|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar
15.1.2016 13:29:57   
mom2B

IZVORNA PORUKA: cauchy

Pozdravčić i od mene user posted image

Ja sam noć provela budna, nikako da zaspim, ali sam uspjela odspavati od 5 ujutro do 9 sati, bar se malo bolje osjećam sada user posted image .

Što se tiče žgaravice sada je bolje, već nekoliko dana me ne muči, pa sam ja skontala da se ona pojavi i/ili pogorša od stresa i brige. A ne jedem ni ja skoro nikako meso mom2B, ne godi mi u trudnoći, ali dr mi rekla trebalo bi jesti, pa se ja tako natjeram nekada.

A joj sto mi je zao sto si opet slabo spavala... Neka si poslije uhvatila bar mrvu sna user posted image

Joj ja nikad meso nisam voljela i onda se udam u porodicu tvrdokornih mesojeda i belaj user posted image user posted image user posted image user posted image Za mene se zna, puno povrca ili koji vec prilog bude... iz variva svo meso koje mi slucajno upadne prebacujem muzu na njegovu veliku radost user posted image user posted image

(odgovor članu cauchy)
Neposredna veza do poruke: 301
15.1.2016 13:31:33   
mom2B

IZVORNA PORUKA: tropic

Da se i ja stupasim drage zenice. Termin 19.01.2016 godine, usitnilo, cekamo. pozdrav za sve mamice

Bujrum draga... neka ti je sa srecom i da nas sto prije obradujes user posted image user posted image
Jel prva bebica? Cekate li djecaka ili djevojcicu?

(odgovor članu tropic)
Neposredna veza do poruke: 302
15.1.2016 13:32:59   
Amani12
I ja jucer predala, bit ce gotov u utorak.
A kasnije cu s djecakom prosetati do dz po nalaze krvi i urina.
Sve me boliiii, ja bih sad potpisala da porodjaj krene odmah.
Ali nece kad mi hocemo vec kad bebare odluce.
Mom2be, jos malooo user posted image

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 303
15.1.2016 13:33:37   
mom2B

Spisak aktivnih trudnica u 2016

JANUAR 2016

07.01. Leptiri user posted image Porodila se 13.1. user posted image
17.01. Rimljankaa user posted image Porodila se 11.1. user posted image
17.01. Sunce mojeeuser posted image
19.01. tropic
23.01. ZaraHamza
25.01. Amani12 user posted image
28.01. Pufnicaa user posted image
31.01. Mom2Buser posted image

FEBRUAR 2016

05.02. _ayla_user posted image
25.02. Andjela user posted image
28.02.Isha user posted image

MART 2016

01.03. Ney75 user posted image
04.03. Skorpija user posted image
09.03. Bebabu user posted image
21.03. Manka user posted image

APRIL 2016

06.04. Arya user posted image
08.04. Suncica15
15.04. Logicauser posted image
18.04. maya 25 user posted image
20.04. *Sun*

MAJ 2016

07.05 Tajra26
08.05. Dinaina
10.05. Minie
10.05. Cauchy user posted image
12.05. Sanjalica 85 user posted image
25.05. Daliyah92 user posted image

JUNI 2016

24.06 felixuser posted image

JULI 2016

01.07. Mama3333
02.07. mala_sa

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 304
15.1.2016 13:36:38   
mom2B

IZVORNA PORUKA: Amani12

I ja jucer predala, bit ce gotov u utorak.
A kasnije cu s djecakom prosetati do dz po nalaze krvi i urina.
Sve me boliiii, ja bih sad potpisala da porodjaj krene odmah.
Ali nece kad mi hocemo vec kad bebare odluce.
Mom2be, jos malooo user posted image

Ma super, neka si predala...
Joj bona mene nista ne boli... Osim zgaravice ja bih pomislila da sam 7 ili 8 mjesec user posted image user posted image user posted image ali bih i ja potpisala da se sad porodim user posted image user posted image

Ja sam jutros precistila kucu uzduz i poprijeko... jos rastavljala i ona vrata na ugradbenoj pecnici da ocistim iznutra staklo, pa sifone ispod sudopera rastavljala i cistila user posted image user posted image user posted image Kaze sveki da slutim skori porodjaj pa da se smirim sa ciscenjem user posted image user posted image

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 305
15.1.2016 13:36:40   
ney75
Hvala Amani i Mom2B, ja sam ionako na ilidzi, ali vise bih voljela da mi moja dr izvadi taj bris, nego da idem kod nekog koga nikad u zivotu vidjela nisam :/ i ne znam da li u dz ilidza ima zensko ginekolog..

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 306
15.1.2016 13:41:46   
mom2B
IZVORNA PORUKA: ney75

Hvala Amani i Mom2B, ja sam ionako na ilidzi, ali vise bih voljela da mi moja dr izvadi taj bris, nego da idem kod nekog koga nikad u zivotu vidjela nisam :/ i ne znam da li u dz ilidza ima zensko ginekolog..

Moj je savjet da nazoves ginekologiju u DZ Ilidza i provjeris... Ja sam sigurna da moraju imati minimalno jednog zenskog ginekologa user posted image

< Poruku je uredio mom2B -- 15.1.2016 13:42:24 >

(odgovor članu ney75)
Neposredna veza do poruke: 307
15.1.2016 13:53:18   
Amani12
Mom2Be ja sam tako u prvoj trudnoci. Super se osjecala,nikakvih tegoba,nista. Samo pupo mi je bio znak da sam trudna.
A sad... sve kontra. Patnja devet mjeseci,ali evo usitnilo je,sve se izdrzi za najdraze maleno bice. Jedva cekam da ga upoznam. user posted image

Ney sigurno imaju zenskog ginekologa. Cak sam cula da dole ima neka super doktorica. Nadam se da jos dole radi. Sretnoo dragaa

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 308
15.1.2016 14:27:31   
*andjela*
Napisa ogromni post i ne prodje user posted image user posted image user posted image
Jos u istom momentu kako stiskam potvrdi,tako mislim da nisam kopirala tekst za svaki slucaj user posted image
Kod nas tmurno i kisovito vreme,V spava pa kad ustane trebali bi u kupovinu

Uglavnom vidim Leptiri dobro,ide kuci sa svojom bebicom user posted image

A i spisak ovih januarskih terminusa se prosiruje ,pa opet kontam da imam jos fore...user posted image user posted image

Mada neke sam male poslce zapocela,oslobodila kod V u komodici 2/3 polce za bebine stvari...pa mozda danas il sutra neke stvarcice operem i ispeglam...roza ogradica,posteljina i jastucic cekaju da se postave na krevetac user posted image ...jos cu kupiti rozu dekicu ,jest da imam tih malih dekica,V ima najmanje 5/6,al eto hocu da bude ROZA

Sto se tice spavanja ,ja spavam nekako al kad se probudm sva sam ukocena,ledja kukovi ,sad me u zadnje vrjeme vjerovatno beba pritska,skroz nisko na desnoj strani, na desnu preponu,vise na kost ,da nekad jedva hodam

< Poruku je uredio *andjela* -- 15.1.2016 14:30:33 >

01.01.2014 Mamin decak * VELJKO*

28.02.2016 Mamina princeza *Marija*

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 309
15.1.2016 14:40:24   
mom2B
Amani12 da znas da si me utjesila... pomislih, kako sam krenula i andjela ce se poroditi prije mene user posted image user posted image user posted image user posted image
I ja ga jedva cekam, nakon toliko godina, ovih 9 mjeseci mi je bila sitnica user posted image user posted image

andjela ti se uveliko pripremas, a ja tek maloprije torbu za porodiliste spakovala user posted image user posted image samo sam po spisku isla i spremila se za manje od 10 min... divota... jos samo da vidim u cemu cu izaci da to pripremim muzu i to je to... Ja osjetim pritisak u dnu stomaka samo kad ustajem i nista vise... svaki dan osluskujem bilo kakav signal da se nesto desava, ali sto kaze Amani12 dok njemu ne prahne (da ne kazem dok mu dodje iz guze u glavu) da izadje mogu ja osluskivati koliko hocu user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *andjela*)
Neposredna veza do poruke: 310
15.1.2016 14:45:25   
cauchy
Mom2B, vidim pominješ spisak, šta ti treba za bolnicu, ima li ovdje gdje na forumu kakva tema o tome, mislim meni je još rano o tome misliti, ali kad dođe vrijeme, ja pojma nemam šta mi treba... neiskusna sam user posted image

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 311
15.1.2016 14:51:11   
mom2B
http://www.ringeraja.ba/forum/oprema_za_novoro%C4%91en%C4%8De/m_18651/tm.htm

ovo ti moze pomoci user posted image

(odgovor članu cauchy)
Neposredna veza do poruke: 312
15.1.2016 17:24:05   
Amani12
Trudnjace moje kako ste mi ?
Ja isla s djecakom po nalaze. Vani bas hladnoo.
A na mojim nalazima sve zvjezdica do zvjezdice.
Leukociti 13, eritrociti,hematokrit,hemoglobin sve nisko.

U Urinu eritrociti 4-5, leukociti 10-13, epitelne celije i bakterije dosta, proteini-opal.
CRP 7

A urin mi bio odlican prije dvadesetak dana.
Bas sam se zabrinula.
Ujutro cu u vojnu, valjda ce me primiti s ovakvim nalazima.

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 313
15.1.2016 17:29:24   
*andjela*
mom2b ma nisam ja torbu jos spremila...nisam kupila ni odjelce za bebu...ni pelene ,ni uloske...sve kontam to cu kad udjem u deveti,al neznam bas koliko je to pametno..
Moja kuma se jutros porodila a termin joj 14 februar user posted image ,beba 2,800....trebale smo zajedno,bile deset dana razlike u terminima,sad me bas iznenadila...tako da nista nije nemoguce,mozda cu i prije tebe user posted image user posted image

01.01.2014 Mamin decak * VELJKO*

28.02.2016 Mamina princeza *Marija*

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 314
15.1.2016 17:56:46   
tropic

IZVORNA PORUKA: mom2B

IZVORNA PORUKA: tropic

Da se i ja stupasim drage zenice. Termin 19.01.2016 godine, usitnilo, cekamo. pozdrav za sve mamice

Bujrum draga... neka ti je sa srecom i da nas sto prije obradujes user posted image user posted image
Jel prva bebica? Cekate li djecaka ili djevojcicu?

hvala,
Jeste prva bebica. A cekamo djecaka, barem su tako rekli, pa vidjecemo user posted image user posted image

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 315
15.1.2016 19:50:07   
mom2B
Samo da mahnemo... opet zgaravica krenula oko 3 sata... sad je vec postalo nepodnosljivo user posted image

Amani meni su cijelu trudnocu nalazi bili sa zvjezdicama, ali je ocito da je kod tebe jaca upala u pitanju... ponesi nalaze pa ces vidjeti sta ce ti reci dr...

andjela joj kumce je bas pozurilo da bude jarac a ne vodolija user posted image user posted image A sto kazu stari ljudi... neka ide sve po redu... nemoj da se mijenjamo za termine user posted image user posted image user posted image

cestitam tropic i sretno ti bilo... javljaj nam se cesto user posted image user posted image

(odgovor članu tropic)
Neposredna veza do poruke: 316
15.1.2016 19:51:20   
mom2B
Spisak aktivnih trudnica u 2016

JANUAR 2016

07.01. Leptiri user posted image Porodila se 13.1. user posted image
17.01. Rimljankaa user posted image Porodila se 11.1. user posted image
17.01. Sunce mojeeuser posted image
19.01. tropic user posted image
23.01. ZaraHamza
25.01. Amani12 user posted image
28.01. Pufnicaa user posted image
31.01. Mom2Buser posted image

FEBRUAR 2016

05.02. _ayla_user posted image
25.02. Andjela user posted image
28.02.Isha user posted image

MART 2016

01.03. Ney75 user posted image
04.03. Skorpija user posted image
09.03. Bebabu user posted image
21.03. Manka user posted image

APRIL 2016

06.04. Arya user posted image
08.04. Suncica15
15.04. Logicauser posted image
18.04. maya 25 user posted image
20.04. *Sun*

MAJ 2016

07.05 Tajra26
08.05. Dinaina
10.05. Minie
10.05. Cauchy user posted image
12.05. Sanjalica 85 user posted image
25.05. Daliyah92 user posted image

JUNI 2016

24.06 felixuser posted image

JULI 2016

01.07. Mama3333
02.07. mala_sa

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 317
15.1.2016 20:51:32   
Amani12
Ujutro cu u Vojnu pa cemo vidjeti sta ce reci.
Ja navijam da bebac bude vodolija.
Mm je vodolija, a svi moji bivsi ili jarcevi ili vodolije.
A nisam ih po horoskopu birala,majke mi. user posted image

Mom2Be da zgaravica brzo popusti. Bas mi je zao sto te muci. user posted image

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 318
15.1.2016 20:52:22   
Pufnicaa
Zene vi se bas raspisale..Samo da kazem ko je pitao za dz Ilidza imaju cini mi se 3doktorice i jedan doktor.Ja sam gore registrovana zbog uputnica i svi su fini stvarno..

All I ever wanted
Was to see you smiling

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 319
15.1.2016 20:59:26   
Isha
Vecer zene, da se i ja malo javim.
Januar je pun, dok vas sve ispratimo, eto i naseg mjeseca. Nemam vremena nikako, cijeli dan oko djecice, niti sam sta kupovala, ni spremala, nadam se da cu stici.

Ko je skidao serklaz nedavno?

(odgovor članu Pufnicaa)
Neposredna veza do poruke: 320
15.1.2016 21:28:23   
anandi
Dobro vece zene
Vidim da nam Leptiri nije vise 2u1,cestitam mila, zelim ti brz oporavak a bebacu zdrav i dug zivotuser posted image
Pisala sam vam prije dva dana da mi se pojavilo smede, ubrzo nakon tog pisanja pojavila mi se krv.Dr me odmah primila na uz i potvrdila trudnocu,i dala mi da primim depo prog injekciju ne bi li se zaustavilo krvarenje. Ali nakon tog pregleda kroz 4sata iz mene je izasla ogromna masa(sluznica) i na njemu zakacena vrecica odnosno plod. Slikala sam i poslala dr, odmah mi je rekla moguce je da je spontanii i da dodem kroz dva dana na pregled. Psihicki sam se spremila i otisla danas na uz.
Potvrdeno je, spontani je bio.Razlog je zapravo genetska anomalija ploda.Ukratko, rahmetli mama mi izgleda nije primila na vrijeme rogan injekciju a bila je rh- , pa je dr zakljucila da se kod nas dvije doslo do tog nekog mijesanja antitijela, a postoji mogucnost i da je kod mene bilo trudnoca (i ja sam rh-). Pa je u svakom slucaju bolje sto se ovako desilo. ... moglo je imati kasniji posljedica za plod.
Ja sam odmah poslije pregleda primila ragon.

Dogovorili smo za naredni postupak u aprilu aBd. Ja sad treba da malo odmorim organizam...Priprema za naredni postupak nije stresna, aBd u martu krecem s kontracepcijom. Sto se tice nalaza trebam provjerit samo hormone stitne.
Umeduvremeno cemo pokusati prirodno, ko zna mozda se zakaci user posted image

Sad cu vas opet napustit, ma necu napustit virkat cu ja ovdje user posted image i cim ugledam aBd user posted image eto me
user posted image user posted image ljubim vas sve redom

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 321
15.1.2016 21:56:58   
Amani12
Anandi beskrajno mi je zao.user posted image

Od srca ti zelim cim prije plusic i zivu i zdravu bebicu abd.
Saljem ti najveci zagrljaj. user posted image

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 322
15.1.2016 22:19:56   
ney75
Anandi draga, prosla sam isto, nisam ti htjela pisati kad si tek javila da ti je bilo smedjkasto, da te ne prepadam, drago mi je da si i ti optimisticna, tako i treba, sto je Bog odredio tako ce i biti, i to je najbolje za nas sigurno :) nadam se da ces uskoro ugledati plusic, prirodno :) cuvaj se sad i odmaraj i nastavi da budes pozitivna, to je najbitnije :)

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 323
15.1.2016 22:26:49   
minie
Anandi bas mi je zao, nadam se da ce u sto.skorije vrijeme test pokazati dcije crtice i da ces drzati svoje zlato u marucju.

Mene grudi i stopala strasno svrbe, zapravo nije taban nego ovaj gornji dio blizu prstiju. Kozu cu proguliti od cesanja. Pomaze li tu nesto? Je li imao neko slicno iskustvo?

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu ney75)
Neposredna veza do poruke: 324
15.1.2016 23:06:04   
Isha
Anandi, procitala sam u cekaonici i jako mi je zao sto nakon toliko cekanja moras prolaziti kroz ovo user posted image . Drago mi je sto si pozitivnog stava i sigurna sam da ces nam uskoro prijaviti plus aBduser posted image .

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *