|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar
22.2.2016 10:36:02   
*andjela*
hahha isha taman si me zabrinula,vidim da se nisi javljala jutros user posted image user posted image user posted image

01.01.2014 Mamin decak * VELJKO*

28.02.2016 Mamina princeza *Marija*

(odgovor članu *andjela*)
Neposredna veza do poruke: 751
22.2.2016 10:38:50   
ney75
Dan zene, evo i ja sa kontrole, trebala danas imati i ginekoloski pregled, al moje dr nije bilo, a dr sto je ocitavao ctg nije nista spominjao, tako da nisam ni ja, bas mi je drago da sam i to izbjegla :D ctg uredan, za 7 dana kontrola, ako ne krene sta ranije :)

Neposredna veza do poruke: 752
22.2.2016 10:42:56   
mala_sa
Isha, Andjela, Ney sretno aBd pa kad god user posted image user posted image . Najedite se fino prije tih kontrola, nije sala cekati par sati user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu ney75)
Neposredna veza do poruke: 753
22.2.2016 10:49:53   
škorpija

IZVORNA PORUKA: Isha

Tu sam zene, ja cu na gak. Danas trebam uputnicu veliku uzeti, ako krene user posted image .

Svi su ljubazni, čisto je i dobro organizirano, jako potenciraju dojenje sto se meni sviđa. Sve u svemu zadovoljna sam što sam opet u vojnoj

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 754
22.2.2016 11:11:05   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: mama3333

jutro zenice user posted image user posted image user posted image
skorpija user posted image user posted image user posted image zelim ti sto brzi oporavak,vidim zalite se na carski,a mene abg ceka isto,sta je najlosije u tom slucaju,mada mi je rano pitati al eto dok je aktuelno.

Ne znam.. meni je najgori bio prvi dan, a svaki slijedeci po malo laksi. Nisam se mogla okrenuti, kasljati, ustati sam jeeedva mogla.. Eto meni je to najgore bilo, sto sam jake bolove imala. JEst da je svaki dan laksi bio i proslo je kao da nikad nije bilo, ali mi je tad bilo tesko i kad sam kuci dosla.. jedva ustajala..

Meni je hvala Bogu danas lakse, ledja me ne bole. Sinoc namasirala maslinovim uljem i odmah mi bilo lakse user posted image

Sutra i meni kontrola, jedva cekam user posted image I ja sam ovdje znala cekati po 4 sata za pregled od par minuta, a kako sam presla u polikliniku jedva da pola sata cekam, ali to je kad je vikend i pred vikend.

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu mama3333)
Neposredna veza do poruke: 755
22.2.2016 11:38:13   
Lejni
Hehe Isha se javila, znaci nije, onda nije iz ekipe ni jedna.

Zvah ja za one moje reagense kazu stiglo po paket ali samo za "lezece pacijente" i sad se ja pitam ako iko zna od vas, da li ja imam pravo to uraditi negdje privatno i refundirati novac. Znam da sam citala prije na nekim grupama da to moze za triple test itd ali ne znam moze li za antitjela na toksoplasmu, cmv, rubellu. Tacno mi muka doslo, nama trudnicama nista ne treba. Da mi je tog sefa malo propitati. Grr...

Isha kad si vec kod uputnica, gdje se uzivaju te uputnice kad dodje cas hehe, i za ctg jel kod ginekologa u DZ ili dr opste prakse? Ako je kod G ima li koja da je vodila privatno trudnocu pa otisla kod ginekologa u DZ i je li imala problema oko uzimanja tih uputnica. Ja malo da se edukujem na vrijeme a imam i prijateljicu jednu koja je par mjeseci prije mene sa terminom pa da i njoj mogu reci a boga mi i da ja znam user posted image

13.01.2016-e ugledali dugo zeljene user posted image

Neposredna veza do poruke: 756
22.2.2016 12:45:26   
blossom
Dd zenice,

Dosta ste aktivne danas user posted image

Sretno na kontrolama, ko danas ide.. Mi cemo sutra aBd user posted image Jedva cekam da svog bucka vidim..

Ney75 super za kontrolu user posted image ne znam da li i jednu zenu ti ginekoloski pregledi raduju.. Meni svaki put cerviks mjeri onom sondom vaginalno, bas mi mrsko user posted image ali eto sta ces, kad mora..

Joj Lejni, ne znam za te refundacije, nisam upoznata. To je TORCH sto ti trebas raditi jelde? Ja kad sam ga radila isto su mi rekli da nemaju reagense ali su nesta kao bili zaledili krv user posted image pa sam rezultate dobila nakon vise od mjesec dana cekanja... Ko ce im znati..
A privatno znam da je nesto pravo skupo to raditi... user posted image

(odgovor članu Lejni)
Neposredna veza do poruke: 757
22.2.2016 13:11:48   
Isha
Lejni, uputnice uzimam kod dr opste prakse, jer mi trudnocu vodi dr sa gak-a. Za ovu refundaciju najbolje je da nazoves Zavod, pa ce ti reci ako ta mogucnost postoji.

Andjela, javila bih se ja vama, ili tebi poslala poruku.

(odgovor članu blossom)
Neposredna veza do poruke: 758
22.2.2016 13:38:54   
minie
Da se i ja malo javim,

pola kolegica i kolega nija na poslu, svi bolesni :( Izgleda da cu i ja sutra ostati kuci, da se malo oporavim. Mogu jedan dan bez ikakvih opradvanja user posted image

Sretno danas svima na pregledima.

Lejni ne znam vracaju li novac za taj nalaz, ali nedavno kad je amidza od MM-a radio neke tumor markere odmah mu rekli da ide privatno, jer nemaju i nece zadugo imati reagense i da taj nalaz zavod ne refundira. Mozda da ih nazoves pa pitas?

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 759
22.2.2016 13:57:07   
Lejni
Blossom ja ne znam kako se zove ali mi je zlo od imanja i nemanja reagensa majke mi user posted image .

Isha, aha, ne znam kako ide kad vodi privatni ginekolog. Ali mozda se neka zena javi koja zna. Mozda se tada javim na gak da izabrem dr kad budem vec trebala pa mozda tada moze dr opste prakse. Ja i moji zaključci.

Minie moram nazvati. 7.03 trebam kod dr pa vu zvati jos jednom u ponedeljak opet pa ako nemaju idemo privatno ali namjetno mi se ne daje privatno. Placaj zdravstveno i snalazi se jos. Eto a zamisli jos tumor markere da ne refundiraju.

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 760
22.2.2016 14:06:13   
samy_lo
Meni niko nista ne govori,juteos radila uzv stitne-uvecana naravno.

Nego kazite mi,kako bi ja mogla poceti voditi trudnocu na GAK-u,ima li ikakva mogucnost?

06.09.2013 pocetak borbe
01.3.2015. Kiretaza-13 sedmica
10.9.2015 dvojke-spontani pobacaj
04.10.2016 rodio se moj H

(odgovor članu Lejni)
Neposredna veza do poruke: 761
22.2.2016 14:36:44   
blossom
Samy_lo drzi se, vjerujem da bi najradije kuci da si ali proci ce i to aBd..

Trudnocu mozes voditi na gaku, ali ti treba uputnica za svaki pregled.

Te uputnice dobivas od nadleznog ginekologa, ja sam trazila od svog dr opce prakse ali mi nije htjela dati.
Morala sam od ginekologa traziti, a dr mi ju je jedva dala.

S obzirom da smo iz istog mjesta (ako si iz Ilijasa), mislim da bi situacija bila slicna i kod tebe.
Ne znam kod kojeg si dr opce prakse, ali moja dr nije htjela da mi da (kao nece da se mijesa u posao ginekologa user posted image )...

Na kraju sam i odustala, zbog gnjavaze oko uputnica i dugog cekanja na gaku.
Trudnocu vodim privatno (jer su ipak posveceniji i temeljitiji) a javljam se i nadleznom ginekologu, za uputnice za laboratoriju i eventualno recepte.

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 762
22.2.2016 15:10:51   
Sanjalica 85
Pozdrav zenice , evo i meneuser posted image , sepava, jedva pokretna ali guramo user posted image
Vidim prica se o uputnicama, ja bih ovih dana trebala da uzmem uputnicu za GAK, posto sam kontala od 30-e sedmice vec da odabetrem doktora gore, pa da razmotrimo solucije poroda, a moj DR (privatnik) svakako vodi do 36 sedmice i onda salje ne kliniku. Ne znam stvarno sto ti vasi ljekari prave problem sa uputnicama, meni moja dr opce prakse daje sve uputnice bez problema. Jedino svaka 2 mjeseca odem da mi neko prepise nalaz privatnika, zbog bolovanja, a i to mi izlazi u susret pa me ne pegla svaki mjesec.

Sto se tice TORCH testa, Lejni probaj gore da odradis ono za sta imaju reagense, ako izasta uopste imaju, a onda dobro pretabiri ove nase privatne laboratorije jer cijene znaju da variraju. Bila je skoro akcija u Prolabu, TORCH 260 KM, uzasno skupo, cak i za akciju. Ja sam izgleda debelu srecu imala za te reagense.

Sta vi mislite kada bi bilo optimalno krenuti na vjezbe za trudnice? Blizu mi je Saraj polje pa sam mislila tamo, cini mi se da je jednom sedmicno, i to jutarnji termin!

Našu srećicu, maminu i tatinu princezu, ocekujemo 12.05.2016. user posted image

(odgovor članu blossom)
Neposredna veza do poruke: 763
22.2.2016 18:17:39   
Enisa1989
Dobro veče trudnice,
ja sam danas tačno 22 sedmica trudnoće i osjećam se fenomenalno. Termin poroda je 19.06.2016. i u pitanju je djevojčica user posted image user posted image .
Nova sam i prijavila sam se ovdje jer sam nekad davno gledala emisiju "Zabranjeni forum" gdje je jedna od moderatorica pozvala sve djevojke/žene koje žele malu porodicu na druženje. Želim da naučim dosta toga prije nego na svijet donesem svoju malu pišuljicu.
Kako ste mi Vi? Nadam se da ćemo se svi fino družiti

PS: malo sam se zbunila i sa istom porukom javila na istoj temi koja je bila aktualna u 1. mjesecu

19.06.2016.

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 764
22.2.2016 19:02:02   
Lejni
Sanjalica, uradili su mi ono vezano za hepatitise itd ali mi ostala antitjela na toksoplazmu, CMV i Rubella, ali ja kad vijenovnike pogledam mene samo ovo izadje 200-300km pa je ta akcija bila bila opet povoljna. Ma pitala ja njih u prolabu, koliko kosta kaze imate u cijenovniku ja kazem ne mogu da se snadjem hocu da mi kazete cijenu kaze trazite u toj i toj grupi. To na fb njihova stranica i ja se iznervorala. Hajde onaj jos jedan pored ovoga sto ima je 15km to je opet smijesno

Enisa dobro nam dosla, zelim ti ugodnu trudnocu, i nadam se da ce.ti tema koristiti

(odgovor članu Enisa1989)
Neposredna veza do poruke: 765
22.2.2016 19:51:27   
samy_lo

IZVORNA PORUKA: blossom

Samy_lo drzi se, vjerujem da bi najradije kuci da si ali proci ce i to aBd..

Trudnocu mozes voditi na gaku, ali ti treba uputnica za svaki pregled.

Te uputnice dobivas od nadleznog ginekologa, ja sam trazila od svog dr opce prakse ali mi nije htjela dati.
Morala sam od ginekologa traziti, a dr mi ju je jedva dala.

S obzirom da smo iz istog mjesta (ako si iz Ilijasa), mislim da bi situacija bila slicna i kod tebe.
Ne znam kod kojeg si dr opce prakse, ali moja dr nije htjela da mi da (kao nece da se mijesa u posao ginekologa user posted image )...

Na kraju sam i odustala, zbog gnjavaze oko uputnica i dugog cekanja na gaku.
Trudnocu vodim privatno (jer su ipak posveceniji i temeljitiji) a javljam se i nadleznom ginekologu, za uputnice za laboratoriju i eventualno recepte.

Hej,pa da li se onda znamo?
Ma nista onda cu prebacit karton u Skerlicevu,kod doktora Dedeica..ne pada mi na pamet da se vise peglam sa njima dole

06.09.2013 pocetak borbe
01.3.2015. Kiretaza-13 sedmica
10.9.2015 dvojke-spontani pobacaj
04.10.2016 rodio se moj H

(odgovor članu blossom)
Neposredna veza do poruke: 766
22.2.2016 21:09:02   
Isha
Spisak aktivnih trudnica u 2016

FEBRUAR 2016

25.02. Andjela user posted image
28.02.Isha user posted image

MART 2016

01.03. Ney75 user posted image
04.03. Skorpija user posted image porodila se 20.02.user posted image
09.03. Bebabu user posted image
21.03. Manka user posted image
26.03. Choopy user posted image

APRIL 2016

06.04. Arya user posted image
08.04. Suncica15
15.04. Logica user posted image
18.04. maya 25 user posted image
20.04. *Sun*

MAJ 2016

07.05 Tajra26
08.05. Dinaina
10.05. Minie user posted image
12.05. Sanjalica 85 user posted image
16.05. blossom user posted image
20.05. Daliyah92 user posted image

JUNI 2016

19.06. Edita 1989 user posted image
24.06 felix user posted image

JULI 2016

01.07. Mama3333 user posted image
02.07. mala_sa
20.07. Arijana2

AVGUST 2016

03.08. nudzejma
14.08. Angelica

SEPTEMBAR 2016

03.09. Vrtni patuljak user posted image
26.09. Lejni user posted image user posted image

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 767
22.2.2016 21:12:48   
Isha
Edita 1989, dobrodosla user posted image . Pisi nam kako protice trudnoca, ovo ti je prva beba?

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 768
22.2.2016 21:28:01   
mala_sa
Mahanje i od mene user posted image
Moji svi spavaju, ja evo pruzila noge i uzivam u tisini user posted image . Vcrs su djeca bila ko pas i macka, jedva im u kraj stadoh, tako da mi sad tisina bas treba user posted image user posted image

Enisa dobro dosla na temu, uhodat ces se zacas ti s nama user posted image . Mi smo terminuse, tako da cemo se druziti do kraja aBd user posted image user posted image

Lejni, toksoplazmozu ja vadim svaki mjesec, a ovo ostalo sto si napisala izvadi se po jednom na pocetku trudnoce. Samo sro je cifra bas, opreme za bebicu pravo da kupis za te pare user posted image . Ja bih ipak probala preko dip-a, mozda moze ova fora da sacuvaju krv pa odrade kad bude reagensa??

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 769
22.2.2016 21:42:17   
irenaSA

IZVORNA PORUKA: Lejni

Sanjalica, uradili su mi ono vezano za hepatitise itd ali mi ostala antitjela na toksoplazmu, CMV i Rubella, ali ja kad vijenovnike pogledam mene samo ovo izadje 200-300km pa je ta akcija bila bila opet povoljna. Ma pitala ja njih u prolabu, koliko kosta kaze imate u cijenovniku ja kazem ne mogu da se snadjem hocu da mi kazete cijenu kaze trazite u toj i toj grupi. To na fb njihova stranica i ja se iznervorala. Hajde onaj jos jedan pored ovoga sto ima je 15km to je opet smijesno

Enisa dobro nam dosla, zelim ti ugodnu trudnocu, i nadam se da ce.ti tema koristiti

Lejni, na DIP-u možeš uraditi CMV...tj. citomegalovirus uvijek...on im je stalna potreba...jedino ako si naglasila da tražiš isključivo TORH onda su ti možda rekli da nema reagenasa samo za dio tog testa...npr. za Parvovirus B19 nikada nemaju...ja sam ga i prije 5 godina morala raditi u privatnoj lab. Pitaj da uradiš zasebno ono što imaju na DIP-u a ujedno zamoli ginekologa da ti ih napiše pojedinačno, tako sam i ja...
Pitaj kakve su cijenu u BH laboratoriju...on je meni najpovoljniji i rade sve testove...
Sretnouser posted image

Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine
Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine
Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...

(odgovor članu Lejni)
Neposredna veza do poruke: 770
22.2.2016 21:56:33   
Lejni
Hvala drage moje, nisam naglasila za torch nego sam sve pojedinacno rekla, bas iz tog razloga da probam dio gore a ako sta mora da idem privatno. Pa i ja kontam, oprema za bebicu za te pare.
Neki fin covjek se javio na tel i bas strpljovo pricao sa mnom sjetio se kad sam u petak zvala, kaze dobili ali samo za lezece pacijente. Meni je na jednu uputnicu bilo to i ono nesto za hepatitise, ono sto su imali uradili mi a sto nisu samo stavili u zagradi da znam i vratili mi uputnicu.
Zvacu opet za 7 dana pa cu pitati ako ima bar nesto. Ako nema jbg privatno plati i boze moj. Muz ofmah govorio da idemo privatno kaze nece nikad doci kod njih user posted image user posted image

Hvala vam drage moje

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 771
22.2.2016 22:50:30   
blossom
Samy_lo mislim da se ne znamo, sto ne znaci da se mozda u buducnosti necemo upoznatiuser posted image
Ja sam posljednjih godina bila van BiH pa sad i kad sam tu, sva sam van svih desavanja user posted image
Moje iskustvo sa Ilijaskim DZ je takvo kako sam napisala prije, mozda ti budes imala vise srece, ne znam.. Ako mislis da ces bolje proci s tim drugim dr, onda idi tako.. Uglavnom, puno srece kako god odlucis user posted image

Sanjalice, super sto imas tako dobrog dr da suradjuje. Puno je lakse kad ne moras i o ovim glupim uputnicama razmisljati kako, sta.. A vidim da vecina zenica nema problema s tim, ali eto kod mene se tako potrefilo. Bice mi do 36tt aBd ovako..

Enisa1989, dobro nam dosla user posted image

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 772
22.2.2016 23:09:53   
*andjela*
Vece ,evo i mene...V spava...valjda ce veceras bolje spavati nego sinoc da se naspavamo ,MM radi trecu veceras

Kontrolu sam brzo zavrsila,ctg uredan,mislim prvo je beba stalno udarala u onu sondu ,da s estalno gubilo tamo ...pa je onda mrala ona sestra drzati do kraja...
a pregled isto ko i prosli put,kaze da je grlic smeksan al ima ga jos,dok ga god ima,kao nece bolovi ...i misli da cu opet preci termin ,er nista znacajno,ako nista ne bude u cetvrtak idem kod nje na uzv ,tad mi je i termin pa cemo se dogovarati za dalje...
mala sa mogu misliti kako je sa djecom ,mene V sam nekad smori ,dana sposebno kenjkav,nos mu curi ,sav smoren ,al opet ne slusa, pa onda mi opet zao gdje bolestan da galamim
Nova trudnica dobrodosla user posted image

(odgovor članu Lejni)
Neposredna veza do poruke: 773
22.2.2016 23:14:18   
*andjela*
Isha pa znam da bi nam se javila,al kontam mozda je bilo nesto brzinski user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 774
23.2.2016 1:50:51   
Isha
Ima li budnih user posted image .

Idem leci konacno, ledja me ne prestaju, na momente malo popuste, ali i dalje bole. Nadam se da je to neko otvaranje dole user posted image . Danas mi je jedna djevojka htjela kese ponijeti do ulaza, jedva sam hodala, a nisam imala ove situacije sa prvom dvojicom.

Neposredna veza do poruke: 775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

BEBA
sweet baby2008

moja beba ima 6 mjeseci i nece da spava. Znaci sve joj " provedem " a ona nece. A kad zaspi, spava samo nekih 15-ak minuta i ot je to.... pa vas molim za vase misljenje. Hvala

1 (97%)

2 (3%)

Broj svih glasova: 71

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *