Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ako govorimo o pozama u seksu, nakon nekog vremena normalno je da se ponekad zapadne u rutinu. Nema u tome ničeg lošeg, samo što može biti pomalo dosadno. Zato je ponekad potrebno unijeti malo začina u seksualni život, a što je bolje od eksperimentiranja s pozama? Iznenadite dragog s nečim neočekivanim, jer i ove male promjene mogu značiti veliku razliku u poboljšanju vašeg seksualnog života.
Drugačija misionarska poza
Ovo je jedna od verzija najčešće poze u seksu - misionarske. Razlika je u tome što je ovog puta položaj nogu zamijenjen. Žena leži na leđima i ima skupljene noge, a partner raširene (ležećki vas zajaši). Ova poza je dobra za oboje jer je ulazak puno uži nego u običnoj misionarskoj pozi, a time i podražaj. Vaš će se partner namučiti se mnogo više nego vi, pa mora biti spreman malo se oznojiti... Škarice
Ova intimna poza u svijetu je je poznata pod imenom cuissade, od francuske riječi cuisse što znači bedro. Žena legne na leđa, a muškarac polusjedećem položaju jednu nogu podvuče pod partneričino bedro. Drugu nogu prebaci preko njenog drugog bedra. U ovoj pozi oba partnera sudjeluju ritmičkim kretnjama (samo treba naći pravi ritam). Žena u ovoj pozi može pokušati držati što stisnutija bedra, što će pozu učiniti još uzbudljivijom.
Na naslonjaču
Žena sjedi na rubu naslonjača i obujmi nogama partnera koji kleči ispred nje. U ovoj pozi muškarac si može pomoći tako da se uhvati za naslon ili rukohvat naslonjača, što će mu omogućiti dublje prodiranje i veći užitak.
Ples u krilu
U ovoj pozi žena kontrolira ritam seksa. Ovog puta muškarac sjedi na rubu naslonjača, partnerica ga „zajaši" i kreće se gore-dolje, oslanjajući se objema nogama o naslonjač ili s jednom nogom o pod. Jedna verzija ove poze je da žena okrene leđa partneru i tako još jače stimulira G-točku.
Hidrant
Poza u kojoj muškarac djevojku uzima „straga" omogućava duboku penetraciju i jako stimuliranje G-točke (poza se ne preporuča trudnicama). Žena klekne pred stolicu i nasloni se na nju, a partner je dotle uzima straga. Da bi olakšali penetraciju muškarac pridržava jednu nogu.
Bermudski trokut
Bermudski trokut je verzija poze u kojoj je žena gore. U ovoj pozi ona zajaši partnera, ali mu je okrenuta leđima, može klečati ili čučati, kako je god ugodnije. On tokom seksa miluje partneričino cijelo tijelo i stimulira klitoris. Kao i u svim pozama u kojima je žena gore, i u ovoj ona kontrolira ritam i dubinu penetracije. U ovoj okrenutoj pozi zagarantirana je stimulacija G-točke. Jedino na što partnerica mora pripaziti u ovoj pozi jest da se ne nagne previše prema naprijed jer to njemu neće biti ugodno.
kako neko rece svaka poza je odlicna ako partner zna sta radi
ali iskreno kada se zazelim jjjako dobrog orgazma onda sam ja gore ili ta trane a bermudski trokut meni ne odgovara a mm odusevljen probali par puta osjetila neku tupu bol ali nismo odavno mozda je bol prosla
emy još se mlado ludo pa mi se da,ko zna šta će biti poslije,ali iskrena da budem volim dobar sex i uživam u tome,često mi to dodje kao neki vid pražnjenja od stresa i nervoze