Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 12.1.2016 15:43:24
mom2B
Juhu evo i mene sa kontrole... CTG uredan, mali skace kao na trampolini UZ isto uredan, sad mali ima 3000g ali ide sedmicu iza mene Sve do devetog mjeseca je isao 2 sedmice ispred mene, na pocetku devetog smo se izjednacili da bi sad ostaio iza mene... Izgleda da cu ja ipak biti februarska terminusa Ono sto je jos super je to sto cu se ipak poradjati prirodno
ayla uspijem se malo naspavati... upratila sam da se budim svakih pola sata do 45 min... jedino kad popijem Apaurin mogu odspavati 1,5 do 2 sata u komadu... Ali hb u zadnje vrijeme ipak se ne osjecam kao zombi Ti si bas vrijednica... Ja sam svoju masinu odmah prenijela, cim sam se udala i svako malo nesto sijem i prekrajam
cauchy vala neka si se naspavala... ja te najbolje razumijem
pufnice moja probala sam ti ja i tost i pratila sam sta svaki dan jedem ali meni je problem sto malecki ne mice nogu sa zeludca i sto god ja pojedem on vraca nazad
Leptiri samo polako, uz tebe smo i s nestrpljenjem cekamo svaku vijest
Nadam se da ce ova poruka proci jer mi se pokvario laptop (citaj: prolila vodu sinoc po njemu ) pa sad nabadam nekako na tel
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 12.1.2016 15:43:57
_ayla_
dančić moje drage
danas opet malo puse, bili smo trun vani, pa malo odspavali, sad evo brzinski bolonjez sa makaroncici pa cemo na peglu. ostalo jos tetri za popeglati. zene ja ne mogu lezati nikako, 3-5 minuta i treba mi kran da me podigne rastavljam se od bola, prepone, zdjelica, repnjaca, krsta... i kako da odmaram kad samo se posla nadjem!?
Leena moja dobro sam, eto samo to sto mi se kosti pripremaju za porod i nedaju odmarati vec gonim ko luda, poslije me kontrakcije pucaju ko lude kako nam je drug E, pomazu li seke oko njega? kako si ti, jeste li vec bili vani?
nudžejma meni su do 20 i koje sedmice kontrole tako sporo dolazile, a sada se ni ne okrenem vec nova kontrola
cauchy za spavanje i rjesenje zgaravice, da aBd do kraja djeluje pa da nam se ne patis cauchy ja racunam po sedmicama, ima tabela negdje, ali sam je sebi prepisala da mi je stalno na oku ugl prvo tromjesecje svaki mjesec po 4 sedmice, drugo t. svaki mjesec 5 sedmica, a trece opet svaki mjesec 4 sedmice... nadam se da nisam bezveze objasnila...
leptiri draga brzo ce to, kad se najmanje nadas eto poroda aBd... bitno je da je sve u redu!
mompufnica dobro kaze, ja sam isto primjetila za luk u hrani da smeta zeludcu, ja ga stavim ali veeeoma malo ili nikako..
andjela draga sto ti nebi vjerovala tako sam i ja prije neki dan bila totalno nespremna, sve nesto imam u glavi isplanirano sta cu kako cu, ali nikako poceti. sad sam koliko toliko prikrajcila tako da ne sumnjam da ces i ti brzo to sve. V je divan hahha, pusti ga oprobava poslije ce ti pomagati kad dodje seka oko oblacenja mala_sa pa i ti gonis na sve strane, ne rece nam kako si? kako je bilo na godisnjem? polako draga
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 12.1.2016 16:08:53
Pufnicaa
IZVORNA PORUKA: Sanjalica 85
Da se i ja tuspasim
Malo izasla da prosetam po ovom lijepom proljetnom danu . Ovo vrijeme me pravo zbunjuje, vise ne znam ni koje je godisnje doba, a iskreno me hvata mala panika da ne pocnu kakvi virusi i gripe da haraju, a ja bih kraje mjeseca trebala da se vratim na posao
Rimljanka cestitam na bebici, da je ziva i zdrava . Januar je zvanicno otvoren
Pufnica kolika je beba? I mene malo hvata panika od toga, kako cu, sta cu. Doktor vec sada kaze da je beba krupna i napredna, hvala Bogu, ali me strah kako ce to sve proteci jer imam i diskusherniju . A iskreno volila bih se poroditi prirodno.
Moj bebac sad ima oko 3.600kg ali nije to toliko u pitanju,napredniji je za dvije sedmice,ali BPD(oznaka po kojoj racunaju obim glavice) mu je naprednija za 5 i po sedmica znaci na zadnjem pregledu je bio 100 prije skoro 15 dana,a kazu da je sve preko 100 indikacija za carski,e sad koliko jos moze porasti Meni je dokt.objasnila da to ne znaci da ce beba imati veliku glavu,nego da je glava okrugla samim time i precnik je veci,inace lakse prolaze bebe s oblom ili jajastom glavom kroz kanal,ali sve to nista ne mora da znaci..
Mom2B Drago mi je da je sve ok na kontroli,i moj skace stalno hehe..A ne mora znaciti nista sto je sad s tobom u toku sto se tice dobijanja na kilazi on je vec mashalla prava bebica napredna :D
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 12.1.2016 16:52:04
mala_sa
Ja evo cekam hljeb da se ispece, maloprije smo iske po bracu u skolu i pokisli svo troje ko misevi, jos oni u gumenjacima pa je svaka lokva bila njihova
Ayla tebi se bas tijelo priprema, ja se sjecam da sam ista bila u 9om sa Alinom, bukvalno nije bilo kosti a da me nije boljela kad legnem. Inace ja sam ok, mucnine se smanjile hB pa sam odmah se podigla, al eto sad osjetim kad se umorim, tijelo javlja . Na odmoru je bilo super, bas smo se nauzivali sa mojima, jedino sto meni sad rastanci jos teze padaju nego inace pa onda budem bas nikakva par dana poslije povratka, hormoni cine svoje .
Pufnice ako hoces da ja nadjem koliki je bio obim glavice kod mojih na dan rodjenja, ako ce ti ista znaciti???
Manka hvala za tabelu, po ovome ja u 5 mjesec ulazim iduce sedmice aBd
Mom2be za kontrolu, a taman je momak mashAllah
< Poruku je uredio mala_sa -- 12.1.2016 16:53:01 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 12.1.2016 17:11:57
Leptiri
Hvala vam drage moje zenice, zaista mi mnogo znaci Nestrpljivo cekam bolove, osluskujem stalno tijelo, pokusavam da ostanem mirna, bez panike, i nadam se ipak najboljem. Svaki dan mi sve manje uspjeva, stalno nesto motam po glavi, sabiram misli, al jos uvijek mogu reci da sam dobro psihicki dok traje ova faza iscekivanja.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 12.1.2016 22:00:57
*andjela*
evo i mene ,susim kosu ...danas nista ne uradi..mislila bar torbu ,upola pripremiti dosla zaova sa djecom i citav dan bili sa nama ,jer je Sveki lutala po gradu ...tako da se nisam mrdnula...sad su dole kod nje ,spavace,djeca na raspustu pa ce sigurno i ostati koji dan...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 12.1.2016 22:11:48
nudzejma
Pufnice da te utjesim i mom sinu je BPD bio uvijek par sedmica napredniji.Evo bas sam sad provjerila u 33 sedmici bio 93 u 35-oj 97,5.Nas je doktorica zive isprepadala s tim kao ima veliku glavu,velik promjer ja mislila kakva ce to glava biti kad se rodi Kad ono najljepsa i najnormalnija na svijetu hvala Bogu Eh jest da je prirodni porod bio jako tezak jer je bio krupan 3900g i 57 cm i krenuo potiljkom pa je to sve islo malo teze.Ali eto prezivjeli smo .Nemoj se brinuti te mjere su samo okvirne.Sretnooo
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 12.1.2016 22:22:20
mom2B
Evo mene opet... kupi mi MM novi laptop
Pufnice meni je danas, u 37+4 BDP bio 92 ali on sad kaska 1 sedmicu za mnom... Kako god, ako porod krene ti ces ponijeti sve nalaze i napomenuti da se radi o visokom BDPu... Dok ne krene porodjaj ne sekiraj se previse... Ja sam vjecni opetimista i sve mislim da ti uopste neces imati problema kako ti mozda sad izgleda
ayla ja nemam aba bas nikakvih naznaka da bi se mogla poroditi u neko skorije vrijeme Niti me bole ledja, ni prepone, ni stidna kost... niti se tesko ustajem... jedino ne mogu duze lezati na jednoj strani, utrnem sva, ali to i nije neki simptom...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 12.1.2016 22:47:49
Rimljankaa
Pozdrav drage trudnice...
Hvala svima od srca na lijepim zeljama. Od srca vam svima zelim lagane porode i da rodite zive i zdrave bebice. Ja sam se jucer porodila u 00.20h i jucer sam i izasla kuci. Porod je bio brz i trajao je svega 17minuta. Bebica dobra, polako se navikavamo na dojenje. Poljupci od nas
< Poruku je uredio Rimljankaa -- 12.1.2016 22:50:33 >
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 12.1.2016 23:16:51
mom2B
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa
Pozdrav drage trudnice...
Hvala svima od srca na lijepim zeljama. Od srca vam svima zelim lagane porode i da rodite zive i zdrave bebice. Ja sam se jucer porodila u 00.20h i jucer sam i izasla kuci. Porod je bio brz i trajao je svega 17minuta. Bebica dobra, polako se navikavamo na dojenje. Poljupci od nas
Ama ti si zena ZMAJ jos jednom cestitam ti i sad uzivaj sa svojom bebicom
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 13.1.2016 8:47:24
anandi
Jutrooo trudnjace moje, evo mene opet malo. Vidim da mi moja saborka Leptiri jos uvijek 2u1, samo opusteno mila, uzivaj jos malo dok si bebelaa...sad ce aBd tvoj smotuljak pravit probleme i nece dati spavat
Ja Vam se nisam javljala od kako sam ugledala , dr me narucila na uz sad aBd u petak. Ali moram vam reci da je doslo do hajmo reci problema, prije dva dana mi se pojavio tamnosmedi iscjedak...odmah sam nazvala doktoricu i rekla je da ne brinem jer nije cista krv i nemam bolova, da je moguce da se maternica cisti jer prethodnih mjeseci sam inace dobijala oko 11-12, da je hematom ili pucanje kapilara. Kad sumiram u ova dva dana je iscurilo toliko da moze natopiti pola dnevnog uloska...sory na opisu Betu nisam htjela ici ponavljat, izlezavam se po cijeli dan...jutros sam ponovila jos jedan test i to onaj najobicniji i druga linija se odmah pojavila skoro identicne boje kao i kontrolna sto mi sugerise da je beta jos uvijek visoka. Ja sam mirna, bit ce sta je sudeno, ako treba da bude spontani bit ce i ja tu ne mogu nista uciniti...zasad se drzim misli da je to neko ciscenje dok dr aBd u petak ne potvrdi suprotno sve
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 13.1.2016 9:03:18
škorpija
IZVORNA PORUKA: anandi
Jutrooo trudnjace moje, evo mene opet malo. Vidim da mi moja saborka Leptiri jos uvijek 2u1, samo opusteno mila, uzivaj jos malo dok si bebelaa...sad ce aBd tvoj smotuljak pravit probleme i nece dati spavat
Ja Vam se nisam javljala od kako sam ugledala , dr me narucila na uz sad aBd u petak. Ali moram vam reci da je doslo do hajmo reci problema, prije dva dana mi se pojavio tamnosmedi iscjedak...odmah sam nazvala doktoricu i rekla je da ne brinem jer nije cista krv i nemam bolova, da je moguce da se maternica cisti jer prethodnih mjeseci sam inace dobijala oko 11-12, da je hematom ili pucanje kapilara. Kad sumiram u ova dva dana je iscurilo toliko da moze natopiti pola dnevnog uloska...sory na opisu Betu nisam htjela ici ponavljat, izlezavam se po cijeli dan...jutros sam ponovila jos jedan test i to onaj najobicniji i druga linija se odmah pojavila skoro identicne boje kao i kontrolna sto mi sugerise da je beta jos uvijek visoka. Ja sam mirna, bit ce sta je sudeno, ako treba da bude spontani bit ce i ja tu ne mogu nista uciniti...zasad se drzim misli da je to neko ciscenje dok dr aBd u petak ne potvrdi suprotno sve
Samo pozitivno draga, jel ti dr dala neku terapiju oiheš li dabroston-duphaston ili tako nešto, to nam često daju od početka trudnoće za očuvanje, bit će sve ok aBd to uopšte nije puno krvavog iscjedka, obavezno nam javi sta je bilo ubpetak. Sretnooooo
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 13.1.2016 9:58:21
anandi
skorpija ma naravno, pozitiva je glavna Sto se tice terapije odmah poslije punkcije mi je ukljucen utrogestan 3x2 vaginalno, samo sam ova dva dana a evo i danas pila ih...ne bih sad dole cackala. folnu pijem vec 4 godine, aspirin sam pila do skora dok mi nije utvrdena trombofilija na PAI I MITHF genu pa sam od transfera na celxanu, i od aprila prosle godine sam na sioforu 2x1 500mg zbog iri. Zato i jesam opustena i smirena, gdje su bili problemi oko zaceca rijeseno je terpijom, eto hvala Bogu i uspjelo je od prvi put a sad ako se plod ne nastavi razvijat kako treba nije ni do mene a ni do dr...to je sad vise sila.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 13.1.2016 10:37:49
cauchy
Anandi, sve dok nije čista krv to nije opasno. Vjerovatno je taj iscjedak od implementacije (usađivanja) ploda, i ja sam to imala i pila duphaston 2x1. Mislim da veliki broj žena to ima na početku. Tako da ne brini, odmaraj što više dok ne odeš doktoru. Stres i nervoza mogu negativno uticati na plod više od bilo kojeg drugog faktora, vjeruj govorim iz iskustva.
Rimljanka čestitke na bebi i tako lijepom i brzom porodu
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 13.1.2016 12:57:08
Leptiri
Evo mene sa ctg.a jos nisam rodila Ctg uredan hvala Bogu, ovaj put zabiljezene i kontrakcije , dr.se nada uskoro i jacim bolovima. Idem sad da se odmorim, mozda mi bude trebalo snage uskoro
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 13.1.2016 15:58:15
mom2B
IZVORNA PORUKA: anandi
svidja mi se tvoj nacin razmisljanja i opustenost... samo naprijed draga anandi
S nestrpljenjem cekamo rezultate pregleda
I ja sam na pocetku imala to smedjkasto ali isto mi je dr rekla... i kad sam usla u deveti imala sam par kapi krvi, ali prave krvi, ne sukrvice, pa mi je dr rekla da ni to nije nista strasno... sve dok nema malo vece kolicine krvi nema prostora za brigu...
minie bujrum malo cesce navrati
Leptiri samo polako... vjerujem da ti se oteglo, ali sad je stvarno pred kraj
Ja jutros radila vaginalni bris i cekam ponedjeljak i rezultate... Vjerujem da ce sve biti OK, ali dok ne vidim svojim ocima nije covjek miran 100%
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 13.1.2016 17:32:38
anandi
Drage moje meni se danas pojavi i neka sukrvica i zvala dr da mi pomjeri pregled s petka na danas Dr je na uz potvrdila trudnocu, vidi se GV i zumancava, kaze lijepo izgleda i na dobrom je mjestu. E sad ono sto je lose dok me pregledala pocela sam krvarit, ubjeduje me da nije puno i da samo imam osjecaj...Odakle ta krv ne zna ni ona, nema ni hematoma a ni cisti, unutra je sve po ps-u naravno osim te krvi. Dobila sam injekciju progesterona da to malo smiri i naravno lezanje. Mogu vam reci da sam se smirila kad sam ugledala onu tackicu na monitoru, sad sam opet na cekanju i nadat mi se da ce mi se mrvica izborit aBd
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 13.1.2016 18:13:31
mom2B
IZVORNA PORUKA: ney75
Mom2b gdje si radila bris?
Uradila u svom DZ... BBas sam se sokirala kad su mi rekli da nemaju sterilnih briseva vec moras kupiti i ponijeti svoj... cccc... onda ga je sveki odnijela na Ilidzu, pa ce u ponedjeljak otici po nalaze
anandi zaista mi je drago za potvrdu trudnoce Sad polako do kraja da lijepo izneses trudnocu i rodis zdravu i slatku bebicu