Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 23.11.2015 20:00:52
ziel
IZVORNA PORUKA: Farah 00
IZVORNA PORUKA: ziel
Farah znaci pocello je
Mene danas izmori beban, em bradavice bolne, em rana boli jer ne lezim ne odmaram kao.sto bi trebala.. em nespavanje... bas mi je dan los. A jutros smo.bili na kontroli kod pedijatra, beban kako je izasao iz bolnice dobio 150 gr. Hehe. Samo nek nije izgubio
Zar tako brzo bebe idu na kontrolu??? Super za 150 grama, eto ne moras ga dohranjivat, samo doji ☺
Pisalli nam kontrola pedijatra za 2-3 dana, malo je i zutila imao pa nije primio.vakcinu, za 10ak dana ce primiti, a vadili smo danas krv iz pete ono nesto analiza metabolickih bolesti... Neka ti je sa srecom
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 23.11.2015 20:33:43
Travelove
Ah Farah tu siii huhhh dobro je hehehhe.... Necu ja sutra na kontrolu, vidjecu u cetvrtak da odem, posto se u srijedu ne radi. Beba je aktivnaaaa, al cini mi se da se popela jos gore, prvi put osjetim udarce u rebra.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 23.11.2015 21:22:49
Farah 00
ne vjerujem da ti se bebica uzdigla prema gore. Ja bas osjetim bol ispod rebara kada ona protegne nogice, a bas je bebina glava nisko u kanalu ☺
Leena eh da se i ovih drugih 5 cm lahko otvorim 😆 I tebi se blizi 😊 Jesi li danas imala pregled UZ ili samo ctg, da znas je li se bebici glava okrenula u pravilan polozaj.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 23.11.2015 21:37:05
Leena
ne vjerujem da ti se bebica uzdigla prema gore. Ja bas osjetim bol ispod rebara kada ona protegne nogice, a bas je bebina glava nisko u kanalu ☺
Leena eh da se i ovih drugih 5 cm lahko otvorim 😆 I tebi se blizi 😊 Jesi li danas imala pregled UZ ili samo ctg, da znas je li se bebici glava okrenula u pravilan polozaj.
Hoces aBd. Samo ctg mi radio, nemam pojma
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 23.11.2015 21:50:06
rose
IZVORNA PORUKA: ziel
Farah znaci pocello je
Mene danas izmori beban, em bradavice bolne, em rana boli jer ne lezim ne odmaram kao.sto bi trebala.. em nespavanje... bas mi je dan los. A jutros smo.bili na kontroli kod pedijatra, beban kako je izasao iz bolnice dobio 150 gr. Hehe. Samo nek nije izgubio
Zar tako brzo bebe idu na kontrolu??? Super za 150 grama, eto ne moras ga dohranjivat, samo doji ☺
prva kontrola je za mesec dana...s tim sto na otpusnom stave 15 dana..ali patronazne kazu bolje ne voditi bebu i izlagati je kojecemu...sasvim je dovojno otici s mjesec dana i to mjesev nakon vakcine iz porodilista
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 23.11.2015 21:51:33
rose
mene su s 5 cm primili u bonicu a beba bila visoko...meni su bolovi poceli tek kad su mi probili vodenjak i kad je beba "doplivala" do izlaza..a tad sam bila 9 cm
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 23.11.2015 22:21:34
Leptirica87
Farah super za 5cm otvorenosti to ti je pola posla odradjeno bez ikakvog mucenja....i ja sam bila 5 otvorena kad je puko vodenjak i brzo bila gotova,moze bit lako da kod tebe ako Bog da bude jos brze 😊 Uglavnom drzim vam palceve i tebi i Travelove 😊. Ziel ja bebu nisam vodila pedijatru 4. dan,posto nam je patronazna dosla odmah sutradan nakon izlaska iz bolnice i rekla da moze i ona doci izvaditi krv iz petice da ne idemo pedijatru bar dok pupak otpadne,tako da smo i mi danas bebaca vodili na kontrolu i hvala Bogu sve uredno. Samo sto je organizacija i cjelokupna atmosfera uzas u Dimu zdravlja,cekali smo vise od sat da dodjemo na red,vrata stalno otvorena puse propuha a bebe u cekaonici,uzas.jos se beba uznemirila sto od okoline sto od gladi jer joj bilo vrijeme za dojenje,elem ona sebi plakala a ja sebi jer mi srce pucalo sto onoliko jadnica place.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 23.11.2015 22:34:23
rose
IZVORNA PORUKA: Leptirica87
Farah super za 5cm otvorenosti to ti je pola posla odradjeno bez ikakvog mucenja....i ja sam bila 5 otvorena kad je puko vodenjak i brzo bila gotova,moze bit lako da kod tebe ako Bog da bude jos brze 😊 Uglavnom drzim vam palceve i tebi i Travelove 😊. Ziel ja bebu nisam vodila pedijatru 4. dan,posto nam je patronazna dosla odmah sutradan nakon izlaska iz bolnice i rekla da moze i ona doci izvaditi krv iz petice da ne idemo pedijatru bar dok pupak otpadne,tako da smo i mi danas bebaca vodili na kontrolu i hvala Bogu sve uredno. Samo sto je organizacija i cjelokupna atmosfera uzas u Dimu zdravlja,cekali smo vise od sat da dodjemo na red,vrata stalno otvorena puse propuha a bebe u cekaonici,uzas.jos se beba uznemirila sto od okoline sto od gladi jer joj bilo vrijeme za dojenje,elem ona sebi plakala a ja sebi jer mi srce pucalo sto onoliko jadnica place.
sto je nisi podojila, nije valjda da te bilo sramota....pokrij se i nahrani dijete
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 24.11.2015 0:19:48
Isha
SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo. (zbog neaktivnosti na temi)
NOVEMBAR 08.11. Blue moon porodila se 15.11. Leptirica 87 porodila se 15.11. MersijaOmar 19.11. Ziel Porodila se 22.11. *nur* porodila sec 26.11. Farah 00 28.11. Travelove
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 24.11.2015 8:35:42
cauchy
Jutro svima.
Jučer se ne stigoh javiti, bila sam na pregledu kod svoje doktorice i odlična vijest: hematoma nema
Beba se pomjerila od mjesta gdje je bio hematom, smjestila se lijepo, a hematom se više ne vidi. Napokon mogu malo odahnuti. Jedino što me leđa bole, skroz pri dnu, al ja se nadam da je to normalno.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 24.11.2015 10:04:51
mala_sa
IZVORNA PORUKA: jaculi
Cao trudnice, pratim vas redovno ali ne pišem često. Ja sam u osmoj sedmici, ima li jos neka da je blizu mene? Vi ste sve MasAllah ...Ja imam konstantnu mucninu ali ne povraćam. Jedva sam danas izdržala na poslu koliko mi se spavalo i koliko mi je bilo muka. Kakve ste vi sa ishranom? Mene brine sto mi se jede samo nezdrava hrana. Danas sam pojela malu pizzu a u prvoj trudnoći sam bas zdravo jela a sad mi se većina povrća bas gadi kao i sve sto ima ikakav sos. Piletinu smislit ne mogu kao ni supe i čorbe.Voće jedem doduše svaki dan a sto se ostalog tiče ili pita ili domaći hljeb onako sam ili slani cips..užasna sam
Cestitke drugarice sa pretproslogodisnje teme . Sad smo bas blizu sa terminima, ja sam 9ta sedmica . Sto se tice hrane, kao da si mene opisala, ja bukvalno sanjam cevape . Jedino sto ja i povracam najmanje 2 puta dnevno, a pocela sam povracati od 7 sedmice.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 24.11.2015 10:05:52
Farah 00
Jutro ☺ Sad ce mi doci drugarica da malo cejfimo kafu 😊 Kod mene nista novo, noc protekla mirno, jutros kad sam ustala nisam nista osjecala, sad opet krsta blago bole.
Danas su mi u dezuri doktori: Hadzic, Lacevic, Smajkic (ne znam im imena) i trebao je biti Katica, ne znam s kim se zamjenio. Zna li ko jesu li ovo troje ok, ili bar neko od njih 😁😁😁😁
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 24.11.2015 10:07:36
Farah 00
IZVORNA PORUKA: cauchy
Jutro svima.
Jučer se ne stigoh javiti, bila sam na pregledu kod svoje doktorice i odlična vijest: hematoma nema
Beba se pomjerila od mjesta gdje je bio hematom, smjestila se lijepo, a hematom se više ne vidi. Napokon mogu malo odahnuti. Jedino što me leđa bole, skroz pri dnu, al ja se nadam da je to normalno.
Pozdravčić svima
Super sto se hematom povukao, sad mozes da uzivas u trudnoci
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 24.11.2015 10:23:59
mishkica
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Cao trudnice, pratim vas redovno ali ne pišem često. Ja sam u osmoj sedmici, ima li jos neka da je blizu mene? Vi ste sve MasAllah ...Ja imam konstantnu mucninu ali ne povraćam. Jedva sam danas izdržala na poslu koliko mi se spavalo i koliko mi je bilo muka. Kakve ste vi sa ishranom? Mene brine sto mi se jede samo nezdrava hrana. Danas sam pojela malu pizzu a u prvoj trudnoći sam bas zdravo jela a sad mi se većina povrća bas gadi kao i sve sto ima ikakav sos. Piletinu smislit ne mogu kao ni supe i čorbe.Voće jedem doduše svaki dan a sto se ostalog tiče ili pita ili domaći hljeb onako sam ili slani cips..užasna sam
Cestitke drugarice sa pretproslogodisnje teme . Sad smo bas blizu sa terminima, ja sam 9ta sedmica . Sto se tice hrane, kao da si mene opisala, ja bukvalno sanjam cevape . Jedino sto ja i povracam najmanje 2 puta dnevno, a pocela sam povracati od 7 sedmice.
o draga, samo uletih da pozelim najljepsih 9 mjeseci, bas mi je drago zbog vas..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 24.11.2015 10:24:25
mala_sa
Jutric kilometarski post zijanih
Ja ucim Alinu da se igra sama, otkako joj je Adin u skolu krenuo ona dusa sva pogubljena, nikako da sebi igru organizuje
Ada cestitke nisam ni znala za novinu
Kiiki sad pogledah potpies, bas slican
Leena i Ada mene je vise strah organizacije sa 3 djece, nego poroda
Neko napisa da je bebica plakala od gladi na kontroli (zaboravila sam nick) , ako ti je nezgodno dojiti samo tako, onda nosi veliki sal (koji nije sklizak) i samo prebacis jedan dio preko ramena niz ledja a drugi dio preko bebice i opleti. Dekicu mozes smotati i stavi ispod ruke da te ledja ne bole .
Farah mashAllah odradi ti pola posla bez po muke, bit ce to zacas kod tebe aBd . Meni su isto bolovi pocinjali tek kad mi pukne vodenjak al zato poslije zacas bude sve gotovo
< Poruku je uredio mala_sa -- 24.11.2015 10:26:44 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 24.11.2015 10:25:45
mala_sa
IZVORNA PORUKA: mishkica
IZVORNA PORUKA: mala_sa
o draga, samo uletih da pozelim najljepsih 9 mjeseci, bas mi je drago zbog vas..
Hvala mila ljubi mi pilice
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 24.11.2015 11:00:24
Leena
Jutrooo!
Kako ste mi, drage i mamice?
Kikii, vazi, ti javi kad ti bude odgovaralo. Sretno sa radovima.
cauchy, diivne vijesti sada se opusti i uzivaj u ostatku
Farah, ne znam nikoga od tih doktora, nadam se da su ok. A mozda i izdrzis do sutra, pa odes u dezuru kod Katice. Ja znam samo nekoliko doktora sa GAK-a, u Vojnoj znam sve
mala_sa, ma hajde, kako s dvoje, tako cemo i s troje eto, javim ti ja aBd kako je
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 24.11.2015 11:09:30
Arijana2
Pozdrav ,Ja sam nakon testa posjetila ginekologa i sve je u redu hvala Bogu.Sada sam 4 plus 6 ,doktor me narucio tek za cetiri sedmice,meni je to nekako puno?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 24.11.2015 11:23:04
Leena
IZVORNA PORUKA: Arijana2
Pozdrav ,Ja sam nakon testa posjetila ginekologa i sve je u redu hvala Bogu.Sada sam 4 plus 6 ,doktor me narucio tek za cetiri sedmice,meni je to nekako puno?
Nije puno, ne bi ti prije nista mogao reci, taman oko 10. Sedmice se cuje srculence Ne brini i uzivaj