Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 22.11.2015 7:41:01
tajra26
IZVORNA PORUKA: ziel
Izasli smo u petak iz bolnice :-) Rana boli danas nesto vise nego drugi dan poroda, ali eto drzimo se. Mm pomaze stvarno, sve mu drago, kaze da odem ja leci odmoriti on ce biti uz bebana, pa mu tepa :-) Nije mi jucer imao stolicu nikako, ja se zabrinula bila, jer preko dana je na siki a navecer dohranim 2x sasvim pomalo, a evo maloprije provjeravam kad ono kakio, jos uvijek je crne boje. Ne znam kad ce poceti mijenjati boju?
Rose bole me bradavice jer nisu jos ocvrsnule, mazem stalno onom kremicom iz DM-a, pa mi dohrana dodje bas pravo da se bradavice malo odmore...
draga probaj sa onim silikonskim bradavicama mozda te bude manje boljelo i evo ti jedan savjet iz prirode sigurno znam da pomaze vise od bilo kakve kreme. uzmi kospice iz dunje i potopi u filzan preko noci neka ostane stvorit ce ti se nesto kao gel i time namazi. vidjet ces da ce ti pomoci. a za stolicu ne brini vazno je da beban doji polako ce ona poceti mjenjati boju a i beba tako mala ne mora svaki dan da kaki zato se ne brini i pokusaj odmarati koliko moazes.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 22.11.2015 7:47:31
tajra26
hanady cekam naravno skupa cemo mi te popravne ali moram malo muza poslati da se sa maketom druzi da se malo poduce i objasne
ja sam jutros ko majmun ustala u pola 8. ja bas volim snijeg i zimu a pogotovo decembar. grad nam nekako zivne kad se sve one lampice popale znas da se nesto desava. a volim i nogogodisnja snizenja eto dobro vam jutro drage moje...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 22.11.2015 10:17:19
minie
Dobro jutro,
Nas dvoje vec bili vani, cim je vidio vani snijeg, osmijeh od uha do uha. Nije ni doruckovao, odmah na snijeg :)
Ziel i mene je ovaj gel od dunja spasio, ja sam samo stavljala par kospica i malo vode i uvijek pravila svjez, da ne prosipam bezveze po pun fildzan. A moj R je jedno vrijeme kakio svakih 7-10 dana, ali je samo dojio i to je normalno.
Mala_sa mi smo raja iz 201. :D Jucer si rekla da nije tunjevina dobra u trudnoci, ja procitah da mogu dvije srednje konzerve sedmicno. Ja pojedem dvije one male sedmicno na poslu i bas mi godi.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 22.11.2015 10:18:52
minie
IZVORNA PORUKA: tajra26
hanady cekam naravno skupa cemo mi te popravne ali moram malo muza poslati da se sa maketom druzi da se malo poduce i objasne
ja sam jutros ko majmun ustala u pola 8. ja bas volim snijeg i zimu a pogotovo decembar. grad nam nekako zivne kad se sve one lampice popale znas da se nesto desava. a volim i nogogodisnja snizenja eto dobro vam jutro drage moje...
Tajra, ako gdje vidis jakne za trudnice, lijepe i da nisu 200 KM javi. Usutile nam se na BB pravo, kao da ni jedna nije bila trudna
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 22.11.2015 10:31:31
ziel
Hvala Minie i Tajra na savjetu, pokusacu svakako :-) Evo jutros nadosle mi dojke pravo nisam nikad prije mislila koliko.ce me to obradovati haha, beban dojio fino i evo ga spava, malo me manje bole bradavice jutros hvala Bogu navikavaju se na dojenje.. a jel problem to sto ja jedanput dam lijevu siku, on odspava pa kasnije desnu i tako sve, nedajem obje u toku jednog hranjenja?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 22.11.2015 10:37:31
Leptirica87
Drage moje da vas se i ja mallo javim...nemam bas vremena al zbog svijeta a ne bebe. Mi smo hvala Bogu dobro beba fino doji samo na jednu dojku je lijenija jer su me u bolnici jos zeznuli kad su mi bebu forsirali samo na desnu bradavicu pa ona bolhe razradjena.Mlijeka ima cak mi i curi pa pomalo i izdvajam pumpicom. Moja ljepotica doji otprilike na 2-3sata. Rana prolazi al ja svakako nisam ni jedan dan lezala osim ono u bolnici,cim sam usla u kucu iz bolnice uhvatila se postavljanja stola za rucak jer sam bila skapala od gladi heheh. Neko je pitao vezano za porod,mene je babica porodila a doktorica je samo bila pored i malkice pritisla stomak 😊 Vidim da nam je Ziel izasla iz bolnice,nadam se da ce brzo se oporaviti... Drugim terminusama zelum lagan porod kao moj ili cak i laksi i brzi....a ostalim uredne kontrolice Ljubimo vas moja ljepitica i ja.
I zaboravih,neko je pisao da ima strah od poroda,ja sam uvijek bila panicar veliki i mislila sam da kad dodje porod da cu se unesvijestit od straha i pogubit,al nije bilo tako.ja sam s takvom lakicom i smirenosti otisla,bez trunke straha...ni suzu nisam pustila.to jednostavno tako dodje samo od sebe dragi bog olaksa a vama ce u glavi biti samo da dobro odradjujete da vam se beba ne pati...samo slusajte upute i bit ce sve ok 😊
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 22.11.2015 10:39:37
ada_
Jutro trudnice,citam vas povremeno pa se prijavih da vam samo cestitam svima na t i bebama a posebno staroj raji leeni,jaculi i maloj_sa Nisam upratila sve nikove al neko je trebao kod Katice pa da kazem da je on na uz sutra a u utorak je dezurni
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 22.11.2015 10:49:09
Farah 00
IZVORNA PORUKA: ada_
Jutro trudnice,citam vas povremeno pa se prijavih da vam samo cestitam svima na t i bebama a posebno staroj raji leeni,jaculi i maloj_sa Nisam upratila sve nikove al neko je trebao kod Katice pa da kazem da je on na uz sutra a u utorak je dezurni
Ja trebam kod Katice, znam da je u utorak dezurni, al nisam znala da je sutra na UZ ☺ Hvala na info, znaci mogao bi me sutra primiti za pregled ☺
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 22.11.2015 10:56:19
Isha
Hvala Minie i Tajra na savjetu, pokusacu svakako :-) Evo jutros nadosle mi dojke pravo nisam nikad prije mislila koliko.ce me to obradovati haha, beban dojio fino i evo ga spava, malo me manje bole bradavice jutros hvala Bogu navikavaju se na dojenje.. a jel problem to sto ja jedanput dam lijevu siku, on odspava pa kasnije desnu i tako sve, nedajem obje u toku jednog hranjenja?
Samo da znas da ta prepunjenost dojki traje kratko dok se ne uspostavi ponuda i potraznja, da ne mislis ds ti mlijeka nestaje. Mozes mu dati samo jednu, a mozes ga nakon dojenja sa jedne strane podignuti da podrigne, pa mu onda nuditi drugu, ako bude htio neka doji, a ako ne ne moras ni forsirati.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 22.11.2015 10:56:51
Farah 00
Ja se naspavala, doruckovala, pijem kafu, trebala bi po kuci sta pospremit, al mi se neda, bole me krsta i imam opet kao menstrualne bolove, nisu jaki.
Leptirice vec se narod skuplja, ja stvarno ne znam gdje toliko pozure. Znaci princeza slusa i lijepo siki, jeste li skontali ime za nju? 😊😊
Ziel mozda su ti u bolnici davali nesto protiv bolova pa te manje rana bolila nego danas. Ljubi svog smotuljka 😊
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 22.11.2015 11:17:27
ziki
Ziel prvo čestitam, nek je živ i zdrav.
Za dojenje: Iako nisam mama savjetnica, imam skoro 50 mjeseci dojilačkog staža. Da bi beba napredovala bitno je da isprazni dojku jer je zadnje mlijeko mast. Zato probaj da mu daš dojku koju je dojio da malo izvuča a onda novu, nenačetu
Dojke rade na principu ponude i potražnje- što duže vuče više mlijeka se proizvede, a bebe prvih dana vise na siki skoro non stop.
Za regade bradavice maži svojim mlijekom i zrači
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 22.11.2015 11:54:53
Travelove
Dan zenice, mi spavali fino, ustali, doruckovali, pa nam bilo nestalo struje i opet smo spavali. I bebi je uspavana, samo se malo promeskolji. Kod mene nikakvih naznaka, ponekad pomislim da cu biti vjecito trudna. Weledino ulje za bradavice i masazu je dobro, pa pokusaj i to Ziel. Ja sad sa njim mazem samo bradavice, jer od pocetka imam kolostrum, koji nisam mogla skinuti sa bradavica, pa sam znala trljati peskirom i toplom vodom, i raskrvariti a ovo ulje tako fino njeguje...Inace se koristi od 38 sedmice.
Leptirice znaci uzivas sa bebsijem, neka tako i treba. Ja sam pricala za strah, ja se samo nadam da necu otici u suzama gore i sva isprepadana....
Farah, nikakvih naznaka nista? Kod mene samo dijareja, al vise mislim da je od hladnoce nego priprema organizma, ili od straha.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 22.11.2015 12:42:00
rose
Izasli smo u petak iz bolnice :-) Rana boli danas nesto vise nego drugi dan poroda, ali eto drzimo se. Mm pomaze stvarno, sve mu drago, kaze da odem ja leci odmoriti on ce biti uz bebana, pa mu tepa :-) Nije mi jucer imao stolicu nikako, ja se zabrinula bila, jer preko dana je na siki a navecer dohranim 2x sasvim pomalo, a evo maloprije provjeravam kad ono kakio, jos uvijek je crne boje. Ne znam kad ce poceti mijenjati boju?
Rose bole me bradavice jer nisu jos ocvrsnule, mazem stalno onom kremicom iz DM-a, pa mi dohrana dodje bas pravo da se bradavice malo odmore...
i mene je bolilo, oci mi ispadale imalapocetak mastitisa pa stisnem zube, proslo je za par dana i nisam zato davala AD..govorim o ovoj sad bebi
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 22.11.2015 12:43:59
rose
ok je to ko mu je dovoljno
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 22.11.2015 14:00:38
*andjela*
evo i nas,djecak spava,ja pravim rucak....bili smo malo napolju u snjegu,joj izludi me samo gleda kroz prozor i hoce da ide napolje ...ove godine pravo moe dozivjeti i zimu i sankanje kako treba,prosle zime nije imao punu godinu,nije ni znao sta je to...Sad ce i mm sa posla pa nek ga on izvede kad se naspava,i ja volim zimu...al nesto sam danas sva pokocena i smorena.. Bila u petak na kontroli ,sve ok ,nalazi krvi ,urina dobri...jedino da se narucim za kolposkopiju u bolnicu,zbog papa nalaza,mada m is eto i ne radi sad vec velika trudnoca... eto za 2-3 dana ulazimo u 7 mjesec ,joj ko bi rekao....vrjeme leti ,necu se psihicki pripremit ni za porod.ni za bebu ziel ja ne bi nikako dohranjivala,svejedno ovih dana odmaras,lezis ,doji ga sto cesce,dok se ne uspoastavi,i ne sikiraj se ne treba njima puno u pocetku,ja sam tako,mnoge su dohranjivale i posle i kad su imale mleka koliko hoces beba nije htjela onda da sisa
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 22.11.2015 14:59:25
Leptirica87
Farah jucer smo nadili ime i zaklali akiku...princeza se zove Sumeja 😊.A narod je navalio od prvog dana kad smo izasli iz bolnice,mm i ja jedva cekamo navecer da se isprazni kuca da koju mi progovorimo i da odmorimo,mada i ne stignemo odmorit jer beba po noci se budi na 2-3sata da doji. Travelove jel ti to imas dijareju,ako imas budi sigurna da se blizi porod ja sam imala nekoliko dana prije poroda u opet onaj dan kad ce navecer puknut vodenjak,oeganizam se fino ocistio pred porod.Mozes ti to ne brini nece bit straha kad dodje vrijeme,samo misli na to da si sve do sad izgurala i da ti ostaje jos ovo a zaobic te ne mote,😊
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 22.11.2015 15:08:56
Kikii
Dobar dan svima posebno mojim bivsim terminusama.... lena, mala sa, andjela, jaculi...tako vas je lijepo vidjeti user posted image
cestitke od srca user posted image user posted image
lena vidim ti samo sto nisi rodila svoga princa, treca bebica jako lijepo... termin ti je slican kao sa Lejlom?.... sretno draga...
moj momcina i ja smo dobro, poslusan, razuman, dobar djecak fino se druzimo...malo cemo i u jaslice na proljece abd...
sikimo jos ali polako prestajemo.... zelimo i mi bracu ili seku, moja je zelja curica ali sacekat cemo jos malo, bio je i carski i jos imam nekih poslica i stosta za uraditi...
mrvica i ja se cujemo, maloj ce joj sada rodjendan , da vidite princezu user posted image user posted image , pametnica...
sretno vam pa se cujemo... nekada mi je nik bio grozdje valjda se neko sjeca...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 22.11.2015 16:59:05
Beba_Bu
pufnicaa - ja sam to negdje čitala nisam rekla da je 100% :D Nemoj se sikirat hehe..guglaj :)
Farah ,to je onda to.. uskoro nam stize
Istina je nislučajno ne daji flašicu. :D Svi mi to govore,sve prvorotke pomisle kako zafali mlijeka a ustavri dijete raste i koliko se sjećam Prija mi je farmaceutkinja i ona bas govorila ne treba dohranjivat jer djete ima te skokove 7,11,21,30,40- nisam sigurna u brojeve , znam za 7 i 21 i tad zenama smanji se mlijeko a i dijete hoce vise i sve odma prestanu dojit daju flašice.a kaze treba biti tolko uporan.U mene sestra je tako sa prvim djetetom i drugo je neprestano ga dojila kaze cak pola sata na jednoj dojci pola na drugoj dojci da dijete navuce mlijeko,i onda ponovo krene jacim mlazom. :)
Porod nije bas toliko da mi se blizi,ali se bliži.JEDVA ČEKAM, ma koliko da boli. :) Govorim baš : Volim taj sahat da trpim bol, nego ona 3 mjeseca što sam mučila se i povraćala )huh kad se sjetim ,fuj) .
Kaže u mene sestra za porod : Boli,boli,booliii dok ne začuješ plač majusnog bebanija.. , u momentu zaboraviš sav bol i onda ti počneš da plačeš od sreće..Jedva cekaaaam , aBd :D
..
PS : Da li u Zenici stavljaju poslije poroda odmah bebu na prsa?! Ili ga maknu presjeku vrpcu,poviju pa onda daju mami??? baš bih voljela da odma čim se porodim da mi ga/je daju na prsa. :) Sunce majkino hehe :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 22.11.2015 18:33:04
*nur*
Samo kratko da uletim Drage moje nisam stigla da vam pisem ranije porodila sam se u subotu.U petak na subotu iza dva sata mi pukao vodeljak i oko 7:24h rodio se moj djecacic na carski rez(zbog polozaja) Sve je uredu hB,navikavamo se jedno na drugo,uzivamo,mene je rana uzasno bolila ali sada sam bolje hB.
Nisam nista citala samo vidim da se Ziel porodila,cestitam mila,da vam je ziv,zdrav i sretan zajedno sa vama.Ostalim zelim puno srece na porodima,i zdrave ,zive i sretne bebe
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 22.11.2015 18:36:31
Travelove
cestitamo nur, da beba bude zdrava i ziva i sretna, a tebi brzi oporavak. Bas smo se pitali gdje si i sta se desava. Jesi li imala kakvih simptoma pred porod? Javi se jos kada stignes.