neposredna veza do poruke: 846
26.2.2016 9:29:53   
*andjela*
Ma tu smo mi jos,necete se nas tako lako rjesiti user posted image user posted image

Samo ne stigoh juce pisati...kako sam otisla popodne,uradila ctg,hvala Bogu uredan i uzv ...sve je ok,plodne vode ima jos dosta ,posteljica I/II stepen...bas je doktorica sve dugo gledala...jedino sto beba malo krupnija,misli da ima blizu 3,800 mada kaze da ne mora nista znaciti

Danas da dodjem popodne da uradim samo CTG...pa ako za vikend nista ne bude,29 u ponedeljak da se javim gore...pa vjerovatno ce me ostaviti na lezanju,samo se nadam dan,dva i da ce me poradjati ,to mi je najgore sto moram lezati pre radjaone..

Sa V.sam se javila 2 dan posle termina i lezala 5...a sad bi u ponedeljak trebalo biti 4/5 od termina...ma sve zavisi od doktora,svaki dan drugi a svi imaju svoje nacine...i rade po svome

Jos me malo i grlo boli ima,dva dana valjda ce popustiti danas,a i jos danas pijem onu totemu,citala sam da je od nje dijareja i tamna stolica

Juce trazili po gradu neki telefon novi da kupim,posto ovi iz servisa nece da mi porave uz garanciju,kao nasli vlagu user posted image user posted image

Kako ste ostale...isha danas kontrola.....

(odgovor članu Logica)
Neposredna veza do poruke: 847
26.2.2016 9:32:02   
*andjela*
Logica mi bas sinoc o tome...ja sam pre par puta cula nesto ko da skljocne il kao neka cvokauser posted image user posted image ,i sinoc bas ja i MM gledamo neki film i beba se bas uzvrtila ,on stavio ruku ...kad se nesto culo kao pucketa,on gleda u mene u cudu user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 848
26.2.2016 13:48:20   
*andjela*
nigdje nikog na temi user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 849
26.2.2016 13:51:14   
mala_sa
Evo i nas sa kontrole user posted image beba mashAllag, napreduje taman po sedmicama kako i treba, danas smo 22+3, teska je oko 500gr; i da potvrdjeno je princezaaa user posted image . Malo su nam stisnute arterije koje idu prema posteljici, tako da cemo to pratiti na slijedecem uz aBd, kazu da nije nista alarmantno, beba hB fino napreduje, a i imaju vremena do 28 sedmice da se opuste, tako da ce cekati do tad. Pitala sam ima li neki razlog, kazu da ako ne pusim onda se ne zna sta je uzrok, jednostavno nekad tim arterijama treba duze vremena da fino uspostave protok. Tako da, eto sada cu malo razmisljati vise o tome...

Andjela znaci djaba alarmiramo user posted image , za grlo limun, med, caj i cekaj da prodje user posted image . Nego uhvati se tog tm, da malo pokrenete tu zvrckicu debelu user posted image user posted image

Logica ja se ne sjecam da sam cula zvuk ikakav, ali sto da ne, ako je bas tisina i skoncentrises se mozda stvarno mozes cuti male baloncice user posted image

Mini zeno jesi ozdravila, pisala si da si bolesna i odtad te nema, nadam se da je sve ok user posted image user posted image

Masemo vam pa se tipkamo opet user posted image

Neposredna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Svadja sa muzem
teacher75

Posvadjate li se nekada toliko sa muzem da se zaista pokajete sto ste se uopce udale?

Da (65%)

Ne (35%)

Broj svih glasova: 135

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *