|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar
15.1.2016 23:08:05   
Isha
Minie, ne znam sta bi to moglo biti. Jesi li mijenjala deterdzent ili sl.?

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 326
15.1.2016 23:26:44   
minie

IZVORNA PORUKA: Isha

Minie, ne znam sta bi to moglo biti. Jesi li mijenjala deterdzent ili sl.?

Nisam sve isto :/ a na stopalima to sto me svrbi je velicine kovanice od 5 KM i to na oba stopala identicno mjesto. A grudi su mi bolne od pocetka, a sad me svrbe. Mozda je samo prolazna faza, ali iritira :(

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 327
16.1.2016 0:07:56   
mala_sa
Eh evo i nas, konacno kuci dodjoh user posted image . Hvala Bogu danas na pregledu sve uredno, ja sam se sa 17 sedmica udebljala 1kg. Zeljezo je malo nisko ali sam prije 15ak dana pocela sa pekmezom od jabuka pa se nadam da ce se vratiti u normalu. user posted image

Leptiri cestitke na princezi, da vam uvijek aBd bude zdrava i vesela djevojcica; tebi brz oporavak, i javi nam se sa porodjajnom pricom user posted image

Amani ne brini unaprijed, sutra aBd sa nalazima u bolnicu pa ces vidjeti i sami sta ce ti reci.

Anandi draga beskrajno mi je zao user posted image user posted image . Nadam se da ces aBd ugledati pozitivan testic cim prije!

Minnie probaj namazati jabukovim sircetom, ja se sjecam da me je u jednoj od trudnoca tako svrbilo, bas tabani i dlanovi i sirce mi je smirivalo svrab. Jedino sto smrdiii user posted image

Zene koje sad aktivno spremaju bebske stvarcice, mogle ste nam i uslikati te kutke za bebe, mozda dobijemo koju idejicu user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 328
16.1.2016 9:30:41   
cauchy
Pozdrav svima.

Kod mene standardno neprospavana noć, jedva sam koji sat pred zoru zaspala.
Anandi dušo, baš mi je žao, drži se, doći ćeš ti nama ovdje na temu uskoro, ako Bog da.

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 329
16.1.2016 9:56:50   
Leena
Drage moje, ja sam sve procitala i sve zaboravilauser posted image bas me pamcenje ne sluzi...

Leptiri, drago mi je sto su tako dobro prosla hBuser posted image ljubi princezu malu

Amani, i meni su nalazi bili skroz sa zvjezdicama, ali nisam oticala, pa nisu paniku pravili, ti otices, idi ti, ima da te prime, ne prime u vojnu, idi na jezero... Javi sta kazu, ljubim te puno

Anandi, zao mi je, a divim se tvojoj snazi i molim Boga da ti sto prije da to sto najvise zelis

Ayla, dajem d3, nema grcice hB, ali ima stolicu poslije svakog obroka, pa zato nema garant... Njih dvije su imale obje. I ne nastaju grcevi od d3, a i da nastaju grcevi traju 3mj u najgorem slucaju, a ne d'o Bog nedostatak d3 izaziva rahitis... Tako da sam ja i curama d3 davala i pored grceva koje su imale

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu cauchy)
Neposredna veza do poruke: 330
16.1.2016 10:02:29   
cauchy
Sad pročitah na netu neki članak, šta trudnice ne smiju jesti, jer ja sam baš opterećena time, pazim šta jedem, mada pretjerujem. Uglavnom, između ostalog pročitah paštete ne dolaze u obzir i onda se sjetih da su nam u bolnici dok sam bila donosili paštetu za doručak user posted image

Od sad ću da jedem šta god mi organizam traži, mada mi dr galami zbog kilaže, ušla sam u šesti mjesec sa +6,5 kg user posted image

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 331
16.1.2016 10:51:52   
Leena

IZVORNA PORUKA: cauchy

Sad pročitah na netu neki članak, šta trudnice ne smiju jesti, jer ja sam baš opterećena time, pazim šta jedem, mada pretjerujem. Uglavnom, između ostalog pročitah paštete ne dolaze u obzir i onda se sjetih da su nam u bolnici dok sam bila donosili paštetu za doručak user posted image

Od sad ću da jedem šta god mi organizam traži, mada mi dr galami zbog kilaže, ušla sam u šesti mjesec sa +6,5 kg user posted image

Sto galami? Pa to uopste nije puno...
A tako ne smiju dojilje ono sto nadima i ne smiju agrume... Rucak u bolnici nakon poroda: kuhani kupus i narandza... Tako...

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu cauchy)
Neposredna veza do poruke: 332
16.1.2016 10:56:36   
ney75
Draga cauchy, slobodno jedi sve sto ti se jede, da se odreknem svega sto ne bi trebalo navodno jesti u trudnoci, ne bih nista ni jela.. ja jedem pasttu skoro citavu trudnocu, jer mi nekad stvarno godi, ali ni u cemu ne treba pretjerivati, pasteta ne valja pretjerano ni mimo trudnoce.. zato imamo mucnine da ti kazu sta ti organizam nece i ne treba, a s druge strane ti se nesto odredjeno jede, jer ti toga fali organizmu.. opusti se i uzivaj u tudnoci draga, nemoj biti toliko napeta :)

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 333
16.1.2016 11:48:46   
škorpija
IZVORNA PORUKA: mom2B

ZaraHamza dobro nam dosla user posted image user posted image i neka ti sto ljepse prodju ovi posljednji dani trudnoce nakon kojih ces uzivati pored svoje bebice... Da li cekas bracu ili seku?

Jao zene kako sam ja danas lose... nista ne mogu da jedem od zgaravice user posted image user posted image toliko je jaka da me sve boli u grlu i jednjaku user posted image user posted image

Uzela sam i rizu i dvopek u kombinaciji u nadi da ce pomoci, ali za sada nista user posted image user posted image

Meni za žgaravicu pomažu kad mi je glava na višem pri spavanju, stavljam 2 do 3 jastuka i tako spavam pa probaj

Anandi jako mi je ao, nadam se da će opet brzo na ovu temu, samo pozitivno :*

andjela tako i ja, sve to sam kupila za bebu je rozo, i svima sam zabranila da mi kupuju bilo ta u neutralnim bojama, dolazi u obzir samo rozo, ljubičasto i crveno, nek se zna da je djevojčica, nisam htjela ni kolica od malca, ona su kombinacija tamnoplava-svijetlopalava, ne moe se moja maća princeza voziti u tome user posted image , kupila sam joj bordo-crna, eto čisto da ih moja seka moe poslije iskoristiti ako joj zatrebaju.

cauchy nisi se uopte puno udebljala, jednostvano ima ljekara koji pretjeruju, takava je i moj, 33 sedmica +11 kg, pa ne znam ta bi on, ja sam prezadovoljna i osjećam se lagano, osim stomaka ogromnog pa sam to sasjekla i vie ne komentira teinu.

< Poruku je uredio škorpija -- 16.1.2016 11:58:33 >

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 334
16.1.2016 11:56:31   
irenaSA

IZVORNA PORUKA: ney75

Draga cauchy, slobodno jedi sve sto ti se jede, da se odreknem svega sto ne bi trebalo navodno jesti u trudnoci, ne bih nista ni jela.. ja jedem pasttu skoro citavu trudnocu, jer mi nekad stvarno godi, ali ni u cemu ne treba pretjerivati, pasteta ne valja pretjerano ni mimo trudnoce.. zato imamo mucnine da ti kazu sta ti organizam nece i ne treba, a s druge strane ti se nesto odredjeno jede, jer ti toga fali organizmu.. opusti se i uzivaj u tudnoci draga, nemoj biti toliko napeta :)

Izvinte me što upadamuser posted image
Konzerve su opasne u trudnoći zbog listerije..jedne bakterije...i to jaaaako..pa ih treba u potpunosti izbaciti...
Sretno svimuser posted image i da akBd uskoro mazite svoje user posted image

Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine
Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine
Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...

(odgovor članu ney75)
Neposredna veza do poruke: 335
16.1.2016 12:14:01   
Sanjalica 85
Pozdravcic svima user posted image

Ja iscitah sve, ali mado toga zapamtih user posted image ...joj juce sam se bas nahodala i imala sam osjecaj da cu se porositi koliko mi je sve bilo tesko, a beba se niski uvalila, jedva sam hodala. Jos na sve to vec par dana opet imam problema sa probavom, pa vise ne znam sta me boli.

Chauchy i meni doktor na zadnjoj kontroli galamio zbog kilaze, a ja dobila citavih 4,5 kg, samo stomak kvasa i nista vise :) Nemoj se draga toliko opterecivati sa ishranom, naravno probaj da zadovoljis nutritive potrebe za bjelancevinama i mastima, ali nemoj toliko da brines. Ja od pocetka trudnoce tamanim pastetu, godi mi, i nikom nista ne fali. Kod mene je jos uvijek u igri mlijeko i narandze. Slatkisi i grickalice mogu da stoje danima na stolu, jedva da cu ih pogledati. Nego primate li ti i mom2B jos jednu na nocno sjelo...ne mogu da se sjetim kada sam noc prespavala u komadu, sve na rate. Napatim se dok zaspim i cim trebam da se okrenem probudim se i onda patnja opet. Ko zombi sam, a ne spavam ni preko dana.

< Poruku je uredio Sanjalica 85 -- 16.1.2016 12:27:06 >

Našu srećicu, maminu i tatinu princezu, ocekujemo 12.05.2016. user posted image

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 336
16.1.2016 12:44:25   
cauchy
Draga Sanjalice, tačno znam kako ti je... ja naveče legnem, prevrćem se, ali neće san na oči. Kao da sam dva dana spavala, pa ne mogu da zaspim. Jednostavno ne osjećam potrebu za snom, ne spava mi se, a organizam osjećam da je klonuo od nespavanja. Al zato beba preko dana mirna, odmara, ali naveče pleše u stomaku cijelu noć, hehe user posted image
Još cijeli dan moram preležati, pa ja jedva čekam kontrole, da malo virnem napolje user posted image user posted image

Blago tebi kad ti se ne jede slatko. Kod mene ništa slatko ne može ostati. Pokušavam se zavarati grožđicama, suhim marelicama, ali kad mi naumpadne čokolada, gotovo je...moram je pojesti user posted image

(odgovor članu Sanjalica 85)
Neposredna veza do poruke: 337
16.1.2016 13:11:45   
Sanjalica 85
Eeee i ova moja je nemirna pravo, nema neke razlike, dan-noc...samo nesto lupka, stuca, buni se...a i meni isto tako, legnem pospana u nadi da cu zaspati, a oci se same otvaraju...ko zna mozda nam je to trening za ono sto nas ceka user posted image . Negdje sam procitala da od 7 mjeseca mozes upratiti bebin bioritam i da ce takav biti vjerovatno i nakon rodjena...ova debeljuca ako ovako nastavi meni nema spavanja uopste, pogotovo po noci.

E sad se sjetih, evo jedan link sa spiskom stvari neophodnih za bebu, fino se moze isprintati, da malo ubijamo dosadu user posted image

http://shop.aksa.rs/pages/prvo-opremanje-bebe.html

(odgovor članu cauchy)
Neposredna veza do poruke: 338
16.1.2016 13:27:35   
cauchy
Sanjalice, hvala. Super ti je ovaj link. Mada ja se ne usuđujem ništa još kupovati jer od početka imam kritičnu trudnoću i probleme, pa me strah...user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 339
16.1.2016 13:45:49   
Sanjalica 85
Samo ti odmaraj, sve ce biti ok, a vremena ima za kupovinuuser posted image . Ni ja nista ne kupujem, samo onako malo istrazujem po netu gdje sta ima, koje su cijene, pa nekada na proljece aBd. Mozda i bude kakvih snizenja starih kolekcija, posto na proljece vec dolaze novi modeli kolica i tih djidja. Samo da se oni nama rode zivi i zdravi, sve se brzo nabavi, a vise od pola svakako dobijes ili naslijedis od nekoga user posted image bar ce kod mene tako biti user posted image

(odgovor članu cauchy)
Neposredna veza do poruke: 340
16.1.2016 15:00:24   
Vrtni patuljak
Kaze moja svekrva- bila juce u hipermarketu Amko na Mojmilu, kolica kostaju do 500 KM user posted image
i komoda za djecije stvari 350 KM.
Pa kontam, mora biti to jeftinije negdje user posted image Tako da se nadam snizenjimauser posted image Imam ja fore do septembra, ali valja se informisati na vrijeme, pogotovo sto ne znam ama bas nista o svemu tome i nemam iskustva, ali imam vas user posted image Ne bih imala nista protiv i da naslijedim od nekoga svog kolica isl, a vidjecemo hoce li se iko ponuditi user posted image

Mala_sa hvala ti puno, mirujem, pa bice aBd sve ok user posted image ti dobila samo kilogram, da je i meni tako!

Anandi - tako mi je zao, a tvoja hrabrost i snaga su nevjerovatne, ako Bog da slijedeci put ce biti sve kako je najbolje! Samo ne posustaj!

Neposredna veza do poruke: 341
16.1.2016 17:02:30   
Beba_Bu
Dd :) Zenice :)

Čestitam onima što su se u međuvremenu porodile :D user posted image Sad se mirisite sa svojim bebachama :* user posted image

I ja konacno da sejavim,zaledila mi tastatura na mom laptopu, a preko telefona mi se ne ulazi..A ne mogu da nadjem da li ima Mobilna aplikacija za RR :)

Kako ste?Šta radite?Kako vaše trudnoće :)

Mi na zadnjem pregledu bili u utorak :) Sada smo 32+4 :)
Okrenuli smo glavicu u normalan polozaj i glavica nam ponovno prednjači :) Imamo 2 kilice , i ja sam smršala kilogram :D Kaže mi dr.
Sve se udebljaju, povise pritisak-ati smrsala,pritisak mi 80/50 - i još uz to sve mi krv opet slaba :/ Do kraja trudnoće moram totheme , sad pijem med , i potrošila sam pekmez od jabuka trebam ponovno nabavit :D Kaže s ovakvom krvlju ne gine mi transfuzija :)
Torbu smo pripremili :)
I rekla mi imam mogućnost da se porodim čim uđem u 9, jer smo ponisko.. :) Nos mi je "napuhan" i usne :D

I tako , ljubim vaaasss :*

Ostalo je sve uredu user posted image

.* 15.Mart.2016*.

Mejsun <3

Love at first sight. *__*

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 342
16.1.2016 18:03:10   
minie

IZVORNA PORUKA: škorpija

ZaraHamza dobro nam dosla user posted image user posted image i neka ti sto ljepse prodju ovi posljednji dani trudnoce nakon kojih ces uzivati pored svoje bebice... Da li cekas bracu ili seku?

Jao zene kako sam ja danas lose... nista ne mogu da jedem od zgaravice user posted image user posted image toliko je jaka da me sve boli u grlu i jednjaku user posted image user posted image

Uzela sam i rizu i dvopek u kombinaciji u nadi da ce pomoci, ali za sada nista user posted image user posted image

Meni za žgaravicu pomažu kad mi je glava na višem pri spavanju, stavljam 2 do 3 jastuka i tako spavam pa probaj

Anandi jako mi je ao, nadam se da će opet brzo na ovu temu, samo pozitivno :*

andjela tako i ja, sve to sam kupila za bebu je rozo, i svima sam zabranila da mi kupuju bilo ta u neutralnim bojama, dolazi u obzir samo rozo, ljubičasto i crveno, nek se zna da je djevojčica, nisam htjela ni kolica od malca, ona su kombinacija tamnoplava-svijetlopalava, ne moe se moja maća princeza voziti u tome user posted image , kupila sam joj bordo-crna, eto čisto da ih moja seka moe poslije iskoristiti ako joj zatrebaju.

cauchy nisi se uopte puno udebljala, jednostvano ima ljekara koji pretjeruju, takava je i moj, 33 sedmica +11 kg, pa ne znam ta bi on, ja sam prezadovoljna i osjećam se lagano, osim stomaka ogromnog pa sam to sasjekla i vie ne komentira teinu.

Nas je vala sto se tice kg koma, ja sutra punih 24., prije desetak dana bila na kontroli i bilo +3,5 kg, kaze on meni, samo ti tako pa te necu moci podici sa ovog kreveta, a da mi ruku kad ustjem user posted image
Ja se isto tako bas super osjecam i na poslu a i svi koji me nosu duze vidjeli kazi da se uopste nisam udebljala. Jesam ja imala viska, ali imacu vremena aBd kad se bebac rodi da mrsam, bice i ljeto, duge setnje, pa malo fitnes, voce, voda, a nafam se da ce i dojenje pomoci.

Mala_sa probacu, hvala. Danas su stopala OK, ne svrbe jos uvijek.

R 17.10.2011.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 343
16.1.2016 18:10:40   
minie

IZVORNA PORUKA: irenaSA

IZVORNA PORUKA: ney75

Izvinte me što upadamuser posted image
Konzerve su opasne u trudnoći zbog listerije..jedne bakterije...i to jaaaako..pa ih treba u potpunosti izbaciti...
Sretno svimuser posted image i da akBd uskoro mazite svoje user posted image

Ja sam.citala da listerija moze biti u svezem kupusu, nedovoljno pecenom mesu, npr suhom mesu i sl. Ja svake sedmice pojedem jednu konzervu tune, jer je to jedina vrsta ribe koju onave mogu pojesti, od svake druge povratim :( Znam da ovih konzerviranih riba ne treba puno zbog zive, maks dvije srednje sedmicno. user posted image

R 17.10.2011.

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 344
16.1.2016 19:46:36   
mom2B

IZVORNA PORUKA: Amani12
Mom2Be da zgaravica brzo popusti. Bas mi je zao sto te muci. user posted image

Drage moje zenice samo da vas user posted image
Vjerovale ili ne ja se naspavala sinoc user posted image Nema veze sto sam ustala u WC 7 puta i izmedju toga budila se bezbroj puta, ali jutros se probudim naspavana user posted image
Jos MM i ja danas otisli do grada na kafu i valjda me onaj hladni zrak opio pa cim smo dosli kuci ja zaspala kao beba user posted image user posted image
Budim se u 4 moji gladni taman htjeli da prave rucak iako je moja reda user posted image user posted image

Anandi opet sam oplakala na tvoj post user posted image user posted image Bas mi je zao i drzim ti fige da sljedeci put bude sve OK i da docekas svoju bebicu user posted image

cauchy i ja sam bila isprepadana time sta se smije ili ne smije jesti u trudnoci i onda mi je rekla doktorica da jedem sve u umjerenim kolicinama osim sirove hrane... nepasterizirano mlijeko, sirovo meso, sushi, sirovi morski plodovi, onda bi bilo pozeljno da se izbjegavaju konzerve, ali opet one nisu ni za koga zdrave, kao i suho meso... ostalo sve mozes user posted image
I nisi se uopste puno udebljala... pusti doktora...

skorpija i ja sam pokusala da stavim vise jastuka, ali valjda kako nisam navikla da spavam sa toliko jastuka nikako ne mogu da se opustim i zaspim... Sinoc mi je organizam trazio hladno mlijeko i dok nisam popila 0,5L nisam stala... Odmah mi je zgaravica prestala, a prije mi mlijeko nije pomagalo.. Izgleda da svaki put nesto drugo djeluje... Srecom, jos malo pa je kraj... izdrzacu ja user posted image user posted image

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 345
16.1.2016 19:49:17   
mom2B

IZVORNA PORUKA: minie

Ja sam.citala da listerija moze biti u svezem kupusu, nedovoljno pecenom mesu, npr suhom mesu i sl. Ja svake sedmice pojedem jednu konzervu tune, jer je to jedina vrsta ribe koju onave mogu pojesti, od svake druge povratim :( Znam da ovih konzerviranih riba ne treba puno zbog zive, maks dvije srednje sedmicno. user posted image

koliko se sjecam teorije iz mikrobiologije listerija se pojavljuje u namirnicama zivotinjskog porijekla pa se najcesce nalazi u mlijeku i mesu... u svjezem vocu i povrcu ne bi trebala biti jer tu ne moze opstati...

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 346
16.1.2016 20:07:45   
Arijana2
Pozdrav drage mame,evo da se i ja javim.Kontrola prošla hvala Bogu dobro,12-ta sedmica.Radila sam double test nadam ce aBd biti sve dobro.Vec me prolazi mučnina ali se zato bas brzo umorim,skroz sam usporila tempo.

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 347
16.1.2016 20:49:00   
škorpija
minie razmijemo se user posted image , valjda zato naš dr. i sestrice bira po kilaži, obje su mu u privatnoj praski mršavice user posted image

beba bu ja sam dobila super recept za željezo, 300 grama meda i 50 grama sjemenki koprive(ima kupiti u Sarajevu u Badem butiku, 50 gr 3,5 KM) to dvoje izmiješaš i svaki dan ujutro i navečer čajnu kašiku, ali meni je lakše samo navečer veću kašiku pojedem, kaže mi kuma birilać za željezo i krvu sliku

vrtni patuljak, meni je druga beba pa sam uzela polovna kolica, ne znam jesi li razmatrala tu mogućnost, doduše kome je prva želi za bebicu sve novo, tako sam i ja s malce, ali vala sad mi ne smeta, uzela sam predobra kolica za 180 KM, a uzet ću polovnu i onu ljuljačku na baterije i jpš mi onda samo torba za kolica fali, naravno crvena user posted image

< Poruku je uredio škorpija -- 16.1.2016 20:50:21 >

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 348
16.1.2016 21:29:07   
minie

IZVORNA PORUKA: minie

koliko se sjecam teorije iz mikrobiologije listerija se pojavljuje u namirnicama zivotinjskog porijekla pa se najcesce nalazi u mlijeku i mesu... u svjezem vocu i povrcu ne bi trebala biti jer tu ne moze opstati...

Bas sam.sigurna da sam za kupus citala u obje teudnoce i salatu od svjezeg ne jedem. Ma umjereno u svim oblastima je najbolje, ne samp u jelu. Samo u 9. treba navaliti na nesto user posted image

Skorpijo nisam mu te vidjela, ja idem u mupovu ambulantu, jer mi je od posla udaljena 50 m i ova je Boze sacuvaj. Namrgodjena, mrzi sebe pa sve ostale. Cini mi se i njemu drago kad ona kasni ili.izadje iz ordinacije, zato ja u 7:15 ujutru vec na ptegledu, a ona dodje oko 20 do 8 user posted image

Obrzirom da je djecak i ovaj put, mi sve skoro novo imamo od R. Kolica nikako nije volio pa su bukvalno ostala nova, kisobran smo od 7. mjeseca bas iskoristili. Kupicemo.aBd jos jednu ogradicu, MM ce u Njem u HM-u onih slatkih kompletica aBd.

R 17.10.2011.

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 349
16.1.2016 21:41:51   
cauchy
Ne znam ko napisa da se konzervirano ne smije, pa zašto nam je onda u bolnici za doručak bilo pašteta, tunjevina u konzervi...user posted image Znači da nije baš zabranjeno...

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *