Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 9.2.2016 14:33:53
škorpija
IZVORNA PORUKA: Lejni
Isha ja jedva cekam
Prvo mi je rekao da uzmem vaginalete ali kad je vidio kakva je situacija kaze da sacekam svakako ce brisevi brzo biti gotovi pa onda jer je toliko upaljeno da bih sa svakom opet prokrvarila grlic. Juce je sve po malo braonkasto bilo do uvece. Tek se tada smirilo.
Za hematom sam se smirila vidim iskustva vasa i jos mnogo zena iz moje okoline ali brinu ti brisevi odnosno grlic, a znala sam i sve vrijeme sam napominjala dr na to ali nije slusao. Ovaj hvala Bogu odmah reagovao.
lejni a da uzmeš kantarion vaginalete, meni je dr rekao da nisu štetne a pomažu zarastanju ranica
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 9.2.2016 16:19:22
Lejni
Ovi su ja mislim najskuplji sa spiska koji su bili i muz forsira privatno ali mi se bas ne daje. Imamo hvala Bogu za to ali sta onaj ko nema. Tacno da poludi covjek. Cekacu akciju hahah jer sam kad sam briseve odnijela dobila popust kazu 12 posto, rekoh hajd super da i mene zakaci. Na kraju cu morati privatno ali dr rekao da ne zurim.
Isha, on je meni pominjao poligynax i jos neke koje nisam koristila do sad. Sad razmisljam da li bih poligynax stavila ali ne duboko da povrijedim grlic vec samo da se istopi unutra da malo smiri. Vidjecu za te koje su, sjecas se kako se zovu? A ja sam koristila i neke od joda, betadine cini mi se ranije. Jer bas i dalje fino curi, desavalo se da imam i ranije ali ovako nikad.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 9.2.2016 19:43:51
Isha
Lejni, ja bih s obzirom na tvoj grlic koristila to sto ti je dao, ja sam nedavno koristila cydonia vag.pet vrsta biljaka, ali ako je kod tebe bas tako upaljeno, ne bi isla na ove biljne.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 9.2.2016 20:18:21
Lejni
On je rekao uzmi vaginalete a posle da ne uzimam dok dodju brisevi kao brzo ce. A ja imam ove dvije sto su mi ostale od ranije, u roku su pa sam stavila bila samo na pocetak cisto da se istopi unutra da smiri malo i lezala par sati.
Prati kako je, ti si vec pred porod koliko sam upratila? Da nije to neki znak?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 9.2.2016 20:39:09
Angelica
IZVORNA PORUKA: škorpija
angelica čestitam na trudnoći , a zašto misliš da nešto nije ok, ne sekiraj se
ma ne znam ova druga trudnoća me izludi, u zadnje vrijeme sve neke loše vijesti i onda čovjeku se svašta mota po glavi, ne mogu bit rahat...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 9.2.2016 22:19:51
Vrtni patuljak
mala_sa mini je u pravu. To sto si ti radila je double test i on je vise statisticki nego dijagnosticki i mjeri vjerovatnost genetskih poremecaja. Ovaj test koji je meni preporucen sa sigurnoscu utvrdjuje prisustvo genetske anomalije, a naknadno se moze raditi amniocenteza da se potvrdi u slucaju da se par odluci za pobacaj.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 9.2.2016 22:28:02
škorpija
IZVORNA PORUKA: Angelica
IZVORNA PORUKA: škorpija
angelica čestitam na trudnoći , a zašto misliš da nešto nije ok, ne sekiraj se
ma ne znam ova druga trudnoća me izludi, u zadnje vrijeme sve neke loše vijesti i onda čovjeku se svašta mota po glavi, ne mogu bit rahat...
Angelica ja kad sam saznala da sam trudna, ubrzo sam saznala moj tata ima rak, svekar mi je umro od raka, radila sam amniocentezu i genetičarka je zbog krvi u uzorku pomislila da s bebom nesto nije u redu,imala sam saobraćajku, sta da ti kažem, ova maća u stomaku je toliko toga pretrpjela, mene i mojih stresova, ali hvala Bogu evo nas pri kraju i ubrzo ćemo se aBd vidjeti licem u lice, tako samo hrabro i čuvaj svoju bebicu u pupi
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 10.2.2016 7:12:21
Logica
jutro zene, jeste se odmorile, naspavale? :) pustite se kafe, sta kazete na jedan onako dobar dorucak?
bas me zanima ko ce od ovih februarskih terminusa otvoriti sezonu obzirom da su sve iza 20. s terminom..ja se dvoumim izmedju andjele i ishe :) nek samo prodje sve hairli :)
Cauchy hvala Bogu sto je sve dobro proslo i zelim ti da sve ostane u najboljem redu :)
Lejni za malo srce :) maminog borca :) sad odmaraj i nadam se da ce hematom otici cim cim prije :)
Mene nesto boli od jucer desna dojka s unutrasnje strane na dodir pa sam malo masirala nadam se da ce biti bolj, osjecam se kao da imam kamen unutra..nadam se da je to samo normalna trudnicka pojava..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 10.2.2016 8:33:45
Leena
Moja skorpija, sve ovo sto si napisala znam, ali kad ovako vidim sve vidim na jednom mjestu... Uh... Jos si zaboravila kontrakcije s pocetka trudnoce... Mala A je moj heroj sta je pretpila sve, a i ti si, ali to znas
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 10.2.2016 8:37:49
Isha
IZVORNA PORUKA: Leena
Cauhy, mislimo na vas, bice sve to ok aBd... Bas te napatila trudnoca... Samo da sve dobro zavrsi
Isha, kakvo je stanje danas? Jeste Nakas na Jezeru, vidjela sam juce da je presao, ali mi ne ide u glavu to nikako...
Leena, znaci nisu me oci prevarile . Nema nista danas hB, bilo je u dva navrata obilno doduse, ali je stalo. Neka me jos, ipak mi je rano, barem serklazu da skinu u ponedjeljak aBd. Mozda na kraju i u mart udjem
Ayla, cestitam, neka ste nam zivi i zdravi, oporavi se brzo
Lejni, ima Trudnicaa prije nas dvije, a evo februarska sezona je otvorena.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 10.2.2016 10:22:55
mala_sa
Jutro , princeza i mama doruckuju, kasnije nas ceka tonavesa za peglanje, i braco nam dolazi aBd danas, Alina ga jedva ceka, ona sva ko pogubljena bez njega. Joj zene mene uhvatio nekakav kasalj, al bas jak i produktivni, stomak me svaki put zaboli kad kasljem
Mini i Vrtni patuljak, hvala vam sto ste mi konacno razjasnile koji je to test, ovdje se ne zove tako i bas sam se pitala sta ja to vadim svaki put . Patuljak sta si odlucila??
Skorpijo tebi je bas ova T bila psihicki teska, hairli aBd da se porodis i rodis zivubi zdravu malu princezu, borca maminog
Angelica covjeka spopadne hiljade losih misli al moras im se oduprijeti, mrvice sve osjete u pupi
Isha mozda ti je sukrvica ako si imala tvrdu stolicu, pa ti se zato pojavila. Meni je to bilo u T sa Alinom, bila sam uvjerena da nije odatle ali pregled potvrdio drugacije.
Ayla mashAllah mila ti rodi svog princa, pravu debelu mrvicu . Da vam bude ziv, zdrav i uvijek na ponos aBd. Javi nam se
Andjela da nam se nisi porodila i ti, nako jucerasnjeg dana
Neko je pitao (zaboravila sam nik) za kvrzicu (ili plocicu) na dojci, meni se desilo 2 puta dosad, na pocetku T kad su mi bas grudi bujno rasle. Znalo me tako boljeti po 2-3 dana, napipam i neku plocicu i kad bol popusti nestane i plocica. Pa proprati malo samo.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 10.2.2016 10:37:27
blossom
Jutro zenice
Ima li koja da se naspavala? Meni sad stopala pocela da gore nocu pa ni zbog toga ne spavam, sva sam nervozna..
Danas nam je kontrola aBd, nadam se da ce sve biti ok...
Cauchy mila, kako si nam ti? Kao sto cure napisase, veliki ste borci ti i tvoja mala mrvica.. Dace Bog da se sve to zavrsi s hajrom aBd, nemoj gubiti nadu, sve smo uz tebe
Ayla, draga, cestitam od srca Budite nam veseli, slatki i mijusljivi dugo dugo
Trudnicaa, andjela, Isha... Sad ide countdown za vas
Logica, upravo sam doruckovala ali ako je kod tebe takav dorucak, eto mene sutra tebi
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 10.2.2016 10:56:47
ney75
Jutro trudnice, kako ste mi danas? I ja evo s ctga, hvla Bogu danas dobar iz prve, bio dr Puzic, mogu reci da sam se pozitivno iznenadila, s obzirom da ga zene bas ne gotive, meni je super bio.. tek je dosao sa odmora poslije operacije, vidi se na njemu da je jos uvijek slab, bas mi je nesto zao bilo :/ al na hajr..
Ayla, iskrene cestitke, da vam bude hairli i ziv i zdrav zajedno s vama in shaa Allah :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 10.2.2016 10:57:51
ney75
IZVORNA PORUKA: Logica
jutro zene, jeste se odmorile, naspavale? :) pustite se kafe, sta kazete na jedan onako dobar dorucak?
bas me zanima ko ce od ovih februarskih terminusa otvoriti sezonu obzirom da su sve iza 20. s terminom..ja se dvoumim izmedju andjele i ishe :) nek samo prodje sve hairli :)
Cauchy hvala Bogu sto je sve dobro proslo i zelim ti da sve ostane u najboljem redu :)
Lejni za malo srce :) maminog borca :) sad odmaraj i nadam se da ce hematom otici cim cim prije :)
Mene nesto boli od jucer desna dojka s unutrasnje strane na dodir pa sam malo masirala nadam se da ce biti bolj, osjecam se kao da imam kamen unutra..nadam se da je to samo normalna trudnicka pojava..
uzivajte zene i mazite pupane
Logice, kod mojih svekra i svekrve, i citave njihove familije doduse, je uvijek ovakav dorucak.. oni su Turci, i ja se bas nauzivam kada odem tamo