Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 18.1.2016 13:03:45
mama3333
pozdrav za sve zenice,ponekad svratim da vidim sta se desava kako mi napredujete,ja sam bila jako lose pokrenuo se kamen u bubregu pa sam muke mucila sedam dana dok nije izasao,uzasni bolovi,al hvala bogu proslo je sad idemo dalje...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 18.1.2016 13:07:14
tropic
Tu smo, nismo se izgubile, pratimo uredno desavanja.. Sutra aBd je termin, al mali jos nikakve znakove ne pokazuje da bi isao na polje, valjda mu hladno. A i ja se super osjecam, spavam bolje nego ikada. Vidjecemo sta ce doktor sutra reci
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 18.1.2016 13:09:05
Sanjalica 85
Pozdrav zenice, ja dan jedan ne stignem da pogledam sta piset_e i svasta se izdogadja
Draga Cauchy, bas mi je zao sto se sekiras, vjerujem da pri svakom odlasku u wc strijepis. Mozda nije nista, mozda je pokacan iscjedak...kod mene je tako...da ne mjenjam one dnevne uloske svakih 2 sata bila bi poplava, bas ga ima mnogo, a nekako je vodenast. Cekam nestrpljivo da nam se javis, aBd sa dobrim vijestima. Grlimo te i mislimo na tebe .
Mom2B ma nije ti kandida nista strasno, pogotovo u trudnoci je popratna pojava. Mozda ce ti dati kakve vaginalete da to malo umire, ali nema neke opasnosti za bebu prilikom poroda. Bitno je da nema bakterija, da beba ne daj Boze ne pokupi sta kroz kanal. Ja bih ti savjetovala da probas da svaki dan popijes casu sodebikarbone, i da se sa njom operes navecer. Ja sam prije trudnoce imala strasnih problema sa kandidom i na kraju dignem ruke od hemije i lijekova i soda mi se pokazala kao jako efikasna. Ona je svakako alkalna, mozda ti pomogne i kod zgaravice. Za ovaj nacin saniranja kandide sam pitala i svog dr i kaze da je ok, samo da se ne ispira iznutra. Ne brini, taj postotak je bezazlen. Eto tebi bebice jos malo
< Poruku je uredio Sanjalica 85 -- 18.1.2016 13:10:25 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 18.1.2016 13:18:32
Sanjalica 85
IZVORNA PORUKA: mom2B
Kako su mi cauchy i sanjalica? Jesu li se naspavale ili i dalje dernece po cijelu noc???
E sada tek vidjeh ovaj post , ne ureklo se vec dva dana spavam fino i to cak sa MM u krevetu, inace je deloziran u drugu sobu, ali mi ga nesto bude zao, pa sam ga eto pozvala da nam se pridruzi valjda hormoni .
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 18.1.2016 13:20:38
mom2B
IZVORNA PORUKA: Sanjalica 85
Mom2B ma nije ti kandida nista strasno, pogotovo u trudnoci je popratna pojava. Mozda ce ti dati kakve vaginalete da to malo umire, ali nema neke opasnosti za bebu prilikom poroda. Bitno je da nema bakterija, da beba ne daj Boze ne pokupi sta kroz kanal. Ja bih ti savjetovala da probas da svaki dan popijes casu sodebikarbone, i da se sa njom operes navecer. Ja sam prije trudnoce imala strasnih problema sa kandidom i na kraju dignem ruke od hemije i lijekova i soda mi se pokazala kao jako efikasna. Ona je svakako alkalna, mozda ti pomogne i kod zgaravice. Za ovaj nacin saniranja kandide sam pitala i svog dr i kaze da je ok, samo da se ne ispira iznutra. Ne brini, taj postotak je bezazlen. Eto tebi bebice jos malo
Hvala ti draga moja bas si me ohrabrila
Ja sam napravila pocetnicku gresku u otisla sam na net da cackam i tamo ima svega i svacega... Sutra idem na CTG pa cu usput pitati dr sto mi je naredni korak. Nego da li si se morala pridrzavati ikakve anti-kandida dijete??? Ja je nasla i kad sam vidjela sta se ne smije jesti skontam da cu biti na vodi do kraja trudnoce
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 18.1.2016 13:23:49
mom2B
Kako su mi cauchy i sanjalica? Jesu li se naspavale ili i dalje dernece po cijelu noc???
E sada tek vidjeh ovaj post , ne ureklo se vec dva dana spavam fino i to cak sa MM u krevetu, inace je deloziran u drugu sobu, ali mi ga nesto bude zao, pa sam ga eto pozvala da nam se pridruzi valjda hormoni .
Aaaaaahahahahahahahah mogu misliti njegove srece sinoc Joj i ja sam za vikend posteno se naspavala ali sinoc oka sklopila nisam... Sve imam osjecaj da me neko davi i boli me od zdrijela do kraja jednjaka Veci dio noci sam presjedila, pa kad vidim da se MM okrece ili budi, ja se brze bolje bacim u horizontalu da se on opet ne bi zabrinuo i razbudio, a znam da mi ne moze pomoci... Bolje je neka spava
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 18.1.2016 13:24:54
mom2B
IZVORNA PORUKA: mama3333
pozdrav za sve zenice,ponekad svratim da vidim sta se desava kako mi napredujete,ja sam bila jako lose pokrenuo se kamen u bubregu pa sam muke mucila sedam dana dok nije izasao,uzasni bolovi,al hvala bogu proslo je sad idemo dalje...
Auuu imala si ga ti posla Srecom izasao je i sad uzivaj
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 18.1.2016 13:26:33
mom2B
IZVORNA PORUKA: tropic
Tu smo, nismo se izgubile, pratimo uredno desavanja.. Sutra aBd je termin, al mali jos nikakve znakove ne pokazuje da bi isao na polje, valjda mu hladno. A i ja se super osjecam, spavam bolje nego ikada. Vidjecemo sta ce doktor sutra reci
Aaaa viris, viris... Kako kazu stare nane: ne viri, uljegni
Sretno ti sutra draga A reci mi gdje vodis trudnocu?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 18.1.2016 13:33:38
Sanjalica 85
Hvala ti draga moja bas si me ohrabrila
Ja sam napravila pocetnicku gresku u otisla sam na net da cackam i tamo ima svega i svacega... Sutra idem na CTG pa cu usput pitati dr sto mi je naredni korak. Nego da li si se morala pridrzavati ikakve anti-kandida dijete??? Ja je nasla i kad sam vidjela sta se ne smije jesti skontam da cu biti na vodi do kraja trudnoce
Slobodno zaboravi na to, ne cackaj po netu, tamo je sve najgore 15 % je nista, ako nemas simptoma, svrab, peckanje, otecenost dole, sve je to ok...samo za svaki slucaj smanji slatkise i to je to. Sodabikarbona i AB kultura su neprijatelji kandide. Ja kad se sjetim svojih muka sa kandidom, e to je horor...ali evo sada brisevi skoro pa cisti. Mozda ti da Lactogyn vaginalete, one su ko probiotik i ne mogu stetiti bebi. Ne brini se, uzivaj, sprema kutak za malo sunce
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 18.1.2016 13:49:43
mom2B
Slobodno zaboravi na to, ne cackaj po netu, tamo je sve najgore 15 % je nista, ako nemas simptoma, svrab, peckanje, otecenost dole, sve je to ok...samo za svaki slucaj smanji slatkise i to je to. Sodabikarbona i AB kultura su neprijatelji kandide. Ja kad se sjetim svojih muka sa kandidom, e to je horor...ali evo sada brisevi skoro pa cisti. Mozda ti da Lactogyn vaginalete, one su ko probiotik i ne mogu stetiti bebi. Ne brini se, uzivaj, sprema kutak za malo sunce
Hvala ti jos jednom draga moja A vidis ja sam u posljednje vrijeme navalila na slatkise, trazi mi organizam... cini mi se pojela bih pola Badem butika Zao mi je sto si imala problema s Candidom, ali srecom nasla si super prirodni lijek kod mene ce onda soda gore, soda dole da djeluje
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 18.1.2016 13:56:04
Pufnicaa
Mom2B Nemam iskustva s bakterijom pa da ne pametujem,ne sekiraj se vidi sta dokt kaze,a eto rekla ti je i Sanjalica pa sretno :)
Joj mene ovaj pritisak zeza..ja uzela nesto da radim po kuci ma nemogu ni da meknem sve nesto slaba muka mi ja izmjerim kad visok,a uhvatile me lazne kontrakcije,pa me i one uplasise sta me sastavi a eto jedan apaurincic,limunada,sat vremena legla i sve se smiri...ludi 9ti mjesec... Sve me strah hocui li prave prepoznati
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 18.1.2016 14:16:54
mom2B
IZVORNA PORUKA: Pufnicaa
Mom2B Nemam iskustva s bakterijom pa da ne pametujem,ne sekiraj se vidi sta dokt kaze,a eto rekla ti je i Sanjalica pa sretno :)
Joj mene ovaj pritisak zeza..ja uzela nesto da radim po kuci ma nemogu ni da meknem sve nesto slaba muka mi ja izmjerim kad visok,a uhvatile me lazne kontrakcije,pa me i one uplasise sta me sastavi a eto jedan apaurincic,limunada,sat vremena legla i sve se smiri...ludi 9ti mjesec... Sve me strah hocui li prave prepoznati
Vjeruj mi da mi je lakse No sutra cu imati i dodatne informacije od dr
A bas mi je zao sto te zeza pritisak.... No primaklo nam se, samo sto ja i dalje nista ne osjecam... mali se igra u pupi, vjezba tekwando na mom zeludcu i to je to... Svaki put kad odem u WC nadam se da cu vidjeti sluzni cep, ali siiipak... Kaze mi drugarica sinoc, ona je bila ista takva... i samo je jedan dan zaboljelo, otisla u bolnicu i isti dan se porodila... Dok je ona skontala sta se desilo vec je drzala bebu u narucju
Joj gledacu da uslikam bebin kutak i postavim ga Sve je spremno (osim sveki kojoj od uzbudjenja i zabrinutosti skace pritisak kao lud)
Drage moje sad vas pozdravljam i ljubim, ceka me hrpa vesa za peglanje... javim se uskoro
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 18.1.2016 16:43:08
cauchy
Drage, ja se upravo vratih s kontrole, malo zastala po apotekama uzimati lijekove, a kod Balića se inače i na pregledu duže ostane.
Doktor kaže da je po njemu sve uredu, beba je napredna, po menzesu danas je 24 sedmice, a beba napreduje 23+4, što je normalno . Vode jeste manje nego što je optimalno, ali za sada to ne predstavlja problem. Osim toga, kaže da ono jučer bio sekret, nema šanse da je pl voda i dao mi neke vaginalete polygyinax il tak nesh...i da pijem apaurine 2 mg, mogu čak i po dva naveče, jer ne mogu spavati. Kontrola za tri sedmice. I imam 61 kg, a ostala trudna sa 55. On mi ne reče da je to previše, kao što mi je moja dr kod koje sam do sad išla, rekla.
Pitala sam ga za povremene bolove u stomaku, te rekla da mi donji dio stomaka zna nekada da se zgrči, on kaže pa trudna si, to je normalno.
Eto, mislim da sam podnijela detaljan izvještaj. Odoh sada na miru popiti kafu, sad sam se rasteretila.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 18.1.2016 16:56:10
Sanjalica 85
E draga cauchy nek si se javila sa lijepim vijestima, bas mi je drago Svakih 15 minura sam ulazila da vidim ima li te, sad odoh i ja na miru malo odmoriti
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 18.1.2016 16:59:33
Amani12
Cauchy Bit ce to sve dobro abd.
Moj Svrco se opet guzom okrenuo. Ja na ampicilinu. Htjeli me ostaviti da lezim,al dogovorimo se da uzmem amnisure test,koji je negativan hvala Bogu i pustili me doma. Tri puta sam ctg radila. Prekosutra opet kontrola. Eto, mora se kod mene nesto iskomplikovati.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 18.1.2016 16:59:42
Sanjalica 85
IZVORNA PORUKA: Isha
Da su muski trudni, koliko bi oni samo dobili .
Imam ja jednog takvog u kuci, ponasa se kao trudnica, samo jede, mlati kisele krastavce, a glava mu je non stop u frizideru mislim da je od kada sam ja trudna nabacio sigurno 10 kg
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 18.1.2016 17:02:50
Leena
IZVORNA PORUKA: Amani12
Moj Svrco se opet guzom okrenuo. Ja na ampicilinu. Htjeli me ostaviti da lezim,al dogovorimo se da uzmem amnisure test,koji je negativan hvala Bogu i pustili me doma. Tri puta sam ctg radila. Prekosutra opet kontrola. Eto, mora se kod mene nesto iskomplikovati.
Rece mi AnLu... Misa mu, napati tebe ova trudnoca bas... Da te aBd sto prije zaboli i krene, dosta si se napatila u ovoj trudnoci vala...
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 18.1.2016 17:02:57
Isha
IZVORNA PORUKA: Amani12
Sto te bebi zeza, kao moj mladji, tacno sam znala svaki put kada se okrene. Na kraju se ipak namjestio. Sto pijes ampicilin?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 18.1.2016 18:20:36
mala_sa
Uletih da vidim ima li Cauchy, hvala Bogu sad kad znas da je sve uredu malo se opusti, odmori; pa pocni i pripremati bebi stvarcice brze ce vrijeme da ti prodje .
Amani zao mi je da se bas sad pred kraj patis , da hoce hairli krenuti, pa da se smiris .
Isha sad dok ste mirni pripremaj se za bebu br 3, vakat je
Mum2be, nije to sa candidom nista strasno, uostalom vidjet ces sta ce i doktor reci sutra aBd
Terminuse sretno
Sad odoh cekati musaku i pruziti noge malo , djeca se igraju sa babijem pa mogu