Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 18.1.2016 19:05:36
Daliyah92
Nikako da se javim.. Pratim vas, procitam sve ali nikako da se javim pa zaboravim i sta sam sve citala
Cestitke mamicama koje su se porodile Uzivajte sa svojim bebicama
Novim clanicama dobrodoslica
Cauchy, drago mi je da je sve ok. A sto se tice kilaze, uopste nije puno. Danas citam i da je normalno da se dobije oko 7kg do 24.sedmice. Ja sam u prvoj trudnoci svega dobila 14kg. A sad u ovoj 3kg do sad, ali imala sam viska prije. Kad se beba fino razvija i mama se fino osjeca onda nema problema
Hvala forumasici koja je spisak postavila, bas je super. Sutra ce mi mm isprintati. Jest da mi pola stvari ne treba, ali lakse mi je na papiru prekriziti
Minie, je li te prosao svrbez? Mene isto svrbe cijele noge, i ne prolazi Koristila kreme neke sto mi je dr. propisala, ali sam odustala nakon mjesec dana, jer ne vidjeh fajde nikakve
Eh, moj mali se konacno pomirio da dobije seku Kaze ti sebi rodi curicu a kasnije se ponovo dobro najedi da se udabljas pa meni rodi djecaka
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 18.1.2016 20:18:39
mom2B
isha ja uzivam u peglanju ali zato pranje sudja mi je ravno smrtnoj presudi Prebaci meni vesa da ti pomognem
cauchy jako si me obradovala, samo da znas... idemo naprijed Iskreno meni ta kilaza nije velika, ali ako su ti rekli da je puno onda probaj samo malo da kontrolises prehranu i bice to sve super
Amani12 nista to ne mora da znaci... ima jos vremena da se okrene na pravu stranu... drzim fige da tako bude i da sto prije uzivas sa svojim zlatom
deliyah92 ja sam oplakala na zadnji dio tvoga posta Mali je fenomenalan
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 19.1.2016 7:53:29
cauchy
Jutro svima.
Je li neka koristila polygynax vaginalete? Kako one izlaze kad se rastvore, ako znate? Kod mene nekako bjeličasto, vodenasto i pomalo kao sluzavo. Joj od svega me sad strah i panika. Valjda je ovo ok
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 19.1.2016 8:25:06
mom2B
jutrooooo
prvi put u posljednjih 6 mjeseci da nisam niti jednom ustala u WC u toku noci
odvalila sam kao velika i danas sa merakom idem na kontrolu
cauchy ja sam ih koristila i mora ti izlaziti bjeličast iscjedak jer se vaginalete tope u tebi... da vidis tek kad se koriste Betadin vaginalete koje su na bazi joda, onda imas smedjkasti iscjedak... Nista se ne brini to tako treba da bude
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 19.1.2016 8:43:49
cauchy
mom2B hvalaa od srca, meni je sad sve što izađe iz mene, ono, da nije plodova voda, ne daj Bože A eto ovo je čim sam ustala izašlo na uložak, baš bjeličasto, malo sluzavo, znači to je normalno. Bunilo me to one izgledaju žute, pa sam očekivala takav iscjedak. Hvala ti, carica si.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 19.1.2016 9:11:02
minie
Jutrica...
Ja sam vam danas pravo happy u ovom hladnom i smrznotom danu. MM me iznenadio dolaskom, bice tu narednih, nadam se, 10ak dana
Cauchy mila bas mi je drago sto je sve uredu sa bebicom. Ti samo navali na sok od jabuka i bice to sve super. A ja koje god vaginalete stavim uvijek bude ujutru i prije podne iscjedak. Ja potrosih one Canesten vaginalete, 3 kom, super bilo, ai evo jutros opet malo bijelog pranja, grrrr.
Daliyah92, mene stopala prestala svrbiti, moze biti da su mi se i noge bile oznojile u cizmama, jer je onih par dana bilo toplo. Grudi i dalje bas osjetljive, bradavice dohvatiti ne mogu I meni su se tako grudi povecale, a inace su mi malo vece, pa mi bas nekako odvratno vidjeti kolike su.
Mum2Be spavaj dok mozes, hehehe i odmaraj sto vise, bice neprospavanih noci tona. Ali neka mi imamo svoje pilice, ostalo se sve izgura.
Lenna kako je Eren? Maze li ga i paze sekice?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 19.1.2016 10:23:58
nudzejma
Mahanje trudnice Vidim ima lijepih vijesti...
Cauchy mila drago mi je da je sve ok sa bebom.Bice to dobro aBd....samo sabur.
Minie kod tebe je prava slatka Uzivaj sa muzem....
Ja sam na poslu...standardno.Kontrola mi je u ponedjeljak aBd,tad trebamo i nuhalni mjeriti....ja sam vec sad uzbudjena i jedva cekam.Samo da bude sve uredu:-) Amani i ostale terminuse sretnoooo.....
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 19.1.2016 11:00:20
Pufnicaa
Jutro zene..:) I ja se naspavala posteno :D
Nego jel neka od vas znala da joj se blizi porod Citala sam negdije da porod ne nastane odjednom,da mu predhode ucestalije BH kontrakcije,pojacan iscjedak,olaksanje pri spavanju i obavljanju poslova..Jedan dan kao imate nalet energije,drugi dan ste smoreni hehe..E ja to sve imam,i bas me nesto prati osjecaj da ce to i ranije krenuti? Mozda je to samo osjecaj haha..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 19.1.2016 11:15:21
nudzejma
Pufnicaaaa mom prvom porodu je prethodilo ispadanje sluznog cepa 2-3 dana ranije...nikakve druge naznake nisam primjetila.Cak bila na pregledu u 15h i doktorica kaze nece ovo uskoro a meni pukne vodenjak u 22h isti taj dan i porodim se ujutro sutradan Tako da....pravilo je da nema pravila😊 Cauchy ja imam od pocetka dosta sekreta,nekad bezbojan i ljepljiv nekad zuckast i stalno moram mjenjati ves...pitat cu doktoricu ba kontroli jel to uredu
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 19.1.2016 11:28:09
cauchy
Nudžejma, i ja imam sekreta, a brisevi uredni. U nedjelju ujutro sam bila uvjerena da opet curi plodova voda, gaćice mi bile mokre, i kao providan iscjedak, a doktor kaže to je sekret. Možda je bijelo pranje Opet koristim vaginalete, pa sad od njih iscjedak imam, a muka mi od tog osjećaja, sve pomislim, evo plodova voda.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 19.1.2016 12:09:54
Sanjalica 85
Pozdrav zenice , kako ste mi
Ja maloprije ustala, citavu noc me mucila zgaravica i grcevi u nogama, a malena imala privatni party
Cauchy ne brini za sekret, ja ga imam od pocetka trudnoce, svaku kontrolu dobijem po kutiju macmirora ili lactogyna. Brisevi su mi svi ok. Kazu da se u drugom tromjesecju pojavljuje taj pojacan sekret i da on ustvari stiti da neke lose bakterije ne dodju do grlica ili materice. Kod mene ga ima J A K O puno, ne mogu ni ves ni dnevne uloske namjenjati. I sto je tako vodenkast, nema mirisa, mozda malo zuckaste boje.
Mom2B jesi li bila kod dr, sta kaze za kandidu?
< Poruku je uredio Sanjalica 85 -- 19.1.2016 12:11:13 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 19.1.2016 13:28:59
Leptiri
Uletih da vidim sta je sa vama, sta je sa Mam2b? Ostala sam vam duzna detalje sa poroda. Obzirom da sam taj dan na ctgu imala jednu jacu kontrakciju koji i nisam bas osjetila nazvala sam svog dr.kojeg sam odabrala za porod i zakazala pregled za ujutro u pola 9. Navecer poslije vecere legnem da odmorim jer mi je beba inace jako aktivna, pa cim se ona umiri legnem i ja. Kako nisam mogla da spavam, dopisivajuci se sa nas Carobnicom osjetim neke trnce u krstima, i pocnemo mi to pratiti na kolikp min se javlja. Medjutim odmah smo uocile da se javlja na 6min.😬 Kazem to muzu i on odmah se poce da se sprema, tako da ja krenuh za Zenicu bez bolova. U putu se smanjilo na 5 min. Cim sam usla u bolnicu odmah me uzeli za prijem. Na pregledu 7prstiju otvorena odmah za radjaone bila,al tamo nisam imala gdje hodati pa me dr.stavila u predradjaonu da malo hodam. Dok su me klistirali, ctg uradili... poceli jaki bolovi na minut i odmah u radjaonu. Tamo samo sto sam zakoracila na stol za radjanje puce mi vodenjak i krenuse naglo trudovi, za nekih 20minuta rodila.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 19.1.2016 14:06:46
*andjela*
Joj mene jutros uhvatila neka prehladica,kako sam s eprobudila nos zacepljen,glava boli,grlo malo ...samo mi to sad treba il da mi se V jos razboli,i MM se zali..al valjda je prolazno ,evo pijem caj...isli nas troje malo prosetat,sad V spava,a MM otisao na posao,danas planiram sve stvari i ormare pesloziti... Cauchy drago mi je zbog tebe...sad odmaraj i opusti se,sad ce proletiti jos koja sedmica,sto budes blize,sve je lakse
isha joj kod mene sa vesom ludnica isto,ti bar imas jednu sobu za ves,ja nemam toliko prostorija pa se onda borim..neki dan sam pravila remont ,pa neke stvari sto se ne nosaju pola pobacala pola popakovala...napravila mjesta da slozim ove stvari za princezicu...i evo sad sve opeglano al kontam da nece moci stati ...kako si ti ,kad ides na kontrolu
Amani bas te bebac zeza sad pred kraj....ajd nadam se da ce se okrenuti kako treba
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 19.1.2016 14:19:54
škorpija
IZVORNA PORUKA: Leptiri
Uletih da vidim sta je sa vama, sta je sa Mam2b? Ostala sam vam duzna detalje sa poroda. Obzirom da sam taj dan na ctgu imala jednu jacu kontrakciju koji i nisam bas osjetila nazvala sam svog dr.kojeg sam odabrala za porod i zakazala pregled za ujutro u pola 9. Navecer poslije vecere legnem da odmorim jer mi je beba inace jako aktivna, pa cim se ona umiri legnem i ja. Kako nisam mogla da spavam, dopisivajuci se sa nas Carobnicom osjetim neke trnce u krstima, i pocnemo mi to pratiti na kolikp min se javlja. Medjutim odmah smo uocile da se javlja na 6min.😬 Kazem to muzu i on odmah se poce da se sprema, tako da ja krenuh za Zenicu bez bolova. U putu se smanjilo na 5 min. Cim sam usla u bolnicu odmah me uzeli za prijem. Na pregledu 7prstiju otvorena odmah za radjaone bila,al tamo nisam imala gdje hodati pa me dr.stavila u predradjaonu da malo hodam. Dok su me klistirali, ctg uradili... poceli jaki bolovi na minut i odmah u radjaonu. Tamo samo sto sam zakoracila na stol za radjanje puce mi vodenjak i krenuse naglo trudovi, za nekih 20minuta rodila.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 19.1.2016 17:50:27
mom2B
Evo i mene... uh danas sam ostala bas dugo u bolnici... od 10,30 do 14,10... Jos me zakacio i onaj zastoj sa trolama, a onda sjednem u taksi sa najudjim taksistom kojeg sam ikad u zivotu vidjela Doslovno sam oplakala od smijeha...
Prvi CTG nije bio uspjesan jer je mali zaspao... sto je najgore 15 min prije nego cu doci na red lupao je kao pravi bubnjar a onda zaspao... CTG ponavljala za sat vremena, otisla da proseta i opet nesto pojedem i poslije je nalaz bio uredan...
Za nalaz vaginalnog brisa kaze dr da nije nista strasno posto je postotak na donjoj granici (hvala jos jednom sanjalici ) ali da uzmem Canesten vaginalete 3 kom i da ce to biti sasvim dovoljno...
minie ma samo nek se bebice rode zive i zdrave a nekako cemo se naspavati
pufnice vala mi je drago da si se naspavala Jel' de da je dobar osjecaj
Leptiri ti lijepo prodje i tako mi je drago zbog tebe Slusa li bebica??
andjela mene je neku vece uhvatilo nesto kao pred prehladu i ja popijem paracetamol i ujutru sam bila kao pcelica
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 19.1.2016 17:52:52
mom2B
IZVORNA PORUKA: Leena
Leptiri, krasno
Minie, maze ga, gnjave ga i tako to
Kako ste sve?
Ma pametno si ti odigrala... Ti si sebi rodila male pomocnike koji ce ti sad pomagati oko brace... Joj kako je to lijepo sto nemas problema sa ljubomorom Ja sam samo cekala da ostanem nasamo sa svojom sekom da joj mogu gurati 2 prsta u oci... Boze me sacuvaj kakav sam hajvan bila
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 20.1.2016 0:24:47
cauchy
Drage, od mene nazalost opet pozdrav iz bolnice. Otisla jer sam opet imala vodenast iscjedak. Sad imam jos manje plodove vode, a buni me amni sur test negativan, dakle po njima ne curi voda. Ne znam ni sama vise, poludicu nacisto. Vise se nicemu ne nadam. Da mi je samo sto prije da se rijesi situacija, pa kako je sudjeno bice... kazu vidjece moze li se sta uraditi, ali ja nisam optimisticna. Ja sam sigurna da meni plodova voda curi i odlazi.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 20.1.2016 2:20:25
Isha
IZVORNA PORUKA: cauchy
Drage, od mene nazalost opet pozdrav iz bolnice. Otisla jer sam opet imala vodenast iscjedak. Sad imam jos manje plodove vode, a buni me amni sur test negativan, dakle po njima ne curi voda. Ne znam ni sama vise, poludicu nacisto. Vise se nicemu ne nadam. Da mi je samo sto prije da se rijesi situacija, pa kako je sudjeno bice... kazu vidjece moze li se sta uraditi, ali ja nisam optimisticna. Ja sam sigurna da meni plodova voda curi i odlazi.
Zao mi je sto si pod stresom opet, vjerovatno nije plodova voda cim je test negativan, ali neka su te ostavili da prate situaciju. Nije lahko kada ne znas na cemu si, ali mi nije jasno kako sada imas manje vode, nego na kontroli?
Andjela, evo peglala sam dva sata, i ima jos, i to je onaj uobicajeni ves, nema veze sa bebom. Nista nisam spremila jos uvijek, niti kupujem, nezgodno mi je sa njima dvojicom hodati po ovoj zimi, a mm radi dokasno svaki dan, pa ih ne moze cuvati da ja izadjem. Ne brinem se, neka nam stignu bebice zive i zdrave aBd, imat ce sta obuci.
Leptiri, drago mi je da si dobro prosla, ljubi princezu .
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 20.1.2016 8:33:45
škorpija
IZVORNA PORUKA: cauchy
Ja sam imala iscjedak, sigurna sam da je iscurilo, jer vode je primijetno manje. A nije mogla ispariti. Ne znam ni sama....
Caucy mila, drži se, neka te u bolnici, ti radi sto i dosad, više tečnosti, niko nije da sve zna, ni ljekari, puno zavisi i od tvoje bebice ako je borac a sve zavisi od dragog Boga. Ljubim vas i doviću za vas dvoje