|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
23.11.2015 20:00:52   
ziel

IZVORNA PORUKA: Farah 00

IZVORNA PORUKA: ziel

Farah znaci pocello jeuser posted image

Mene danas izmori beban, em bradavice bolne, em rana boli jer ne lezim ne odmaram kao.sto bi trebala.. em nespavanje... bas mi je dan los. A jutros smo.bili na kontroli kod pedijatra, beban kako je izasao iz bolnice dobio 150 gr. Hehe. Samo nek nije izgubio user posted image

Zar tako brzo bebe idu na kontrolu??? Super za 150 grama, eto ne moras ga dohranjivat, samo doji ☺

Pisalli nam kontrola pedijatra za 2-3 dana, malo je i zutila imao pa nije primio.vakcinu, za 10ak dana ce primiti, a vadili smo danas krv iz pete ono nesto analiza metabolickih bolesti...
Neka ti je sa srecom user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1276
23.11.2015 20:33:43   
Travelove
Ah Farah tu siii huhhh dobro je hehehhe.... Necu ja sutra na kontrolu, vidjecu u cetvrtak da odem, posto se u srijedu ne radi. Beba je aktivnaaaa, al cini mi se da se popela jos gore, prvi put osjetim udarce u rebra.

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1277
23.11.2015 21:12:52   
Leena
Skorpija, snaha ti je ista takva bilauser posted image

Farah, super ti je 5cm fakat, taman ba pola puta, a bez nekih strasnih bolova...

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Travelove)
Neposredna veza do poruke: 1278
23.11.2015 21:22:49   
Farah 00
ne vjerujem da ti se bebica uzdigla prema gore. Ja bas osjetim bol ispod rebara kada ona protegne nogice, a bas je bebina glava nisko u kanalu ☺

Leena eh da se i ovih drugih 5 cm lahko otvorim 😆 I tebi se blizi 😊 Jesi li danas imala pregled UZ ili samo ctg, da znas je li se bebici glava okrenula u pravilan polozaj.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1279
23.11.2015 21:37:05   
Leena

ne vjerujem da ti se bebica uzdigla prema gore. Ja bas osjetim bol ispod rebara kada ona protegne nogice, a bas je bebina glava nisko u kanalu ☺

Leena eh da se i ovih drugih 5 cm lahko otvorim 😆 I tebi se blizi 😊 Jesi li danas imala pregled UZ ili samo ctg, da znas je li se bebici glava okrenula u pravilan polozaj.

Hoces aBd. Samo ctg mi radio, nemam pojma

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1280
23.11.2015 21:50:06   
rose

IZVORNA PORUKA: ziel

Farah znaci pocello jeuser posted image

Mene danas izmori beban, em bradavice bolne, em rana boli jer ne lezim ne odmaram kao.sto bi trebala.. em nespavanje... bas mi je dan los. A jutros smo.bili na kontroli kod pedijatra, beban kako je izasao iz bolnice dobio 150 gr. Hehe. Samo nek nije izgubio user posted image

Zar tako brzo bebe idu na kontrolu??? Super za 150 grama, eto ne moras ga dohranjivat, samo doji ☺

prva kontrola je za mesec dana...s tim sto na otpusnom stave 15 dana..ali patronazne kazu bolje ne voditi bebu i izlagati je kojecemu...sasvim je dovojno otici s mjesec dana i to mjesev nakon vakcine iz porodilista

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1281
23.11.2015 21:51:33   
rose

mene su s 5 cm primili u bonicu a beba bila visoko...meni su bolovi poceli tek kad su mi probili vodenjak i kad je beba "doplivala" do izlaza..a tad sam bila 9 cm user posted image

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1282
23.11.2015 22:10:44   
Travelove
Pa tako mi i dr rece na kontroli, kao beba sada gore, tako da je sve moguce, a i ja manje piskim, i osjecam manji pritisak dole.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1283
23.11.2015 22:21:34   
Leptirica87
Farah super za 5cm otvorenosti to ti je pola posla odradjeno bez ikakvog mucenja....i ja sam bila 5 otvorena kad je puko vodenjak i brzo bila gotova,moze bit lako da kod tebe ako Bog da bude jos brze 😊
Uglavnom drzim vam palceve i tebi i Travelove 😊.
Ziel ja bebu nisam vodila pedijatru 4. dan,posto nam je patronazna dosla odmah sutradan nakon izlaska iz bolnice i rekla da moze i ona doci izvaditi krv iz petice da ne idemo pedijatru bar dok pupak otpadne,tako da smo i mi danas bebaca vodili na kontrolu i hvala Bogu sve uredno.
Samo sto je organizacija i cjelokupna atmosfera uzas u Dimu zdravlja,cekali smo vise od sat da dodjemo na red,vrata stalno otvorena puse propuha a bebe u cekaonici,uzas.jos se beba uznemirila sto od okoline sto od gladi jer joj bilo vrijeme za dojenje,elem ona sebi plakala a ja sebi jer mi srce pucalo sto onoliko jadnica place.

(odgovor članu Travelove)
Neposredna veza do poruke: 1284
23.11.2015 22:34:23   
rose

IZVORNA PORUKA: Leptirica87

Farah super za 5cm otvorenosti to ti je pola posla odradjeno bez ikakvog mucenja....i ja sam bila 5 otvorena kad je puko vodenjak i brzo bila gotova,moze bit lako da kod tebe ako Bog da bude jos brze 😊
Uglavnom drzim vam palceve i tebi i Travelove 😊.
Ziel ja bebu nisam vodila pedijatru 4. dan,posto nam je patronazna dosla odmah sutradan nakon izlaska iz bolnice i rekla da moze i ona doci izvaditi krv iz petice da ne idemo pedijatru bar dok pupak otpadne,tako da smo i mi danas bebaca vodili na kontrolu i hvala Bogu sve uredno.
Samo sto je organizacija i cjelokupna atmosfera uzas u Dimu zdravlja,cekali smo vise od sat da dodjemo na red,vrata stalno otvorena puse propuha a bebe u cekaonici,uzas.jos se beba uznemirila sto od okoline sto od gladi jer joj bilo vrijeme za dojenje,elem ona sebi plakala a ja sebi jer mi srce pucalo sto onoliko jadnica place.

sto je nisi podojila, nije valjda da te bilo sramota....pokrij se i nahrani dijete

(odgovor članu Leptirica87)
Neposredna veza do poruke: 1285
23.11.2015 22:49:01   
Farah 00
Ja jesam 5 cm otvorena ali nemam bolova, krsta me danas bolila i prestala.

Rose zato sam se i zacudila sto u Tuzli kazu tako brzo da dovedu bebu na kontrolu.

Leptirice aBd da bude porod bar slican tvom. Jesi li mogla bebicu u DZ nahranit?

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1286
23.11.2015 23:33:07   
rose

Ja jesam 5 cm otvorena ali nemam bolova, krsta me danas bolila i prestala.

Rose zato sam se i zacudila sto u Tuzli kazu tako brzo da dovedu bebu na kontrolu.

Leptirice aBd da bude porod bar slican tvom. Jesi li mogla bebicu u DZ nahranit?

nisam ni ja imalabolova..ja mislim da sam se trebala poroditi sutradan..al su me ubrzali s onim pucanjem vodenjaka user posted image

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1287
24.11.2015 0:19:48   
Isha
SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA user posted image user posted image
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) user posted image

NOVEMBAR
08.11. Blue moon user posted image porodila se user posted image
15.11. Leptirica 87 user posted image porodila se user posted image
15.11. MersijaOmar
19.11. Ziel user posted image Porodila se user posted image
22.11. *nur* user posted image porodila secuser posted image
26.11. Farah 00 user posted image
28.11. Travelove user posted image

DECEMBAR

07.12 Elastigirl user posted image
14.12. Leena user posted image
15.12. Demira user posted image

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri user posted image
15.01. cocochanel
17.01. Sunce mojee user posted image
25.01. Amani12 user posted image
28.01. Pufnicaa user posted image
31.01. Mom2B user posted image
31.01. Sandraci

FEBRUAR 2016.

25.02. Andjela user posted image
28.02. Ishauser posted image

MART 2016.

01.03. Ney75 user posted image
04.03. Škorpija user posted image
09.03. BebaBu

APRIL 2016.

06.04. Arya user posted image
08.04. Suncica15
15.04. Logica user posted image
18.04. Maya25 user posted image
20.04. *Sun*

MAJ 2016.

07.05 Tajra26
08.05. Dinaina
10.05. Minie
10.05. Cauchy user posted image
12.05. Sanjalica 85

JUNI 2016.

24.06. Felix

JULI 2016.

01.07. Mama3333
04.07. mala_sa
07.07. Jaculi

< Poruku je uredio Isha -- 24.11.2015 0:20:26 >

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 1288
24.11.2015 8:35:42   
cauchy
Jutro svima.

Jučer se ne stigoh javiti, bila sam na pregledu kod svoje doktorice i odlična vijest: hematoma nema user posted image user posted image

Beba se pomjerila od mjesta gdje je bio hematom, smjestila se lijepo, a hematom se više ne vidi.
Napokon mogu malo odahnuti. Jedino što me leđa bole, skroz pri dnu, al ja se nadam da je to normalno.

Pozdravčić svima user posted image

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 1289
24.11.2015 9:35:38   
Kikii
Jutrouser posted image

drage moje ja ne mogu tako brzo na druzenje, sredjujemo sprat da predjemo centralno smo napravili a sada valja cistiti farbati...

u potragu za kuhinjom trebamo ovih dana, mislili smo bijelu uzeti...

user posted image user posted image

Jednog suncanog januara majka je donijela na svijet svoga djecaka... ljubav... R....

(odgovor članu cauchy)
Neposredna veza do poruke: 1290
24.11.2015 10:04:51   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: jaculi

Cao trudnice, pratim vas redovno ali ne pišem često. Ja sam u osmoj sedmici, ima li jos neka da je blizu mene? Vi ste sve MasAllah user posted image ...Ja imam konstantnu mucninu ali ne povraćam. Jedva sam danas izdržala na poslu koliko mi se spavalo i koliko mi je bilo muka. Kakve ste vi sa ishranom? Mene brine sto mi se jede samo nezdrava hrana. Danas sam pojela malu pizzu a u prvoj trudnoći sam bas zdravo jela a sad mi se većina povrća bas gadi kao i sve sto ima ikakav sos. Piletinu smislit ne mogu kao ni supe i čorbe.Voće jedem doduše svaki dan a sto se ostalog tiče ili pita ili domaći hljeb onako sam ili slani cips..užasna sam

Cestitke drugarice sa pretproslogodisnje teme user posted image user posted image .
Sad smo bas blizu sa terminima, ja sam 9ta sedmica user posted image . Sto se tice hrane, kao da si mene opisala, ja bukvalno sanjam cevape user posted image user posted image . Jedino sto ja i povracam najmanje 2 puta dnevno, a pocela sam povracati od 7 sedmice.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu jaculi)
Neposredna veza do poruke: 1291
24.11.2015 10:05:52   
Farah 00
Jutro ☺
Sad ce mi doci drugarica da malo cejfimo kafu 😊
Kod mene nista novo, noc protekla mirno, jutros kad sam ustala nisam nista osjecala, sad opet krsta blago bole.

Danas su mi u dezuri doktori: Hadzic, Lacevic, Smajkic (ne znam im imena) i trebao je biti Katica, ne znam s kim se zamjenio. Zna li ko jesu li ovo troje ok, ili bar neko od njih 😁😁😁😁

(odgovor članu Kikii)
Neposredna veza do poruke: 1292
24.11.2015 10:07:36   
Farah 00

IZVORNA PORUKA: cauchy

Jutro svima.

Jučer se ne stigoh javiti, bila sam na pregledu kod svoje doktorice i odlična vijest: hematoma nema user posted image user posted image

Beba se pomjerila od mjesta gdje je bio hematom, smjestila se lijepo, a hematom se više ne vidi.
Napokon mogu malo odahnuti. Jedino što me leđa bole, skroz pri dnu, al ja se nadam da je to normalno.

Pozdravčić svima user posted image

Super sto se hematom povukao, sad mozes da uzivas u trudnoci user posted image

(odgovor članu cauchy)
Neposredna veza do poruke: 1293
24.11.2015 10:23:59   
mishkica

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Cao trudnice, pratim vas redovno ali ne pišem često. Ja sam u osmoj sedmici, ima li jos neka da je blizu mene? Vi ste sve MasAllah user posted image ...Ja imam konstantnu mucninu ali ne povraćam. Jedva sam danas izdržala na poslu koliko mi se spavalo i koliko mi je bilo muka. Kakve ste vi sa ishranom? Mene brine sto mi se jede samo nezdrava hrana. Danas sam pojela malu pizzu a u prvoj trudnoći sam bas zdravo jela a sad mi se većina povrća bas gadi kao i sve sto ima ikakav sos. Piletinu smislit ne mogu kao ni supe i čorbe.Voće jedem doduše svaki dan a sto se ostalog tiče ili pita ili domaći hljeb onako sam ili slani cips..užasna sam

Cestitke drugarice sa pretproslogodisnje teme user posted image user posted image .
Sad smo bas blizu sa terminima, ja sam 9ta sedmica user posted image . Sto se tice hrane, kao da si mene opisala, ja bukvalno sanjam cevape user posted image user posted image . Jedino sto ja i povracam najmanje 2 puta dnevno, a pocela sam povracati od 7 sedmice.

o draga, samo uletih da pozelim najljepsih 9 mjeseci, bas mi je drago zbog vas..user posted image user posted image user posted image

M&M

Sreću čine male stvari...

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 1294
24.11.2015 10:24:25   
mala_sa
Jutric user posted image kilometarski post zijanih user posted image

Ja ucim Alinu da se igra sama, otkako joj je Adin u skolu krenuo ona dusa sva pogubljena, nikako da sebi igru organizuje user posted image

Ada cestitke user posted image user posted image nisam ni znala za novinu user posted image

Kiiki sad pogledah potpies, bas slican user posted image user posted image

Leena i Ada mene je vise strah organizacije sa 3 djece, nego poroda user posted image

Neko napisa da je bebica plakala od gladi na kontroli (zaboravila sam nick)user posted image , ako ti je nezgodno dojiti samo tako, onda nosi veliki sal (koji nije sklizak) i samo prebacis jedan dio preko ramena niz ledja a drugi dio preko bebice i opleti. Dekicu mozes smotati i stavi ispod ruke da te ledja ne bole user posted image .

Farah user posted image mashAllah odradi ti pola posla bez po muke, bit ce to zacas kod tebe aBd user posted image . Meni su isto bolovi pocinjali tek kad mi pukne vodenjak al zato poslije zacas bude sve gotovo user posted image

< Poruku je uredio mala_sa -- 24.11.2015 10:26:44 >

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1295
24.11.2015 10:25:45   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: mishkica

IZVORNA PORUKA: mala_sa

o draga, samo uletih da pozelim najljepsih 9 mjeseci, bas mi je drago zbog vas..user posted image user posted image user posted image

Hvala mila user posted image user posted image ljubi mi pilice user posted image user posted image

(odgovor članu mishkica)
Neposredna veza do poruke: 1296
24.11.2015 11:00:24   
Leena
Jutrooo!

Kako ste mi, drage user posted image i mamice?

Kikii, vazi, ti javi kad ti bude odgovaralo. Sretno sa radovima.

cauchy, diivne vijesti user posted image sada se opusti i uzivaj u ostatku user posted image

Farah, ne znam nikoga od tih doktora, nadam se da su ok. A mozda i izdrzis do sutra, pa odes u dezuru kod Katice. Ja znam samo nekoliko doktora sa GAK-a, u Vojnoj znam sve user posted image

mala_sa, ma hajde, kako s dvoje, tako cemo i s troje user posted image eto, javim ti ja aBd kako je

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Kikii)
Neposredna veza do poruke: 1297
24.11.2015 11:06:00   
Leena
Gdje nam je Mersija? Nadam se da se do sada porodila i mazi svoju bebu, pa nema vremena da se javi.

Sta li je sa ovim mojim terminusama, nikako se ne javljaju user posted image

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1298
24.11.2015 11:09:30   
Arijana2
Pozdrav user posted image ,Ja sam nakon testa posjetila ginekologa i sve je u redu hvala Bogu.Sada sam 4 plus 6 ,doktor me narucio tek za cetiri sedmice,meni je to nekako puno?

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1299
24.11.2015 11:23:04   
Leena

IZVORNA PORUKA: Arijana2

Pozdrav user posted image ,Ja sam nakon testa posjetila ginekologa i sve je u redu hvala Bogu.Sada sam 4 plus 6 ,doktor me narucio tek za cetiri sedmice,meni je to nekako puno?

Nije puno, ne bi ti prije nista mogao reci, taman oko 10. Sedmice se cuje srculence user posted image Ne brini i uzivaj

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Arijana2)
Neposredna veza do poruke: 1300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *