|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem...
14.7.2011 9:33:10   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Mala Selma

hajde treba mi brzinska informacija za ovo osiguranje.....sta ja s njim dobivam i moze li MM danas odmah otici i uplatiti i dobiti?
P.S. sutra ujutro idemo pa mi je zato frka,a nisam prije uopce znala z aovo

Mi smo prosli mjesec isli na more  u Hrvatsku i platili smo za nas troje 15 dana 30 KM u BSO ( bosna sunce osiguranju). Potreban je samo pasos bebe i LK roditelja i mi smo uzeli zdravstveno osiguranje ( u slucaju potrebe za uslugama u domu zdravlja ili bolnici kod njih). Znaci ti platis sve usluge i sa racunima kada se vratis kuci ides u osiguranje i plate ti sve ili imas opciju da direktno pozoves BSO u Hrvatskoj i najblizu produznicu koja se nalazi gdje ti ljetujes i oni ti na licu mjesta plate sve troskove ( tobijes upute u osiguranju).
Inace mi evo tri godine idemo sa A. na more i uvijek platimo osiguranje, dva puta smo samo za A. i automatski sam i ja bila osigurana, a sada smo osigurali i MM user posted image

mozes li mi ovo objasniti? zar ne treba svako posebno da se osigura?user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Mala Selma)
Neposredna veza do poruke: 326
14.7.2011 9:38:22   
Skvo RR
Ticer..ja sam na moje ime osigurala MM i malenu..dakle troje, poneses pasose, novac i tamo ti sve zavrse za 10 minuta....izaberi kucu ( a svejedno ti je koju, razlike su neznatne) i osiguraj seuser posted image ...sasvim jednostavno...a ti se ovako samo zbunjujes, bespotrebno.user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 327
14.7.2011 9:42:37   
Hanady RR
Pa teacher telefonom možeš dobiti sve informacijeuser posted image

nazovi nekoliko kuća evo sad i vidi ko je najpovoljnijiuser posted image i sve rješi za 10 minuta...ne kontam čemu tolika panika i pitanja i podpitanja za tako jednostavrnu stvaruser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 328
14.7.2011 9:53:48   
teacher75
Mislim da je bilo i glupljih pitanja i podpitanja na forumu al u svakom slucaju hvala, ima telefon za sve, ne znam sto sam ista i pitalauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 329
14.7.2011 9:56:49   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: teacher75

Mislim da je bilo i glupljih pitanja i podpitanja na forumu al u svakom slucaju hvala, ima telefon za sve, ne znam sto sam ista i pitalauser posted image

čuj sad nje....

pa ko ti je rakao da je glupo....
nije glupo nego gubiš vrijeme pitajući ...a zaista je tako jednostavno...

Mislim bezvezez se ljutiš...vjeruj mi svaka druga nakon jučerašnje odluke, pp poruka i pojašenjanja jutros bi s ejavila i rekla izabrali smo to ti to odiguranje toliko košta za 3 osobe....

Svaštauser posted image al dobro malo i hormončićiuser posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 330
14.7.2011 9:57:06   
ElmaB
Teacher, draga, ne nerviraj se zbog svakoga šta napiše. Ovako, u osiguravajućoj kući BSO uzmeš osiguranje za onoliko dana koliko će te boraviti i za svakog člana računajući i dijete. Cijena je za vas troje, recimo sedam dana u Hrvatskoj oko 28, 00 KM, ukupno!

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

Neposredna veza do poruke: 331
14.7.2011 10:08:45   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: ElmaB

Teacher, draga, ne nerviraj se zbog svakoga šta napiše. Ovako, u osiguravajućoj kući BSO uzmeš osiguranje za onoliko dana koliko će te boraviti i za svakog člana računajući i dijete. Cijena je za vas troje, recimo sedam dana u Hrvatskoj oko 28, 00 KM, ukupno!

ove odgovore je imala još jučer...pročitaj...doduše nisu bili zasnovani na predpostavkama jer je mogla na mail dobiti komlet ponuduuser posted image

PItanje je bilo kako je mala Selam osigurala dijete i time je ona bila automastki osigurana...to je dilema jutrošnja. zato sam i rekla da nazove nekoliko kuća, možda neko ima takvu vrstu ponude koja je povoljnija u odnosu za trojeuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 332
14.7.2011 10:16:21   
vila_7

user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

Neposredna veza do poruke: 333
14.7.2011 10:18:52   
vila_7
user posted image user posted image Motorna vozila | Osobe | Imovina | Transport | Odgovornost | Putničko | Životno user posted image user posted image Putničko zdravstveno osiguranje Putničko zdravstveno osiguranje (PZO) daje Vam pokriće za neposrednu medicinsku pomoć kao posljedicu bolesti Vas kao osigurane osobe, dok se nalazite u inostranstvu ili pretrpjelog nesretnog slučaja za vrijeme tog perioda. Zaključuje se prije putovanja u inostranstvo, a za osiguranje su podobne sve osobe sa stalnim mjestom boravka u Bosni i Hercegovini, a koje putuju u inostranstvo. Osiguranje se može zaključiti na period od 5 do 365 dana. PZO možete zaključiti za jednu osobu ili za više osoba (porodično i grupno osiguranje). Osiguranje pokriva:
  • troškove hitnih i neophodnih medicinskih tretmana
  • vanbolnički tretman (lijekovi, zavoji, gips), kao i određene terapije propisane od ljekara
  • bolesnički tretman u odgovarajućim bolnicama u inostranstvu
  • hirurške operacije (samo u hitnim i neophodnim slučajevima)

•  Osiguravač nije obavezan platiti naknadu:
  • za hronične bolesti i posljedice takvih bolesti
  • za bolesti ili nesretne slučajeve koji su rezultat ratova ili sličnih događaja ili učešća u neredima
  • za bolesti ili nezgode prouzrokovane pijanstvom ili ovisnosti (alkohol, droga)
  • za kontrole u toku trudnoćfe ili za prekid trudnoće

< Poruku je uredio helena_7 -- 14.7.2011 10:20:13 >

(odgovor članu vila_7)
  • Neposredna veza do poruke: 334
    14.7.2011 10:19:01   
    ElmaB
    Eh, ovako, sad sam ti se Ticer raspitala. Dan osiguranja po osobi za Hrvatsku je 0,90 km, a dijete ima 50 % popusta, tako da je jedan dan osiguranaja za dijete 0,45 KM: Porodični paket za 7 dana je 29,35 KM.

Mamina zlata:
    Tea, 11.02.2005.
    Lana, 31.03.2008.
    Deni, 31.03.2008.

Neposredna veza do poruke: 335
    14.7.2011 10:22:04   
    Hanady RR
    Eto tako telefonom sve se lako završiuser posted image logikauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

H- 25.6.2006
    F-12.2.2009

(odgovor članu ElmaB)
    Neposredna veza do poruke: 336
    14.7.2011 10:22:53   
    ElmaB
    Jeftinije ti je uzeti osiguranje po danu, jer ti u totalu izađe 15,75 KM.

Mamina zlata:
    Tea, 11.02.2005.
    Lana, 31.03.2008.
    Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu ElmaB)
    Neposredna veza do poruke: 337
    14.7.2011 10:33:04   
    Mala Selma
    IZVORNA PORUKA: Mala Selma

hajde treba mi brzinska informacija za ovo osiguranje.....sta ja s njim dobivam i moze li MM danas odmah otici i uplatiti i dobiti?
    P.S. sutra ujutro idemo pa mi je zato frka,a nisam prije uopce znala z aovo

Mi smo prosli mjesec isli na more u Hrvatsku i platili smo za nas troje 15 dana 30 KM u BSO ( bosna sunce osiguranju). Potreban je samo pasos bebe i LK roditelja i mi smo uzeli zdravstveno osiguranje ( u slucaju potrebe za uslugama u domu zdravlja ili bolnici kod njih). Znaci ti platis sve usluge i sa racunima kada se vratis kuci ides u osiguranje i plate ti sve ili imas opciju da direktno pozoves BSO u Hrvatskoj i najblizu produznicu koja se nalazi gdje ti ljetujes i oni ti na licu mjesta plate sve troskove ( tobijes upute u osiguranju).
    Inace mi evo tri godine idemo sa A. na more i uvijek platimo osiguranje, dva puta smo samo za A. i automatski sam i ja bila osigurana, a sada smo osigurali i MM

mozes li mi ovo objasniti? zar ne treba svako posebno da se osigura?

Tiki prije svega nemoj se nervirati, jer imas bebicu u pupi user posted image user posted image
    Kao drugo, ja sam napisala kako i koliko smo mi platili, znaci 15 dana 30KM u BSO u Sarajevu. Prosle godine otisla sam da osiguram samo A., odnijela pasos , dala i svoju LK i teta sto radi tamo kaze i vi ste automatski osigurani, zato sto beba ne moze biti osigurana samauser posted image

Ljubav se zove imenom tvojim 28.04.2009.

(odgovor članu ElmaB)
    Neposredna veza do poruke: 338
    14.7.2011 12:32:09   
    Hannica
    Pisale ste o tome da se hrana ne smije nositi preko granice,zanima jel se to odnosi i na sokove i grickalice,slatkise ili samo na meso i sl.?user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Mala Selma)
    Neposredna veza do poruke: 339
       [Obrisana poruka]
    14.7.2011 12:36:52   
    Brisani uporabnik
    [Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Hannica)
      Neposredna veza do poruke: 340
    14.7.2011 12:43:50   
    R&T@
    IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: Hannica

Pisale ste o tome da se hrana ne smije nositi preko granice,zanima jel se to odnosi i na sokove i grickalice,slatkise ili samo na meso i sl.?user posted image

Samo meso, mislim. Mi uvijek nosimo grickalice, sokove, slatkiše...naravno ne u nekim enormnim količinama, i nemamo problema!

Nas su na granici pitali da li imamo suhomesnate proizvode, mi rekli da nemamo i to je bilo sve...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
    Neposredna veza do poruke: 341
    14.7.2011 12:45:18   
    vila_7
    ma evo i ja kupila bebi par papica, nama bar prva 2 dana za doručak salamu i ABC sir, 2 soka, grickalica i od svekrve cu ponijeti malo domaceg povrca da mogu bebi kuhati. Valjda me nece vratiti-a i ako vrate-vala pobacat cu sve.
    I da...evo izvadili smo i punomoc za koristenje i auta i bebe! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
    Neposredna veza do poruke: 342
    14.7.2011 12:56:33   
    Hannica
    A znaci o mesu se radi.user posted image To nisam ni imala namjeru nositi.user posted image Bitno mi je da uvjek imam sokova u frizideru i nesto brzinski za gricnut.user posted image A izgleda da necu ni ici ako budem morala cekati na pasos vise od 25 dana.user posted image Ustvari hocu,ali tek u augustu,a tad mi se ne ide jer ce biti ramazan.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu vila_7)
    Neposredna veza do poruke: 343
    14.7.2011 13:06:43   
    vila_7
    Hannice jel cekas za bebu ili sebe?

(odgovor članu Hannica)
    Neposredna veza do poruke: 344
    14.7.2011 13:09:24   
    Hannica
    Za bebu,ja imam licnu.user posted image

(odgovor članu vila_7)
    Neposredna veza do poruke: 345
    14.7.2011 13:27:44   
    balasgirl
    Hanice ja ne znam kako je sad, al kad sam ja vadila za bebu pasoš u januaru, čekali smo skoro dva mjeseca. Kad si predala?

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu Hannica)
    Neposredna veza do poruke: 346
    14.7.2011 13:31:58   
    vila_7
    ja vadila u 5-om mjesecu i bio gotov za 2 tjedna!

(odgovor članu balasgirl)
    Neposredna veza do poruke: 347
    14.7.2011 13:34:51   
    Hannica
    IZVORNA PORUKA: balasgirl

Hanice ja ne znam kako je sad, al kad sam ja vadila za bebu pasoš u januaru, čekali smo skoro dva mjeseca. Kad si predala?

23.6. i rekli su nam da dodjemo za 25 dana.Sad ce proci tih 25 dana ali izgleda da sad kasne,Sestra od Hanady je cekala 39 dana.user posted image

(odgovor članu balasgirl)
    Neposredna veza do poruke: 348
    14.7.2011 15:35:13   
    Hanady RR
    tema će noćas biti ''prečešljana'' i pobrisat će sve svi Ot postovi...a sada one koje žele kernuti na more neka krenu od naslovne strane i nastave diskusiju u skladu sa temom
    http://www.ringeraja.ba/clanak/sta-ponijeti-na-godisnji-za-bebu-i-dijete_447.html?page=

LP

H- 25.6.2006
    F-12.2.2009

(odgovor članu Hannica)
    Neposredna veza do poruke: 349
    14.7.2011 15:37:32   
    Hanady RR
    prenos postova

IZVORNA PORUKA: felix

ima li negdje na forumu spisak ljekova za ponijeti na more, da vidim imam li sve, da sta ne zaboravim?
    ima user posted image al ja smotana neznam link postaviuser posted image user posted image user posted image
    ukratko ja nosim.
    paracetamol -sirup
    votaren -sirup
    cepice
    linex baby

ima li negdje na forumu spisak ljekova za ponijeti na more, da vidim imam li sve, da sta ne zaboravim?
    ima user posted image al ja smotana neznam link postaviuser posted image user posted image user posted image
    ukratko ja nosim.
    paracetamol -sirup
    votaren -sirup
    cepice
    linex baby

meni su
    prosli put u apoteci dali i neki prasak orosal sto se stavi za dehidraciju, pa prolife suspenziju, kamagel, bepanthen plus

ukratko ja nosim.
    paracetamol -sirup
    votaren -sirup
    cepice
    linex baby

meni su
    prosli put u apoteci dali i neki prasak orosal sto se stavi za dehidraciju, pa prolife suspenziju, kamagel, bepanthen plus
    eh da i ja sam to nosila jer je anel povraco pre nego sam osla na more za svaki slucaj user posted image
    da mozes i to.
    I pro life sam nosila (vidi to sam zaboravila)

IZVORNA PORUKA: Lady26

kucna apoteka(sredtvo protiv dehidratacije i protiv proliva,lupocet cepici ili neki drugi u slucaju temp.,
    krema protiv i poslje ujeda komarca,voda u spreju za osvjezenje(tremalna),bepanten u slucaju opekotina,ujeda,ogrebotina,zdravstvenu knjizicu za nedaj Boze da moze vidjeti ljekar sta je sve primala,antisepticko sredstvo u spreju u slucaju pada i povrede

IZVORNA PORUKA: Bambi09

teacher, na prvoj strani navedene teme sam vidjela po meni fin spisak, evo ga copy...

IZVORNA PORUKA: teta berta

beba spava a mama pravi spisak. Evo napisala:

- Krema za sunčanje
    - Sprej ili krema protiv insekata
    - čepići za temperaturu
    - Paracetamol
    - krema za sunčanje
    - krema nakon sunčanja
    - Neštouser posted image protiv dijareje
    - bočice
    - aptamil
    - pelene
    - maramice
    - kreme
    - odjeća
    - calgel
    - kupaće
    - šlauf

Mi inače idemo kod mojih tako da u kući ima sve potrebno. Ako sam nešto zaboravila molim vas da "nadodate" bila bi vam zahvalna... MM mi je inače dao zadatak da napravim spisak da zna šta sve treba kupiti user posted image

H- 25.6.2006
    F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 350
    Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
    Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
    Idi na:

Anketa

Za dojilje.
    пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
    Ime i Prezime
    *
    Adresa
    *
    Poštanski broj Grad
    *
    Broj telefona
    *
    E-mail adresa
    *
    Veličina pelena koje dijete nosi
    *
    Starost vašeg djeteta/vaše djece
    *
    Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *