|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
22.11.2015 18:40:47   
Farah 00
Vratila sam se iz hodnje, nit me sta boli niti sta osjecam. Samo se evo tri jutra javljaju ti kao menstrualni bolovi. Zvala sam dojtora, sutra cu na ctg i pregled, mozda me sad prvi put i pregleda vaginalno. Ja se dobro osjecam ☺, mada sam se jutros probudila kao slomljena.

Travelove ja danas prvi put imam dijareju, eto Leptirica kaze da nam se blizi 😊

Leptirice Lijepo ime za tvoju princezu 💗

(odgovor članu Beba_Bu)
Neposredna veza do poruke: 1226
22.11.2015 18:47:56   
Travelove
Ja to imam vec 7 dana, a i duze. Ja samo osluskujem, imal sta. A izgleda da vodenjaci samo navece pucaju, onako statisticki.user posted image

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1227
22.11.2015 18:48:46   
Leena
Nur, cestitke, draga, da ti je ziv, zdrav i sretan 100godina aBd!

Kikii, pa gdje si tiii? Znaci slusa svrco maliuser posted image Jeste, termin mi je u mjesec razlike, Lejla pocetak januara, ovo decembra... Jos malo aBd.
Vidjam i ja Mrvicine slike na Fb, a sa Thanom se vidim kad god idem u Bihac, njenom djecaku danas rodendan.
Bas proletjese ove dvije godineuser posted image ljubim te i ljubi djecaka puno

Farah, i ja sutra aBd na ctg odoh, ali u Vojnu, pa se necemo sresti

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1228
22.11.2015 18:57:22   
Farah 00

IZVORNA PORUKA: *nur*

Samo kratko da uletim user posted image
Drage moje nisam stigla da vam pisem ranije porodila sam se u subotu.U petak na subotu iza dva sata mi pukao vodeljak i oko 7:24h rodio se moj djecacic na carski rez(zbog polozaja)
Sve je uredu hB,navikavamo se jedno na drugo,uzivamo,mene je rana uzasno bolila ali sada sam bolje hB.

Nisam nista citala samo vidim da se Ziel porodila,cestitam mila,da vam je ziv,zdrav i sretan zajedno sa vama.Ostalim zelim puno srece na porodima,i zdrave ,zive i sretne bebe

CESTITAM user posted image user posted image user posted image
Mislili smo na tebe jer se nisi javljala, al pretpostavila sam da si se ti vec porodila. Neka se sve dobro zavrsilo, bol ces zaboraviti.

Sada sam ja zvanicno prva na redu 😊

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 1229
22.11.2015 18:59:32   
Farah 00

IZVORNA PORUKA: Travelove

Ja to imam vec 7 dana, a i duze. Ja samo osluskujem, imal sta. A izgleda da vodenjaci samo navece pucaju, onako statisticki.user posted image

Sve su prijavile da im je vodenjak navece pukao na spavanju ☺ Ti i ja cemo se ovdje dopusivat, necemo spavat 😂😂😂😂

(odgovor članu Travelove)
Neposredna veza do poruke: 1230
22.11.2015 19:24:17   
Beba_Bu

IZVORNA PORUKA: *nur*

Samo kratko da uletim user posted image
Drage moje nisam stigla da vam pisem ranije porodila sam se u subotu.U petak na subotu iza dva sata mi pukao vodeljak i oko 7:24h rodio se moj djecacic na carski rez(zbog polozaja)
Sve je uredu hB,navikavamo se jedno na drugo,uzivamo,mene je rana uzasno bolila ali sada sam bolje hB.

user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Čestitaaam! MašaAllah :)
Neka je samo sve uredu zdrav,živ i spaćan ^_^ user posted image

Znači kad budemo ispitivali gdje je Farah, otišla se porodit. :D

.* 15.Mart.2016*.

Mejsun <3

Love at first sight. *__*

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 1231
22.11.2015 19:59:27   
mom2B
Cestitam nur* user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Neka ste zivi i zdravi oboje... Sad uzivajte u zajednickom druzenju user posted image user posted image

Farah00 i Travelove i vasi su se termini priblizili... Sretnoooo user posted image user posted image user posted image

ziel samo polako i naprijed sa svojim djecakom user posted image

(odgovor članu Beba_Bu)
Neposredna veza do poruke: 1232
22.11.2015 20:12:44   
ada_
Nur cestitke na bebici
Leena draga nisi se beze trznula user posted image cak smo i s terminom ti i ja u par dana meni 8.12 user posted image
Farah ja ti danas dva puta pisalala za doktora i nijednom ne prodje post i ja odustadoh,vidim da ste se dog.a ako si vec pred termin onda ce te sigurno gledat akuserski pa se pripremi user posted image

< Poruku je uredio ada_ -- 22.11.2015 20:13:33 >

" U oluji,u buri,kraj nedaca svih,uz teske gubitke i tugu kletu,biti nasmijan,prirodan i tih,najveca je umjetnost na svijetu"

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 1233
22.11.2015 20:41:20   
Farah 00

IZVORNA PORUKA: ada_

Nur cestitke na bebici
Leena draga nisi se beze trznula user posted image cak smo i s terminom ti i ja u par dana meni 8.12 user posted image
Farah ja ti danas dva puta pisalala za doktora i nijednom ne prodje post i ja odustadoh,vidim da ste se dog.a ako si vec pred termin onda ce te sigurno gledat akuserski pa se pripremi user posted image

A jel se taj pregled zove akuserski kad te pregleda dole vaginalno???? Jer on rece na tel moramo obaviti akuserski pregled 😮😮😮 Nikad nisam imala taj pregled, jesam vaginalno sa UZ 😁

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 1234
22.11.2015 21:03:15   
ada_

IZVORNA PORUKA: Farah 00

IZVORNA PORUKA: ada_

Nur cestitke na bebici

A jel se taj pregled zove akuserski kad te pregleda dole vaginalno???? Jer on rece na tel moramo obaviti akuserski pregled 😮😮😮 Nikad nisam imala taj pregled, jesam vaginalno sa UZ 😁

Jeste i mene u petak ceka isto

" U oluji,u buri,kraj nedaca svih,uz teske gubitke i tugu kletu,biti nasmijan,prirodan i tih,najveca je umjetnost na svijetu"

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1235
22.11.2015 22:33:34   
Isha

SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA user posted image user posted image
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) user posted image

NOVEMBAR
08.11. Blue moon user posted image porodila se user posted image
15.11. Leptirica 87 user posted image porodila se user posted image
15.11. MersijaOmar
19.11. Ziel user posted image Porodila se user posted image
22.11. *nur* user posted image porodila secuser posted image
26.11. Farah 00 user posted image
28.11. Travelove user posted image

DECEMBAR

07.12 Elastigirl user posted image
14.12. Leena user posted image
15.12. Demira user posted image

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri user posted image
17.01. Sunce mojee user posted image
25.01. Amani12 user posted image
28.01. Pufnicaa user posted image
31.01. Mom2B user posted image
31.01. Sandraci

FEBRUAR 2016.

25.02. Andjela user posted image
28.02. Ishauser posted image

MART 2016.

01.03. Ney75 user posted image
04.03. Škorpija user posted image
09.03. BebaBu

APRIL 2016.

06.04. Arya user posted image
08.04. Suncica15
15.04. Logica user posted image
18.04. Maya25 user posted image
20.04. *Sun*

MAJ 2016.

07.05 Tajra26
08.05. Dinaina
10.05. Minie
10.05. Cauchy user posted image
12.05. Sanjalica 85

JUNI 2016.

24.06. Felix

JULI 2016.

01.07. Mama3333
04.07. mala_sa
07.07. Jaculi

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 1236
23.11.2015 0:13:24   
ziel
Travelove kao sto kaze Leptirica za dijareju, i ja sam je imala 2x pred spavanje onu noc kad je pukao vodenjak, sad dal je to neki znak ne znam :-)

Joj zene al bole bradavice, probala ja i silikonske pa opet boli... Citav dan je beban na sikama, doduse dosta je i spavao danas. Nisam dohranjivala od sinoc nekad od 03:00, i otad je imao 3 stolice, ova zadnja vise nije crna... dojke mi napete pune mlijeka pa necu ni dohranjivati osim ako mi prokrvare bradavice pa da ih malo odmorim...

Hvala Nur i tebi sve najbolje sa tvojom bebom, da se brzo naviknete jedno na drugo.

Farah i Travelove vi ste sad na redu :-)

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 1237
23.11.2015 9:29:02   
anandi
Jutro trudnice i novopecene mamice.
Evo mene opet da cestitam novim mamicama, zazelim brz oporavak.
Farah sad vam cesto ulazim na temu da vidim imal sta kod tebe, vidim ti si na redu s Travelove, zelim vam srecu, da imate lagan porod user posted image
Vucite me za nos, ja danas krecem s bockanjem.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1238
23.11.2015 9:35:16   
Travelove
Jutrenko zenice, nista novo,mosim neprospavane noci, koliko ke glava boljela, previse razmisljam.
Farah javvi se da znamo kako je prosla noc user posted image

Ostalim mamicama lijep i lagan damcek!zelim.

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 1239
23.11.2015 9:38:10   
Farah 00
Anandi vucem te za nosic 😊 Zelim ti puno srece u postupku, jedva cekam da nam kazes lijepe vijesti user posted image user posted image user posted image

Ziel da sad smo Travelove i ja na redu. Ja danas oko 13h imam pregled. Riki voli sikit sto je najvaznije, a koliko sam skontala skoro sve novopecene mame imaju problem sa bolnim bradavicama. Obzirom da su ti dojke pune, stavljaj Rikija sto cesce na siku i pazi da ne dodje do prenapunjenosti pa da jos fasujes i mastitis. Mozda bi ti i pocetku pomoglo i izdajanje dok se ne stvori ponuda i potraznja, ali to ce ti bolje objasniti neka od mamica, ja ovo znam samo sa vjezbi 😊😊

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 1240
23.11.2015 9:41:19   
Farah 00

IZVORNA PORUKA: Travelove

Jutrenko zenice, nista novo,mosim neprospavane noci, koliko ke glava boljela, previse razmisljam.
Farah javvi se da znamo kako je prosla noc user posted image

Ostalim mamicama lijep i lagan damcek!zelim.

Noc prosla kao i svaka druga, kao sto ti rece imam osjecaj da cu citavu vjecnost biti trudna 😊😊😊😊
Jedino ujutro osjetim malo krsta i kao te menstrualne bolove, al eto ovo jutro cak najmanje ☺ Javim se kad dodjem s pregleda.

(odgovor članu Travelove)
Neposredna veza do poruke: 1241
23.11.2015 10:24:01   
maya25
Jutric drage mame i trudnice... Danas sam nesto lijena jedva sam ustala jutros kaze mm da hormoni od mene napravise drugu zenu samo mi se spava :) a muci me i zatvor ne znam vise sta da radim... Pozdrav i ugodan dan vam zelim...

27.03 rodila se moja srecica Semir

08.08 trudni ponovo :)

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1242
23.11.2015 11:29:41   
mala_sa
Dancek i od nas user posted image

Zene dage ja bih se sad porodila s pjesmom, samo da ne povracam mjesecima oz dana u dan. Porod boli al to je bol koja boli taj momenat i prodje, par sati i gotovo. Ove dugotrajne smetnje izmorise covjeka i fizicki i psihicki. Eto pojadah se malo ☺️.

Maya nisi jedina lijena, ja sam svako prvo tromjesecje uspavana totalno, haman da bi stojeci mogla zaspati user posted image . Jesi li probala pojesti 2 kivija ujutro prva na stesrce, kod dosta zena bas pomogne sa zatvorom.

Minnie jesi li gledala ove sad siroke modele jakni ima ih dosta u Zari, pa imaju sistem stezanja na struku, tako da ih mozes nositi i poslije trudnoce. Mozda da probas koju? Ja sam sa Adinom imala vunenu palerinu, i bas sam je de nanosala i poslije trudnoce.

Ziel ja nisam za pumpicu, ona uvijek napravi jos vecu produkciju mlijeka pa bas lahko dodje do mastitisa. Ako ti smeta pritisak nagnes se nad lavabo i rucno izmasiraj dojke, iscuri taman toliko da popusti pritisak. Sto se tice bradavica meni je krema bila spas, prije svakog podoja, odmah poslije podoja i izmedju sam mazala samo da ne budu suhe. Prodje to za 7 dana max.

Ada i Grozdje hvala na cestitkama user posted image

Farah hairli danas aBd user posted image ja sam svaki mjesec pregledana ginekoloski, meni nije nista strasno user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu maya25)
Neposredna veza do poruke: 1243
23.11.2015 11:56:32   
Logica
onaj osjecaj kad napises poruku a istekla ti sesija pa moras sve ponovo :D

Nur ma sha Allah, hairli da bude i sto brzi oporavak zelim, ostalim novembarskim cekalicama sabura :)

sinoc sam isla na kontrolu, sve je hvala Bogu dobro, prestajem s aspirinom, ostaje mi samo zeljezo i kalcij. Jedino ove sedmice imam malo duzi let pa mi je preporucila da primim progesteron depo a ja nesto skepticna ni sama ne znam zasto user posted image

ovo za kivi sam probala i meni je djelovalo, neko je ranije pisao i da ga Allah nagradi meni se razvedrilo :D mene jos malo muci nesanica ne mogu navecer spavati a onda me ujutro prenese i produzim do podne namaza, bukvalno me ezan zna probuditi..sreca moja pa trenutno ne radim inace bi spavala na tastaturi:)

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1244
23.11.2015 12:48:24   
cocochanel
Pozdrav svim trudnicama i mamamuser posted image
Nova sam na forumu,33 sedmica trudnoce(prva trudnoca) pa me zanimaju Vasa iskustva.
Do sada sam vodila trudnocu u Skerlicevoj pa sam sad uzela uputnicu za Jezero pa me sad zanima sta i kako dalje?
Htjela bih gore nastaviti kod dr.Katice pa ako mogu Vasa iskustva bila bih Vam jako zahvalna

(odgovor članu Logica)
Neposredna veza do poruke: 1245
23.11.2015 13:21:37   
*andjela*
user posted image user posted image
ja uspavala djecaka pa sad hocu rucak praviti,user posted image ,a mislila i kosu oprati
Logica nisi jedina ,meni tako kad sa mobilnog pisem po 2-3 puta i onda odustanem,evo i sad m ise to desilo,odsad kopiram pre nego sto objavim ,za svaki slucaj
grozdje kako si ti,kako tvoj djecak,nama su termini bili tu negdje,ako se sjecam,mom djecaku ce 1.januara dve godine ,sad cekamo seku krajem februara
Isha sad nesto gledam moj i tvoj temrin,i kontam da se necemo poroditi 29 februara,posto je prestupna godina user posted image user posted image ,ne bi me iznenadilo
mala_sa bas mi je zao sto te mucnine toliko dugo muce,mene i u prvoj i u drugoj trudnoci ,mozda nekih desetak dana,alnisam moda jednom/dvaput povratila...al zato iscrpljenost i pospanost u prva 3 mjeseca,pogotovo sad bio jul i avgust pa najvece vrucine,jedva sam disala,al sad to sve proslo

01.01.2014 Mamin decak * VELJKO*

28.02.2016 Mamina princeza *Marija*

(odgovor članu cocochanel)
Neposredna veza do poruke: 1246
23.11.2015 14:33:20   
minie
Dancek i od mene,

Tmurno i mracno vani :(
Jos malo i kuci, danas nekako radni dan brzo prodje.

Nur cestitam, neka vam je ziv i zdrav 100 god.

Mala_sa e bas cu probati i takvu jaknu. Hvala :*

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu *andjela*)
Neposredna veza do poruke: 1247
23.11.2015 14:40:55   
ada_

IZVORNA PORUKA: cocochanel

Pozdrav svim trudnicama i mamamuser posted image
Nova sam na forumu,33 sedmica trudnoce(prva trudnoca) pa me zanimaju Vasa iskustva.
Do sada sam vodila trudnocu u Skerlicevoj pa sam sad uzela uputnicu za Jezero pa me sad zanima sta i kako dalje?
Htjela bih gore nastaviti kod dr.Katice pa ako mogu Vasa iskustva bila bih Vam jako zahvalna

Nazoves i narucis se kod Katice ili nazoves njega i dogovoris se s njim kad da dodjes i to je to,ako ti ista znaci ja sam narucena kod njega u petak u 12h tako da ce taj dan biti ili na uz ili u prijemnoj ambulanti pa mozes i ti doci na pregled user posted image

Inace DD bas je tmurno i dosadno,da mi se vise porodit umorna sam i sve me boli

(odgovor članu cocochanel)
Neposredna veza do poruke: 1248
23.11.2015 14:50:38   
Kikii
Dan user posted image ...

leena neka je sa srecom, sta je ovo leti vrijeme da ne povjerujes...kako ste se odlucili za ime braci?..nadam se da cemo se jednom i upoznati popiti kaficu..ti si iz Sa je li tako?... ja fb nemam...

andjela moj R je rodjen 8.januara na carski, termin bio 30.12.... vidim fino napreduje tvoje pile ide momak na tutu, ovaj moj jednom piskio i nece tute a fino kaze kaka kad hoce kakiti...
evo hocu graha da mu ugrijem malo mu viljuskom izgnijecim, nekad fino jede nekad me zeza..nekad sam a kad ga ja hranim dere se... zasto ides na kolposkopiju, kakav ti je bio papa?

mala_sa vidim slican nam potpis... slicno razmisljamo user posted image

drage nadam se nekad kafici da je organizujemo volila bih vas upoznati.... ljubim vas sve

user posted image user posted image user posted image

Jednog suncanog januara majka je donijela na svijet svoga djecaka... ljubav... R....

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 1249
23.11.2015 14:57:09   
Farah 00
Cocochanel, eto Ada ti je objasnila kako do dr Katice 😊

Ja bila na pregledu, prvo me pregledao UZ, iznenadio se koliko je beba nisko, (obzirom da sam prvi put kod Katice, moj dr. uzeo godisnji), ja sam mu rekla da je skoro citavu trudnocu beba nisko. Odlucio se da me pregleda i vaginalno, kaze bebina glavica skroz nisko u kanalu i kaze vi ste 5 cm otvoreni 😮😮😮😮
On trebao biti sutra dezurni, ali se s nekim zamjenio tako da je dezurni u srijedu. Dogovorili se da dodjem u srijedu u 10h na porod 😆 E
Evo me kuci, krsta me bole, i kontam kolike su sanse da docekam tu srijedu, mozda krene ranije, a voljela bi da mi on bude na porodu.

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 1250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *