Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 14.1.2016 17:31:23
ZaraHamza
Helou trudnice i mamice ! Da se i ja tuspasim...termin 23.1. - jos malo . Druga trudnoca; imamo curicu, u februaru puni pet godina . Brz i opusten porod nam zelim .
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 14.1.2016 17:59:00
škorpija
IZVORNA PORUKA: ZaraHamza
Helou trudnice i mamice ! Da se i ja tuspasim...termin 23.1. - jos malo . Druga trudnoca; imamo curicu, u februaru puni pet godina . Brz i opusten porod nam zelim .
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 14.1.2016 21:56:31
mom2B
ZaraHamza dobro nam dosla i neka ti sto ljepse prodju ovi posljednji dani trudnoce nakon kojih ces uzivati pored svoje bebice... Da li cekas bracu ili seku?
Jao zene kako sam ja danas lose... nista ne mogu da jedem od zgaravice toliko je jaka da me sve boli u grlu i jednjaku
Uzela sam i rizu i dvopek u kombinaciji u nadi da ce pomoci, ali za sada nista
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 14.1.2016 22:49:02
Logica
Mom2b ajd barem ces se ti brzo rijesiti zgaravice ako Bog da :)
Ja jos ne mogu da skontam od cega je dobijem,jedino sam paprike dosad skontala da mi smetaju ovo sve ostalo ne mogu da upratim,sta je vama od hrane pogorsavalo zgaravicu?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 14.1.2016 22:54:59
mom2B
IZVORNA PORUKA: Logica
Ja jos ne mogu da skontam od cega je dobijem,jedino sam paprike dosad skontala da mi smetaju ovo sve ostalo ne mogu da upratim,sta je vama od hrane pogorsavalo zgaravicu?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 14.1.2016 22:58:08
Logica
IZVORNA PORUKA: mom2B
meni je od svega sto pojedem
Uh toga se bojim.. jel moguce da dobijem zgaravicu i od lezanja..primjetila sam npr kad po danu setam krecem se da je ne osjecam a cim prov3dem u lezecem polozaju neko vrijeme kao da nadolazi?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 14.1.2016 23:02:20
mom2B
IZVORNA PORUKA: mom2B
meni je od svega sto pojedem
Uh toga se bojim.. jel moguce da dobijem zgaravicu i od lezanja..primjetila sam npr kad po danu setam krecem se da je ne osjecam a cim prov3dem u lezecem polozaju neko vrijeme kao da nadolazi?
To mi je redovan slucaj... cim legnem zgaravica se pogorsa... zato presjedim vecinu noci... Pomalo mi pomaze polusjedeci polozaj, ali da pazim da stomak nigdje nije presavijen, posebno na vrhu stomaka...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 14.1.2016 23:05:59
cauchy
Budući da sam i ja od svega imala žgaravicu, a non stop ležim, mora da je od toga. A primijetila sam da me najmanje muči kada ležim na lijevom boku. A najgore mi je kada jedem meso, bilo kakvo
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 14.1.2016 23:32:37
mala_sa
Tuspas mene , mi veceras isli u kupovinu nekih stalaza i komoda, odavno mi fali prostora za slaganje al nikako da se nakanim da kupim, te konacno veceras odlucih
Ayla po mojoj racunici porod sa A je bio u 39 sedmici, tacno 7 dana prije termina; al kad sam gledala one papire preksinoc u zdravstvenoj pise da je rodjena u 40 sedmici, pa hajd reko prepisat cu tako (neko se negdje zeznuo, il ja, il babica ). Sto se tice kilaze ja se isto ne bih sikirala, sve dok bebica fino napreduje ok je to . Ja imam poznanicu sto je zatrudnima sa vec velikim viskom kg, i dobila i trudnicki secer i nije se udebljala niti jednu kilu, cak je bila smrsala 10ak kg. Momak kad se rodio mashAllah prava beba za naramka bio . Vratih se u stanje normale, ne placem vise za svaku sitnicu
Mom2be, Cauchy ja vam se pridruzujem sa ovim zgaravicama. Meni se isto javljaju bas svaki dan, i ni sama vise ne znam sta mi smeta. Mislim da mi smeta sve vas sve sto pojedem
Vrtni patuljak mashAllah za urednu kontrolu, a uz mirivanje sve se da srediti
Mirnu i prespavanu noc vam zelim
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 15.1.2016 7:46:18
minie
Jutric,
Ja jutros poranila na posao, jos nigdje nikoga, uzivam u miru i tisini
I mene je mucila zgarvica, i to od bilo kakvog napitka koji sadrzi kofein, onda od slatkisa (voljela bih da mi jos uvijek smetaju ) Pomagalo nije nista, a probala tost, plazmu, caj od djumbira, donat, bademe.... imaju fine kandirane kockice djumbira u bademu, pa mozete i to probati. Zdrave su a mozda i djumbir pomogne. Cini mi se da mi je nekako stomak preko noci porastao, jutros obucem jednu majicu, cini mi se da mi je prosle sedmice bila puno komotnija oko stomaka.
Inace, drage moje trudnice iz Sa, u Waikikiju super snizenje odjece za trudnice, pa kome treba bas je povoljno.
Pisem i nekad kasnije, petak je pa se moze
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 15.1.2016 9:35:48
mom2B
Dobro jutrooooooo
uz pomoc Apaurina uspjela odspavati 2,5 sata u komadu
Ostatak sam presjedila i pomalo kunjala u polulezecoj pozi... Ali sta me briga... brojimo sitnooooo i onda ce napokon njegova noga da se skine sa maminog zeludca i ja cu se pozdraviti sa zgaravicama...
cauchy meni meso sigurno nije, ja ga i ne jedem Ako skontas da ti nesto smeta probaj smanjiti konzumaciju istog
mala_sa sve te razumijem i nadam se da ce ti brzo proci zgaravica i da je to samo prolazna faza
minie ti bas uranila nisam probala te bobe... a mogla bih vala bas A to za stomak sam i ja primjetila i MM... Jedno jutro mi govori: zeno, meni se cini da ti se stomak dobro povecao od sinoc I ja testiram sa jednom majicom i vidim da vise nije nimalo komotna
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 15.1.2016 10:36:23
cauchy
Pozdravčić i od mene
Ja sam noć provela budna, nikako da zaspim, ali sam uspjela odspavati od 5 ujutro do 9 sati, bar se malo bolje osjećam sada .
Što se tiče žgaravice sada je bolje, već nekoliko dana me ne muči, pa sam ja skontala da se ona pojavi i/ili pogorša od stresa i brige. A ne jedem ni ja skoro nikako meso mom2B, ne godi mi u trudnoći, ali dr mi rekla trebalo bi jesti, pa se ja tako natjeram nekada.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 15.1.2016 10:47:50
Leptiri
Evo i mene kratko, porodila sam sa 13.januara 10do 12h. Spremamo se da idemo kucici, pa kad dodjemo pisem vam detalje. Hvala vam na cestitkama, bebica je masala dobro, mama isto. Sve terminuse vucem za nosic da se porode ovako brzo kao sto sam ja. 💋💋💋💋
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 15.1.2016 12:54:07
ney75
Dan zene, dobro, zdravo sve?
Moze li mi neka objasniti gdje se vadi vaginalni bris, koja uputnica treba i od koga? Ja vodim trudnocu u vojnoj inace, nisam upisana ni u jedan dz.. ima li negdje privatno da se moze izvaditi i analizirati? Hvala vam unaprijed..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 15.1.2016 13:14:38
Amani12
IZVORNA PORUKA: Leptiri
Evo i mene kratko, porodila sam sa 13.januara 10do 12h. Spremamo se da idemo kucici, pa kad dodjemo pisem vam detalje. Hvala vam na cestitkama, bebica je masala dobro, mama isto. Sve terminuse vucem za nosic da se porode ovako brzo kao sto sam ja. 💋💋💋💋
Za mrvicu i tebe
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 15.1.2016 13:18:18
Amani12
IZVORNA PORUKA: ney75
Moze li mi neka objasniti gdje se vadi vaginalni bris, koja uputnica treba i od koga? Ja vodim trudnocu u vojnoj inace, nisam upisana ni u jedan dz.. ima li negdje privatno da se moze izvaditi i analizirati? Hvala vam unaprijed..
Ja sam uzela uputnicu od porodicnog ljekara, kupila epruvetu i u dz uradila bris i odnijela na Ilidzu. Bude gotov za par dana. A i privatno sigurno mozes uraditi.
I ja sam trudnocu vodila privatno, od 36 sedmice sam u Vojnoj. Nadam se da cu se tamo i ovaj put poroditi.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 15.1.2016 13:19:10
mom2B
IZVORNA PORUKA: Leptiri
Aaaaj kako sam sretna zbog tebe Ljubim vas puno i sad uzivajte Jedva cekam da ti se pridruzim
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 15.1.2016 13:25:13
mom2B
IZVORNA PORUKA: ney75
Mozes kod bilo kojeg privatnika, a mozes i u DZ. Ja sam u DZ dobila uputnicu od svog ginekologa kod kojeg sam upisana iako trudnocu vodim na Jezeru... Morala sam kupiti i epruvetu (to im necu nikad halaliti, ne zbog para vec zbog toga sto im je to osnovno sredstvo rada kojeg moraju imati )... Dr mi je uzeo bris i onda se odnese u DZ Ilidza (ako si u Starom gradu mozda mozes predati u i zavodu preko puta vijecnice tacnije blizu parkinga kod Inat kuce). Meni je bris uzet i predat u srijedu, a po rezultate idem u ponedjeljak jer me kacio vikend pa nece biti brze gotovo