Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 23.2.2016 2:49:36
škorpija
Zasto, ali zasto zene uvijek u porodiliste u trudovima dolaze u 3 ujutro, znači od 12 popodne nema nijednog poroda i onda u 3 sata svakp jutro eto porodilje bolovima😊. Neko je pitao za carsko rez, meni jedina dobra stvar kod carskog je sto dobijes super udobni električni krevet a ne onu visoku tvrdu sećiju na kojem se pstis poslije prirodnog. Et to je moje misljenje
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 23.2.2016 9:22:57
Lejni
Jutro drage moje.
Ima li sta kod nasih terminusa? Tu ste ili? Hehe
Skorpijo kako taj krevet fino zvuci a za to je bas interesantno. Ja bih bas voljela preko dana da se sve to kod mene odigra, ko ce se u 3 poradjati salim se ali interesantna stvar. Kako si ti i bebana?
Samy_lo? Kakva je situacija danas draga? Ima li otpistanja na pomolu? Kako se inace osjecas?
Ima li koja zena da je zabebila uz stopericu i kako se tada racuna termin poroda, jedva cekam dr da ispitam. Na net sam nasla ako je po zadnjoj M onda 9 mjeseci plus 7 dana, a ako je po danu zaceca onda 9 mjeseci minus 7 dana. Neka meni na listi ovog termina dok ja ne saznam previznije ali voljela bih da poranimo par dana da se moje pile priblizi maminom rodjendanu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 23.2.2016 9:26:32
mala_sa
Jutro , ja se odoh istusirati pa na depilaciju, nadam se da ce A slusati jer je moram povesti sa sobom
Nadam se da je noc protekla u miru, i da su Ishu ledja popustila
Skorpija mozda zene po danu previse iscekuju, pa tek naveve kad se opuste i zaspu porod krene . Sad kad vratim film, i meni su oba poroda krenula u noci
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 23.2.2016 9:29:27
mala_sa
Lejni ovdje racunaju ovako: ako je po datumu zadnje menge onda je 42 pune sedmice, a ako je po datumu zaceca onda je 40 punih sedmica. Pa sama sebi prebroj
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 23.2.2016 9:53:02
blossom
Jutro
Mi pijemo kafu pa onda na kontrolu aBd..
Noc mi je bila grozna, probudila se sa grcevima, dobila proljev.. Jos me ledja pocese boljeti.. Ma sva sam se isprepadala, jedva sam se smirila.. Samo se nadam da ce sve biti ok na kontroli, nikako da se opustim. Svaki put strepim, nije ni cudo sto mi pritisak skoci na svakom pregledu
Skorpija, ti si meni najjaca Haman da ces istrazivanje gore sprovesti Drago mi je da si dobro, i nadam se da ces uskoro kuci
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 23.2.2016 10:27:35
samy_lo
SKORPIJA,maloprije sam pricala sa jednom zenom o tebi,ona je iz Bihaca komsinica tvojih roditelja,dolazili joj u posjetu..tako kroz pricu skontah da si ti,po imenu tvoga sina,po carskom rezu :D
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 23.2.2016 10:29:01
samy_lo
Doktorica mi rece ujutro hormone raditi,pokusat ce da budu sto prije gotovi da bi me odpustili jer su svi stari,i imaju gripu,pa ne zeli da i to pokupim
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 23.2.2016 10:42:49
*andjela*
Jutro i od nas...V sinoc dobro spavao ,danas malo iskasljava,malo slabije jede,al dobro proce i to Ko bi rekao da mi je prekosutra termin
Kod mene nista znacajno,uradila malopre sto poslova,dorucak ,sudje,krevete pospremili ,jos ves da okacim....
Isha kako si danas,jel popustilo il je preslo u neke bolove,joj kad spomenu vec da ti je htjela cura pomoci ,meni juce na trotoaru stala cura i ceka da ja prodjem,a mjesta ima moze troje proci ,ko da smo dva auta pa se mimoilazimo bas mi je to bilo smjesno
< Poruku je uredio *andjela* -- 23.2.2016 10:45:16 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 23.2.2016 12:59:30
Isha
Andjela, bolovi me na momente popuste, ali samo da manje boli, inace me stalno boli. Ne desava se nista drugo, i ja bi trebala na kontrolu u cet ili petak aBd.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 23.2.2016 14:42:36
Daliyah92
IZVORNA PORUKA: Isha
Andjela, bolovi me na momente popuste, ali samo da manje boli, inace me stalno boli. Ne desava se nista drugo, i ja bi trebala na kontrolu u cet ili petak aBd.
Ma neces ti docekati kontrole, kako si krenula
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 23.2.2016 15:40:46
ney75
Dd drage :) Vidim moje terminuse su jos tu.. i mene isha ledja bole, neku noc sam jedva zaspala, a inace ova dva dana me samo ponekad uhvate kao menstrualni bolovi, nekad jace, nekad slabije, pa se nadam da je priprema :) s hajrom
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 23.2.2016 16:40:22
Isha
IZVORNA PORUKA: ney75
Dd drage :) Vidim moje terminuse su jos tu.. i mene isha ledja bole, neku noc sam jedva zaspala, a inace ova dva dana me samo ponekad uhvate kao menstrualni bolovi, nekad jace, nekad slabije, pa se nadam da je priprema :) s hajrom
Ne znam sta da ti kazem, imam osjecaj kao da me nesto uscaklo , a kako nisam sa njima ovo iskusila nepoznato mi je totalno . Hoces li ti u Opstu?
Enisa , ne Edita ali hvala na ažurnom dodatku. Meni su svi govorili da su imali problem oko TORCH analize i mnoge trudnice je nisu odradile baš zbog nedostatka reagenasa ,a odrađivanje u privatnim poliklinikama preskupo. Ja kad sam dobila uputnicu za mikrobiologiju od svoje ginekologinje za odrađivanje TORCH-a , nisam imala problema . Ne znam kakva me je sreća zaposjela ali ja se ni sekunde nisam zamarala i sikirala oko toga.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 23.2.2016 23:24:16
*andjela*
Kod mene sve neki laznjaci ,i ako sta zaziga a i ove promjene i simptomi ,jos nista znaci znacajno, da se beba spustila kako je bila,to jedino ...al posto se jos nisam porodila znaci da se treba jos spustiti... Evo je lupka po stomaku,V zaspao ,danas smo bili napolju,malo setali ,malo se igrali u dvoristu ,malo po komsiluku
Posle bila od MM rodica,evo sad mama kod mene,spavace...
Ney i ti si nam blizu ,pa se mozes pridruziti meni i Ishi koja ce prije.. tebi termin za 7 dana...tu je to...meni za dan...nesto ja mislim da nece ove sedmice,mada mozda me sad iznenadi Isha ma ja neznam vise sta me boli ,par dana me pritiskalo na preponu ,nisam mogla hodati ,tad sam mislila da bi moglo krennuti svaki cas,pa onda ledja,preksinoc me dva puta nesto presjece ispod stomaka razmak bio pola sata,ja kontam evo kontrakcije...i posle nista
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 24.2.2016 6:25:11
blossom
Ima li ko da je budan?
Mene glad probudila, nisam mogla zaspati i evo ustala, pijem kafu i doruckujem...
andjela, Isha, Ney... Koja ce prije
Mi jucer bili na kontroli, debeljuco moj presisao 1kg, sad je 1230 gr Napredujemo masala, samo sto smo bas nisko, glavicu je spustio skroz... Namjestio se momak, a sto ja muke mucim i brinem da izguramo sto dalje, to njega ne zanima
Zelim vam lijep i ugodan dan svima, bez boluckanja (osim terminusama, vrijeme vam je da krene vise )
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 24.2.2016 6:46:02
Logica
Blossom ima li bujruma? :)
Jutro zene samo da mahnem nesto sam lijena za pisanje :) citam vas redovno pratim hoce li ove terminuse da nas obraduju :) da vam bude onako kako je najbolje za vas,da vam Bog podari sabura i snage :)
Ja sam tako nesto teska postala,odnosno stomak mi je tezak i stalno mi se spava al hvala Bogu sve je to dobro :) jedba cekam da mirisem svog smotuljka ako Bog da :) krenula sam i na trudnicke vjezbe pa taman ce mi ovih par sedmica do termina brze proci :) imate svi mahanje :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 24.2.2016 7:49:24
samy_lo
Jutro zenice drage, Mene probudili davno da mi izvade krv,i izmjere pritisak.Gladna sam kao vuk.Sada bi najradije smazala vrucu puter kiflu i esspreso sa mlijekom, sa aparata naravno jer mi se domaca kafa ogadila,prejak mi miris.Ali ocekuje me oskudni bolnicki dorucak,ali hajde hvala Bogu pa i to ima
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 24.2.2016 8:50:16
nudzejma
Jutro zenice... Kako ste mi danas? Kod nas je tmurno,kisno jutro... Ja na poslu,cekam dostavu dorucka. Trudnoca napreduje hvala Allahu.Usla sam u 18 nedelju,jel to 5 mjesec?Meni ova racunanja ne idu od ruke. Danas moram i stomatologu.Pukao mi komadic zub...valjda ce mi to moci uraditi bez anestezije Uglavnom,citam vas ali se slabo javljam Imate mahanje iz kisne Tuzle