|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
21.11.2015 12:42:57   
Farah 00

IZVORNA PORUKA: ninuska

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Jutro ☺
I u Sar je tmurno, padala je kisa, za sad ne pada... sutra i naredne dane su najavili snijeg, izgleda da ce moja curica po snijegu izaci iz bolnice 😊😊

Hocemo evo da doruckujemo pa cemo u neki trzni centar da malo proset_amo, kad je vec tmurno vrijeme pa nemamo puno izbora.

Kako si ti? Nije frka ako zivis na ravnom user posted image
Ti se znas sa carobnicom? Kako su ona i cura? Ne javlja se a cesto mi oadne na pamet :).

Zivim na ravnom 😊
Carobnica i ja smo kolegice sa faxa, imam je na fb, nemam joj broj telefona, ali osim fb, redovne informacije mi prenosi nasa zajednicka prijateljica, tako da znam da su ona i beba dobro i da im dojenje ide uspjesno ☺

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 1176
21.11.2015 12:46:56   
Farah 00
Sad sam se evo opet uredno izdepilirala, moram odrzavat da je dole sve sve frisko i svjeze, da bar na to ne moram misliti ako sta krene😄 Mene danas evo krsta bole, na isti nacin kao kad trebam dobiti, a juce sam kratko imala blage menstrualne bolove.

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1177
21.11.2015 12:59:28   
Beba_Bu
Pa jel ti se blizi termin,Farah? :D Negdje procitah "navodno menstrualni bolovi pred porod" su znak poroda. :D user posted image Ili sam ja to nešto pomješala. :D

Jeste stvarno ja sam samo kašiku supenu na ćesrce ujutro,i nakon pola kile radila ponovno nalaze - doktorica : user posted image :)
A ja zadovoljna user posted image

.* 15.Mart.2016*.

Mejsun <3

Love at first sight. *__*

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1178
21.11.2015 15:11:49   
mala_sa
Dancek user posted image Kod nas takodjer tmurno.

Pekmez definitivno moram nabaviti. Zna li neko ima li ga kupiti u DM-u? Kod mojih u Sa cu dolaziti aBd tek za praznike i oni imaju bas domaci, al s obzirom da zivim vani trenutni izvor bio proizvoda mi je samo DM!

Farah meni su ti menstrualni redovno se poceli javljati oba puta nekih 7 dana pred porod. Jos malo aBd user posted image

Leena kako cure reaguju na pricu o braci?

Ananas_ze hvala user posted image user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Beba_Bu)
Neposredna veza do poruke: 1179
21.11.2015 15:45:19   
Leena

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Dancek user posted image Kod nas takodjer tmurno.

Pekmez definitivno moram nabaviti. Zna li neko ima li ga kupiti u DM-u? Kod mojih u Sa cu dolaziti aBd tek za praznike i oni imaju bas domaci, al s obzirom da zivim vani trenutni izvor bio proizvoda mi je samo DM!

Farah meni su ti menstrualni redovno se poceli javljati oba puta nekih 7 dana pred porod. Jos malo aBd user posted image

Leena kako cure reaguju na pricu o braci?

Ananas_ze hvala user posted image user posted image

Esma ne mozd docekati, ali ona je i prosli put navijala da bude bracouser posted image
A Lejla ce biti ljubomorna 100%... Sad vec govori:"kloni bebu, meta mi"(skloni bebu, smeta mi), kad mi legne u krilo. A nekad ljubi stomak i govori:"bracooo, izadiii"user posted image vidjet cemo kako ce biti kad se rodi.
Kod tebe? Jesi li im vec rekla?

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 1180
21.11.2015 16:22:24   
minie
Ja vec treci put pisem post i ovo me moje me dijete zezne i sve ponovo, hehhe

Mala_sa cestitam, sto laksu i ugodniju teudnocu ti zelim. A braco i seka ce maziti i paziti bebicu.
Leena moj R je zelio seku, on inace voli curice, i svima sad govori, e opet musko user posted image Ali kaze voljece on svog brata i dace mu svu svoju malu odjecu i plisane igracke.

Danas smo.prije kise ugrabili i prosetali, on bio malo i unigraonici. Moja potraga za jaknom i danas neuspjesna. U Waikikiju samo neka ruzne maslinaste boje i kaput koji mi se isto ne svidja :(

Kada ste vi u drugoj trudnici osjetile bebu. Meni sutra 16. punih aBd i navecer kao da pomalo osjetim bebu, pa ne znam da li umisljam, hehehhe. Prvu sam cini mi se oko 20. sedmice.

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1181
21.11.2015 17:22:48   
maya25
Hvala pufnica danas sam bila na stupu u Dani trgovini imaju samo zeleni i sivi baldahin za ostale boje narucuje se... Stigla im je nova roba ima prelijepih stvarčica... :)

27.03 rodila se moja srecica Semir

08.08 trudni ponovo :)

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1182
21.11.2015 17:30:00   
Travelove
Ja danas na kontroli, grlic i dalje tu, zatvorena, nikakvih bolova. Kako ostale?

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 1183
21.11.2015 18:32:37   
Farah 00

IZVORNA PORUKA: Beba_Bu

Pa jel ti se blizi termin,Farah? :D Negdje procitah "navodno menstrualni bolovi pred porod" su znak poroda. :D user posted image Ili sam ja to nešto pomješala. :D

Jeste stvarno ja sam samo kašiku supenu na ćesrce ujutro,i nakon pola kile radila ponovno nalaze - doktorica : user posted image :)
A ja zadovoljna user posted image

Blizi mi se termin, zvanicno sad u cetvrtak 26.11 ☺

(odgovor članu Beba_Bu)
Neposredna veza do poruke: 1184
21.11.2015 19:12:38   
Farah 00
Mi se danas na hodali, prvo po gradu dok nije bilo kise, zatim u BBI, pa poslije i u Konzumu na socijalnom (bivsi Merkator). Nije me nista posebno bolilo, jedino sam bebu slabo osjetila pa sam na to mislila, ali evo sad dok lezim osjetim je pomalo.

Travelove mene jos nikad niko nije pregledao vaginalno, tako da ti pojma nemam kakvo mi je stanje sa grlicem i jesam li bar 1cm otvorena 😊😊😊 U ponedj ili utorak trebam ponovo na kontrolu, kad ti ponovo ides?

Mala_sa pogledaj da li ima u DM pekmez od jabuka, mada to je bas poznato kao bosanski proizvod.

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1185
21.11.2015 19:28:24   
ziel
Ja uletih na brzinu, vidim Farah i Travelove jos 2u1... a sta je sa Nur?
Moj beban doji i spava, dobar je za sad, cekamo da mlijeko nadodje ono pravo pa da.budem sigurna da jede fino, ovako povremeno moram dohraniti za svaki slucaj, ali i na siki je po citav dan :-)

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1186
21.11.2015 19:40:02   
Travelove
Ziel, jesi li izasla iz bolnice? Nur se nejavlja, bar ja nisam upratila.
Farah sledece sedmice opet, utorak ili cetvrtak, vidjecu kakva budem.
Ja se sa umom raspadam, previse me strahhhh boli i svega.user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1187
21.11.2015 20:32:07   
tajra26
Drage moje citala sam sta se sve kod vas desava i ja sam jucer bila na kontroli sve ok hB, izgleda kod mene opet user posted image user posted image
bas sam se smijala muzevoj faci kad sam mu rekla. Izgleda da cemo morati na popravni. Moj dr mi je dao dobroston da pijem 2x zboguser posted image bolova u ledjima user posted image posto to nisam pila u prvoj trudnoci a i onako me na brzinu pregleedao rece mi da pijem pa cemo vidjeti da li cemo nastaviti . malo me zbunio a nije ni cudo sva sam pod stresom ovih dana zog ovih krajnika i borbe sa ovim oporavkom juce sam doslovno plakala kad mi je dijete trazilo jabuku da jede, antibiotik mora piti i ponoci jer je na svaki 6 sati pa zive traume kad pocne plakati da ne raskrvari ranu....itd
danas sam popila dva donata ali me i dalje grcevi ne prolaze valjda kako se slabije krecem ovih dana i izlezavam. moram kupiti onaj mg direkt.
e sad sto se tice strija ja nekako nemam s tim problema bas kao ni sa celulitom posto kako kazu imam debeu kozu user posted image ali sam se u prvoj trudnoci mazala sa onim bademovim prirodnim uljem (kupljenim u badem butiku) ta masaza mi je definitivno najljepsi dio trudnoce user posted image

ziel nadam se da ste izasli iz bolnice i da je bebac dobio svoj mir pored svojih roditelja. ja sam doslovno drugi dan pobjegla iz bolnice nakom cr svi su me ludom proglasavali. tako da te definitivno razumijem.

mala sto se tice ovog ukuhanog sirceta koliko znam ove godine mnogo ljudi je to pravilo i bas kazu da je dobro. tako da mozda mozes samoj sebi neku manju dozu napraviti ( ono kupis recimo 10 l obicnog sirceta i sebi ukuhas dok se ne dokopas ovog domaceg)

sanjalice i ja sam jucer otvorila bolovanje ali sam ipak donjela nalaz sa gaka da me bezveze ne pegla.

ne znam kako je vama ali ja sam danas imala toliko planova (ciscenje kuhinje, slaganje ormara itd) ali sam se umorila dok sam rucak napravila tako da sam se cijeli dan izlezavala user posted image
user posted image user posted image

Ljubav se zove imenom tvojim 12.10.2011

(odgovor članu Travelove)
Neposredna veza do poruke: 1188
21.11.2015 21:01:12   
Pufnicaa

IZVORNA PORUKA: maya25

Hvala pufnica danas sam bila na stupu u Dani trgovini imaju samo zeleni i sivi baldahin za ostale boje narucuje se... Stigla im je nova roba ima prelijepih stvarčica... :)

Nema na cem,meni bas zeleni i treba hehe..:)
Moram i ja otici planiram kod njih da uzmem onu komodicu i vidjela sam bodica jeftinih bas po 2.50km..

Ko kaze da lagani menstrulani bolovi ukazuju na porod?? Nesto tako procitah plasite me...Meni danas sve tako ti bolovi lagani menstrualni,i sav stomak nekako cudan...Beba je aktivna bas pa kontam mozda on malo svojim akrobacijama utici,inace od preksinoc me bolucka pa mirujem...Meni je jos prerano tek sam 30sedmica

All I ever wanted
Was to see you smiling

(odgovor članu maya25)
Neposredna veza do poruke: 1189
21.11.2015 21:09:57   
tajra26

IZVORNA PORUKA: Pufnicaa

Moram i ja otici planiram kod njih da uzmem onu komodicu i vidjela sam bodica jeftinih bas po 2.50km..

Ko kaze da lagani menstrulani bolovi ukazuju na porod?? Nesto tako procitah plasite me...Meni danas sve tako ti bolovi lagani menstrualni,i sav stomak nekako cudan...Beba je aktivna bas pa kontam mozda on malo svojim akrobacijama utici,inace od preksinoc me bolucka pa mirujem...Meni je jos prerano tek sam 30sedmica

draga ima baldahin kupiti i u yisku i to mislim da nije vise od 20 KM prosle godine ja drugarici kupila rozi a bilo je i boja pa mozes pogledati ima i ta konstrukcija koju zakacis za plafon...

(odgovor članu Pufnicaa)
Neposredna veza do poruke: 1190
21.11.2015 21:16:03   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: tajra26

draga ima baldahin kupiti i u yisku i to mislim da nije vise od 20 KM prosle godine ja drugarici kupila rozi a bilo je i boja pa mozes pogledati ima i ta konstrukcija koju zakacis za plafon...

19 KM tačnije :D
i krasan je princeski...mismo imali pa prerasli...

ja da mahnem, poljubim pupu, bLata u vrat i da kažem da me očekujete kolko u utorak aBd po planu i programu user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 1191
21.11.2015 21:18:07   
tajra26

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ja da mahnem, poljubim pupu, bLata u vrat i da kažem da me očekujete kolko u utorak aBd po planu i programu user posted image user posted image

jedva cekammmm draga mojaaa :) user posted image
cekam te na ovoj temiuser posted image user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1192
21.11.2015 21:21:44   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

jedva cekammmm draga mojaaa :) user posted image
cekam te na ovoj temiuser posted image user posted image

da obavimo popravne jel user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 1193
21.11.2015 22:21:32   
Farah 00
Ziel Nadam se da ste izasli iz bolnice? Mlijeko ce aBd nadoci, samo neka on siki, tu mu je svakako najljepse 😊 Boli li te rana?

Travelove ja uopste ne mislim o porodu i nije me posebno strah, ali isto znam kad me uhvate te velike kontrakcije i bolovi da cu tek tad da se uplasim 😀😀 Jer kad sam prije godinu i po imala operaciju gdje je rez od 25 cm, ja se nisam nimalo plasila, ali kad sam osjetila bol kad sam se probudila iz anestezije nije mi bilo dobro, u tom trenutku sam pomislila da se nikad necu smjeti ni poroditi. Eh sigurno ce mi tako i sad biti😯😯😯😯

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1194
21.11.2015 22:30:12   
Leena

Ziel Nadam se da ste izasli iz bolnice? Mlijeko ce aBd nadoci, samo neka on siki, tu mu je svakako najljepse 😊 Boli li te rana?

Travelove ja uopste ne mislim o porodu i nije me posebno strah, ali isto znam kad me uhvate te velike kontrakcije i bolovi da cu tek tad da se uplasim 😀😀 Jer kad sam prije godinu i po imala operaciju gdje je rez od 25 cm, ja se nisam nimalo plasila, ali kad sam osjetila bol kad sam se probudila iz anestezije nije mi bilo dobro, u tom trenutku sam pomislila da se nikad necu smjeti ni poroditi. Eh sigurno ce mi tako i sad biti😯😯😯😯

Kao sto rekoh vise puta do sada, bas se bojim poroda... Ali, u posljednjih nekoliko dana me tjesi jedna misao:"koliko god boljelo, to je samo nekoliko sati u mom zivotu", stvarno jeste... I najduzi porodi prvorotki traju 16h... Pretrpimo svasta u 9mj, mozemo i nekoliko sati bola za koji jedini znas kada prestaje-onog trena kad ugledas svoje zlato user posted image moramo se naoruzati strpljenjem, hrabroscu i lijepim mislima jer strah i panika na porodu su najgori neprijatelji, iz iskustva kazem...

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1195
21.11.2015 23:05:32   
Farah 00

IZVORNA PORUKA: Leena

Kao sto rekoh vise puta do sada, bas se bojim poroda... Ali, u posljednjih nekoliko dana me tjesi jedna misao:"koliko god boljelo, to je samo nekoliko sati u mom zivotu", stvarno jeste... I najduzi porodi prvorotki traju 16h... Pretrpimo svasta u 9mj, mozemo i nekoliko sati bola za koji jedini znas kada prestaje-onog trena kad ugledas svoje zlato user posted image moramo se naoruzati strpljenjem, hrabroscu i lijepim mislima jer strah i panika na porodu su najgori neprijatelji, iz iskustva kazem...

💚💛💜💙❤💖

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1196
21.11.2015 23:15:25   
rose

IZVORNA PORUKA: ziel

Moj beban doji i spava, dobar je za sad, cekamo da mlijeko nadodje ono pravo pa da.budem sigurna da jede fino, ovako povremeno moram dohraniti za svaki slucaj, ali i na siki je po citav dan :-)

ne dohranuj...ako treba 24 sata na siki user posted image pravis gresku svih prvrotki...ista sam bila takva user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1197
21.11.2015 23:35:14   
mala_sa
Sto se tice straha od poroda, prvi put je najmanji strah jer nemas pojma sta te ceka i kako sve izgleda, a sljedeci put je druga prica 😁. Mada to je zaista jedini bol koji prodje istog momenta kad izadje beba 😍.

Minnie mi smo isto drugarice iz 2013te 😀😀 cestitke na user posted image da prodje hairli aBd user posted image

Leena pa kod nas je trenutno koma, ova T je totalno iznenada i nimalo planirana, tako da djeci jos nisam imala kad ni objasniti 😆. Jedino se Alina pita zasto mama kaslje (povraca ☺️) u wc-u 😁

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1198
22.11.2015 3:36:13   
ziel
Izasli smo u petak iz bolnice :-) Rana boli danas nesto vise nego drugi dan poroda, ali eto drzimo se. Mm pomaze stvarno, sve mu drago, kaze da odem ja leci odmoriti on ce biti uz bebana, pa mu tepa :-)
Nije mi jucer imao stolicu nikako, ja se zabrinula bila, jer preko dana je na siki a navecer dohranim 2x sasvim pomalo, a evo maloprije provjeravam kad ono kakio, jos uvijek je crne boje. Ne znam kad ce poceti mijenjati boju?

Rose bole me bradavice jer nisu jos ocvrsnule, mazem stalno onom kremicom iz DM-a, pa mi dohrana dodje bas pravo da se bradavice malo odmore...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 1199
22.11.2015 6:27:29   
Isha
IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: ziel

ne dohranuj...ako treba 24 sata na siki user posted image pravis gresku svih prvrotki...ista sam bila takva user posted image

Slazem se. Mlijeka ima i bit ce ako beba bude na siki, a ispocetka to znaci non stop.

< Poruku je uredio Isha -- 22.11.2015 6:28:08 >

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *